Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid RAZR / RAZR MAXX

Like Tree1Likes

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 5th, 2012, 12:37 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Data connection drops. All the time. Anyone else?

I'm new to this website and I've been ready some of the threads on here and this issue has been brought up a couple times but it's not as big of an issue I thought it would be. I've had my Maxx since Nov and I went thru 7 phones so far all with the same issue. The phone switches from 4G to 3G loses data back and forth constantly. I have had this issue with all 7 phones so when I read that some people don't have this issue I wonder If they just don't realize they do or is it they really don't.

I love this phone but the connection on it is terrible and is a major issue for me. Anyone have any idea's how to help out?

Advertisements
tkolgen is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 5th, 2012, 02:30 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sacramento, CA
Posts: 317
 
Device(s): RAZR Maxx
Carrier: Not Provided

Thanks: 55
Thanked 21 Times in 18 Posts
Default

I've had my Maxx since February. I get data drops only when I'm at work but that's because I'm in a thick office building. I don't ever notice data drops at home where I get really good 4G service. Where do you notice the data drops?
dragonsamus is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 03:47 AM   #3 (permalink)
Member
 
mauiblue's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Maui, Hawaii
Posts: 274
 
Device(s): HTC Droid Incredible
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 15 Times in 15 Posts
Default

I noticed when I've got Smart Actions "Battery Extender" running, it will disable background sync and when the wakes up it may take a few seconds before I get a data connection. It isn't too much of a hassle but noticeable.
mauiblue is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 07:56 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Twin Cities, MN
Posts: 189
 
Device(s): MAXX
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 18 Times in 14 Posts
Default

I lose data, often several times per day. I've never noticed any specifics around location - doesn't seem to matter where I am. Most of the time I'll have "white bars", which from everything I've read indicates that it is actually available. My wife has a Maxx too, and I can normally check hers at the time and it will work fine. She loses data too, but it doesn't seem to be nearly as often as mine.
shelland is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 08:41 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I experience the same this just not as often. I notice it more between hand offs with 4g and 3g.
Darkman265 is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 01:47 PM   #6 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Dirty D
Posts: 116
 
Device(s): Droid, Droid 2, Razr Maxx, Razr Maxx HD, Galaxy S4
Carrier: Verizon

Thanks: 3
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Mine does this too, very often, my wife has the razr and hers hardly ever drops, usually when mine does i'll look over at hers and see that its fine.

I am currently testing to see if it was my case, I was using the otterbox commuter, so far, it looks as though it was actually caused by the case, but im only half way through day 1. My wife is using the verizon gel case.

I called Verizon and they checked my coverage area, and couple other things, and she said she is seeing no reason that i should be losing data so often. I asked if it was maybe caused by the case, and before i even said that i had the otter box the rep said that they were using the otterbox and they noticed many data drops when they were using it also.

Are you using a case?
Grecho is offline  
Last edited by Grecho; June 5th, 2012 at 01:47 PM. Reason: add
Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 04:07 PM   #7 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Twin Cities, MN
Posts: 189
 
Device(s): MAXX
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 18 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grecho View Post
Are you using a case?
My wife and I both have Cruzer Lite cases.
shelland is offline  
Reply With Quote
Old June 5th, 2012, 07:31 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 3 Posts
Default

Funny...today is my 2 week anniversary of having the phone...and for the first time today...I could not get data/email/Web/texts unless I switched to 4g. In the same spot I could not get 3g the 4g worked. I did about 5 resets and could not understand why today only I was having these problems
jamielov is offline  
Reply With Quote
Old June 6th, 2012, 06:44 AM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Dirty D
Posts: 116
 
Device(s): Droid, Droid 2, Razr Maxx, Razr Maxx HD, Galaxy S4
Carrier: Verizon

Thanks: 3
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Fail!,,, lost data many times yesterday after i wrote this, GRRR!! Starting to get irritated with this phone.
Grecho is offline  
Reply With Quote
Old June 6th, 2012, 10:57 PM   #10 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Louisville, KY
Posts: 170
 
