Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid Bionic

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 21st, 2012, 08:41 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Facebook doesn't work over 4g

I've had this issue for about 2 months, Facebook will not load at all over 4g. I can't use the app, and i can't even go to the facebook website via browser, simply nothing loads.

It works fine over 3g/wifi but if I'm using 4g and I want to go to Facebook I have to turn off 4g and either use wifi/3g, as you can imagine thats quite that hassle.

Anyone else have this occur to them?

DrewFtw is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 21st, 2012, 10:41 PM   #2 (permalink)
Antidisestablishmentarian
 
johnlgalt's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: 3rd Rock
Gender: Male
Posts: 9,396
 
Device(s): Motorola® DROID® BIONIC®
Carrier: VZW

Thanks: 2,168
Thanked 1,918 Times in 1,362 Posts
Send a message via ICQ to johnlgalt Send a message via MSN to johnlgalt Send a message via Yahoo to johnlgalt Send a message via Skype™ to johnlgalt johnlgalt@gmail.com
Default

Not here. Since it is not only the app but also the web based version, I'd say you may need to figure out which other app on your phone is causing you problems.

By chance is this a phone from a family plan that your folks gave to you?
__________________

Files for the Motorola® DROID® BIONIC®:
Motorola USB drivers v5.9.0 | Motorola RSD Lite v5.7
My DropBox Referral link
johnlgalt is offline  
Reply With Quote
Old August 23rd, 2012, 11:05 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Italian Angel's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: South Florida
Posts: 27
 
Device(s): Moto Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via AIM to Italian Angel
Default

Have been experiencing this for a while now. Thought it was just the VZW LTE radio issue prior to update but have since narrowed it down to FB app itself .... the API is open source so I think would be easy to fix once debugged.... I think?
__________________
Two wrongs don't make a right, but 3 lefts do.
Italian Angel is offline  
Reply With Quote
Old August 23rd, 2012, 12:39 PM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 356
 
Device(s): Bionic, Nexus 7
Carrier: Verizon

Thanks: 14
Thanked 86 Times in 71 Posts
Default

New Facebook app update today. Maybe that will fix it.
Groid is online now  
Reply With Quote
Old August 23rd, 2012, 07:37 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
dave1812's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: San Jose, CA
Gender: Male
Posts: 732
 
Device(s): Nexus 7, Samsung Note 2
Carrier: Verizon

Thanks: 84
Thanked 112 Times in 81 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Groid View Post
New Facebook app update today. Maybe that will fix it.
oh. i thought it was just for iOS

EDIT: LOL! you mean the worst-ever Facebook update? take a look at the reviews from today. hehe. seems Facebook needs to hire some programmers that know their craft.
dave1812 is offline  
Last edited by dave1812; August 23rd, 2012 at 08:08 PM.
Reply With Quote
Old August 24th, 2012, 12:38 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Beckdroid's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: The OC
Posts: 55
 
Device(s): Bionic but miss my INC!
Carrier: Not Provided

Thanks: 28
Thanked 20 Times in 7 Posts
Default

Mine doesn't work on 4G either. You my friend are not alone!
Beckdroid is offline  
Reply With Quote
Old August 25th, 2012, 03:26 PM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 62
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Same. Doesn't work hardly ever
rovrhys is offline  
Reply With Quote
Old August 26th, 2012, 03:26 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same issue here. Solid connection on LTE for everything else goes white (off) as soon as I open the Facebook app. Hoping the next OS fixes this.
MIE-TPA-Shaff is offline  
Reply With Quote
Old August 27th, 2012, 05:08 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
rich6661's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: SoCal
Gender: Male
Posts: 65
 
Device(s): Kindle Fire HD, Razr, DroidX
Carrier: Verizon 4G

Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Update it. I had the same problem and updating it was the only way to solve it.
You know you'll have to do it eventually any ways
rich6661 is offline  
Reply With Quote
Old August 27th, 2012, 05:37 PM   #10 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rich6661 View Post
Update it. I had the same problem and updating it was the only way to solve it.
You know you'll have to do it eventually any ways
This doesn't fix the issue because it's not only the app it's also when trying to access Facebook on the browser.

