Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Marquee > Marquee - All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 15th, 2012, 08:53 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Download Issue's, advice needed

Thanks for looking at my thread. I could use some help troubleshooting some download issue's I have. I am running the latest CTMod ROM and Hyper 2.0. I've also tried using other ROMS with the same results.

When I run the speed test (testmy.net) my download speed usually will not even finish, but if it does it comes in at 30kbps or less. When my upload runs, i am at full speed.

I have full signal strength and 3G.

I cannot even navigate through the play store without getting connections errors. What can I try here? I need my download speed back! At this point its basically like I dont even have data.

Any suggestions?

spidiracer is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 15th, 2012, 11:40 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: West Virginia
Gender: Male
Posts: 102
 
Device(s): Samsung Galaxy S3. Motorola Atrix HD Motorola Droid Razr Max
Carrier: Not Provided

Thanks: 16
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

Are you trying all these tests at your house on the same tower? Because in my experience with Sprint CDMA, your speeds will vary greatly from tower to tower. I had Sprint before I switched to Boost, and boost is pretty much the same thing although you don't have access to every single Sprint tower with Boost. And I always had a smartphone. I noticed that my speeds were OK at my house. About 150-200 kbps down via 3G. But at my friend Aaron's house my speeds were about 50kbps down. And the tower is down the street from his house. But he lives in town, and I don't. I'm assuming that the tower in town is more congested than the tower by my house because I live in a more country setting. But this is an observation. I thought maybe it might help you shed some light on the issue. You may also want to check the Sprint Vision map and see if they're doing any maintenance on any towers in your area. And have you flashed any scripts to your phone or messed with any hidden settings that may have caused this lack of speed? I hope you get it sorted out.
phreak311 is offline  
Reply With Quote
Old September 15th, 2012, 02:22 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

phreak311,

thanks for your input! The speed is about the same no matter where i am at. Its been trying to download an update from the 'play store' for hours now. I sent an email to Sprint a week ago and they said there were no issue's in my area. When I say the speeds are slow... i mean pretty much unusable.

I am afraid that I have messed up some hidden settings or something. I don't know how I did it. I have done a factory reset and tried several ROM's and my download speed is still atrocious. Are there settings that stay with the phone after formatting that could cause this?

I did change my DNS to google several ROMS ago... I wonder if that could cause it? It worked just find with the google DNS servers at the time. I want my phone back!
spidiracer is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2012, 12:36 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running ics now... still no 3g download data. Need some ideas/help
spidiracer is offline  
Reply With Quote
Old September 17th, 2012, 12:39 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Wolverine Lake, MI
Posts: 1,154
 
Device(s): Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 173
Thanked 178 Times in 147 Posts
Default

If you're worried if you messed something up you could always flash your original back up, or a stock sprint rom and see if it helps..
carracerz14 is offline  
Reply With Quote
Old September 27th, 2012, 07:03 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm going back to stock unrooted form right now. If that does not work I will be back in touch with Sprint. I will let you know what happens!
spidiracer is offline  
Reply With Quote
Old September 27th, 2012, 08:51 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Completely back to stock... unrooted LG... I ran a speedtest.net on it.

The first test timed out.

The second test I got an amazing
DL: 63 kbps
UP: 536 kbps.

Take that 56K dialup!

I've done everything I can with Sprint on the phone. Time to go into the store...

Oh, this is with 3G and full bars.
spidiracer is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2012, 03:33 PM   #8 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For anyone following this,

Took the phone into the Sprint store where they 'reset' it. Its actually worked and I had some normal speeds. Of course the stock roam is blarg so I flashed it back to CTMod. My DL speed is back to 56k area... Upload is still normal speeds (600k+)

Whats going on? I am positive now that if i flip back to the stock ROM, my speeds will still be very slow. Are there some settings or something that I can be checking? I appreciate any help!
spidiracer is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2012, 03:42 PM   #9 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just ran another test and my speeds are normal... i changed nothing. I'm thinking its a hardware issue.
spidiracer is offline  
Reply With Quote
Old September 29th, 2012, 06:47 PM   #10 (permalink)
Member
 
tombob's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 154
 
Device(s): LG Marquee
Carrier: Sprint

Thanks: 241
Thanked 40 Times in 32 Posts
Default

This could well just be Sprint's crappy data service. I went through a couple of months this summer when I was happy if my download speed hit 50. Fortunately, it has now improved so that I get 1200 to 1500 down. So your problem could just be Sprint service.
tombob is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Marquee > Marquee - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.