Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Moment > Moment - All Things Root
Moment - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 7th, 2010, 09:06 PM   #101 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 412
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 48 Times in 42 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by juanstah View Post
There's got to be an official 64bit driver for the Samsung Moment somewhere out there no???
go to page 2 of the moment tethering thread... cheesemo got his 64bit to recognize the phone with azilink - it's pretty much the same drivers you need for flashing the kernel as well.

you may have to uninstall all moment drivers and start from there.

chibucks is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 7th, 2010, 09:34 PM   #102 (permalink)
Junior Member
 
Schwamy's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
 
Device(s): Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by dandroid123 View Post
Has anyone else who's flashed to ZE08.2 notice that the proximity sensor doesn't turn the screen off on phone calls anymore?
Mine works just fine.
Schwamy is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 10:30 PM   #103 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chibucks View Post
go to page 2 of the moment tethering thread... cheesemo got his 64bit to recognize the phone with azilink - it's pretty much the same drivers you need for flashing the kernel as well.

you may have to uninstall all moment drivers and start from there.
Thanks Chi. I'll give it a shot.
juanstah is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 11:43 PM   #104 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 133
 
Device(s): Samsung moment for now
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

i cannot get odin to recognize my phone on windows xp. iv tried so much already, ill just wait till the 2.1 update
globalninja is offline  
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 11:50 PM   #105 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 412
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 48 Times in 42 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by globalninja View Post
i cannot get odin to recognize my phone on windows xp. iv tried so much already, ill just wait till the 2.1 update
Try uninstalling all drivers that are associated with the moment and reinstalling them. Run Odin as an admin. Debugging on phone is checked...
chibucks is offline  
Last edited by chibucks; January 7th, 2010 at 11:51 PM.
Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 11:51 PM   #106 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 133
 
Device(s): Samsung moment for now
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chibucks View Post
Try uninstalling all drivers that are associated with the moment and reinstalling them. Run Odin as an admin. Debugging on phone is checked...
tried that already
globalninja is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 01:54 AM   #107 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Unhappy XP

I also can not get Odin to recognize the phone in Download mode. I've been using it for weeks in PdaNet with no problems. I have tried uninstalling pdanet and the drivers, and installing the New PC Studio. It recognizes the phone for file transfer/android modem purposes, but sees it as a "USB Device" fro which it can't find a driver when in download mode.

Windows Vista/7 are not an option as I do not use Windows, and installed it on a partition exclusively for this purpose.
gwbennett is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 04:24 AM   #108 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

does any know how to delete the pre instaled apps? btw kudos to zefie, i see a great improvment on the battery meter. as soon as i can get these apps off this phone will be sick even with cupcake! speaking of that, any word on eclair hitting the moment? or is it still 1h10?
cammy is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 09:57 AM   #109 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 412
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 48 Times in 42 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cammy View Post
does any know how to delete the pre instaled apps? btw kudos to zefie, i see a great improvment on the battery meter. as soon as i can get these apps off this phone will be sick even with cupcake! speaking of that, any word on eclair hitting the moment? or is it still 1h10?
for removing pre-installed applications:
How to remove applications once you gain root access - Samsung Moment Wiki

as for eclair, all i've heard is first quarter... :-\
chibucks is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 12:22 PM   #110 (permalink)
Junior Member
 
KU_Android's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Lawrence
Posts: 26
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im having a problem with the 11 second fail as well. I have reinstalled the drivers, tried debugging mode on and off, and have unzipped the .tar file with winzip and 7zip but to no avail. Does anyone have any possible suggestions????

thanks, Jay
KU_Android is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 8th, 2010, 12:50 PM   #111 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 412
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 48 Times in 42 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KU_Android View Post
Im having a problem with the 11 second fail as well. I have reinstalled the drivers, tried debugging mode on and off, and have unzipped the .tar file with winzip and 7zip but to no avail. Does anyone have any possible suggestions????

