Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus V

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 3rd, 2011, 02:02 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Portland, OR
Posts: 170
 
Device(s): LG Optimus V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 11
Thanked 38 Times in 24 Posts
Default New Optimus won't connect to 3G (data) network

My wife and I each got a new Optimus V today. Hers seems to be working perfectly.

Mine will go on the Internet using the Wifi network in my house, but absolutely will not connect to the 3G network. Not here, and not anyplace else in the city. (Again, my wife's phone is connecting just fine.) The little "3G" icon occasionally flashes the up arrow, but never the down arrow.

Do I simply have a lemon? Is this the kind of thing that happens frequently, causing people to have to swap their phone for a new one?

Obviously I'll call VM tomorrow, but I thought I'd start this thread in case anyone else is experiencing something similar.

Advertisements
adam97202 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 3rd, 2011, 02:08 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by adam97202 View Post
My wife and I each got a new Optimus V today. Hers seems to be working perfectly.

Mine will go on the Internet using the Wifi network in my house, but absolutely will not connect to the 3G network. Not here, and not anyplace else in the city. (Again, my wife's phone is connecting just fine.) The little "3G" icon occasionally flashes the up arrow, but never the down arrow.

Do I simply have a lemon? Is this the kind of thing that happens frequently, causing people to have to swap their phone for a new one?

Obviously I'll call VM tomorrow, but I thought I'd start this thread in case anyone else is experiencing something similar.
Make sure you hit the "Activate" button on the phone, it helps complete the provisioning for some users. It's likely just a temp glitch rather than a hardware issue...but...let us know. I'd also power cycle the phone at least once.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to TVCCS For This Useful Post:
adam97202 (February 3rd, 2011), gabe603 (March 4th, 2012), lizm (March 1st, 2011), SprintTechJosh (February 21st, 2012), tracyb8803 (June 16th, 2011), zxchikaxz (October 19th, 2011)
Old February 3rd, 2011, 03:24 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Portland, OR
Posts: 170
 
Device(s): LG Optimus V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 11
Thanked 38 Times in 24 Posts
Default

I'll be damned, that worked (the Activate thing). Thanks!

The weird thing is that my wife's phone didn't seem to need that extra kick.
adam97202 is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 04:43 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by adam97202 View Post
I'll be damned, that worked (the Activate thing). Thanks!

The weird thing is that my wife's phone didn't seem to need that extra kick.
Yep...from what I've been reading...some do...and some don't. Glad that worked
TVCCS is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 12:07 PM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Portland, OR
Posts: 170
 
Device(s): LG Optimus V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 11
Thanked 38 Times in 24 Posts
Default

Just in case, I "Activated" hers too.

Of course, around the house we'll just use Wifi... or better yet, our laptops! But it'll be nice to see Google Maps working on the road.
adam97202 is offline  
Reply With Quote
Old February 4th, 2011, 12:55 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im having the same problem as Adam. Except when I try The activate thing it gets to the third step and nothing happens for a while, then a screen comes up saying it has failed. Any help would be appreciated!
nateb is offline  
Reply With Quote
Old February 4th, 2011, 02:12 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Portland, OR
Posts: 170
 
Device(s): LG Optimus V
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 11
Thanked 38 Times in 24 Posts
Default

Try again. It didn't work for me on the first try either. And make sure you're in a spot with a good signal.
adam97202 is offline  
Reply With Quote
Old February 7th, 2011, 03:58 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oka so ive been experiencin the same pproblem and ive called vm over 3 times and the problem hasnt been resolved! i tried tu press th activate button twice and it didnt work either time .
sharonolivia is offline  
Reply With Quote
Old February 8th, 2011, 12:26 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem as well. I've been told that their was an engineering issue with the 3G network programming and this phone. Unfortunately, I'm not sure if it a cross the board fix or a per account occurrence.

