Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Esteem

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 25th, 2013, 05:40 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't call out but can receieve calls

I was undergoing the process of getting my phone out of test mode for the second time (First time happened like 5 months ago) and (This is the only thing I remember doing any differently and most likely where I flubbed up) when i was referring to the System NAM1 Picture, I noticed that there was a difference in my ACCOLC (It was two at the time) and my preferred voice option for home p... (The first of the trio) It was EVRC. So genius me thought to change the values to match what I saw online, proceeded as normal and I thought my phone was fine, Up until I was on the phone with CS and couldn't dial, well the phone was literally not dialing, so CS told me to go to a store and see if they could get it fixed. So after hanging up, I tried *228, Busy signal and Unsuccessful message. Then some time goes by, I try again, same issue, So i use my house phone to call it, and the phone rings, I hear myself on it, and everything is normal, just...can't make outgoing calls.

I know its not my bill because it's paid, so now I turn to the experts (You guys) for help.

Ah, I should also mention that it's Rooted running Number 2 v2.8.1.

MZero is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 25th, 2013, 10:47 AM   #2 (permalink)
AF Contributor
 
BRAINZ2013's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: dELAWARE
Posts: 3,643
 
Device(s): LG ESTEEM#2-2.8zvd 2.2 plague extreme kernel. HUAWEI ASCEND M860 HUAWEI ASCEND II Sony Ericsson X10
Carrier: Metro/Tmobile/At&T

Thanks: 597
Thanked 552 Times in 480 Posts
Default

Hello and welcome to the forums . If u are in test mode and u completed everything may i ask did u where did you put the prl files at and which prl did u use sometimes you go lower and do the *228 hit the 5 and let it do the updating to the current prl .
BRAINZ2013 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2013, 05:00 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its not a prl issue, I am currently using 3032. But the Prl File was placed in the \LG Electronics folder. not to mention, even If i were to try to update my prl automatically, after inputting *228 in my phone, it would return with a busy signal-Like sound then say that it was unsuccessful in connecting.

Also Thank you for the greeting.
MZero is offline  
Last edited by MZero; May 26th, 2013 at 05:02 AM. Reason: Added more info.
Reply With Quote
Old May 26th, 2013, 01:39 PM   #4 (permalink)
AF Contributor
 
BRAINZ2013's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: dELAWARE
Posts: 3,643
 
Device(s): LG ESTEEM#2-2.8zvd 2.2 plague extreme kernel. HUAWEI ASCEND M860 HUAWEI ASCEND II Sony Ericsson X10
Carrier: Metro/Tmobile/At&T

Thanks: 597
Thanked 552 Times in 480 Posts
Default

Thats because u dont have data connection so u may have put the prl file in the wrong folder try and use lgpnst and pick nam1 not lg esteem nam1
BRAINZ2013 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2013, 06:50 PM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BRAINZ2013 View Post
Thats because u dont have data connection so u may have put the prl file in the wrong folder try and use lgpnst and pick nam1 not lg esteem nam1

I still do have Data, Like 4g LTE and such, and I would assume that if the prl file was an issue I wouldn't be able to Get texts or calls.

But I did as you suggested, Still the same result, tried calling 2 different people, Screen shows Dialing (no call timer, so it's "trying" to dial the number" I would assume) and after maybe 15 seconds I now get a "No signal" and a Call has been Lost error (Thats new) Or I get the regular old "Network Busy" with a "Call has been lost" error.
MZero is offline  
Reply With Quote
Old November 29th, 2013, 09:05 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
justsayinbro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Great Lake State
Gender: Male
Posts: 19
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3 (SM-N900V) Stock w/ Root de la Vega (KNOX WARRANTY VOID: 0x0)
Carrier: Verizon

Thanks: 6
Thanked 9 Times in 2 Posts
Question

Quote:
Originally Posted by MZero View Post
and couldn't dial, well the phone was literally not dialing. So after hanging up, I tried *228, Busy signal and Unsuccessful message. Then some time goes by, I try again, same issue. So I use my house phone to call it, and the phone rings. I hear myself on it, and everything is normal, just...can't make outgoing calls.
Quote:
Originally Posted by MZero View Post
after inputting *228 in my phone, it would return with a busy signal-Like sound then say that it was unsuccessful in connecting.
Quote:
Originally Posted by MZero View Post
I still do have Data, Like 4g LTE and such, and I would assume that if the prl file was an issue I wouldn't be able to Get texts or calls.

Still the same result, tried calling 2 different people, Screen shows Dialing (no call timer, so it's "trying" to dial the number" I would assume) and after maybe 15 seconds I now get a "No signal" and a Call has been Lost error (Thats new) Or I get the regular old "Network Busy" with a "Call has been lost" error.
Hey MZero, did you ever resolve this issue?

I have the same exact problem. I can't get any calls to connect. It just sits there at "Dialing" and gives off the same messages you described. While the call is trying to connect, the dialpad isn't useable. The button to bring it up is there, but not working.

The phone is working great everywhere else; 4G w/full bars, can receive calls without issue, no force closes, etc. While on a received call, I can use the dialpad with no problem to make a 3-way call, and it connects successfully.

I don't know what the issue could be.

Thank,

JSB
justsayinbro is offline  
Reply With Quote
Old November 30th, 2013, 11:11 AM   #7 (permalink)
AF Contributor
 
BRAINZ2013's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: dELAWARE
Posts: 3,643
 
Device(s): LG ESTEEM#2-2.8zvd 2.2 plague extreme kernel. HUAWEI ASCEND M860 HUAWEI ASCEND II Sony Ericsson X10
Carrier: Metro/Tmobile/At&T

Thanks: 597
Thanked 552 Times in 480 Posts
Default

Which firmware are you running zvd or zve .and are you rooted
BRAINZ2013 is offline  
Reply With Quote
Old November 30th, 2013, 11:33 AM   #8 (permalink)
Junior Member
 
justsayinbro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Great Lake State
Gender: Male
Posts: 19
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3 (SM-N900V) Stock w/ Root de la Vega (KNOX WARRANTY VOID: 0x0)
Carrier: Verizon

Thanks: 6
Thanked 9 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BRAINZ2013 View Post
Which firmware are you running zvd or zve .and are you rooted
I'm currently on ZVE, not rooted.
justsayinbro is offline  
Reply With Quote
Reply

LG Esteem
Current Rating:
Rate this Phone:

The LG Esteem is a high-end 4G Android 2.3 phone from small carrier MetroPCS. It's a 4.3 inch device with a 1GHz processor inside. There's also 512MB of RAM, 8GB of internal storage, a 5 megapixel camera, a front-facing camera, an HDMI port... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Esteem
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:56 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.