Device(s): Droid Razr Maxx, Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 20
Thanked 62 Times in 19 Posts
Default

Have you tried Motorola's Restore Connectivity app?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motorola.android.restoreapn.droidra zr
breynolds007 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 6th, 2012, 11:17 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Wolverine Lake, MI
Posts: 1,154
 
Device(s): Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 173
Thanked 178 Times in 147 Posts
Default

Never had a data drop. Coming from the nexus this is an amazing thing!
carracerz14 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to carracerz14 For This Useful Post:
BaadAndy (June 15th, 2012)
Old June 7th, 2012, 03:06 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 55
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have had quite a few data drops!

All different locations... I would not say it happens all the time, but def more than it should!
TJS_03 is offline  
Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 02:36 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Heart of So Cal
Posts: 60
 
Device(s): Razr Maxx
Carrier: Verizon

Thanks: 7
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

I had very frustrating connection issues. Somebody suggested that I get a new sd card and sim card which I did. No more issues for me.
ebdozit is offline  
Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 03:22 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 3 Posts
Default

Its gotten worse. I even removed the two battery saver aps. I can get a text and try to respond seconds later and it just keeps failing. This is with 4g and 3-4 blue bars. If ics doesn't fix this...I don't know what im gonna do. Happening more and more lately
jamielov is offline  
Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 03:36 PM   #15 (permalink)
Member
 
cbreze's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Central Oregon
Posts: 425
 
Device(s): RazMaxx
Carrier: Not Provided

Thanks: 25
Thanked 28 Times in 27 Posts
Default

just a thought, but you could go into data manager and see if it is roaming enabled or not. whatever it is change it to the other. ya never know could help, seems to have helped mine hold signal better.
cbreze is offline  
Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 03:47 PM   #16 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 3 Posts
Default

Looks like I have data roaming disabled. If I stay in the US and it goes to data roaming...would I be charged extra fees? I always worry about being charged for extra things...like those people who go on vacation and get those huge roaming bills
jamielov is offline  
Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 04:17 PM   #17 (permalink)
Member
 
cbreze's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Central Oregon
Posts: 425
 
Device(s): RazMaxx
Carrier: Not Provided

Thanks: 25
Thanked 28 Times in 27 Posts
Default

It's fine for the U. S.
cbreze is offline  
Reply With Quote
Old June 9th, 2012, 11:11 PM   #18 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Portland, Oregon
Gender: Male
Posts: 726
 
Device(s): HTC One M8
Carrier: Verizon

Thanks: 39
Thanked 52 Times in 41 Posts
Default

I've been seeing this happen my SECOND day with this. I have also noticed that Facebook will say there is no connection, but anything else internet related works, as well as speed test proving my connection is solid. I dumped Facebook, it should help.

On my Rezound, Facebook also screwed things up, and the only way it was better was when I uninstalled all updates to that app, but since this phone didn't have it built in, I am required to download the newest version.

I soft reset after uninstalling it, hopefully no more data or voice coverage drops.
__________________
If your best choices brought you to where you are and you don't like that place , then remember it won't be the same type of choices that will get you out.
gloriousnumber1 is offline  
Reply With Quote
Old June 11th, 2012, 04:49 PM   #19 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Portland, Oregon
Gender: Male
Posts: 726
 
Device(s): HTC One M8
Carrier: Verizon

Thanks: 39
Thanked 52 Times in 41 Posts
Default

One of the instances where I lost data, my phone said "No Sim Card" I wonder if I should get it replaced. I uninstalled Skype and Text plus, thinking those two apps both installed and possibly somehow running in the background could cause that problem. If it loses data again in an area with good coverage and it's not an outage, I'm going back in to Verizon.
gloriousnumber1 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to gloriousnumber1 For This Useful Post:
jroc (June 13th, 2012)
Old June 11th, 2012, 05:03 PM   #20 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Twin Cities, MN
Posts: 189
 
