Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Marquee > Marquee - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 13th, 2012, 02:58 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Can't send MMS on Boost no matter which ROM I use

I've used CTMOD 3.6, CTMOD 3.6.5, and Markybeats V2. However, I can never send MMS. I receive them no problem!

I have done a factory reset, cleared cache, dvalnik cache, reset permissions (tried these before and after flashing the ROMs). I have tried 3rd party MMS apps and set the MMSC settings to http://mm.myboostmobile.com, rebooted, etc.

Nothing works. Any suggestions?

thanks!

jwwpua is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 13th, 2012, 03:46 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Bloodawn's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Illinois
Gender: Male
Posts: 2,176
 
Device(s): Nexus 4
Carrier: T-Mobile

Thanks: 244
Thanked 2,655 Times in 882 Posts
Default

did you try updating your prl?
__________________
Goo - Github
Bloodawn is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 04:41 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bloodawn View Post
did you try updating your prl?
Nope. Is that something I can flash to the phone? If so, just point me in the right direction and I'll give it a shot!

I didn't know what PRL was until googling, so I'm not sure if I need to contact Boost and have them do something or not.

Also, and I don't know if this is related, but when I use "1" to dial my voicemail, it's not calling the right number. I have to manually dial my phone # to check VM. Is that a phone setting or something Boost needs to fix?

Thanks for all your help! Your work has made this phone SO much better :-)
jwwpua is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 05:38 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Bloodawn's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Illinois
Gender: Male
Posts: 2,176
 
Device(s): Nexus 4
Carrier: T-Mobile

Thanks: 244
Thanked 2,655 Times in 882 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwwpua View Post
Nope. Is that something I can flash to the phone? If so, just point me in the right direction and I'll give it a shot!

I didn't know what PRL was until googling, so I'm not sure if I need to contact Boost and have them do something or not.

Also, and I don't know if this is related, but when I use "1" to dial my voicemail, it's not calling the right number. I have to manually dial my phone # to check VM. Is that a phone setting or something Boost needs to fix?

Thanks for all your help! Your work has made this phone SO much better :-)
go to settings > about phone > system updates > update PRL.

does the button on the buttom left of your dialer work for calling VM?
Bloodawn is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 01:22 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bloodawn View Post
go to settings > about phone > system updates > update PRL.

does the button on the buttom left of your dialer work for calling VM?
Ok I tried that and it said that it was updated. Then I rebooted the phone, but I still get the same error when trying to send an MMS. ("Message expired or unavailable" after 10-20 seconds)

I forgot to try the VM button (phone isn't with me atm), but I am pretty sure it dials the old phone number.

The MMS issue is so frustrating!
jwwpua is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 06:52 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Bloodawn's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Illinois
Gender: Male
Posts: 2,176
 
Device(s): Nexus 4
Carrier: T-Mobile

Thanks: 244
Thanked 2,655 Times in 882 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwwpua View Post
Ok I tried that and it said that it was updated. Then I rebooted the phone, but I still get the same error when trying to send an MMS. ("Message expired or unavailable" after 10-20 seconds)

I forgot to try the VM button (phone isn't with me atm), but I am pretty sure it dials the old phone number.

The MMS issue is so frustrating!
have you been messing with hidden menus lately? if you have, you might have screwed something up.

if not, the MMS issue is probably on boost's end.
Bloodawn is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 08:27 AM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bloodawn View Post
have you been messing with hidden menus lately? if you have, you might have screwed something up.

if not, the MMS issue is probably on boost's end.
Nope, I'm not even aware of how to mess with hidden menus. I've also done plenty of factory resets and ROM flashes. I'll contact Boost to see if they can do anything. I have my doubts since they've been unhelpful in the past :-/

Thanks for all the help. Much appreciated!
jwwpua is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 02:28 PM   #8 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Bloodawn, is there anything special that I should or shouldn't tell Boost when I call? Obviously I won't tell them I flashed a custom ROM, but any other tips?

Thanks
jwwpua is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 02:56 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Bloodawn's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Illinois
Gender: Male
Posts: 2,176
 
Device(s): Nexus 4
Carrier: T-Mobile

Thanks: 244
Thanked 2,655 Times in 882 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwwpua View Post
Bloodawn, is there anything special that I should or shouldn't tell Boost when I call? Obviously I won't tell them I flashed a custom ROM, but any other tips?

Thanks
Just tell them that when you try to send a mms it fails and you get a error. Say you've done a factory reset but it still won't work.
Bloodawn is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 04:29 PM   #10 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 18
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bloodawn View Post
Just tell them that when you try to send a mms it fails and you get a error. Say you've done a factory reset but it still won't work.
Nice, my gf called Boost and said she had to enter some codes and now it works!

Slightly off topic, but is SmartassV2 considered an "on-demand" governor? I'm using your 1.0 kernel and am considering updating to 1.5, but I'm hoping to avoid the Camera stutter issue. If SmartassV2 will cause it, then I'll just wait for a newer version. Thanks for all the help!
jwwpua is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 14th, 2012, 06:58 PM   #11 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: California
Posts: 140
 
Device(s): LG-Marquee (Boost) CTMod-3.68 Hyper V2.0 / CM9 Hyper ICS V2.2, Galaxy SII (Boost)
Carrier: Not Provided

Thanks: 41
Thanked 24 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwwpua View Post
Nice, my gf called Boost and said she had to enter some codes and now it works!

Slightly off topic, but is SmartassV2 considered an "on-demand" governor? I'm using your 1.0 kernel and am considering updating to 1.5, but I'm hoping to avoid the Camera stutter issue. If SmartassV2 will cause it, then I'll just wait for a newer version. Thanks for all the help!
I don't know if its on demand but I can confirm that you will get the stutter with smartassv2 since I use it myself
jmedno5891 is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 08:02 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 51
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 10 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwwpua View Post
Nice, my gf called Boost and said she had to enter some codes and now it works!

Slightly off topic, but is SmartassV2 considered an "on-demand" governor? I'm using your 1.0 kernel and am considering updating to 1.5, but I'm hoping to avoid the Camera stutter issue. If SmartassV2 will cause it, then I'll just wait for a newer version. Thanks for all the help!
Yes it is lol.
Paradoxx is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 12:27 AM   #13 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Southern California
Gender: Male
Posts: 6,654
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,666
Thanked 2,701 Times in 1,822 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwwpua View Post
Nice, my gf called Boost and said she had to enter some codes and now it works!

Slightly off topic, but is SmartassV2 considered an "on-demand" governor? I'm using your 1.0 kernel and am considering updating to 1.5, but I'm hoping to avoid the Camera stutter issue. If SmartassV2 will cause it, then I'll just wait for a newer version. Thanks for all the help!
I had to do the same thing after changing phone numbers. The Boost rep had me go in tot he hidden menu and change some things. I rebooted and everything was working correctly.
__________________
Is there a reason you're not rooted yet??
Do the right thing and hit THANKS!
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Marquee > Marquee - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.