Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE AT&T Avail (ZTE Merit) > Merit - All Things Root

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
Like Tree28Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 17th, 2012, 06:31 PM   #301 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Farmersville, TX
Gender: Male
Posts: 6
 
Device(s): ZTE Merit Z990g SpeedFreak 2.0 ROM, Acer Iconia A100 stock
Carrier: AT&T

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Hap to the happy w/Merit

Quote:
Originally Posted by kingmt View Post
Glad you found me helpful. I'm confused how you got Play back with a factory rest.
I think what happened was...

I had installed the latest .apk after deleting, but there was something wrong with cache settings... nothing I tried worked, even earlier versions of Play/Market.

So, I must have had some version of it on the phone, and with a reset, cleared everything out to where I was able to start from scratch like a new phone.

Anyway, I was confused but pleasantly surprised as well. I was ready to spend the rest of my phone's life doing manual pushes and installs lol

Thanks to y'alls help, I'm a happy 1st time smart phone user with ES File Explorer, Superuser, Link2SD, OS Monitor and CWM. I'm at 65% internal free, 90% SD free, 60% 2nd partition SD free, 8% system free (which is perfectly fine), 98% cache free. Probably could get it better with tweaking, but no need right now.

My 2nd partition I did at 256MB (out of 2GB), which I might need to increase later, especially when I get a higher cap card later, but I'm very pleased so far. I've been in and out of programming for 30 years, and this forum topic has been a real treat.

I used Minitool to do the partition, which was really easy with a great interface and has the added benefit of being a desktop tool as well. The only thing you have to worry about with it is making sure you commit your changes before unplugging O.0

Once again, all of you that participated in helping with this thread are massively appreciated. It's a blast to hang out in communities filled with super helpful and super nice peeps. Even though the Merit/Avail is low in memory, I'm sure I'll be fine for a while.

I guess my next step after taking a break is some kind of ROM browsing, just to see what's out there...

Advertisements
Mizagorn is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 19th, 2012, 02:08 PM   #302 (permalink)
AF Contributor
 
nickdalzell's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Owensboro, KY
Posts: 4,216
 
Device(s): Nexus 10, Nexus 7, Convoy 3, Galaxy Tab 3, Tab 4, Note 10
Carrier: Verizon

Thanks: 97
Thanked 647 Times in 517 Posts
Default

How does one add that neat CRT style wake/lock animation to a non-cyanogenmod ROM? I want that back but no such CM ROM exists on these phones and I cannot find an app that gets it in there. ROM Toolbox Pro failed to install it too. Would help if I had the app name that CM uses to perform that animation
__________________
"If you treat your system like a kiln, don't be surprised when a brick comes out the other side."
nickdalzell is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 04:40 AM   #303 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have put the SU file everywhere i could think of....in just C: where the SDK is installed, in the SDK folder, in SDK/tools. And it just wont push it to my phone. I've done every other step right & i'm stuck on this last part. I just cant get the SU pushed onto my phone. Please help because i've been at it for hours & I'm SOOOO close! Thanks! i just keep gettin the message 'cannot stat 'su': no such file or directory' after i remount and put in the 'adb push su /system/xbin/su' command.
choppastyle1 is offline  
Last edited by choppastyle1; November 23rd, 2012 at 04:43 AM. Reason: quoting error message
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 09:04 AM   #304 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

If the sdk is in c/*user*/android/ the su file should be at c/*user*/android/SDK/tools & I'm assuming your running windows so in cmd your dir should be c:\*user*\android\SDK\tools>
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 10:55 AM   #305 (permalink)
AF Contributor
 
nickdalzell's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Owensboro, KY
Posts: 4,216
 
Device(s): Nexus 10, Nexus 7, Convoy 3, Galaxy Tab 3, Tab 4, Note 10
Carrier: Verizon

Thanks: 97
Thanked 647 Times in 517 Posts
Default

through the adb steps I got the clockworkmod recovery installed but couldn't get the SU binary to go through. got a lot of 'not found' errors in adb shell. since I had the recovery in there I just got Stayboogy's nandroid of a stock pre-rooted ROM on my SD card, booted into recovery (power off, then hold home, volume up, and power at the same time until you get there) and went to backup/restore and restored that ROM. then went and set up my Play Store account and downloaded SuperUser and I was done.

I think the same step would work with the factory recovery if you can at least get a root prompt ( # instead of $ ) in adb shell, type 'reboot recovery' and hit enter. should reboot the phone into stock recovery (alternatively, the same home, vol up, and power trick would do the same thing) and restore the same ROM that way. just make sure you have it on the root folder of your SD card (not in a directory)
nickdalzell is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 04:01 PM   #306 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Almost there

ok im almost done with the root process. ive been reading thorugh different forums and followed a decent guide from xda.com. my only prob is i get to the adb push su /system/xbin/su and am told it was failed because the file does not exist. i think it may be because i didnt download the file to my phone. however whenever i try, the download instantly fails. this is my first android and the only reason im trying to root it is because i need to get rid of the bloatware. can anybody help me???? ive done this three times today and had to factory reset and im at a loss how to finish this process
theandroidnoob is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2012, 08:33 PM   #307 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

Yes. Stop factory resetting. You need to run cmd from the same folder su is in. So if su it's at say c/user/Bob/Android/tools/su then cmd should be user/Bob/Android/tools>
If you don't get it gmail me.
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old December 19th, 2012, 01:57 PM   #308 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Gender: Female
Posts: 129
 
Device(s): ZTE z990g Merit
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 56 Times in 52 Posts
Default

Perhaps somebody can answer this for me.

