Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus F6 > (MetroPCS) Optimus F6- All Things Root

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree12Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old October 26th, 2013, 09:26 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Thumbs up Working root for MetroPCS LG Optimus F6 LGMS500

This works:

How to easily root an Android device | How To - CNET

It uses a utility called "Kingo Root" that cycles through various exploits until it finds one that works - but it doesn't let you know which one did the trick - so I can't share that.

Watch out during the download to make sure and deselect the ad ware options, unless you like more ads on your PC.

Enjoy.

tkirtley is offline  
Last edited by tkirtley; October 26th, 2013 at 09:32 PM.
Reply With Quote
sponsored links
Old October 27th, 2013, 02:57 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

You obviously hadnt tried it , no pics etc. suspicious at best

here is a list of compatible phones with kingo , LG F6 not on the list bucko

All Android devices supported by Kingo Android Root
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 11:15 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You must be a juvenile. Would not have posted if I hadn't just done it successfully.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 12:05 PM   #4 (permalink)
Premium Member
 
MrGlowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: California
Gender: Male
Posts: 628
 
Device(s): LG Optimus F3
Carrier: MetroPCS

Thanks: 102
Thanked 131 Times in 109 Posts
Default

Post a picture of root checker. Just to reassure other members.
MrGlowy is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MrGlowy For This Useful Post:
rsurfer (October 27th, 2013)
Old October 27th, 2013, 12:36 PM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Will post root check later

I am out in edge country right now,
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 01:54 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tkirtley View Post
You must be a juvenile. Would not have posted if I hadn't just done it successfully.

Yes , one of my better qualities.
You are obviuosly a newbie to this forum , pics woulda been a no brainer , derr

This may work to root phone however, I have serious doubts about a company that builds software to root android universally for free.
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 02:10 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

READ: Kingo Android ROOT - True one-click root - Xperia Z - Page 8 - xda-developers

This is a Chinese endeavor to gain aceess via malware

i will say if it doesnt upload malware to the phone then could be installed on a dummy comp , but i doubt it , its main intent is to get something in our phones No Doubt
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 02:39 PM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I gots mad cleanup skilz, and lack paranoia. Was posted on CNET for crying out loud, and they have been around for 20+ years. Get real. Here are the pics - u don't trust - then live without root till something you like better comes along. I have root. See attachment.
Attached Images
File Type: jpg 2013-10-27-15-27-25.jpg (381.2 KB, 108 views)
Ganthis likes this.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to tkirtley For This Useful Post:
infowarz (February 27th, 2014)
Old October 27th, 2013, 02:43 PM   #9 (permalink)
Premium Member
 
MrGlowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: California
Gender: Male
Posts: 628
 
Device(s): LG Optimus F3
Carrier: MetroPCS

Thanks: 102
Thanked 131 Times in 109 Posts
Default

Why is there a T-Mobile symbol on the corner?
rsurfer likes this.
MrGlowy is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 02:46 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Central Florida
Gender: Male
Posts: 47
 
Device(s): LG Esteem, Nexus 7, LG Spirit
Carrier: MetroPMS

Thanks: 33
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

Can't we all just get along?
Iddoom3 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 27th, 2013, 02:54 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MrGlowy View Post
Why is there a T-Mobile symbol on the corner?

EXACTLY - Mad skilz with T-mobile
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 03:09 PM   #12 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I flashed the MetroPCS kdz to my T-mobile F6 for tethering block workaround. Good catch, though.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 03:10 PM   #13 (permalink)
Premium Member
 
MrGlowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: California
Gender: Male
Posts: 628
 
Device(s): LG Optimus F3
Carrier: MetroPCS

Thanks: 102
Thanked 131 Times in 109 Posts
Default

So you have a T-Mobile one with the metro firmware?
rsurfer likes this.
MrGlowy is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 03:18 PM   #14 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

That is correct. The T-mobile F6 stock rom phones home when you try to wifi tether (even with FoxFi) and checks to see if you paid up the extra. Metro doesn't. Works a treat.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 05:42 PM   #15 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tkirtley View Post
I flashed the MetroPCS kdz to my T-mobile F6 for tethering block workaround. Good catch, though.
So your T-mobile phone was already rooted before you flashed a metro rom
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 27th, 2013, 05:52 PM   #16 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default The whole story ...

Ok, I will try to clear up the confusion:

I purchased a new T-mobile F6 for use with my existing SIM, think of it as a replacement phone - or an upgrade.

I rooted it using the motochopper method listed in this forum.