It took me 4 days of phone calls and about 5 hours on the phone to finally resolve this issue. But after the last time I spoke with them, they asked me to turn off-on the phone and wait four hours to see if it worked. Within the hour my 3G had finally worked!
Steve12180 is offline  
Reply With Quote
Old February 8th, 2011, 08:47 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Steve12180 View Post
I'm having the same problem as well. I've been told that their was an engineering issue with the 3G network programming and this phone. Unfortunately, I'm not sure if it a cross the board fix or a per account occurrence.

It took me 4 days of phone calls and about 5 hours on the phone to finally resolve this issue. But after the last time I spoke with them, they asked me to turn off-on the phone and wait four hours to see if it worked. Within the hour my 3G had finally worked!
FYI...Sprint/VM have reported some 3G outages in the last 24 hours.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 9th, 2011, 10:34 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just brought the phone yesterday and have not been able to connect online at all. I contact VM today and was advised that they will open a ticket for me and it will take 48 to 72 hours to get it fixed....

Can someone please let me know how did they resolve their 3G issue on VM.

Thank you
justwonder2 is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2011, 11:02 AM   #12 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by justwonder2 View Post
Just brought the phone yesterday and have not been able to connect online at all. I contact VM today and was advised that they will open a ticket for me and it will take 48 to 72 hours to get it fixed....

Can someone please let me know how did they resolve their 3G issue on VM.

Thank you
Some people have reported continuing to hit the Activate button speeds things along...for some.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
Old February 13th, 2011, 09:16 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, I also have the same problem (I'm on the east coast, NY to be specific). I've also made several calls to Virgin to no avail.
inquen is offline  
Reply With Quote
Old February 13th, 2011, 02:11 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 78
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Just for frame of reference. I am in upstate SC and activated at Radio Shack with no issues 3 days ago. 3G worked within 15 minutes and it hasn't dropped out either.
maylea is offline  
Reply With Quote
Old February 17th, 2011, 01:51 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by inquen View Post
Yeah, I also have the same problem (I'm on the east coast, NY to be specific). I've also made several calls to Virgin to no avail.
Hi, did they resolve the issue for you? I still have no date service... still waiting...
justwonder2 is offline  
Reply With Quote
Old February 17th, 2011, 02:52 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: NYC
Posts: 1
 
Device(s): LG Optimus V
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So I just got off the phone with Virgin...

I switched on Sunday from a BB Curve to the Optimus V. Same problem described here, no data after activation, I'm in NYC. Called on Sun, again on Tuesday when a ticket was started. No word from them today, so I dialed ##VIRGIN# and it said something about "There was a problem setting up your account"

BUT - the phone restarted and my data connection works! As I was on the phone with them. The VM rep slipped and mentioned that there was a problem, and it has to do with "the individual account setups", so it seems some may have worked and some may not. It also seems if this happens to you, you're gonna have to call them to get this fixed.

I would call them, get a ticket number, then hit "activate" every 12 hours or so until it works.
artcubed is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 07:59 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

can you please tell me where the "activate" button is located?
mjsniffles is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mjsniffles For This Useful Post:
shemj11 (March 18th, 2011)
Old February 20th, 2011, 08:01 AM   #18 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Will normally be there when you hit the Grid to show all apps at the bottom of the homescreen.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TVCCS For This Useful Post:
shemj11 (March 18th, 2011)
Old February 20th, 2011, 08:06 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

thanks so much, the activate button worked. Last time i reset the phone and had to set everything up again.
mjsniffles is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 01:07 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is my first post here and my first android phone.

Got my phone on Thursday night. It worked great. It worked at 5:30 on Friday night. At 6:30 no data. I called VM, they had me take out the battery, reprogram the phone, nada. So I took the phone back to the Shack where I got it. They did a phone swap.

Waited the 4 hours as told by VM for the phone swap to kick in. Nada. They opened a support ticket. Said it would be up to 72 hours, yada yada yada. I looked on the internet and found a # for VM's escalation department. They apparently change this number constantly. I was able to speak to a guy in CA and he reset my whole account. He said there is sometimes an issue with VM not kicking in the data plan. I have data again now.