As you know from this thread , I am rooted.

I have been having issues with my calls, I start to echo and have to hang up and call back.Is anyone else having this issue with the Merit? Could it be an issue with my rooting or the phone in general?
JustJoanie is offline  
Reply With Quote
Old December 19th, 2012, 05:27 PM   #309 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

It is AT&T. Yet are over sold. They set you at half rate which means try only get half the packets.
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old December 19th, 2012, 07:35 PM   #310 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Gender: Female
Posts: 129
 
Device(s): ZTE z990g Merit
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 56 Times in 52 Posts
Default

kingmt was that reply to my question?
JustJoanie is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 19th, 2012, 08:09 PM   #311 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Farmersville, TX
Gender: Male
Posts: 6
 
Device(s): ZTE Merit Z990g SpeedFreak 2.0 ROM, Acer Iconia A100 stock
Carrier: AT&T

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Merit *merit* Echo *echo*

Quote:
Originally Posted by JustJoanie View Post
Perhaps somebody can answer this for me.

As you know from this thread , I am rooted.

I have been having issues with my calls, I start to echo and have to hang up and call back.Is anyone else having this issue with the Merit? Could it be an issue with my rooting or the phone in general?
JJ, I have the same phone, and I'm rooted as well. (As I've said, thanks to all the uber cool peeps on this site.) And I'm very please with the whole situation.

I get an occasional echo, but that's just the network. It should have nothing to do with your phone. You might regularly be in an area that does not have cells close enough together, or too much traffic as King suggested. You might want to see if there is a coverage map available online from AT&T.

Cheers and good luck!
Miz
Mizagorn is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2012, 05:09 AM   #312 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

Yes
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2012, 10:40 AM   #313 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2012
Gender: Female
Posts: 129
 
Device(s): ZTE z990g Merit
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 56 Times in 52 Posts
Default

Thanks king and miz....

LOL I know it's very very annoying, I don't like to hear myself echo!!!
JustJoanie is offline  
Reply With Quote
Old December 20th, 2012, 11:41 AM   #314 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

NP
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old January 20th, 2013, 02:10 PM   #315 (permalink)
Junior Member
 
SquidlyMcNerd's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Louisville, KY
Gender: Male
Posts: 84
 
Device(s): Straight Talk Samsung Galaxy Proclaim
Carrier: Straight Talk/Verizon

Thanks: 7
Thanked 66 Times in 43 Posts
Default

Sorry JustJoanie....I couldn't get back online the next day....got real busy and then forgot all about rooting the Merit. I'm glad you finally got yours rooted.

I've since moved on to the Straight Talk 'Samsung Galaxy Proclaim' because it has 1 gig of internal storage. No more fighting with constantly dwindling internal memory.
SquidlyMcNerd is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 06:04 PM   #316 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can someone help me?? My husband followed all instructions and was able to Root both our phones BUT we are not sure what we can take off the phones and still have them work properly. Do we do a complete backup of everything on the phones? We don't have the option to Freeze. Just backup or uninstall. If there is a link someone can send us too to research what files are on our phones and which ones we have to have. This is all completely new to us. Because of the economy and our financial situation, we went from using Droid Razr's to the ZTE Merits last week and although we like the merits, our droids did soooo much more.
dixie1392 is offline  
Reply With Quote
Old January 21st, 2013, 08:26 PM   #317 (permalink)
Junior Member
 
SquidlyMcNerd's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Louisville, KY
Gender: Male
Posts: 84
 
Device(s): Straight Talk Samsung Galaxy Proclaim
Carrier: Straight Talk/Verizon

Thanks: 7
Thanked 66 Times in 43 Posts
Default

This forum has all your answers. Just need to take the time and sift through it all and read. This is the best way to learn if you are going to venture into the domain of rooting.
SquidlyMcNerd is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2013, 06:00 PM   #318 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: zte merit straight talk

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I accidentally deleted WHOLE path completely ON COMPUTER TO VARIABLES THEN MY KID TURNED POWER OFF TO COMPUTER WHAT DO I DO NOW THAT THERE IS NO PATH AT AT ALL. what do i do to fix it omg.
TheHatetank is offline  
Last edited by TheHatetank; February 22nd, 2013 at 06:07 PM.
Reply With Quote
Old February 23rd, 2013, 09:13 AM   #319 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