Should we compile a list of our area's? Maybe we are all fairly close and it has something to do with a tower.

I live in Southwest Kansas, slim shot anyone else is around me lol.
DrewFtw is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 27th, 2012, 11:43 PM   #11 (permalink)
Junior Member
 
rich6661's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: SoCal
Gender: Male
Posts: 65
 
Device(s): Kindle Fire HD, Razr, DroidX
Carrier: Verizon 4G

Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I'm in Socal. Inland Empire area....but after I updated the problem was fixed.
BTW Facebook was fine on my PC while my cell had the problem.
rich6661 is offline  
Reply With Quote
Old August 28th, 2012, 08:02 AM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Italian Angel's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: South Florida
Posts: 27
 
Device(s): Moto Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via AIM to Italian Angel
Default

I updated and still experiencing the data issue over LTE. Im in Orlando area.
Italian Angel is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2012, 04:45 PM   #13 (permalink)
Senior Member
 
dave1812's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: San Jose, CA
Gender: Male
Posts: 732
 
Device(s): Nexus 7, Samsung Note 2
Carrier: Verizon

Thanks: 84
Thanked 112 Times in 81 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Italian Angel View Post
I updated and still experiencing the data issue over LTE. Im in Orlando area.
the app or the OS (to the leaked ICS)?
dave1812 is offline  
Reply With Quote
Old August 29th, 2012, 05:38 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Italian Angel's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: South Florida
Posts: 27
 
Device(s): Moto Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via AIM to Italian Angel
Default

The FB app - Im rooted running stock .905. Haven't flashed anything that works for me as far as system stability, tweaks, battery life and coverage.

Saw something on the main forum about an authentication thing with 4G vs 3G. Made me think about the FB securities and what each person is accessing when the signal drops. I think if you leave the app open on someones comment or page that has restrictions, etc and then hit the home key - go about your biz until there's a timeout somewhere in the connection, requiring a new session next time the app is launched. 4G Authentication servers still have the old session info ... and boom, you've got this bug...

I just got off work so am still in debug/troubleshooting mode.... sorry if the above is confusing...
Italian Angel is offline  
Reply With Quote
Old August 31st, 2012, 12:10 PM   #15 (permalink)
Junior Member
 
OhBe1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kansas, USA
Gender: Male
Posts: 72
 
Device(s): Hisense Sero 7 Pro, Motorola Droid Bionic, Motorola Droid Pro, HTC Eris
Carrier: Verizon

Thanks: 5
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

My job is on the edge of 4G coverage (north of Wichita, KS). I switched LTE off, and now the Facebook app loads just fine. Maybe when 4G coverage expands I'll try it again.
__________________
May the Force be with you!
OhBe1 is offline  
Reply With Quote
Old August 31st, 2012, 07:07 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't have a Bionic but I have the same issue. I found this thread searching for an answer to it. I also live in Wichita. I've got a Thunderbolt.

I hated the app when I tried it a long time ago so I just use the browser version. It never works over 4g but it will pop up right away with 3g or wifi
wildcat12 is offline  
Reply With Quote
Old September 6th, 2012, 12:35 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

West Wichita here. Same problem as well. Did a google search and found this thread.