Love this phone! Sure, it's not the flashiest, most high powered thing around, but it does everything I need it to and for the price- WOW. Getting some great info off this forum too! Thanks all!
darthmad is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 20th, 2011, 08:54 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 2 Posts
Default

I bought my phone a week ago and I have the same problem. I tried pressing the actibation app which fixes the problem just for a day, removing the battery does the same thing.
The easiest way to fix the no conection to internet on the LG Uptimus V is to 1) go settings on your phone 2) wireless and networks 3) mobile network and disable data conection....wait a few seconds and enable data. in dother words disable and enable data on the phone. Do this every time you loose conection. I have not had anyproblems in the last few days.





You
Johnny puello is offline  
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Johnny puello For This Useful Post:
Beezy1978 (June 30th, 2011), Leon14 (April 12th, 2011), moussecasey (February 22nd, 2011), vcanfield (March 2nd, 2011)
Old February 22nd, 2011, 05:53 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just got my Optimus V a few hours and same thing. So far none of the for mentioned has helped. Don't feel like dealing with another overseas tech today so I give up for now unless anyone has figured anything else out. . .
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 06:12 PM   #23 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djdtm View Post
Just got my Optimus V a few hours and same thing. So far none of the for mentioned has helped. Don't feel like dealing with another overseas tech today so I give up for now unless anyone has figured anything else out. . .
Keep hitting Activate every few hours. If it doesn't work, call back and ask VM to create a Trouble Ticket, your phone may need to be reprovisoned, especially if you are out of your home area. You can also ask for a Trouble Ticket to be created online.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TVCCS For This Useful Post:
djdtm (February 23rd, 2011)
Old February 22nd, 2011, 08:03 PM   #24 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 56
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 14 Times in 11 Posts
Default

I had this issue too, I fixed it by doing the following.

Dial ##847446#

Click edit, make sure your phone # is there and click ok.

Click ok again.

Then click done, it will reboot automatically.

If it still isnt working (mine wasnt)

Dial ##847446#

Then press Activate phone.

Mine worked.

If you are rooted and running a different rom, reflash and go back to stock THEN do these steps.

I will not activate on a non stock rom.
chrissurra is offline  
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to chrissurra For This Useful Post:
CL85 (May 1st, 2011), eskimojo (March 8th, 2011), eviltwinsrule (March 2nd, 2011), tonyparis (May 21st, 2011)
Old February 22nd, 2011, 08:43 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djdtm View Post
Just got my Optimus V a few hours and same thing. So far none of the for mentioned has helped. Don't feel like dealing with another overseas tech today so I give up for now unless anyone has figured anything else out. . .
Google "Virgin Mobile escalation" and you will find several numbers listed. They apparently change the number every so often, but I found one that worked after visiting a couple sites. You'll be able to speak with someone in the US. If airplane mode, activate, etc won't work, the only way to fix it is either wait the 24-72 hours for tech support or take it up the chain yourself.
darthmad is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 09:24 PM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Still not getting 3G internet connection HELP

Ok, I read the thread and have tried everything that was recommended. I have been on VM tech support 3 times. First 2 times were total waste of time. They couldnt get past the ##virgin# service program MDN ok MSID ok then wait 4 hours and nothing. Finally got past that wall of ignorance and got senior tech support. WOW, 50 minutes on the phone and his best idea was to just reset the phone. ?? how many times? after it did not working he said, "glad I could help you today please call back if you continue to have issues". He didnt fix anything. Whats next should I just return the phone and get another one? Should my MDN # and MSID # be the same #? Mine are not. Or does this not matter. Also, all 3 tech support people said, "I havent heard of this problem before" ?? Really? Really? Ok, whats next please jump in with your best guess. Thanks in advance.......
Bigjoetx is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 10:53 PM   #27 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Florida
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Optimus V – No Data.. not happy!

