Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus F6

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 16th, 2014, 05:28 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How does this compare to the Samsung Galaxy S III?

Just curious how this compares to the Samsung Galaxy S3? Is it pretty snappy when using apps? Is the screen almost as sharp? How's the camera in comparison? Anything else I should know? Thanks.

cerealkillerxx is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 16th, 2014, 05:38 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Cameras are not as good, screen is just a tiny bit less crisp, VERY LITTLE room for apps, ram is pitiful.

The up side? Much cheaper and besides the pitiful internal memory the rest is almost negligible for the casual user.

Trust me, I have both.
__________________
looking for local miami music? in a miami band and want free promo and show tips, no strings attached? www.facebook.com/hahopromotions show updates, music news and free stuff!!! i help here for free, so i figured i can do this too!!! enjoy!
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 06:08 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
Cameras are not as good, screen is just a tiny bit less crisp, VERY LITTLE room for apps, ram is pitiful.

The up side? Much cheaper and besides the pitiful internal memory the rest is almost negligible for the casual user.

Trust me, I have both.
Is the camera better than the LG Motion? That's what I have now and it sucks a lot lol. The ram is double what the Motion has so that's not a big issue. I'll fix the app space by rooting it.
cerealkillerxx is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 06:13 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Yes it is.
I was comparing to my dual core s3 though.

And actually, because of the way the phone works you actually cant really solve the app space problem easily.
You need to root , swap internal and external sd, add link2sd and hope it all works on boot (which doesn't always happen because the sd swap is a post boot script). So large apps eat up space but you can store the data on the external sd
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 09:20 PM   #5 (permalink)
Member
 
jokerpks's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: New York
Gender: Male
Posts: 223
 
Device(s): LG Optimus F6, Alcatel One Touch Fierce, Huawei Premia, UG007
Carrier: MetroPCS

Thanks: 69
Thanked 80 Times in 49 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
Yes it is.
I was comparing to my dual core s3 though.

And actually, because of the way the phone works you actually cant really solve the app space problem easily.
You need to root , swap internal and external sd, add link2sd and hope it all works on boot (which doesn't always happen because the sd swap is a post boot script). So large apps eat up space but you can store the data on the external sd

How would you compare this phone to Fierce? It has double internal storage of F6 which isn't much but I have a 64 GB card and it offers the option to use that as main storage location like the Premia. I want to buy this phone since its on sale but idk if I should plus idk if it has otg support I asked two people and both had different answers.
jokerpks is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 09:31 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

My f6 from metro doesnt have otg or hdmi adaptor compatibility.

I honestly dont know about the fierce because I dont own one and I'm not gonna b.s. about a device I dont own.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Tokenpoke For This Useful Post:
Astroballs (January 17th, 2014), jokerpks (January 16th, 2014)
Old January 16th, 2014, 09:36 PM   #7 (permalink)
Member
 
jokerpks's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: New York
Gender: Male
Posts: 223
 
Device(s): LG Optimus F6, Alcatel One Touch Fierce, Huawei Premia, UG007
Carrier: MetroPCS

Thanks: 69
Thanked 80 Times in 49 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
My f6 from metro doesnt have otg or hdmi adaptor compatibility.

I honestly dont know about the fierce because I dont own one and I'm not gonna b.s. about a device I dont own.

OK so it looks more like a downgrade expect for LTE... On this phone is it possible to use a micro SD card as the main location like on the premia or is there some limit. And yes I know you have to do it manually cause its not in the setting. Thanks in advance.
jokerpks is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2014, 10:46 AM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
Yes it is.
I was comparing to my dual core s3 though.

And actually, because of the way the phone works you actually cant really solve the app space problem easily.
You need to root , swap internal and external sd, add link2sd and hope it all works on boot (which doesn't always happen because the sd swap is a post boot script). So large apps eat up space but you can store the data on the external sd
So the memory swap method might work and might not? Not sure if I want this phone. 1.2gb isn't enough to work with. Does the L9 have this memory problem as well?
cerealkillerxx is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2014, 11:19 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

The memory swap works. Ive only had problems when i dont give it about ten seconds after boot before playing with it.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2014, 02:35 PM   #10 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
The memory swap works. Ive only had problems when i dont give it about ten seconds after boot before playing with it.
Thanks. I may give this phone a shot after all... I just have this horrible feeling that as soon I buy it, Metro is gonna release some amazing phones at super low prices. It is kinda strange for them to be having this phone for THIS cheap right now.

Which is better, the F6 or the L9? They both look nearly identical.
cerealkillerxx is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 17th, 2014, 02:51 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

F6. I believe its got the 1.5ghz processor and an ir blaster (pretty much a novelty). Im not home so I cant check without googling.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Reply

LG Optimus F6
Current Rating:
Rate this Phone:




Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus F6
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.