thanks, Jay
joeykrim has a decent pic tutorial here: How 2 Root/Remve Systm Apps/Flash to ZE* & Back 2 Stock Krnl
chibucks is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 07:17 PM   #112 (permalink)
Senior Member
 
CriticalCritic's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Cary, NC
Posts: 1,884
 
Device(s): Home-OG Evo // Me-LTEvo // Wife-OG Evo // Son-LG Opt S
Carrier: Not Provided

Thanks: 980
Thanked 563 Times in 313 Posts
Default

OK, so I loaded ZE8.2 about 24hrs ago. I have noticed a little bit of that extra 'zip' that people have been talking about. Nothing too drastic though.

I'm still having issues with my app menu stuttering when I open it and scroll through it. I am also experiencing the line flashes on the screen every now and then. Overall I think it was worth it to switch over to the new kernel (It really was FAST and EASY). My next step will be to uninstall the bloatware tomorrow, and see if that makes things flow any smoother.
CriticalCritic is offline  
Last edited by CriticalCritic; January 8th, 2010 at 07:18 PM.
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 08:03 PM   #113 (permalink)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by CriticalCritic View Post
OK, so I loaded ZE8.2 about 24hrs ago. I have noticed a little bit of that extra 'zip' that people have been talking about. Nothing too drastic though.

I'm still having issues with my app menu stuttering when I open it and scroll through it. I am also experiencing the line flashes on the screen every now and then. Overall I think it was worth it to switch over to the new kernel (It really was FAST and EASY). My next step will be to uninstall the bloatware tomorrow, and see if that makes things flow any smoother.
It wont be drastic cause 1.5 is still crap The hardware is being underutilized....
The little extra zip is because it has been tuned to this specific hardware set (instead of a general hardware which usually is more atune to the qualcomm msm chip that all other android phones except spica, moment and droid use)... spica and moment using the samsung s3c5410 chip and the droid using the cortex a8 chip...

The lines are because of a recompiled driver problem.. if they get annoying zef is probably going to put the 2d/3d original drivers back in which should fix that..
numus is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 09:45 PM   #114 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Quote:
Originally Posted by chibucks View Post
go to page 2 of the moment tethering thread... cheesemo got his 64bit to recognize the phone with azilink - it's pretty much the same drivers you need for flashing the kernel as well.

you may have to uninstall all moment drivers and start from there.
Cheesmo is using the same drivers that I downloaded from the original poster's thread and it still doesn't regconize the phone in "Downloading" mode. How he got it to work is beyond me.

I'm just about to give up on this whole updating biz seeing that this just doesn't work under windows 7 64.

Bummer.
juanstah is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 09:59 PM   #115 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb

Ok so here's what is actually happening:

When I change the phone into "Downloading" mode, the phone is not recognized by Windows 7 64 because apparently, Windows 7 64 doesn't install any drivers for the device. Instead, the device manager lists the device as "G" and when you click to obtain driver information, it states that the drivers have not been loaded for this device and yet when I try to update the drivers and manually point to the location of where I downloaded the drivers from Zeffie's site or the drivers suggested by Cheesmo, the device manager will not use those drivers to update the device which in summary tells me that there are no real 64 bit drivers for this device when set in "Downloading" mode.

It seems to me that if I can get the right drivers for this device set to "downloading" mode, the problem will be solved.