I did notice the other thread along the same lines as this but wanted to post my own thread as much to ask the question what is wrong with Virgin/Sprint or the Optimus and to vent at the idiots they have working in the “support” dept.

I had the Blackberry Curve 8530 bought the Optimus and called support to switch over my phone number. It took two days for “support” to get my number changed over, data didn’t come over right away. I called support from the Optimus and they told me I was on the blackberry. Said there wasn't anyway I was on the Optimus? Then got bounced back and forth between their "blackberry" people and "tech support"!.. Must have been another 7 or 8 calls and finally I got transferred so much it seems I ended up talking to someone who understood what was wrong and appeared to have fixed it.. great and all was fine!


A few days after that mess...the data would go out during the day and return late at night or early in the morning. I sent “support” an email asking what was wrong. Their response was “we’re reset your 3G connection, pull the battery for 15 seconds and it’ll come back”. So I did just that and you know what.. I should have left the battery in! I haven’t had data since that was two days ago. I’ve called I don’t even know how many more times and I’m honestly fedup being told to reprogram the phone, pull out the battery, turn it off or worst of all if they tell me to wait another “3-4 hours” or “24-72 hours”. For what? For it not to work so I can call back again and run the gauntlet yet again! I can't count how many times I've checked the MDN.. etc or hit activate!


Now the entire time apart from right at the start (where I was told I was on a blackberry!) I have a 3G icon and the arrows animate as if data is moving in/out but nothing ever loads? On WiFi.. everything is perfect. Another issue I’ve had from the minute this thing was running via 3G is the battery drains very fast I mean 50% or more at night while sleeping. Since I no longer have “3G data or any data” I’ve had it running via WiFi and it’s only eating maybe 6% at night? I’m thinking there are some serious issues going on with this thing? I’ve even used an app killer when I actually had “data” for a few days.

Are there any real fixes out there for this data issue because if these incompetent idiots don’t get it working in the next day or two I’m demanding my money back on this paper weight and going to any network that isn’t Sprint, Sprint owned or running on Sprint’s network. I just can’t possibly explain how frustrating this is, I mean it’s a phone and a number change? They’re not putting people into orbit lol!
aidan80 is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 11:12 PM   #28 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bigjoetx View Post
Ok, I read the thread and have tried everything that was recommended. I have been on VM tech support 3 times. First 2 times were total waste of time. They couldnt get past the ##virgin# service program MDN ok MSID ok then wait 4 hours and nothing. Finally got past that wall of ignorance and got senior tech support. WOW, 50 minutes on the phone and his best idea was to just reset the phone. ?? how many times? after it did not working he said, "glad I could help you today please call back if you continue to have issues". He didnt fix anything. Whats next should I just return the phone and get another one? Should my MDN # and MSID # be the same #? Mine are not. Or does this not matter. Also, all 3 tech support people said, "I havent heard of this problem before" ?? Really? Really? Ok, whats next please jump in with your best guess. Thanks in advance.......
You need to get them to file an actual Trouble Ticket with engineering escalation. Ask them to do that...ugh. It should not be this difficult...that's why I call VM "Sprint Lite"...and not in a good way on support.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 06:13 AM   #29 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 15
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Adian80. I am going through this same senerio with my optimus. VM customer service is indeed a joke and I too will return my phone to Best
Buy and go with another carrier. I have made dozens of calls to their
customer service and have yet talked to anyone who could follow my conversation and I could not understand them either. Its the worst customer service I have ever encountered in my 65 years of life on this planet. Good luck.
craZhorse is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to craZhorse For This Useful Post:
aidan80 (February 23rd, 2011)
Old February 23rd, 2011, 06:49 AM   #30 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

If you have repeated problems like the ones referred to here, the best/only way to get them resolved, usually, is to specifically ask for a trouble ticket to be opened with engineering support. That will get senior tech to reset your phone within the network, which usually deals with these issues successfully.