Need a little more info to understand what you did. Can you still get to the stock recovery?
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2013, 05:19 PM   #320 (permalink)
Senior Member
 
out of ideas's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 642
 
Device(s): ZTE Merit. ICScamwich OC. Galaxy Prevail CTMod 3.68
Carrier: Pigeons

Thanks: 61
Thanked 145 Times in 114 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TheHatetank View Post
I accidentally deleted WHOLE path completely ON COMPUTER TO VARIABLES THEN MY KID TURNED POWER OFF TO COMPUTER WHAT DO I DO NOW THAT THERE IS NO PATH AT AT ALL. what do i do to fix it omg.
Did you delete a folder on your computer? If so go to recycle bin and restore it.

or did you delete a folder on the phone, something like "/system/bin"? let us know which one.
out of ideas is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 25th, 2013, 01:01 AM   #321 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kingmt View Post
If the sdk is in c/*user*/android/ the su file should be at c/*user*/android/SDK/tools & I'm assuming your running windows so in cmd your dir should be c:\*user*\android\SDK\tools>
I am having the same problem everything went good until the su file I have it located in c:/androis-sdk-windows/tools/su it says i have read only access and cont copy it. any suggestions
ICUSecurity is offline  
Reply With Quote
Old February 25th, 2013, 11:29 AM   #322 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: WV
Gender: Male
Posts: 609
 
Device(s): ZTE Merit: Rooted, Costom Stock ROM, Anthony's Kernel LGL35G: Rooted, Custom Stock ROM, Stock Ker
Carrier: Straight Talk

Thanks: 27
Thanked 77 Times in 67 Posts
kingmt01@gmail.com
Default

Yes. Do it A easier way. [ROM][CWM][ROOT] All-in-one ROM and Recovery - Android Area51
kingmt is offline  
Reply With Quote
Old February 25th, 2013, 07:36 PM   #323 (permalink)
Senior Member
 
out of ideas's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 642
 
Device(s): ZTE Merit. ICScamwich OC. Galaxy Prevail CTMod 3.68
Carrier: Pigeons

Thanks: 61
Thanked 145 Times in 114 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ICUSecurity View Post
I am having the same problem everything went good until the su file I have it located in c:/androis-sdk-windows/tools/su it says i have read only access and cont copy it. any suggestions
or do it an even easier way [ROOT] update.zip [ROOT]
are you running as administrator on your comp?
out of ideas is offline  
Reply With Quote
Old May 18th, 2013, 04:42 AM   #324 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Factory Restore

Would a factory restore also be efficient for what is needed in the original post? I figured out how to do a factory restore by going to the Privacy option in settings. It worked for me, as I was having the same problem.
MasterShake10 is offline  
Reply With Quote
Old September 30th, 2013, 02:56 PM   #325 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JustJoanie View Post
I am using Windows 7
Will this work with win8? If not can you give me steps to do so. I already have all the downloads up to this post. Thanks
Stephen406 is offline  
Reply With Quote
Old September 30th, 2013, 10:18 PM   #326 (permalink)
Senior Member
 
out of ideas's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 642
 
Device(s): ZTE Merit. ICScamwich OC. Galaxy Prevail CTMod 3.68
Carrier: Pigeons

Thanks: 61
Thanked 145 Times in 114 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Stephen406 View Post
Will this work with win8? If not can you give me steps to do so. I already have all the downloads up to this post. Thanks

all the steps with adb and such arent needed with the merit/avail anymore. just follow the link i put up a couple posts before yours.

if you want to do it the long way, it should work, as long as all the downloads you got are compatible with win8
out of ideas is offline  
Reply With Quote
Old October 5th, 2013, 08:49 PM   #327 (permalink)
not really so scary
 
scary alien's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Indy
Posts: 17,717
 
Device(s): LG Nexus 5, Asus Nexus 7, Samsung Galaxy Nexus, Moto Droid X, HTC Droid Eris
Carrier: T-Mobile

Thanks: 33,550
Thanked 15,271 Times in 7,524 Posts
Default

Thread moved to the Merit all-things-root area.

Thanks!
scary alien is online now  
Reply With Quote
Old December 12th, 2013, 09:31 PM   #328 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I get to this step it tells me
List of devices attached

C:\Users>

I have followed every step. PLEASE help.
doll0385 is offline  
Reply With Quote
Old December 12th, 2013, 09:34 PM   #329 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by doll0385 View Post
When I get to this step it tells me
List of devices attached

C:\Users>

I have followed every step. PLEASE help.
this was after I put in CD: and then adb devices
doll0385 is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2013, 03:30 PM   #330 (permalink)
Senior Member
 
stayboogy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 800
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 39
Thanked 249 Times in 137 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by doll0385 View Post
this was after I put in CD: and then adb devices
this thread is a jumbled mess of garbage...

what are you trying to do?
__________________
stayboogy is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 15th, 2013, 05:54 PM   #331 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Pasco, WA
Posts: 828
 
Device(s): Samsungs, Rugby Smart (AOKP), Galaxy Appeal (modded stock), Illusion (modded stock)
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 135 Times in 119 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by doll0385 View Post
this was after I put in CD: and then adb devices
Sounds like a missing driver to me.
Motorhead1991 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > ZTE AT&T Avail (ZTE Merit) > Merit - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:17 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.