Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei U8150 Ideos

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 12th, 2012, 04:46 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy My phone always lose service

This happens very randomly, I sometimes get icons on top of my screen and it indicates I've lost service, so I can't make calls nor use TXT msg. This happens even when my wife is beside me and have full signal on her Sony phone

What do I do about it? I've tried restarting the phone, it helps (sometimes), but it's just annoying


Thanks

Advertisements
rybnz is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 12th, 2012, 05:09 PM   #2 (permalink)
Member
 
nu2andy's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Porirua. New Zealand
Gender: Male
Posts: 355
 
Device(s): Huawei Ideos U8150 x 2, Huawei X5 U8800 x 2. Carrier: 2Degrees
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 54 Times in 49 Posts
Default

Hi, I assume that your phone is an Ideos U8150?
Are you and your wife using the same provider/network?
How far away from the nearest cell tower?
Is your battery fully seated in place and clean connections and fully charged?
Cheers Neil.
nu2andy is offline  
Reply With Quote
Old March 13th, 2012, 03:14 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi nu2andy, thanks for replying my question

My wife and I am using the same network provider, she has a better phone
We were at central city (Auckland, NZ) where signal coverage should be sufficient

Battery was almost full, and I could still access my SD card (photos, contacts, etc)
rybnz is offline  
Reply With Quote
Old March 13th, 2012, 04:13 PM   #4 (permalink)
Member
 
nu2andy's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Porirua. New Zealand
Gender: Male
Posts: 355
 
Device(s): Huawei Ideos U8150 x 2, Huawei X5 U8800 x 2. Carrier: 2Degrees
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 54 Times in 49 Posts
Default

Hi rybnz, What provider are you using? Telecom,Vodaphone,2Degrees,Telstra?
Have you checked that your SIM card is making good contact?
I haven't experienced any problem like that in Lower half of North Island with 2Degrees. Neil.
nu2andy is offline  
Reply With Quote
Old March 13th, 2012, 04:16 PM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm using 2 degree, sim card is fine, that's why I dont understand

Beside, if I lost my signal, all I need to do is restart my phone (or a couple of times), then it would be working fine........

It's just a hassle that I have to do this everytime, and sometimes I don't realize I've lost service, so I've missed calls or msgs
rybnz is offline  
Reply With Quote
Old March 13th, 2012, 04:41 PM   #6 (permalink)
Member
 
nu2andy's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Porirua. New Zealand
Gender: Male
Posts: 355
 
Device(s): Huawei Ideos U8150 x 2, Huawei X5 U8800 x 2. Carrier: 2Degrees
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 54 Times in 49 Posts
Default

Have you contacted 2Degrees to see whether other users in Auckland Central are experiencing the same problem?
Other than that - my only suggestion would be to Back up your Data and do a Factory data reset. Your next choice would be a Forced Upgrade.
These are drastic moves as you will lose ALL data and contacts and multimedia you have on the phone.
check with 2Degrees first. Neil.
ps. The reason I suggest these moves is that it sounds like a bad connection somewhere or a weak signal.
nu2andy is offline  
Reply With Quote
Old March 13th, 2012, 05:05 PM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I see, well, thanks for all your replies

I was hoping there were any quick fix (something to do with setting)
but i guess there's not

I'll try to contact both my provider and the phone dealer

Thanks
rybnz is offline  
Reply With Quote
Old March 13th, 2012, 05:24 PM   #8 (permalink)
Member
 
nu2andy's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Porirua. New Zealand
Gender: Male
Posts: 355
 
Device(s): Huawei Ideos U8150 x 2, Huawei X5 U8800 x 2. Carrier: 2Degrees
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 54 Times in 49 Posts
Default

Lrt's know how you get on. Just a thought - have you set Use only 2G networks? If so try uncheck and see if that helps. Neil.
nu2andy is offline  
Reply With Quote
Reply

Huawei U8150 IDEOS
Current Rating:
Rate this Phone:

The Huawei U8150 IDEOS is the company's newest addition to their Android lineup. Although being released already, there aren't many specs available on this phone. What we do kknow is that it sports a 2.8 inch touchscreen, Android 2.2, ... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Huawei U8150 Ideos
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:05 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.