Much to my dismay - FoxFi stopped working because of new T-mobile software designed to prevent it.

So I flashed the MetroPCS kdz, which restored the phone to a unrooted state with no clockworkmod recovery - in other words, just like a phone I would have purchased new from MetroPCS.

I tried several methods to root, such as Z4, a couple of all in ones, and motochopper. They didn't work.

I used the method listed above, and it finally did work.

I have a rooted phone with clockworkmod recovery and MetroPCS firmware, with wifi tethering that works. I am simply sharing this in case someone else may profit from it.

That is all I know.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old October 28th, 2013, 02:48 PM   #17 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

I would rather stay rooted for now than use free software by a company hiding and denying the fact that it is a Chinese company making kingo for free , and downloads the drivers for your phone from a IP adrs. site in china . .
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 28th, 2013, 06:26 PM   #18 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default LG phones and stock ROMs are from S. Korea

China is a near neighbor to them. I expect that anyone that owns an iPhone owes thanks to the Chinese tech sector for its functionality.

It is your phone, and your choice, of course.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old October 31st, 2013, 02:13 AM   #19 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tkirtley View Post
China is a near neighbor to them. I expect that anyone that owns an iPhone owes thanks to the Chinese tech sector for its functionality.

It is your phone, and your choice, of course.
Only Chinese talk in the way you just did , near neighbor.
Definitely the word is out kingo is bad news,
no mater what say the newbie say what
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old October 31st, 2013, 04:54 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wifi tethering is not working for me, i got the phone rooted with kingo, and it says its rooted, but none of the tethering apps are working gives me a network error
x3lit3forc3x is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 1st, 2013, 10:44 AM   #21 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Well might have to eat my words , and glad this might be a solution
XDA reopend this thread and removed concerns



Everything's resolved, no security concerns among any of the staff.

Thread opened.
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old November 1st, 2013, 12:32 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tkirtley View Post
China is a near neighbor to them. I expect that anyone that owns an iPhone owes thanks to the Chinese tech sector for its functionality.

It is your phone, and your choice, of course.
I need help, i bought this phone, but with metro and my friend rooted it with the kingo root, the phone shows its rooted via the verification thing.

But i cannot wifi tether not even with foxfi (the default app 4g mobile hotspot also runs) should i remove the 4G mobile hotspot app from the phone, i don't know what to do.
x3lit3forc3x is offline  
Reply With Quote
Old November 1st, 2013, 09:06 PM   #23 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by x3lit3forc3x View Post
Wifi tethering is not working for me, i got the phone rooted with kingo, and it says its rooted, but none of the tethering apps are working gives me a network error
My tethering issue was with T-mobile. If you are a MetroPCS person, I can only guess at ways to help. Try FoxFi (it might not show in playstore for you, but you can find it online), and enable the proxy if it doesn't work without that setting. If that doesn't work, then USB tethering using PDANET+ would be your only option.

Hope this helps.
tkirtley is offline  
Reply With Quote
Old November 3rd, 2013, 01:37 PM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tkirtley View Post
My tethering issue was with T-mobile. If you are a MetroPCS person, I can only guess at ways to help. Try FoxFi (it might not show in playstore for you, but you can find it online), and enable the proxy if it doesn't work without that setting. If that doesn't work, then USB tethering using PDANET+ would be your only option.

Hope this helps.
Yeah i got the MetroPCS version, tried foxfi and every other app and it doesn't work, everytime i use foxfi or any other app, the 4G Mobile Hotspot also runs, and its conflicting.
x3lit3forc3x is offline  
Reply With Quote
Old November 7th, 2013, 12:29 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The kingo root worked on my metropcs lg optimus f6. It was easy and flawless
benjya58 is offline  
Reply With Quote
Old November 7th, 2013, 07:33 PM   #26 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Saint Cloud, FL
Posts: 59
 
Device(s): Huawei M835
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rsurfer View Post
Well might have to eat my words , and glad this might be a solution
XDA reopend this thread and removed concerns



Everything's resolved, no security concerns among any of the staff.

Thread opened.
Looks like XDA re-closed that thread.
Apoplectic1 is offline  
Reply With Quote
Old November 7th, 2013, 07:54 PM   #27 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Apoplectic1 View Post
Looks like XDA re-closed that thread.
thanks for the update , was getting close to doiing it. Will hold out , for a lil longer.
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old November 8th, 2013, 01:03 AM   #28 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

coming from a galaxy indulge i cant wait till this phone has an official root. Already out of space......hmmmm
alcala1219 is offline  
Reply With Quote
Old November 8th, 2013, 10:57 AM   #29 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

free roots with mystery software ?

kingo, vroot ect ,. anybody heard of cheops project?