I call VM phone support "Sprint Lite", which from long time experience with Sprint isn't a good thing.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TVCCS For This Useful Post:
EKRChicago (June 16th, 2011)
sponsored links
Old February 23rd, 2011, 08:44 AM   #31 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Florida
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the response "sprint lite" is correct lol never in my life have I had to deal with such horrible support. I mean they make the cable company look good lol. Last time I called they said they had opened up a ticket and requested escalation. Honestly I don't believe that! Service with Vm was great till I had to call support. I'll call again and demand to speak with senior support/engineering. I'd hate to have to change phones but these idiots are forcing a paying customer out the door.
aidan80 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 09:08 AM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You can Google "Virgin Mobile escalation" and find several numbers online. They change the # frequently so you have to find the right # that works. But when I did this, I was able to talk to a live person in CA instead of overseas who was very friendly, knew his s#@%, and fixed my data problem right there and then at 8PM on a Sunday night.

Yes, the service on the regular VM support # sucks. I have no problem with foreign accents usually, but there was one rep I simply could not understand and no one I spoke with could give anything other than a canned response. But this is the way it is with many companies nowadays and I've found that Google is my friend in such cases. The trick is getting to the right person, and persistence pays off in any consumer relations situation IME.
darthmad is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 10:00 AM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TVCCS View Post
You need to get them to file an actual Trouble Ticket with engineering escalation. Ask them to do that...ugh. It should not be this difficult...that's why I call VM "Sprint Lite"...and not in a good way on support.
The "dot, not feather" I talked to this morning said he could not file a ticket until after we trouble shot the phone first. didn't feel like doing something I had been doing all morning plus i was at work. Gonna try to find that US #. I let ya'll know if I have any luck.
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 10:51 AM   #34 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Florida
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by darthmad View Post
You can Google "Virgin Mobile escalation" and find several numbers online. They change the # frequently so you have to find the right # that works. But when I did this, I was able to talk to a live person in CA instead of overseas who was very friendly, knew his s#@%, and fixed my data problem right there and then at 8PM on a Sunday night.

Yes, the service on the regular VM support # sucks. I have no problem with foreign accents usually, but there was one rep I simply could not understand and no one I spoke with could give anything other than a canned response. But this is the way it is with many companies nowadays and I've found that Google is my friend in such cases. The trick is getting to the right person, and persistence pays off in any consumer relations situation IME.
Thanks I acquired a number for tech support and talked to a real live person. Issuee was corrected by removing battery while they restarted my month. Lets see how long it lasts. After this my next phone won't be virgin or on sprint. Terrible support as a whole terrible company.
aidan80 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 11:05 AM   #35 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 56
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 14 Times in 11 Posts
Default

I had an issue with 3g not connecting when I had juicedefender installed.

Once I uninstalled it I was able to connect.
chrissurra is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 11:51 AM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djdtm View Post
The "dot, not feather" I talked to this morning said he could not file a ticket until after we trouble shot the phone first. didn't feel like doing something I had been doing all morning plus i was at work. Gonna try to find that US #. I let ya'll know if I have any luck.
tried like 4 numbers. Notta so far. There are some fluent english speaking advisers of sorts on vm's facebook page. shot them an email. called india one more time about shooting thru that ticket. No go. . .
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 11:54 AM   #37 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default very funny

red dot not tomahawk......
Bigjoetx is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 11:59 AM   #38 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default didnt work

I also called VM again this morning and ask to have a ticket assigned to this problem and the person on the phone had no idea what I was talking about. They told me to just turn the phone off and back on again and that should fix my problem. This time the person sounded spainish, maybe in the Philippines?
Bigjoetx is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 12:15 PM   #39 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