Anyone?
juanstah is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 10:38 PM   #116 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 38
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I loaded 8.2 this morning. Everything seems to work the same as it did before, but I do have the lines flashing on the screen as mentioned. Not sure of any speed increases. Audio still studders.
4runneradam is offline  
Reply With Quote
Old January 8th, 2010, 11:21 PM   #117 (permalink)
Senior Member
 
dbpaddler's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Somewhere over the rainbow...
Posts: 2,186
 
Device(s): Rooted Epic running Syndicate or Bonsai, 16gb Transformer
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 236 Times in 172 Posts
Default

one more for not being able to get the phone recognized in downloader mode. Have XP and win7 64. I've uninstalled and reinstalled, turned debugging on and off, and nada. Annoyingly frustrating. More so just knowing the full MR could be just around the corner or a month plus away.
__________________
I can save you at least 10% on ProClip vehicle mounts and cradles. Send me a PM for more info. Check them out at www.proclipusa.com.
dbpaddler is offline  
Reply With Quote
Old January 9th, 2010, 11:42 AM   #118 (permalink)
Member
 
AlkiDweller's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Seattle
Posts: 498
 
Device(s): Galaxy Nexus, Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 96 Times in 66 Posts
Default

Finally got around to trying this. (WinXP)

I followed the instructions and had the same problem as Agent0014 so I installed PC Studio and the drivers installed for download mode. Then Odin recognized the phone. But after loading the .ops file and the .tar file and hitting start, it just sits there. I've done it a few times and let it run for up to 10 minutes. In the message box it says...

Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> Begin Thread..
<1> Engine RUN!!!
<1> setup connection...

and it sits there.

FWIW, I'm trying the 8.2 kernel. I've tried Odin 3.98 and 4.03. After each attempt I'll close and reopen Odin. Battery is at full charge.


Edit.............
FAWK... I just read Flippers post about PC Studio shouldn't be running. Once it's closed it worked!
AlkiDweller is offline  
Last edited by AlkiDweller; January 9th, 2010 at 11:53 AM.
Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 07:35 AM   #119 (permalink)
Member
 
AlkiDweller's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Seattle
Posts: 498
 
Device(s): Galaxy Nexus, Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 96 Times in 66 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by AlkiDweller View Post
FAWK... I just read Flippers post about PC Studio shouldn't be running. Once it's closed it worked!
And 18 hours later, I have 40% battery!

Thank you Zefie and Numus (if you're following this).
AlkiDweller is offline  
Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 02:34 PM   #120 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Here is a link to a guide I wrote up that is a bit easier to follow. It basically has you do the same thing as the OP in this thread, but it's written so that a 5 year old can understand it.

How-To: Flash to ZE08 & back to Stock Kernel/Remove System Apps

How-To: Flash to ZE08 & back to Stock Kernel/Remove System Apps
cnstarz is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 10th, 2010, 10:41 PM   #121 (permalink)
Senior Member
 
dbpaddler's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Somewhere over the rainbow...
Posts: 2,186
 
Device(s): Rooted Epic running Syndicate or Bonsai, 16gb Transformer
Carrier: Not Provided

Thanks: 17
Thanked 236 Times in 172 Posts
Default

some progress. Uninstalled everything for a 3rd time. Installed Studio again. Good to go all the way to the hang up at "<1> setup connection". Have made sure Studio was closed and have even restarted windows. Have tried different orders of starting odin and connecting the Moment. I'm just baffled now. Got excited for a brief moment when I got the drivers to install and got the yellow "Detected" sign in Odin. Back to frustration now. I'm working in the ancient and archaic XP. Any ideas?
dbpaddler is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 10:53 AM   #122 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default :)

is loading the custom firmware the only way to get permanent root?
indiana jones is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 10:55 AM   #123 (permalink)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by indiana jones View Post
is loading the custom firmware the only way to get permanent root?
Safely.. yes
numus is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 11:04 AM   #124 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by numus View Post
Safely.. yes
would this be root and stock kernel?
ZIP SPH-M900_CJ05_KERN+LOGO+CDMA-ONLY.tar
i just would like the root feature not the custom kernel
thanks for the help
indiana jones is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 11:24 AM   #125 (permalink)
Member
 
