Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei Mercury

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 2nd, 2012, 10:54 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to open connection to server when trying to connect to AOL email

I have a Huaweu Mercury and I'm trying to get it to connect to my aol email. however, no matter what i do, i keep getting the error "unable to open connection to server". i found aol instructions on how to connect to driod. i tried with and without wifi. nothing is working. any help?

Advertisements
mhei05 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 3rd, 2012, 04:34 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Gmash's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: neither Here nor There
Gender: Male
Posts: 5,718
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Huawei Mercury (stock/rooted), Huawei Ascend (CM7 2.3.5 @710mhz)
Carrier: Cricket

Thanks: 2,261
Thanked 1,541 Times in 1,177 Posts
Default

Sorry, I don't have any experience with that, but I just wanted to welcome you to the forums. I'm sure someone with some knowledge about AOL will come along to offer some advice shortly. Best of luck!
__________________
"Machete don't text"
Gmash is offline  
Reply With Quote
Old March 8th, 2012, 01:59 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by mhei05 View Post
I have a Huaweu Mercury and I'm trying to get it to connect to my aol email. however, no matter what i do, i keep getting the error "unable to open connection to server". i found aol instructions on how to connect to driod. i tried with and without wifi. nothing is working. any help?
Change incoming port to 143 and outgoing port to 587. I had the same problem and this solved it.
Mjustin88 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mjustin88 For This Useful Post:
Gmash (March 8th, 2012)
Old March 14th, 2012, 01:59 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Louisvlle Kentucky
Posts: 12
 
Device(s): Huawei Mercury Acer Iconia a500.
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
erica.reneem1
Default

I have the same issue with my Domain email. Can not set up pop or imap.. I have checked checked and checked again. NO Setting no port works with the STOCK Email app.

with k9 email app it sets up and works first time.. Frustrating as i would rather use the default email app.
erica_renee is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei Mercury
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.