Device(s): MAXX
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 18 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by breynolds007 View Post
I have it installed and use it on occasion. But I have even had times when after the reboot I still have no data with white bars - indicating signal is available (and my wife next to me with no issues on her Maxx).
shelland is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 12th, 2012, 03:21 PM   #21 (permalink)
JRJ
Junior Member
 
JRJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: So-Cal
Posts: 69
 
Device(s): Moto X, Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 16 Times in 14 Posts
Default

My Maxx has always had geat service and then about a month ago I started seeing data drops and had tried all the usual things to find the problem. Finally I called Verizon to get a refurb and was taliking to their tier 2 tech support and they said I should try a new 4G SIM card first. That fixed the problem I no longer have data drops. I was told by Verizon that for some reason the 4G PRL list is not updateing automatically like it is suppossed to and that the only way to make the list update is install a new 4G SIM card since this forces the phone to reactivate. My PRL was 15109 and now is 15142
JRJ is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JRJ For This Useful Post:
jroc (June 13th, 2012)
Old June 12th, 2012, 06:28 PM   #22 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JRJ View Post
My Maxx has always had geat service and then about a month ago I started seeing data drops and had tried all the usual things to find the problem. Finally I called Verizon to get a refurb and was taliking to their tier 2 tech support and they said I should try a new 4G SIM card first. That fixed the problem I no longer have data drops. I was told by Verizon that for some reason the 4G PRL list is not updateing automatically like it is suppossed to and that the only way to make the list update is install a new 4G SIM card since this forces the phone to reactivate. My PRL was 15109 and now is 15142
what is "PRL"?

and i too have had MANY 'drops' in the past week. the phone worked perfectly for the first two weeks i had it, but this past week has started dropping off the network randomly, and now (yesterday/today) does it seemingly every other time i use it.

NOT good.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 06:43 PM   #23 (permalink)
Junior Member
 
94lt1's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: SE Texas
Posts: 45
 
Device(s): DX, X2, Bionic, RAZR Maxx
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 6 Times in 4 Posts
brandons94lt1@gmail.com
Default

Try this people..

power down your device. Remove the simcard, be careful with the sim, (that little sticker is delicate) power back up. You'll see a notification saying no simcard. Power down.
Replace the simcard (carefully), power back up.

This is called reseating the sim.. it should help, if you install your sim incorrectly it WILL get fried... try not to do this
94lt1 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to 94lt1 For This Useful Post:
Der Juicen (June 13th, 2012)
Old June 12th, 2012, 06:44 PM   #24 (permalink)
Senior Member
 
WizeGuyDezignz's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: San Diego
Posts: 848
 
Device(s): HTC Rezound (Current), Samsung Droid Charge (Retired), HTC Thunderbolt (Early Retirement)
Carrier: Not Provided

Thanks: 205
Thanked 179 Times in 111 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bixler777 View Post
what is "PRL"?

and i too have had MANY 'drops' in the past week. the phone worked perfectly for the first two weeks i had it, but this past week has started dropping off the network randomly, and now (yesterday/today) does it seemingly every other time i use it.

NOT good.
Me too. I have only had the phone for 5 days, I bought it from someone locally. Since I've had it I have had drops while at work where reception isn't that great to begin with.

But today has been embarrassingly bad. I can't do anything with data to save my life today. My recently departed Rezound never had this issue here at work. Like I said, I don't have great reception here but at least the Rezound got something.

If this doesn't clear up within the next week I think I am going to dump this phone and get something else.
WizeGuyDezignz is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 07:13 PM   #25 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by WizeGuyDezignz View Post
Me too. I have only had the phone for 5 days, I bought it from someone locally. Since I've had it I have had drops while at work where reception isn't that great to begin with.

But today has been embarrassingly bad. I can't do anything with data to save my life today. My recently departed Rezound never had this issue here at work. Like I said, I don't have great reception here but at least the Rezound got something.

