Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei Mercury

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 29th, 2012, 06:15 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mercury won't send multiple Page text messages after muve music update

Whenever I try to send a two or more page text message it just says 'sending...' and never sends. This definitely only started happening after I installed the muve music update. Does anyone know if there is a way to fix this without rooting? I'm thinking of just going to cricket and seeing if there is anything they can do. For some reason I highly doubt it, ha.

Thanks.

Advertisements
turnandburn is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 29th, 2012, 06:01 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Gmash's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: neither Here nor There
Gender: Male
Posts: 5,713
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Huawei Mercury (stock/rooted), Huawei Ascend (CM7 2.3.5 @710mhz)
Carrier: Cricket

Thanks: 2,258
Thanked 1,537 Times in 1,174 Posts
Default

I never installed the update, so I couldn't tell you. Let it's know what Cricket says. Should be entertaining lol.
__________________
"Machete don't text"
Gmash is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 01:11 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 64
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine came with muve music and I've never had issues (knock on wood) thus far. I also did NOT install the firmware update until I'm aware of how bad it's messing up devices
jimmy513 is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 01:20 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Gmash- I'll let you know what happens if and when I talk to Cricket.

Jimmy- I'm usually weary of installing firmware updates on any phone that I've had because it seems like it always ****s something up in one way or another. But when this first became available I was reading on this forum that it didn't seem to have any problems and that it made the device faster. So, I took the plunge. Needless to say, this was a mistake. haha. Afterwards I did see the problems pop up in threads here. So I should have waited a little longer. My fault in the end.
turnandburn is offline  
Reply With Quote
Old July 2nd, 2012, 07:41 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 64
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Too bad u can't restore to before u updated lol. I'm glad I didn't update I almost did
jimmy513 is offline  
Reply With Quote
Old July 3rd, 2012, 07:03 AM   #6 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Antonio, Tx
Posts: 118
 
Device(s): Samsung Galaxy S3--- Past phones...Huawei Mercury Samsung indulge, LG Optimus, Huawei Asce
Carrier: Cricket

Thanks: 18
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jimmy513 View Post
Mine came with muve music and I've never had issues (knock on wood) thus far. I also did NOT install the firmware update until I'm aware of how bad it's messing up devices
From my experience I have downloaded the Muve as well as the update your speaking of and everything on my phone is a ok. The original update speed my phone up, but you have that version. There seems to be some people with problems with some of these updates. I have yet to have any!
nimoxp is offline  
Reply With Quote
Old July 3rd, 2012, 07:11 AM   #7 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Antonio, Tx
Posts: 118
 
Device(s): Samsung Galaxy S3--- Past phones...Huawei Mercury Samsung indulge, LG Optimus, Huawei Asce
Carrier: Cricket

Thanks: 18
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by turnandburn View Post
Gmash- I'll let you know what happens if and when I talk to Cricket.

Jimmy- I'm usually weary of installing firmware updates on any phone that I've had because it seems like it always ****s something up in one way or another. But when this first became available I was reading on this forum that it didn't seem to have any problems and that it made the device faster. So, I took the plunge. Needless to say, this was a mistake. haha. Afterwards I did see the problems pop up in threads here. So I should have waited a little longer. My fault in the end.
Wow, that may have been my fault in a way. I have been installing every firmware and have had no problems and maybe had been gloating from my happiness. I apologize, for my post seems to be one of the very few.
nimoxp is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2012, 10:18 PM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Multiple page texts are once again flowing smoothly from the Mercury.

Alright, I have to admit, I'm going to have to eat some of my words about Cricket support from my original post. I called Cricket, and they directed me to delete all of my browsing history to fix this problem. Now, I try to delete my browsing history, cashe, and everything else on a regular basis. BUT I only do this for the browser that I use, Dolphin. I did have browsing history that was still saved on the stock browser from when I used it when I first got my phone. So, I deleted the browsing history on the stock browser and sure as shit, my phone sent a two page text no problem.

Whatever i guess, at least it's fixed. I'll have a little more faith in Cricket support in the future.... but only a little, ha. Thanks anyway for your replies.

-Turner
turnandburn is offline  
Reply With Quote
Old July 12th, 2012, 11:41 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Gmash's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: neither Here nor There
Gender: Male
Posts: 5,713
 
Device(s): Samsung Galaxy S3, Huawei Mercury (stock/rooted), Huawei Ascend (CM7 2.3.5 @710mhz)
Carrier: Cricket

Thanks: 2,258
Thanked 1,537 Times in 1,174 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by turnandburn View Post
Alright, I have to admit, I'm going to have to eat some of my words about Cricket support from my original post. I called Cricket, and they directed me to delete all of my browsing history to fix this problem. Now, I try to delete my browsing history, cashe, and everything else on a regular basis. BUT I only do this for the browser that I use, Dolphin. I did have browsing history that was still saved on the stock browser from when I used it when I first got my phone. So, I deleted the browsing history on the stock browser and sure as shit, my phone sent a two page text no problem.

Whatever i guess, at least it's fixed. I'll have a little more faith in Cricket support in the future.... but only a little, ha. Thanks anyway for your replies.

-Turner
Wow, that is weird. I never would have thought that browser history would have anything too do with text messaging. I'll have to remember that one. Glad to hear you got your problem resolved, and thanks for coming back and letting us know what it was. That could help somebody with the same problem in the future.
Gmash is offline  
Reply With Quote
Old August 18th, 2012, 12:25 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nimoxp View Post
Wow, that may have been my fault in a way. I have been installing every firmware and have had no problems and maybe had been gloating from my happiness. I apologize, for my post seems to be one of the very few.
You should not apologize for telling us it worked for you. That is information that was missing prior to your comment. If it worked for you then we know it does work and we need to figure out a method that will work for us. thank you for letting us know.
drako405 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 28th, 2012, 06:11 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for doing the legwork on that I had the same problem and refuse to call their "support" and it now works great again.
chuckerg is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei Mercury
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:42 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.