agent0014's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 394
 
Device(s): Samsung Moment (Sprint)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by indiana jones View Post
would this be root and stock kernel?
ZIP SPH-M900_CJ05_KERN+LOGO+CDMA-ONLY.tar
i just would like the root feature not the custom kernel
thanks for the help
I think that's the original file leaked by Samsung that bricked a bunch of phones when our brave community of devs tried to flash it. I'd delete that file if you downloaded it, until Samsung releases it officially, it's pretty dangerous. I might have it confused with the other file they released, but I don't think I do lol.
agent0014 is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 11:30 AM   #126 (permalink)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by agent0014 View Post
I think that's the original file leaked by Samsung that bricked a bunch of phones when our brave community of devs tried to flash it. I'd delete that file if you downloaded it, until Samsung releases it officially, it's pretty dangerous. I might have it confused with the other file they released, but I don't think I do lol.
Naa that file is totally stock... Stock kernel, stock logo and stock CDMA file (all CJ05).. that is safe.. it is CL14 that you want to watch for.. There is no kernel with root only and no kernel improvements... but ZE02 should be the least amount of modifications adn still give you root.. DO NOT USE THE BTLD_TESTMODE METHOD.. It has and probably will brick your phone
numus is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 11:35 AM   #127 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thanks guys.

awesome ! thanks for the replies! im gonna try to flash today and install that flac codec.
indiana jones is offline  
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 06:26 PM   #128 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default finally

got it done with win7 x64 now to install flac.
installed these drivers from usbdrivers (these were provided by cheesemoo over at the tether thread. followed the instructions , debug mode and the whole nine. rebooted my phone into dl mode and plugged it in. i saw the G device and while the phone was connected on dl mode installed Samsung_PC_Studio_321_GL6 after setup was complete i ran odin but it just hung there for a while. so i restarted the dl mode on the phone 4 times until it finally found it. it seems you gotta plug in the usb as fast as possible. im not sure if the other drivers were necessary but just wanted to let you guys know its possible on x64 win7. GL
indiana jones is offline  
Last edited by indiana jones; January 11th, 2010 at 06:38 PM.
Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 10:51 PM   #129 (permalink)
Member
 
NOMster's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GA
Posts: 429
 
Device(s): Nexus S 4g, Optimus s
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 112 Times in 41 Posts
Send a message via Skype™ to NOMster Eric.der.viking
Default

If my comp sees my phone for pdanet do I still need to dl other drivers? Or will those work?
NOMster is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 08:41 AM   #130 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I would like to start by saying that I think its great that someone is creating these custom kernels. I am also grateful for the simplified installation instructions.

I haven't decided to try the custom kernels because it's difficult to determine the risk vs. benefit of the upgrades due to the way the kernel information is presented.

As someone that is new to the Android platform the list of features in the kernels doesn't mean much to me. It also seems that you have to read through the list of features for each version and try to keep track of what has been added and removed to form your own mental list of current features. A list of all features for the most current version with descriptions that make it easy to understand the benefit of each might help more people to understand the benefits and make the change.
Pertinax is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 12th, 2010, 09:43 AM   #131 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default issues.... a little help

Well I am new, but I did manage to install the 8.2 kernel.
Now that's the only one that i did install and it does say that i am using it on my phone info screen.
I downloaded it using XP. I had to make sure that New Studio PC was not running in the bottom task bar. Left click it to close it.
masterdelusion is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 09:44 AM   #132 (permalink)
Junior Member
 
Gizmodo's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lafayette, LA
Posts: 79
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default I give up

I have done everything listed in this thread plus other info sites. Everything. Odin finds my phone, the install starts, then...hangs. I have waited up to 15 minutes...nothing. No phone reboot. It just hangs. I have now done this at least 10 times. I give up. I will wait for Android 2.1.
Gizmodo is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 09:46 AM   #133 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default issues.... a little help

Well I am new, but I did manage to install the 8.2 kernel.
Now that's the only one that i did install and it does say that i am using it on my phone info screen.
I downloaded it using XP. I had to make sure that New Studio PC was not running in the bottom task bar. Left click it to close it.
But when i installed, i still have issues with the battery. I put it on the charger and got it fully charged, then as soon as i pulled it off it was down to 95. Plugged it back in and left it overnight. Got up this morning and unplugged, said it was fully charged, went down to 95. I've been doing stuff on it for about and hour and my battery says that i have 70.
Am I supposed to download all the previous ones first? Did i do something wrong here?
I also have the screen flashes, and I have noticed that my reception has been jumping from none to full. Using my browser i notice that things are jumpy... not really smooth.