If this doesn't clear up within the next week I think I am going to dump this phone and get something else.
well, i'm wondering IF something is happening with Verizon, inasmuch as several of us are having this problem?

again, this phone worked PERFECTLY for the first two weeks i had it, and now it's having a helluva time getting a network connection....and keeping it.

does anyone know if Verizon's having 'trouble' here out West? (lol)
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 07:34 PM   #26 (permalink)
JRJ
Junior Member
 
JRJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: So-Cal
Posts: 69
 
Device(s): Moto X, Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 16 Times in 14 Posts
Default

PRL= Prefered Roaming Lists

It is essential a list of instructions telling your phone how to connect to cell sites. This list is updated periodically by Verizon due to software upgrades on the network or even changes in roaming contracts with other cell companies.
JRJ is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JRJ For This Useful Post:
bixler777 (June 12th, 2012)
Old June 12th, 2012, 08:30 PM   #27 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by 94lt1 View Post
Try this people..

power down your device. Remove the simcard, be careful with the sim, (that little sticker is delicate) power back up. You'll see a notification saying no simcard. Power down.
Replace the simcard (carefully), power back up.

This is called reseating the sim.. it should help, if you install your sim incorrectly it WILL get fried... try not to do this
i just tried this, to no avail. still getting the 'no network connection' message...despite the fact that it shows "4GLTE" up at the top of my phone.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:30 AM   #28 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ebdozit View Post
I had very frustrating connection issues. Somebody suggested that I get a new sd card and sim card which I did. No more issues for me.
you got BOTH a new sd card....AND a new sim card?

did you swap them both out at the same time....or did you stagger (thus wondering WHICH one of the two...if not both...were causing the problem)?

thanks.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:32 AM   #29 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JRJ View Post
My Maxx has always had geat service and then about a month ago I started seeing data drops and had tried all the usual things to find the problem. Finally I called Verizon to get a refurb and was taliking to their tier 2 tech support and they said I should try a new 4G SIM card first. That fixed the problem I no longer have data drops. I was told by Verizon that for some reason the 4G PRL list is not updateing automatically like it is suppossed to and that the only way to make the list update is install a new 4G SIM card since this forces the phone to reactivate. My PRL was 15109 and now is 15142
did they send you a new sim card, or did you have to go in to a verizon store to get it?

and....presuming this will fix mine also....do we need to continually swap out SIM cards in the future?

thanks.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:32 AM   #30 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,615
 
Device(s): Droid X1, Droid 1, RAZR, Rezound, Maxx HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 4,171
Thanked 363 Times in 282 Posts
Default

I was having an issue recently where it acted like I had no sim card and data was dropping. Its working fine now after I removed the sim card. And my PRL is still 15109.

It really is odd these types of issues are popping up all of a sudden now. I remember someone posted whenever there's a new phone release the network goes haywire. Maybe Verizon is prepping for the GS3?
__________________
The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy.

MLK, Jr.
jroc is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 13th, 2012, 12:47 AM   #31 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jroc View Post
I was having an issue recently where it acted like I had no sim card and data was dropping. Its working fine now after I removed the sim card. And my PRL is still 15109.

It really is odd these types of issues are popping up all of a sudden now. I remember someone posted whenever there's a new phone release the network goes haywire. Maybe Verizon is prepping for the GS3?
"removed" the sim, and replaced the same one back in....or, replaced with a new one?

thanks.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 03:00 AM   #32 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,615
 
Device(s): Droid X1, Droid 1, RAZR, Rezound, Maxx HD
Carrier: Not Provided

Thanks: 4,171
Thanked 363 Times in 282 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bixler777 View Post
"removed" the sim, and replaced the same one back in....or, replaced with a new one?

thanks.
Took the sim out and put it back in.
jroc is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 08:20 AM   #33 (permalink)
JRJ
Junior Member
 
JRJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: So-Cal
Posts: 69
 
Device(s): Moto X, Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 16 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bixler777 View Post
did they send you a new sim card, or did you have to go in to a verizon store to get it?

and....presuming this will fix mine also....do we need to continually swap out SIM cards in the future?

thanks.
For my Maxx I went to the store to get the new SIM card. My wife has chosen to order a new one from customer service for her RAZR since she is having the same problem. It's not as much of a priority for her since she has a solid Wi-Fi connection both at home and her office. Her SIM card is supposed to arrive today from Verizon.

