Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Le Pan TC 970

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 22nd, 2011, 04:28 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Obtaining ip address

Question regarding WIFI connection issues with Le Pan. Ive read about the issues with Le Pan having troubles re connecting to Home WIFI after connecting to another WIFI. My problem is I cant get my new LE PAN to connect to my HOME WIFI at all! It sees it, recognizes it, allowed me to select and enter WEP password, but it wil not connect.

Under WIFI it says " obtaining IP address from WIFI NAME" then "scanning" then "connecting" then "disconnected." this cycles over and over

Under WIFI NAME it says "obtaining IP address" then "remembered, secured with WEP" and that cycles over and over

Advertisements
Bin2Good is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 23rd, 2011, 12:34 AM   #2 (permalink)
Beware The Milky Pirate!
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Scotland
Posts: 27,276
 
Device(s): Xperia Z1, Nexus 7 3G, HTC One X, SGS3 Mini
Carrier: EE

Thanks: 14,353
Thanked 16,358 Times in 8,753 Posts
Default

Have you tried assigning yourself a static IP in the advanced WIFI settings menu? That can sort a lot of WiFi issues.
__________________
Site Rules & Guidelines / Staff List / Ask the Staff
Want to bring naughty posts to our attention? Use:
Be respectful to each other - That's what we're all about.
El Presidente is offline  
Reply With Quote
Old December 25th, 2011, 03:23 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried the static ip and still no connection to the home network,any more suggestions? Please.
JoelleD is offline  
Reply With Quote
Old December 27th, 2011, 08:45 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Both of my nephew's new lepans had this issue. It appears that froyo has some problems with WEP encryption. I found that setting their router to open or WPA2 allowed them to connect flawlessly. Don't forget to adjust all of your other wireless devices to use the new WPA code if this works for you...
Hope this helps...
FL.Thunder is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2011, 10:25 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Southeastern IL
Posts: 10
 
Device(s): HTC Droid Incredible 2 (x2) Model ADR6350 Android 2.3.4 HTC Sense 2.1
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to billday120373
Default

I'm using a walmart netgear wgr614v10 secured with 128bit wep. Until just now i was running my 2.2 froyo le pan tc970 on the open network. After reading your post i connected to the secure network successfully. I also have successfully connected to my mother-in-laws 64bit wep network(same router). Verify your settings.

If you can open the routers admin page on le pan tablet, might be easier to just copy and paste the wep key for above 64bit. I dont think this tablet offers wps setup unfortunately....

Of course urban living use of a secured network outways leaving an open network for wifi...

Edit:
I should mention i keep an open netwrk for friends an famly devices when they visit but also do not live in town, mother-in-law however does.

You also did not mention your router, any issues with that router?
billday120373 is offline  
Last edited by billday120373; December 30th, 2011 at 10:29 AM. Reason: addition
Reply With Quote
Old December 30th, 2011, 12:31 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Same probem

I am having the very same problem..But only this morning..I was given this for Christmas..It has worked fine on our home wifi until this morning..now I cannot get it to connect. I also am having problems turning the unit on. Pressing & holding the start button for 2 sec. but then it turns back off. I have to do this over and over until I quickly press the HOME button to keep the screen on. then sometimes when I shut the unit off, it goes to black screen without the "Power off" display comming up.
humblehearts is offline  
Reply With Quote
Old December 31st, 2011, 11:11 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 46
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

Just a thought, you didn't say - did you type the ssid into the Le pan? If so you might go to your router and be sure you are broadcasting your ssid. If you just scanned and it found your router then sorry I wasted your time :-)

Some Android devices have to have the ssid broadcast for some reason, do not know about the Le Pan.
exscentric is offline  
Reply With Quote
Old January 2nd, 2012, 07:25 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had this problem as well but I found the only solution for me was to move close to my router. This is obviously not ideal but to me it appears the wifi antenna just isn't that strong.
sgorveatt is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Le Pan TC 970
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.