Cheops-ng is a Network management tool for mapping and monitoring your network.

just a thought.
bkdg100 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bkdg100 For This Useful Post:
andiggler (December 26th, 2013)
Old November 8th, 2013, 06:40 PM   #30 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Has anyone tried the Chinese one click root that works on the l9?
__________________
looking for local miami music? in a miami band and want free promo and show tips, no strings attached? www.facebook.com/hahopromotions show updates, music news and free stuff!!! i help here for free, so i figured i can do this too!!! enjoy!
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 12th, 2013, 12:13 PM   #31 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
Has anyone tried the Chinese one click root that works on the l9?
Vroot n Kingo are cousins

PSA : DO NOT Use Kingo Root & VRoot to Root Your Android Device | Android News, Apps, Games, Reviews, Tips & TricksAndroid News, Apps, Games, Reviews, Tips & Tricks

Happy I resisted and will wait or not root
rsurfer is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2013, 12:22 PM   #32 (permalink)
 
Join Date: Mar 2011
Location: Muzzled in solitary confinement
Gender: Male
Posts: 1,893
 
Device(s): LG Nexus 4-16G LG Spirit LG Motion (Sold), 2 DroidX (Sold)
Carrier: MetroPCS

Thanks: 175
Thanked 400 Times in 325 Posts
Default

This is just ONE of the reasons why I won't go near the stank of any of the quasi-Government owned Chinese phone companies.

Birds of a feather...

Bruce in Ocala, Fl
OcalaFlGuy is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2013, 05:21 AM   #33 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by OcalaFlGuy View Post
This is just ONE of the reasons why I won't go near the stank of any of the quasi-Government owned Chinese phone companies.

Birds of a feather...

Bruce in Ocala, Fl

Hey Bruce!


Edit***
Didn't have time for my full reply....

Ok, so the programs seem to steal info.
So from a moral standpoint, mine to be specific, it should be no issue to run this on a dummy computer (offline) and see if it works. Monitor all data passages to and from the device and backtrack to find out how they root the devices. Steal their method and repack without malware.....

Dunno about legality though...proprietary source and all...
OcalaFlGuy likes this.
Tokenpoke is offline  
Last edited by Tokenpoke; November 13th, 2013 at 03:31 PM.
Reply With Quote
Old November 14th, 2013, 02:22 AM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tkirtley View Post
I gots mad cleanup skilz, and lack paranoia. Was posted on CNET for crying out loud, and they have been around for 20+ years. Get real. Here are the pics - u don't trust - then live without root till something you like better comes along. I have root. See attachment.
Hey how u doing? I have an F6 I wanna root. Does it really work? Is it that easy 2 do? I'm no pro that's why, but I know more or less what root means. I been readying about it over a week. Just curious
kingbk1 is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2013, 04:52 AM   #35 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by kingbk1 View Post
Hey how u doing? I have an F6 I wanna root. Does it really work? Is it that easy 2 do? I'm no pro that's why, but I know more or less what root means. I been readying about it over a week. Just curious

Read above. It does work but the company that made the program is pretty shady.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2013, 09:17 AM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I'm not messing with a shady company. I'll wait I guess smh, do I know any root method that works 4 my phone? Please help, I really wanna root & open up my android 2 the fullest
kingbk1 is offline  
Reply With Quote
Old November 15th, 2013, 06:11 AM   #37 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by kingbk1 View Post
Thanks, I'm not messing with a shady company. I'll wait I guess smh, do I know any root method that works 4 my phone? Please help, I really wanna root & open up my android 2 the fullest

Read my "possible root workaround" thread for an idea I had. Safe to test if you want, simple stuff but time consuming.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old November 21st, 2013, 03:10 AM   #38 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 70
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 47 Times in 16 Posts
Default

So I was able to flash stock MetroPCS firmware without any issues and thought I would try and root my phone with motochopper. Well motochopper ran and my device rebooted, but the root did not fully work. Superuser installed, but couldn't get any apps to gain root access. I tried [APP][ROOT] Android 4.1.2 Rooting Universal Method - xda-developers and it uses VROOT method of rooting and it worked fine. If someone want's my IMEI or personal data they can have it? I have nothing to hide as everything I do on it google can already see it. Anyways, VROOT works just fine.
androidguy1991 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to androidguy1991 For This Useful Post:
rsurfer (November 21st, 2013)
Old November 21st, 2013, 01:07 PM   #39 (permalink)
Member
 