Don't get me wrong, i appreciate someone trying to fix the phone, especially with samsung providing tech support the equal of a coconut.....
masterdelusion is offline  
Last edited by masterdelusion; January 12th, 2010 at 10:02 AM. Reason: add...
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 10:02 AM   #134 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Gizmodo View Post
I have done everything listed in this thread plus other info sites. Everything. Odin finds my phone, the install starts, then...hangs. I have waited up to 15 minutes...nothing. No phone reboot. It just hangs. I have now done this at least 10 times. I give up. I will wait for Android 2.1.
did it already come up as a g device? did you install pc studio when that happened. today i flashed to 8.2 and i had to pull out the battery and get into dl mode 3 times before it worked. apparently the phone maps to different ports sometimes . once it was in 5 then in 6 then in 7 is when it worked. if you got to the yellow box then all you have to do is reinsert the battery and plug the phone in quick then try odin a few times. if it doesnt work repeat. youll get it.
indiana jones is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 01:32 PM   #135 (permalink)
Junior Member
 
Gizmodo's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lafayette, LA
Posts: 79
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default I give up

I did everything exactly as described in this thread; even tried other links posted in our forum. It hung up every single time. I waited for 15 minutes more than once...nothing. Guess I will wait for Android 2.1. <sigh>
Gizmodo is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 03:01 PM   #136 (permalink)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Gizmodo View Post
I did everything exactly as described in this thread; even tried other links posted in our forum. It hung up every single time. I waited for 15 minutes more than once...nothing. Guess I will wait for Android 2.1. <sigh>
Hung up in odin?

Quote:
Originally Posted by masterdelusion View Post
Well I am new, but I did manage to install the 8.2 kernel.
Now that's the only one that i did install and it does say that i am using it on my phone info screen.
I downloaded it using XP. I had to make sure that New Studio PC was not running in the bottom task bar. Left click it to close it.
But when i installed, i still have issues with the battery. I put it on the charger and got it fully charged, then as soon as i pulled it off it was down to 95. Plugged it back in and left it overnight. Got up this morning and unplugged, said it was fully charged, went down to 95. I've been doing stuff on it for about and hour and my battery says that i have 70.
Am I supposed to download all the previous ones first? Did i do something wrong here?
I also have the screen flashes, and I have noticed that my reception has been jumping from none to full. Using my browser i notice that things are jumpy... not really smooth.

Don't get me wrong, i appreciate someone trying to fix the phone, especially with samsung providing tech support the equal of a coconut.....
Ya i should have documented that better... the code works like this.. 100- >97.5 = 100% reported.. 97.5 -> >92.5 = 95% that is how i had to make the stepped profile.. the first 2.5% is lost immediately when you disconnect teh charger (due to a very very sharp decrease in voltage before it gets into the nominal region)
numus is offline  
Last edited by numus; January 12th, 2010 at 03:04 PM.
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 03:37 PM   #137 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone else have the sharp drop in battery life?
From 95 to 70 in an hour?
Did a master reset just to make sure....
Maybe an app is hogging?
masterdelusion is offline  
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 03:47 PM   #138 (permalink)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by masterdelusion View Post
Does anyone else have the sharp drop in battery life?
From 95 to 70 in an hour?
Did a master reset just to make sure....
Maybe an app is hogging?
Gotta be an app because with 8.2 that drop is almost impossible...
I attached a zip file with teh battery spreadsheet in it.. there is a graph in book 1 that will show you exactly how the battery meter reports vs voltage