I turned off LTE and Facebook app and inside browser started working again.
KABOOKIE is offline  
Reply With Quote
Old September 8th, 2012, 05:01 AM   #18 (permalink)
New Member
 
DevilDogMP's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't know if this means anything, but all I use is 4g and facebook works fine. Actually when I use to use 3g only facebook wouldn't work right. But now it does.
DevilDogMP is offline  
Reply With Quote
Old September 8th, 2012, 06:27 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

FWIW, I'm in Norman, OK now and my Facebook is working like a champ on 4G lte. Must be something wrong with the Wichita area network 4G.
KABOOKIE is offline  
Reply With Quote
Old September 12th, 2012, 09:37 PM   #20 (permalink)
Junior Member
 
elcameano's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 98
 
Device(s): BIONIC
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 12 Times in 10 Posts
Default

Same here...toggle to 3g and it works fine.
elcameano is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 24th, 2012, 01:49 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had the same thing since about May in the Kansas City area. I was in D.C. in August and facebook/4g worked flawlessly.
nottyleradams is offline  
Reply With Quote
Old September 24th, 2012, 10:34 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Bigmike3023's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Boston, MA
Gender: Male
Posts: 2
 
Device(s): Motorola Droid Bionic
Carrier: Verizon

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Although I'm a little late to the party, my issue is pretty much the opposite of what many of you are experiencing. For about 3 months now, I have been unable to load Facebook when connected to WiFi. It works fine over 3G and 4G, but for whatever reason, I get a network error every time I'm connected to a WiFi network, which means I have to disable my WiFi just to connect to Facebook. This seemed to happen after one of their (Facebook's) updates as well. Anyone else experiencing this issue?
Bigmike3023 is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2012, 09:55 AM   #23 (permalink)
Antidisestablishmentarian
 
johnlgalt's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: 3rd Rock
Gender: Male
Posts: 9,396
 
Device(s): Motorola® DROID® BIONIC®
Carrier: VZW

Thanks: 2,168
Thanked 1,918 Times in 1,362 Posts
Send a message via ICQ to johnlgalt Send a message via MSN to johnlgalt Send a message via Yahoo to johnlgalt Send a message via Skype™ to johnlgalt johnlgalt@gmail.com
Default

FB works over WIFi and 4G on my BIONIC, and over WiFi on my ASUS Transformer Infinity (even when tethered to my 4G plan on my BIONIC).

Try reinstalling the app. If it was preinstalled uninstall all updates and then reboot and update from Play Store.
johnlgalt is offline  
Reply With Quote
Old October 5th, 2012, 11:06 PM   #24 (permalink)
Junior Member
 
OhBe1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kansas, USA
Gender: Male
Posts: 72
 
Device(s): Hisense Sero 7 Pro, Motorola Droid Bionic, Motorola Droid Pro, HTC Eris
Carrier: Verizon

Thanks: 5
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

I installed the .232 ICS leak, and now Facebook works fine with 4G. Go figure!
OhBe1 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to OhBe1 For This Useful Post:
Italian Angel (October 13th, 2012)
Old October 13th, 2012, 07:49 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OhBe1 View Post
I installed the .232 ICS leak, and now Facebook works fine with 4G. Go figure!
I too live in Kansas (Wichita area) have done the UNinstall / REinstall, clear cashe partition, reset battery, pull Sim card, reboot, reinstall the app thing over and over. (Droid Bionic) everything other then FaceBook works perfectly on 4G. Facebook works just fine on Wifi, and 3G... Yes there is a bug, I think it has to do with authentication issues in the software? Not that being a computer programmer by trade makes me an expert on
anything?
Biggyboy is offline  
Last edited by Biggyboy; October 13th, 2012 at 07:55 AM.
Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 07:42 PM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OhBe1 View Post
I installed the .232 ICS leak, and now Facebook works fine with 4G. Go figure!
Same here. Update to ICS and Facebook now works on 4g.
KABOOKIE is offline  
Reply With Quote
Reply

Motorola DROID BIONIC
Current Rating:
Rate this Phone:

When the Motorola Droid Bionic was first announced at CES 2011, it featured a 4.3-inch qHD display, NVIDIA Tegra 2 dual-core processor clocked at 1GHz, and support for Verizon's 4G LTE high-speed network. After the handset was delayed, Motorola... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid Bionic
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.