Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Thunderbolt

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 19th, 2011, 09:27 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Network Problem with my phone

Hello all,

Lately (meaning, the last couple of days -- perhaps 3 or 4), my phone has been unable to get a Verizon data network connection for a certain amount of time (4G or 3G). WiFi works fine. However, anything else doesn't work, say, for a few minutes, or a hour or so. Sometimes, a reboot will fix the problem, but sometimes it won't.

The odd thing is, the "4G-LTE" icon is displayed and shows activity (up and down arrows blinking), yet I can't browse the web, update the weather, update Facebook, check email, etc., etc.

Does anyone have any ideas? Running BAMF 1.3.2. I am in the middle of NYC (plenty of 4G service). Yes, Mobile Network is enabled in the Settings. Tried a battery pull as described above AND a SIM card pull. Still no fix.

Advertisements
daniel178 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 19th, 2011, 09:55 PM   #2 (permalink)
Dark Jedi
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

I had something like this happen to me. try to reboot your phone and have it plugged in. it seems my 4g only works when its charging.
 
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 09:56 PM   #3 (permalink)
Member
 
aileendq's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Boston, MA
Gender: Female
Posts: 226
 
Device(s): Samsung Galaxy Note II
Carrier: Not Provided

Thanks: 32
Thanked 13 Times in 11 Posts
Unhappy Same boat

Quote:
Originally Posted by daniel178 View Post
Hello all,

Lately (meaning, the last couple of days -- perhaps 3 or 4), my phone has been unable to get a Verizon data network connection for a certain amount of time (4G or 3G). WiFi works fine. However, anything else doesn't work, say, for a few minutes, or a hour or so. Sometimes, a reboot will fix the problem, but sometimes it won't.

The odd thing is, the "4G-LTE" icon is displayed and shows activity (up and down arrows blinking), yet I can't browse the web, update the weather, update Facebook, check email, etc., etc.

Does anyone have any ideas? Running BAMF 1.3.2. I am in the middle of NYC (plenty of 4G service). Yes, Mobile Network is enabled in the Settings. Tried a battery pull as described above AND a SIM card pull. Still no fix.
This is a known issue with the TB and/or LTE network (I have a thread about it myself, although I am not rooted). I'm on my 2nd TB AND SIM card- same issue.

Hopefully, the OTA update will fix this issue, and hopefully it will come soon. I would suggest exchanging the phone and SIM, but this didn't seem to work for me.

Have you tried calling VZW tech support yet? Sorry my response wasn't terribly helpful- I just wanted you to know you are not alone.
aileendq is offline  
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 10:16 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
digdug1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,962
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 147
Thanked 309 Times in 246 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by daniel178 View Post
Hello all,

Lately (meaning, the last couple of days -- perhaps 3 or 4), my phone has been unable to get a Verizon data network connection for a certain amount of time (4G or 3G). WiFi works fine. However, anything else doesn't work, say, for a few minutes, or a hour or so. Sometimes, a reboot will fix the problem, but sometimes it won't.

The odd thing is, the "4G-LTE" icon is displayed and shows activity (up and down arrows blinking), yet I can't browse the web, update the weather, update Facebook, check email, etc., etc.

Does anyone have any ideas? Running BAMF 1.3.2. I am in the middle of NYC (plenty of 4G service). Yes, Mobile Network is enabled in the Settings. Tried a battery pull as described above AND a SIM card pull. Still no fix.

you are in luck bamf 1.5 is based off the upcoming release and fixes this and other issues. flash the radio and the rom. both are found here:

[ROM][4.19.2011] Das BAMF 1.5 - xda-developers
digdug1 is offline  
Reply With Quote
Old April 19th, 2011, 10:20 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
digdug1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,962
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 147
Thanked 309 Times in 246 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aileendq View Post
This is a known issue with the TB and/or LTE network (I have a thread about it myself, although I am not rooted). I'm on my 2nd TB AND SIM card- same issue.

Hopefully, the OTA update will fix this issue, and hopefully it will come soon. I would suggest exchanging the phone and SIM, but this didn't seem to work for me.

Have you tried calling VZW tech support yet? Sorry my response wasn't terribly helpful- I just wanted you to know you are not alone.

you can use this ruu. it is the leaked update coming from big red :

[RUU] 1.13.605.7 Radio 1.16.00.0402 signed - xda-developers

digdug1 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to digdug1 For This Useful Post:
aileendq (April 23rd, 2011)
Old April 19th, 2011, 10:29 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tennessee
Posts: 807
 
Device(s): Galaxy Tab 10.1 Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 133
Thanked 161 Times in 105 Posts
Default

I'm in the same boat, or was. I returned my TB because it happened so often it was driving me crazy!

DIG DUG: Has this fix been confirmed (in the unofficial leak)? If so, I'm ready to go get my TB back!
ckelly33 is offline  
Last edited by ckelly33; April 19th, 2011 at 10:36 PM.
Reply With Quote
Old April 20th, 2011, 09:26 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
digdug1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,962
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 147
Thanked 309 Times in 246 Posts
Default

There is a list of fixes in the threads linked to. I haven't had this problem since flashing. Gps has been fixed as well!
digdug1 is offline  
Reply With Quote
Old April 20th, 2011, 11:32 AM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: OFL
Posts: 141
 
Device(s): TB(ShiftS3NS3), NC(CM7/SD)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 23 Times in 20 Posts
Default

Main reason this is happening is fixed in the updated radio. HTC admitted to a bug with properly handling a response from a tower that it currently has no more room for 4g connections. Their LTE code would just keep trying. If you're near an oversubscribed tower, you'll see arrows indicating data, but all of that is just handshaking attempts that the tower is declining.

In the new radio, the code understands the tower's response and switches to EVDO.

An interim solution if flashing an update is not an option is to force 3g. LTEOnOff is one of several ways to do that. Once you can upgrade to the new release, you can then enable 4g again.
Romikemi is offline  
Reply With Quote
Old April 20th, 2011, 11:41 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
necosino's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Upstate NY
Posts: 1,962
 
Device(s): HTC Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 296
Thanked 341 Times in 257 Posts
Default

Please note that there also appears to be a rolling system update that started in the NorthEast this morning, and lasts for 15-45 minutes depending on tower density.
__________________
Buy me a drink if I helped you out!

Quote:
Originally Posted by captainm27
Brothers and Sisters of androidforums, I hereby declare this post of thanks to necosino. Let it be known today that he has answered my question with great promptness and accuracy.
necosino is offline  
Reply With Quote
Reply

HTC Thunderbolt
Current Rating:
Rate this Phone:

The HTC Thunderbolt is the first ever 4G phone on Verizon Wireless. The name is no surprise... you can expect the Thunderbolt to have lightning speeds as the carrier ushers in a new era of mobile power. While 4G speeds on a Verizon Android Phone ... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > HTC Thunderbolt
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:45 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.