Note: If the battery is not holding the voltage, you might just have a bad battery and should go get a new one (repair centers will swap the battery out for you)
Attached Files
File Type: zip battery_voltages.zip (8.3 KB, 7 views)
numus is offline  
Last edited by numus; January 12th, 2010 at 04:01 PM.
Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 07:14 PM   #139 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could there be a possibility that some aspects of the program did not download properly?
Would downloading them again maybe solve the issue? Or would this cause issues with the phone?
Right now, I'm trying to kill my battery, and recharge from death.
Problem is that I have already swapped the phone once and I can't do it again.
So anything I do comes out of pocket.
masterdelusion is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 12:06 AM   #140 (permalink)
Junior Member
 
BirdieMN's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Woodbury, MN
Posts: 41
 
Device(s): Samsung Moment HTC Evo Shift
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 6 Times in 2 Posts
Default

OK, so I have installed PC studio 3, made sure it isn't running in the background...
I am using Odin 3.98 and it recognizes my phone just fine...
I extracted the kernel file using WinRar...
I've tried with USB Debugging both enabled and disabled...
I've tried every USB port on my laptop...

This is what I get every time:

Code:
Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> Begin Thread..
<1> Engine RUN!!!
<1> e - dll cannot open the usb serial port. code: 87
Sooooooooo... What am I missing here?

**EDIT**

FIXED!
It appears in my case having a Firefox browser window open was mucking things up. I did a reboot and tried it again with Firefox closed and now I'm happily running ZE08.3!
BirdieMN is offline  
Last edited by BirdieMN; January 13th, 2010 at 01:02 AM. Reason: All your base are belong to us
Reply With Quote
sponsored links
Old January 13th, 2010, 06:31 AM   #141 (permalink)
Member
 
agent0014's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 394
 
Device(s): Samsung Moment (Sprint)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by BirdieMN View Post
OK, so I have installed PC studio 3, made sure it isn't running in the background...
I am using Odin 3.98 and it recognizes my phone just fine...
I extracted the kernel file using WinRar...
I've tried with USB Debugging both enabled and disabled...
I've tried every USB port on my laptop...

This is what I get every time:

Code:
Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> Begin Thread..
<1> Engine RUN!!!
<1> e - dll cannot open the usb serial port. code: 87
Sooooooooo... What am I missing here?

**EDIT**

FIXED!
It appears in my case having a Firefox browser window open was mucking things up. I did a reboot and tried it again with Firefox closed and now I'm happily running ZE08.3!
Had you tried previously rebooting and have it fail with FF open? I don't doubt you, but that's really random. I can't imagine anything that FF would normally do that would interfere with Odin. Unless you have some pretty wild add-ons installed?
agent0014 is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 06:56 AM   #142 (permalink)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
 
Device(s): Samsung Moment
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 33 Times in 21 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by agent0014 View Post
Had you tried previously rebooting and have it fail with FF open? I don't doubt you, but that's really random. I can't imagine anything that FF would normally do that would interfere with Odin. Unless you have some pretty wild add-ons installed?
I wouldn't doubt it.. firefox does some pretty wild things (like eat a huge amount of resources for one)... Don't get me wrong i love firefox and would uninstall IE for good if it wouldn't cause windows to go into a meltdown mode, but the sucker is usually eating 200+ mb of mem by itself and sometimes likes to allocate other resources for its own purposes...
numus is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 07:18 AM   #143 (permalink)
Member
 
agent0014's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 394
 
Device(s): Samsung Moment (Sprint)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by numus View Post
I wouldn't doubt it.. firefox does some pretty wild things (like eat a huge amount of resources for one)... Don't get me wrong i love firefox and would uninstall IE for good if it wouldn't cause windows to go into a meltdown mode, but the sucker is usually eating 200+ mb of mem by itself and sometimes likes to allocate other resources for its own purposes...
yeah I've definitely noticed some of the system drain FF causes, just surprised that it would extend itself to the point where it's interfering with serial devices. Personally I'm trying to make the switch to chrome... if only chrome would support tree-style side tabbing (and our company wiki's full suite of editing features worked) I'd be permently on it. Unfortunately for most of my work day I've got both browsers open... which isn't helping matters at all lol.
agent0014 is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 09:06 AM   #144 (permalink)
Junior Member
 