I hope they fix this issue soon because it is really inconvenient to have to keep changing 4G SIM cards . My old Bionic was able to update it's PRL on it's own without needing a new SIM card so I know it's possible for the phones to self update.
JRJ is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 10:52 AM   #34 (permalink)
Member
 
arparaspolo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Covina, CA
Gender: Male
Posts: 410
 
Device(s): Samsung Galaxy S III
Carrier: Verizon Wireless

Thanks: 18
Thanked 74 Times in 50 Posts
Mad

This has got to be a Verizon issue. Mine and my brothers phone both started having issues at the same time. We both always had very strong signals. Then all of sudden, the once solid blue 4GLTE, Arrows and bars have turned into a rave of ever changing symbols and flashes of off and on again white and blue. I have tried using a cache cleaner app, Moto connect settings reset app, clearing my browser cache, history and cookies, soft reboot, hard reboot and clearing my cache through recovery. Still nothing. My last resort was to do a FDR. My brother told me he did one two days ago. He still has the crap signal. Maybe this all has to do with ICS and they are changing things up(radio wise) and it is affecting us all until we get the OTA update. Who knows. All I know, it isn't our phones. It is Verizon.
arparaspolo is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:05 PM   #35 (permalink)
Junior Member
 
thamac's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 38
 
Device(s): Bionic
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

I have the Droid Bionic and the data drops are just as bad with the Bionic users also.
thamac is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:28 PM   #36 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 409
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 44 Times in 37 Posts
Default

Question for those with problems. In settings, under date and time, do you have it set to automatic? That may be the problem. If time drifts from what the time is on the tower you are using, you will lose data connection. I have read on other forums that there is a bug with using lapdock and/or webtop which is messing things up since the last upgrade. Solutions have been to turn off automatic if you have it checked, reboot, and then turn it back on to sync properly. Also if you have it off to begin with, toggle on and reboot.
__________________
Come to the dark side. The world is so much better in apple world, where mobile phones work as designed. The iPhone 5s, the real king of the hill.
wxman2003 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to wxman2003 For This Useful Post:
bixler777 (June 13th, 2012)
Old June 13th, 2012, 12:33 PM   #37 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Dirty D
Posts: 116
 
Device(s): Droid, Droid 2, Razr Maxx, Razr Maxx HD, Galaxy S4
Carrier: Verizon

Thanks: 3
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Is anyone using go launcher? i seam to have traced it to starting when i installed golauncher, i am uninstalling and seeing if that helps
Grecho is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:45 PM   #38 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grecho View Post
Is anyone using go launcher? i seam to have traced it to starting when i installed golauncher, i am uninstalling and seeing if that helps
i'm using Go Launcher on my Maxx, and have since day one. Also used it for a year prior on my Inc2.

my Maxx worked perfectly until the middle of last week.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 12:49 PM   #39 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: SC
Posts: 131
 
Device(s): RAZR Maxx Formerly: Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 37
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

My PRL is 52686. You can update it with *22899.