JesseBanks's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Brick City
Gender: Male
Posts: 113
 
Device(s): Samsung Admire, LG Motion 4g, LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 59
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Is better to wait or install this?
JesseBanks is offline  
Reply With Quote
Old November 21st, 2013, 01:11 PM   #40 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by JesseBanks View Post
Is better to wait or install this?
Personal choice. I used vroot on my l9.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 24th, 2013, 02:38 AM   #41 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Very excited for a solid root. Love this phone.
hellamopeds is offline  
Reply With Quote
Old December 27th, 2013, 10:24 PM   #42 (permalink)
Member
 
cocokasper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Bay Area CA
Posts: 136
 
Device(s): GS4 CM11 KitKat 4.4.2 LG Esteem (GSE2ROM, Overclocked 2.1Ghz) Samsung Admire. Thanks all Devs.
Carrier: Not Provided

Thanks: 73
Thanked 21 Times in 20 Posts
Default

This root is sketchy and it's unknown what it sends over the network. And the developer won't release the source. Avoid this. And vroot is a known malware that sends your imei to a server in China.
cocokasper is offline  
Reply With Quote
Old December 27th, 2013, 10:30 PM   #43 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cocokasper View Post
This root is sketchy and it's unknown what it sends over the network. And the developer won't release the source. Avoid this. And vroot is a known malware that sends your imei to a server in China.
I was about to try it @ cocokasper. Thanks for the heads up, I've been looking for a way to root my phone since September when it came out. I'm no wiz kid but I know a lil, I just don't know any way to root my phone smfh
kingbk1 is offline  
Reply With Quote
Old December 28th, 2013, 02:22 AM   #44 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: USA
Gender: Male
Posts: 16
 
Device(s): LG Motion 4G LG Optimus F6
Carrier: MetroPCS

Thanks: 6
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I #HAD# root up until a few minutes ago, when Metro pushed an update and my partner unknowingly clicked install before I had the ability to intercept. I used Ringo before, to get root. I will re-try Ringo again tomorrow, to re-gain root.
dirtycar74 is offline  
Reply With Quote
Old December 29th, 2013, 10:23 AM   #45 (permalink)
Junior Member
 
SP4WND's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: kriptonia
Gender: Male
Posts: 53
 
Device(s): R910,LGMS500,SG3, HTC ONE,EVO,3G,4g
Carrier: METRO PCS

Thanks: 10
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dirtycar74 View Post
I #HAD# root up until a few minutes ago, when Metro pushed an update and my partner unknowingly clicked install before I had the ability to intercept. I used Ringo before, to get root. I will re-try Ringo again tomorrow, to re-gain root.
-.- guys go to tokenpokes thread. For stable root. Recovery and memory expansion
SP4WND is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2013, 03:12 PM   #46 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Oh, kingo and vroot both steal some info from your phone. Use cydia
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old January 1st, 2014, 02:54 AM   #47 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

btw toke , I did the metro update and I still have root
Krlypumaa likes this.
rsurfer is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rsurfer For This Useful Post:
Tokenpoke (January 1st, 2014)
Old January 1st, 2014, 12:27 PM   #48 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

What did it update you to? I need to recover mine, I broke it testing native recoveries.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Old January 2nd, 2014, 12:07 AM   #49 (permalink)
Junior Member
 
rsurfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Hollywood, Florida
Posts: 98
 
Device(s): LG Optimus F6
Carrier: Not Provided

Thanks: 36
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tokenpoke View Post
What did it update you to? I need to recover mine, I broke it testing native recoveries.
Hey toke , im not sure what my prev Software version was but here is the sys info

Android 4.1.2

Kernal 3.4.0

build # JZO54K

Software Version MS50010e
rsurfer is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rsurfer For This Useful Post:
Tokenpoke (January 2nd, 2014)
Old January 2nd, 2014, 12:11 AM   #50 (permalink)
Senior Member
 
Tokenpoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Miami, FL
Gender: Male
Posts: 3,057
 
Device(s): sgsIII, pure stock samsung galaxy tab 2 7.0 dualbooting stock and pacrom Lg F6 rooted SgS3 4.3 ro
Carrier: MetroPCS

Thanks: 297
Thanked 1,104 Times in 600 Posts
Secondgenmonkey@gmail.com
Default

Just curious.
Tokenpoke is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > LG Optimus F6 > (MetroPCS) Optimus F6- All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.