BirdieMN's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Woodbury, MN
Posts: 41
 
Device(s): Samsung Moment HTC Evo Shift
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 6 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by agent0014 View Post
Had you tried previously rebooting and have it fail with FF open? I don't doubt you, but that's really random. I can't imagine anything that FF would normally do that would interfere with Odin. Unless you have some pretty wild add-ons installed?
Yep, I had tried rebooting my PC about half a dozen times. I had actually kind of given up on it for the night and dozed off in my recliner for awhile. When I woke up I thought "ahh, screw it I'll give it one more shot". Rebooted the PC, brought up download mode, and viola, I was running on the new kernel.

Maybe it was all the porn I was looking at... LOL
BirdieMN is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 01:39 PM   #145 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

I was trying to download the cl14? new rom this morning and i noticed that all the files in zefie's file server are converted to .7z and not .tar.
I tried to get odin to transfer to my phone but it doesn't see the file when I try and search for it.
Do I need to convert .7z to .tar somehow?

Thanks in advance...
masterdelusion is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 01:40 PM   #146 (permalink)
Member
 
NOMster's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GA
Posts: 429
 
Device(s): Nexus S 4g, Optimus s
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 112 Times in 41 Posts
Send a message via Skype™ to NOMster Eric.der.viking
Default

mine is stopping at the found new hardware and asking for "ssdbus.sys" on samsungusb composite. any ideas?
NOMster is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 01:45 PM   #147 (permalink)
Junior Member
 
Warlock's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 68
 
Device(s): HTC EVO
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by masterdelusion View Post
I was trying to download the cl14? new rom this morning and i noticed that all the files in zefie's file server are converted to .7z and not .tar.
I tried to get odin to transfer to my phone but it doesn't see the file when I try and search for it.
Do I need to convert .7z to .tar somehow?

Thanks in advance...

.7z files are opened with 7-zip. Extract the .tar file just like with windows or winzip.
Warlock is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 02:25 PM   #148 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 22
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok so now I unzipped the file cl14 working system only and I tried to use odin to upload, but it freaked out and said it didn't recognize a file and odin shut itself down.
i'm currently running the 8.3 kernel....
Do i have to reinstall the original rom to get this to work?
masterdelusion is offline  
Last edited by masterdelusion; January 13th, 2010 at 02:29 PM. Reason: im a dummy...
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 02:49 PM   #149 (permalink)
Member
 
NOMster's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GA
Posts: 429
 
Device(s): Nexus S 4g, Optimus s
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 112 Times in 41 Posts
Send a message via Skype™ to NOMster Eric.der.viking
Default

i thinkk i could get this to work...if i could just see the bottom of odin. lol.
NOMster is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 03:23 PM   #150 (permalink)
Junior Member
 
Warlock's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 68
 
Device(s): HTC EVO
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by masterdelusion View Post
Ok so now I unzipped the file cl14 working system only and I tried to use odin to upload, but it freaked out and said it didn't recognize a file and odin shut itself down.
i'm currently running the 8.3 kernel....
Do i have to reinstall the original rom to get this to work?

I didn't. I just placed the CL14 file in the "one package" field and followed the rest of the instructions for installing the custom kernels...

Same process for the cdma_only file to update the modem.
Warlock is offline  
Last edited by Warlock; January 13th, 2010 at 03:24 PM.
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Moment > Moment - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:55 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.