Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus V

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 29th, 2011, 12:02 PM   #1 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
sushifor5's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Northern Idaho
Posts: 657
 
Device(s): Optimus V, Harmonia froyo, Link2sd
Carrier: Not Provided

Thanks: 266
Thanked 31 Times in 27 Posts
Default No signal at all...is this the VM "bug?"

Yesterday, all day, I had no signal at all...just an x in the signal bars box at top of phone. I've had this phone about a week and this is the first time I had no signal.

I've been reading forums about issues with 3G working, but I haven't read about no signal at all. Any input you could share would be greatly appreciated. Did I cause this by some app I might have downloaded? Removing the battery for 10 minutes did not help. I do not live in a "high traffic" area.

I have noticed the "time without signal" bug on this phone, which I learned about by reading forums...I don't know if this is connected to my complete loss of signal.

Will I be plagued with this problems regularly as long as I have the Optimus V? Will rooting help? Should I return the phone for a new one?

Lastly, I don't understand how to make calls without 3G. Is there a way to do that?

Thanks so much!! Complete newbie and nontechy gal here...TIA!!!

sushifor5 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 29th, 2011, 12:57 PM   #2 (permalink)
Member
 
mkbkr1's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Sunset, Louisiana
Posts: 332
 
Device(s): Optimus V IHO MiRaGe
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 134 Times in 88 Posts
Default

3g and cell service are two different things. 3g is your data (internet and mms), cell signal is for your phone calls and regular text messages. You do not need 3g to make or receive phone calls, or send and receive text messages.
mkbkr1 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 05:30 PM   #3 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
sushifor5's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Northern Idaho
Posts: 657
 
Device(s): Optimus V, Harmonia froyo, Link2sd
Carrier: Not Provided

Thanks: 266
Thanked 31 Times in 27 Posts
Default

Thanks...so if I had a signal, even if it were not 3G, i could do texts and calls...

But i have no signal at all, just an x in the bars...what should I do about that?
sushifor5 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 05:53 PM   #4 (permalink)
Psychotic Female
 
Petrah's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hanover Park, IL
Gender: Female
Posts: 4,080
 
Device(s): GE Galaxy S4 CM 11 | GSM Galaxy Nexus CM 11 | G-Note 10.1 2014
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 1,152
Thanked 1,437 Times in 925 Posts
Default

Try the Activate app on your phone. If doing this 3 times in a row yields no results, give Virgin Mobile a call.

Several people on the forum have stated that doing the Activation several times gave them their 3G back.
__________________
Forum Rules & Guidelines & Zero Tolerance Policy
Agree with a post? Hit Like! Someone help you? Hit Thanks!
See a naughty post or a thread in the wrong area? Hit Report!
Petrah is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 06:06 PM   #5 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
sushifor5's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Northern Idaho
Posts: 657
 
Device(s): Optimus V, Harmonia froyo, Link2sd
Carrier: Not Provided

Thanks: 266
Thanked 31 Times in 27 Posts
Default

Thanks for the input...before seeing your reply, I read elsewhere and tried the *#*#etc fix b/c I also seem to have the "cell standby" bug...mine says cell standby 70% and Time w/o signal 99%.

So, after doing the CDMA toggle thing, my signal came back...but my cell standby is still as i described.

Did I do the wrong thing? Is my loss of signal related to or caused by the cell standby bug?

If I call VM what should I expect to be told? Should I request a new phone?

Any more info and help you have would be greatly appreciated. THanks!!
sushifor5 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 07:00 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Annonymous7's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 42
 
Device(s): Optimus V
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had a similar issue a about a month ago. ReActivating the phone on the network using ##virgin# worked for me, 2nd time around -.- I would call VM regardless if you get it fixed. They may have something for you, or be able to do something from their centers that you have no control over. Tell them exactly whats been happening. I'd leave out the part about trying advice from a web forum though. At least until you hear their response to your issue.
Annonymous7 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 08:09 PM   #7 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
sushifor5's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Northern Idaho
Posts: 657
 
Device(s): Optimus V, Harmonia froyo, Link2sd
Carrier: Not Provided

Thanks: 266
Thanked 31 Times in 27 Posts
Default

thanks for the input...

here's the reply I rec'd from my email to them yesterday. Is this the same as re-activating my phone with the activate button (which i don't know where to find, LOL):

We are sorry to hear about the problem. Please try to reprogram your phone.

Turn on your phone
Press the Phone icon on the Home screen
Dial #-#-8-4-7-4-4-6-#
You are now in the Service Program menu. Tap Edit.
The MDN field will appear
Enter your 10-digit phone number
Tap OK
The MSID field will appear
Tap the field next to "Enter MSID"
Enter your 10-digit MSID
Tap OK
Tap Done.
The phone will turn off and turn back on by itself.

It might take a couple of hours to get you set up on our network, but we will send a text message to your phone to let you know you can start talking. Please let us know if the issue persists.
sushifor5 is offline  
Last edited by sushifor5; August 30th, 2011 at 12:04 AM.
Reply With Quote
Old August 29th, 2011, 09:37 PM   #8 (permalink)
AF Contributor
 
raynoldsk's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: inside my head
Posts: 672
 
Device(s): Samsung GS3, freshly rooted, Star i9220 stock, rooted Kindle Fire HD..and an iPad2--su
Carrier: Virgin Mobile, T-Mobile

Thanks: 167
Thanked 69 Times in 55 Posts
Default

No, it isn't the same =).

Out of curiosity, where are you located? Could it be due to Irene?
raynoldsk is offline  
Reply With Quote
Old August 30th, 2011, 12:03 AM   #9 (permalink)
Senior Member
Thread Author (OP)
 
sushifor5's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Northern Idaho
Posts: 657
 
Device(s): Optimus V, Harmonia froyo, Link2sd
Carrier: Not Provided

Thanks: 266
Thanked 31 Times in 27 Posts
Default

I'm in Sandpoint, Idaho...way north just under canada...

I don't understand how cell connectivity web works...can the outage in the east affect everyone else's coverage, too?
sushifor5 is offline  
Reply With Quote
Old August 30th, 2011, 06:05 AM   #10 (permalink)
Junior Member
 
dpaultx's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: North Central Texas
Gender: Male
Posts: 41
 
Device(s): Moto Triumph, LG Optimus V, Samsung Intercept, Moto W376g
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default

I don't know about Idaho, but a large part of North Texas was totally without service for over 10 hours on Monday 8/29/2011. Seems there was a problem with Sprint's fiber optics system in the Dallas area that knocked out both Sprint and VM service in a couple of hundred mile radius.

VM's rep on Facebook blamed it on hurricane Irene. Right.
dpaultx is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus V
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:04 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.