Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus F3

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 27th, 2013, 12:13 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default How to MANUALLY add PRL file? How to put this phone in DIAG mode?

I bought the LG F3 for 159.99$ USD and wanted to put it on page plus.

I have a laptop so I understand we need to use some kind of COM PORT virtual program to use it with CDMA tools.

So I downloaded this

HW virtual serial port

HW VSP (Virtual Serial Port) - Free Virtual Serial Port to connect any TCP/IP Terminal server to your Windows as a virtual serial port

does anyone here know how to MANUALLY put the PRL file on this phone, or has had success with CDMA WORKSHOP? Or How put it in DIAG mode?

piff is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 27th, 2013, 02:57 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: NYC
Posts: 577
 
Device(s): LG Optimus M, Optimus M +, Motion 4G (all retired), LG Optimus F3, Galaxy Tab 2-7. All rooted.
Carrier: MetroPCS

Thanks: 7
Thanked 134 Times in 108 Posts
Default

You can use QPST.
Here is a tutorial for the Lg Motion, the CDMA F3 should be similar-
(Guide) How to update PRL
Be sure to get the latest version of QPST, older versions may not work.
You'll need to get the appropriate PRL file for your carrier.
Also be very, very careful about what parameters you mess with to avoid screwing up your phone.
Fox Mulder is offline  
Reply With Quote
Old August 27th, 2013, 03:59 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Fox Mulder View Post
You can use QPST.
Here is a tutorial for the Lg Motion, the CDMA F3 should be similar-
(Guide) How to update PRL
Be sure to get the latest version of QPST, older versions may not work.
You'll need to get the appropriate PRL file for your carrier.
Also be very, very careful about what parameters you mess with to avoid screwing up your phone.

hmm, I will check this out, thank you for your useful information, But the phone fails to go into DM mode.

I have enabled debug in the menu in developer options in adnriod and this has NOT helped
piff is offline  
Last edited by piff; August 27th, 2013 at 04:49 PM.
Reply With Quote
Old August 27th, 2013, 08:27 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
alfick3's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: DFW, TX
Gender: Male
Posts: 2,072
 
Device(s): LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 1,069
Thanked 225 Times in 197 Posts
Default

From all that I've read over the last 2 1/2 years of owning android phones on Metro, I'm under the impression that you can't just flash a phone from one CDMA provider to another. You have to take it to the provider store and they have to flash it on to their network.
alfick3 is offline  
Reply With Quote
Old August 27th, 2013, 09:18 PM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alfick3 View Post
From all that I've read over the last 2 1/2 years of owning android phones on Metro, I'm under the impression that you can't just flash a phone from one CDMA provider to another. You have to take it to the provider store and they have to flash it on to their network.
what are you talking about, I flashed my old LG DARE from verzion to page plus, and also my SAMSUNG admire from metro PCS to page plus, but I could put those phones into DIAG mode.

All you do is change the PRL file, and then have said company active it....

data and mms is another thing, but its easy to get talk and text by just changing prl
piff is offline  
Reply With Quote
Old August 27th, 2013, 09:31 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
alfick3's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: DFW, TX
Gender: Male
Posts: 2,072
 
Device(s): LG Motion 4G
Carrier: MetroPCS

Thanks: 1,069
Thanked 225 Times in 197 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by piff View Post
what are you talking about, I flashed my old LG DARE from verzion to page plus, and also my SAMSUNG admire from metro PCS to page plus, but I could put those phones into DIAG mode.

All you do is change the PRL file, and then have said company active it....

data and mms is another thing, but its easy to get talk and text by just changing prl
Ok.
alfick3 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2013, 08:18 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alfick3 View Post
Ok.

u press ##DIAG# on the phone will bring you to the DIAG menu

then enable, connect to PC via cable, make sure you have the andriod to CHARGE ONLY, and then use CDMA workshop to change PRL!!!

so now, instead of being on virgin mobile, I will be able to use this phone on pageplus(verizon network)
piff is offline  
Reply With Quote
Old December 10th, 2013, 04:48 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also want to flash it to pageplus. How can i do that?
aiwlove is offline  
Reply With Quote
Reply

Buy the LG Optimus F3
Sign up for instant notification when the LG Optimus F3 goes on sale!
LG Optimus F3

The LG Optimus F3 is an entry-level smartphone available for Sprint customers in the US. It features a modest 4.0-inch display, a dual-core processor, and Android 4.1.2.  ... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus F3
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:42 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.