VM executive escalation dept 1-866-553-9810 just found it and called it will let you know asap
Bigjoetx is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Bigjoetx For This Useful Post:
djdtm (February 23rd, 2011), lynx2cross (February 26th, 2011)
Old February 23rd, 2011, 12:30 PM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bigjoetx View Post
VM executive escalation dept 1-866-553-9810 just found it and called it will let you know asap
So far so good. She's american and she sounds cute! lol
djdtm is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 23rd, 2011, 12:54 PM   #41 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bigjoetx View Post
VM executive escalation dept 1-866-553-9810 just found it and called it will let you know asap
How'd you do joe? Got transfered once to the cute sounding young lady. She gave the spiel about her foreign cohort not putting me the 3g plan. Did the battery thing. . . . . . Flirted with her a little and got her to start a trouble shoot ticket. We'll see what happens. . .
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 01:06 PM   #42 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Steve12180 View Post
I'm having the same problem as well. I've been told that their was an engineering issue with the 3G network programming and this phone. Unfortunately, I'm not sure if it a cross the board fix or a per account occurrence.

It took me 4 days of phone calls and about 5 hours on the phone to finally resolve this issue. But after the last time I spoke with them, they asked me to turn off-on the phone and wait four hours to see if it worked. Within the hour my 3G had finally worked!
What country were the people you talked to in? Just curious.
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 01:36 PM   #43 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

omg..they fixed my problem! the phone works. It was the month plan optimus data will only work if you have the 25 40 or 60 unlimited plan. She told me to logon to my account and change my plan to one of the above and boom it now works. How easy is that. I am still in shock that it was just a plan thing.
Bigjoetx1 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 01:38 PM   #44 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

she told me optimus and the samsung phone are the only 2 phones that require the 25 40 or 60 plan only and will not work with any other data plan.
Bigjoetx1 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 01:51 PM   #45 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

Quote:
Originally Posted by Bigjoetx1 View Post
omg..they fixed my problem! the phone works. It was the month plan optimus data will only work if you have the 25 40 or 60 unlimited plan. She told me to logon to my account and change my plan to one of the above and boom it now works. How easy is that. I am still in shock that it was just a plan thing.
Dude. . . . .
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 01:58 PM   #46 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bigjoetx1 View Post
omg..they fixed my problem! the phone works. It was the month plan optimus data will only work if you have the 25 40 or 60 unlimited plan. She told me to logon to my account and change my plan to one of the above and boom it now works. How easy is that. I am still in shock that it was just a plan thing.
I wish it was that easy for me. Got 3 more hours to wait. Any bets on it still doesn't work?
djdtm is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 02:14 PM   #47 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Sprint is VM...I've dealt with Level 3 supervisors who were in Manilla. I assume VM is the same...most of the time you're getting the Phillipines.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 02:33 PM   #48 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just activated my new Optimus today (by phone since I was moving my number from Verizon) and same problem.... no 3G. After reading the thread here I tried the Activation button... no good fail every time.
Then I went to settings to try turning off Data and turn it back on.... guess what? 3G was TURNED OFF by default. Turned it on... instant success.

Go to settings guys and make sure 3G is ON!
OptimusTom is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to OptimusTom For This Useful Post:
TVCCS (February 23rd, 2011)
Old February 23rd, 2011, 02:55 PM   #49 (permalink)
Senior Member
 
TVCCS's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 602
 
Device(s): LG Optimus G Pro, Motorola Droid Pro XT610, Samsung Captivate Glide, Motorola Atrix 2
Carrier: Page Plus/NET10

Thanks: 35
Thanked 157 Times in 99 Posts
Default

Good point there...and if you're using Quick Settings, it will usually override the settings on the phone menus, at least that's what I've seen on my phone for both WiFi and 3G.
TVCCS is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 04:04 PM   #50 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OptimusTom View Post
Just activated my new Optimus today (by phone since I was moving my number from Verizon) and same problem.... no 3G. After reading the thread here I tried the Activation button... no good fail every time.
Then I went to settings to try turning off Data and turn it back on.... guess what? 3G was TURNED OFF by default. Turned it on... instant success.

Go to settings guys and make sure 3G is ON!
how are you able to access this setting? I've been thru the settings menu a dozen time and can't find this.
makinbiscuits is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
3g network, lg optimus v, virgin mobile


Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus V
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.