Edit: I have read on other threads to do this with all the signal strength problems with my previous GNex. I did it and it did update the PRL but did not fix the problem. My current PRL is what came with my refurb RMaxx. The post down below warns not to do this. I don't know. Call your carrier.
JamesSJ is offline  
Last edited by JamesSJ; June 13th, 2012 at 01:53 PM. Reason: conflicting post
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 01:02 PM   #40 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wxman2003 View Post
Question for those with problems. In settings, under date and time, do you have it set to automatic? That may be the problem. If time drifts from what the time is on the tower you are using, you will lose data connection. I have read on other forums that there is a bug with using lapdock and/or webtop which is messing things up since the last upgrade. Solutions have been to turn off automatic if you have it checked, reboot, and then turn it back on to sync properly. Also if you have it off to begin with, toggle on and reboot.
just did this (unchecked "Automatic") and voila: "4GLTE" turned 'blue' at the top, and the data connection is flying!

dunno how long it's gonna last, but at least for these fleeting moments, it's working!
bixler777 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 13th, 2012, 01:18 PM   #41 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 409
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 44 Times in 37 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JamesSJ View Post
My PRL is 52686. You can update it with *22899.
No don't do that. The 4G sim card does it automatically. *228XX is for 3G phones. You can mess up your sim card doing the 228 update.
wxman2003 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 01:52 PM   #42 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Twin Cities, MN
Posts: 189
 
Device(s): MAXX
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 18 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grecho View Post
Is anyone using go launcher? i seam to have traced it to starting when i installed golauncher, i am uninstalling and seeing if that helps
I've used nothing but stock launcher on my Maxx. I've had intermittent data issues since we got them. My wife has rarely had issues until the last week or so - hers has all the sudden become virtually unusable at times. She's also running stock launcher.

I tried one of the tips above last night on both of our phones. So far today I haven't noticed any data drops, but I haven't inquired with my wife on her luck today. I'm not going to jinx us by telling which advice I followed. If we hold steady for a couple days, I'll reply.
shelland is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 02:00 PM   #43 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bixler777 View Post
just did this (unchecked "Automatic") and voila: "4GLTE" turned 'blue' at the top, and the data connection is flying!

dunno how long it's gonna last, but at least for these fleeting moments, it's working!

well....THAT didn't last long.

"lost connection" has now returned....after about 15 mins of connectivity.

i guess i'll head over to verizon and try a new sim card.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 02:10 PM   #44 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: SC
Posts: 131
 
Device(s): RAZR Maxx Formerly: Galaxy Nexus
Carrier: Not Provided

Thanks: 37
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wxman2003 View Post
No don't do that. The 4G sim card does it automatically. *228XX is for 3G phones. You can mess up your sim card doing the 228 update.
This is from Verizon:

Answers to FAQs
JamesSJ is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 03:45 PM   #45 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 409
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 44 Times in 37 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JamesSJ View Post
This is from Verizon:

Answers to FAQs
Those are instructions for 3G phones. Again, you do not update PRL for 4G phones using those instructions. The sim card does that automatically. You risk causing problems on your 4G sim card by trying to update PRL manually. Call verizon and they will tell you not to do that. Google it too and you find out people have fried their sim cards.
wxman2003 is offline  
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 03:53 PM   #46 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Milwaukee, WI
Posts: 2,635
 
Device(s): Droid Razr, BN Nook Color (running CM 7). Formerly Droid Incredible I and Samsung Behold II (POS).
Carrier: Not Provided

Thanks: 290
Thanked 595 Times in 411 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JamesSJ View Post
This is from Verizon:

Answers to FAQs
That is for 3g phones, NOT 4g.

Actually I believe they put a blocker on the phone to keep it from dialing *228, but you don't want to find out. People have fried their sim cards trying to use *228 (though those were on early LTE phones, before they put in the blocker).
euph_22 is offline  
Last edited by euph_22; June 13th, 2012 at 04:06 PM.
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 04:28 PM   #47 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 16
 
Device(s): Motorola Droid RAZR MAXX (Verizon), Nexus One (T-Mobile)
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Another New(ish) Victim

Yeah. This seems to be a problem new to me over the last week or two. I noticed the trend where it's showing 4GLte and 2 or more bars, but that stuff turns white. Sometimes it flicks back to blue and it might work for a minute or not at all before it flicks back to white and no data seems to move.

