Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus M

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 26th, 2011, 03:58 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cocoa, FL
Posts: 75
 
Device(s): HTC Evo 3D S-Off
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 5 Times in 5 Posts
Cbelflower321
Default Phone's driver won't install correctly!?

So I have downloaded drivers for my phone so I can install them, but every time I plug in my phone it still searches for the drivers even though they have already been installed. Any suggestions as to what I can do to fix this?

Advertisements
Cbelflower321 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 26th, 2011, 04:08 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
reilus's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: At all points of space-time simultaneously per Copenhagen Interpretation, Quantum Mechanics
Posts: 669
 
Device(s): Samsung Galaxy S4 (black; DarthStalker), Samsung Galaxy S4 (white; stock for now), LG Esteem (Ldrif
Carrier: T-mobile

Thanks: 446
Thanked 99 Times in 79 Posts
I no speaky with Googley.
Default

I had the same problem. Ultimately, the drivers would fail to install.

Method 1

What I did, was I installed the driver program and waited for all that to do its thing. Then, I went into the device manager and found the devices the pc was not recognizing. I pointed all the devices (there were several) to the folder that LG's crap extracted to. After that, they all recognized their drivers, installed them, and all was good.

Method 2

You might also try installing that LG update tool after you install the drivers, and that thing sometimes automatically installs the drivers.

Quote:
Originally Posted by Cbelflower321 View Post
So I have downloaded drivers for my phone so I can install them, but every time I plug in my phone it still searches for the drivers even though they have already been installed. Any suggestions as to what I can do to fix this?
reilus is offline  
Reply With Quote
Old March 26th, 2011, 11:51 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: That box under the bridge
Posts: 125
 
Device(s): [EVO 3D|Rooted|Eternity Rom 1.4.2|Stock Kernel] [Optimus M|Rooted|YACR CM7.1|r.O.C.K Kernel v1.3]
Carrier: Not Provided

Thanks: 22
Thanked 24 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cbelflower321 View Post
So I have downloaded drivers for my phone so I can install them, but every time I plug in my phone it still searches for the drivers even though they have already been installed. Any suggestions as to what I can do to fix this?
i can tell you what i know and give you what i have

my phone has never given me this issue really except when first connecting it, first connecting it for USB only, and first connecting it with debugging enabled.

the driver i used for my pc is Here. i uploaded that just now lol.

something to remember, each usb port has its own list of installed drivers, so when you change ports, it'll change port #s and it will have to "install" just loading whats already installed the driver there too.
__________________
I Have Made some helpful posts for the community still learning things but i post as i learn !
check them out if you want
fixing deleted LGHome.apk without format
honeycomb beta music player on lg optimus M
alexxseven is offline  
Reply With Quote
Old March 28th, 2011, 11:25 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: SW Fla
Posts: 48
 
Device(s): HTC One SV Rooted with Sickle Kernel
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 10 Times in 10 Posts
cuttingedge110
Default

Quote:
Originally Posted by alexxseven View Post
something to remember, each usb port has its own list of installed drivers, so when you change ports, it'll change port #s and it will have to "install" just loading whats already installed the driver there too.
If the driver is installed to recognize the phone then it will be recognized by the usb bus and controlled by the operating system. Once you have it installed and working properly it shouldn't matter which port you plug your phone up to just to clarify because I read it wrong at first.

Quote:
So I have downloaded drivers for my phone so I can install them, but every time I plug in my phone it still searches for the drivers even though they have already been installed. Any suggestions as to what I can do to fix this?
Once they are installed properly, unless there was an issue during the install of the drivers from the point of view of the operating system (i.e. you cancelled the operating system install of the drivers and manually installed them at the same time), it shouldn't have to search for the drivers again. Which operating system are you on anyways?
cuttingedge110 is offline  
Reply With Quote
Old March 28th, 2011, 11:54 PM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Cocoa, FL
Posts: 75
 
Device(s): HTC Evo 3D S-Off
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 5 Times in 5 Posts
Cbelflower321
Default

Quote:
Originally Posted by cuttingedge110 View Post
If the driver is installed to recognize the phone then it will be recognized by the usb bus and controlled by the operating system. Once you have it installed and working properly it shouldn't matter which port you plug your phone up to just to clarify because I read it wrong at first.


Once they are installed properly, unless there was an issue during the install of the drivers from the point of view of the operating system (i.e. you cancelled the operating system install of the drivers and manually installed them at the same time), it shouldn't have to search for the drivers again. Which operating system are you on anyways?
Im using Windows Vista Home Basic SP 2
Cbelflower321 is offline  
Reply With Quote
Old August 31st, 2011, 07:41 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have similar issue. The windows device manager shows there is LG disk drive, but the explorer doesn't show the connected lg device. What is the issue, please advice.
Edi_001 is offline  
Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 04:44 AM   #7 (permalink)
Member
 
DONLATINOHEAT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Southern California
Posts: 243
 
Device(s): LG Esteem (LG-MS910) SW Ver. MS910ZVD OS Ver. 2.3.4 Rooted ROM Broken Out 1.1 with Lancher ADW EX
Carrier: Not Provided

Thanks: 52
Thanked 43 Times in 32 Posts
Default

Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (Code 37) seems im having problems with AndroidNet Sooner Single ADB Interface in hardware.

I have installed a few times and i get the same results that's the only one that is having the issue that i can see
DONLATINOHEAT is offline  
Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 10:54 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 525
 
Device(s): LG Optimus M - CM 7.1.01-BobZHome LG Motion 4g - Rooted
Carrier: Not Provided

Thanks: 77
Thanked 92 Times in 81 Posts
Default

Turn off Antivirus and UAC download the driver from the link and reinstall.
pmb116 is offline  
Reply With Quote
Old March 8th, 2012, 09:51 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 22
 
Device(s): Optimus m Bobz CyanogenMod with MMS Fix rom CM7.2RC1-MS690-BobZhome-032512
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a win xp and never was able to make it work, so i use another computer with vista and i have no problems. Are you using xp?
kowatl is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus M
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.