I live in Seattle and it was having data issues all around town. Now I'm visiting my dad near Chicago and it is happening all over this town too. I've been trying to carefully track down how to fix this problem and it appears that rebooting the phone is the fastest way to get data back and so far, nothing else works and rebooting restores data for "a while" (10 minutes to 2 hours.) I'm pretty sure that the 20 times this has happened in the last 4 days, various things have seemed to work but maybe it was just a coincidence.

I'm wondering why everyone is obsessed that it's a bad SIM card. It seems like some people are on their 4th phone or on their 7th SIM card and still have this issue.

Not sure what to do with this issue, otherwise I'm happy with the features of the phone.
herfjonez is offline  
Last edited by herfjonez; June 13th, 2012 at 06:31 PM. Reason: Typo
Reply With Quote
Old June 13th, 2012, 04:47 PM   #48 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by herfjonez View Post
Yeah. This seems to be a problem new to me over the last week or two. I noticed the trend where it's showing 4GLte and 2 or more bars, but that stuff turns white. Sometimes it flicks back to blue and it might work for a minute or not at all before it flicks back to white and no data seems to move.

I live in Seattle and it was having data issues all around town. Now I'm visiting my dead near Chicago and it is happening all over this town too. I've been trying to carefully track down how to fix this problem and it appears that rebooting the phone is the fastest way to get data back and so far, nothing else works and rebooting restores data for "a while" (10 minutes to 2 hours.) I'm pretty sure that the 20 times this has happened in the last 4 days, various things have seemed to work but maybe it was just a coincidence.

I'm wondering why everyone is obsessed that it's a bad SIM card. It seems like some people are on their 4th phone or on their 7th SIM card and still have this issue.

Not sure what to do with this issue, otherwise I'm happy with the features of the phone.

yes, and why has this 'suddenly' happened to all of us (at the same time)?

btw, this started for me up in the Oakland area last week, but it's still prevalent now that i'm back here in So Cal.
bixler777 is offline  
Last edited by bixler777; June 13th, 2012 at 04:52 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bixler777 For This Useful Post:
herfjonez (June 13th, 2012)
Old June 13th, 2012, 04:48 PM   #49 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 3 Posts
Default

Brought my phone down to the verizon store today as this has continued to be an issue. tried the 3 step sim card reset and that did nothing. rep claimed to not only did he never hear of this problem before but he couldn't help me and gave me the toll free number to call. helpful as usual. funny though I did pull up this page and show him this thread as a point of reference
jamielov is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jamielov For This Useful Post:
herfjonez (June 13th, 2012)
Old June 13th, 2012, 05:48 PM   #50 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: So Cal
Posts: 240
 
Device(s): Moto X Razr Maxx Incredible 2 Iphone 4S Iphone 4 Rooted Eris (died a slow death)
Carrier: Not Provided

Thanks: 31
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jamielov View Post
Brought my phone down to the verizon store today as this has continued to be an issue. tried the 3 step sim card reset and that did nothing. rep claimed to not only did he never hear of this problem before but he couldn't help me and gave me the toll free number to call. helpful as usual. funny though I did pull up this page and show him this thread as a point of reference
i just spoke with verizon a moment ago. the Rep admitted to connectivity problems with this phone, and likewise admitted that the sim card replacement 'fix' is temporary, at best.

he's sending me a new Maxx (i was only 13 days in), so hopefully the new one will not have these problems.
bixler777 is offline  
Reply With Quote
Reply

Motorola DROID RAZR
Current Rating:
Rate this Phone:

The Motorola RAZR was originally rumored as the "Sypder" or "Droid HD" and is now known as the DROID RAZR for Verizon Wireless. The device eatures a 4.3-inch Super AMOLED qHD display, 1.2GHZ dual-core processor, 8MP rear camera,... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid RAZR / RAZR MAXX
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:49 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.