Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 23rd, 2010, 07:38 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default movie/video will not play

I have "superbad" the movie on my droid and have always beens able to play it until after my froyo update. I even try to play videos that are posted on facebook by people, but no luck. I can go to youtube and play those. My "superbad" movie is and mp4 file if that helps.
Has anybody had this problem? Its just frustrating me.
Thanks

__________________
johnrigu is offline  
Last edited by johnrigu; August 23rd, 2010 at 07:46 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old August 23rd, 2010, 12:49 PM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

wow, nobody has had this problem? I feel sooo alone.
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Old August 23rd, 2010, 01:42 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

I'm thinking there must be a setting for this or something.
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 08:12 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

nobody?
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 08:27 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

well if anybody cares I found this, but it does not seem to answer my problem. well someone else is having the same problem I am.
how do you do a soft reset? does that wipe out any of my apps?


Re: Video not playing (mp4, Youtube, etc.) - Verizon Wireless Community
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 12:44 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Golden Falcon's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 44
 
Device(s): Motorola Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When I had 2.1 I downloaded a bunch of .mp4 simpsons episodes and they played fine.

Then I upgraded it to 2.2 and all my .mp4's said "Video cannot be played back". I then deleted the episodes and redownloaded them under the 2.2 upgrade and it worked.

My theory is that 2.2 messes up stored video files and somehow null & voids them until you re-store it on the SD card. Try sending the mp4 to the SD card again now that you updated.

Also you really should use some bettery video players.

If you want to play DivX/XVid encoded files such as .avi, .mkv, and others download these MUCH better apps then the default one. (You pretty much never need to convert something to .mp4 again, will save you tons of time).

arcMedia - Android app on AppBrain

or

RockPlayer (ARMv7) - Android app on AppBrain

Both do the same job. Try playing your videos with those, because 2.2 didn't like older .mp4's under 2.1.... for some reason.

Hope that helps.
Golden Falcon is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 02:54 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

i already have it on the sd card.
I did remove it and re-inserted it just to see if that helped. Nope.
this is pissing me off, Motorola is really screwing with us now.
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 02:55 PM   #8 (permalink)
Member
 
mswhite60's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 127
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

I have the "can't play video" problem, too, since 2.2. Shows up for me when someone posts a link to a Youtube video on FaceBook. I can never play them now.
mswhite60 is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 03:05 PM   #9 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

thats right facebook videos too.
How the hell am I supposed to watch my porn now...WTH
Just Kidding
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 03:18 PM   #10 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

Well I installed arcMedia - Android app on AppBrain
and it played the movie. The only thing I dont like is that is steatches the screen and its looks like crap.
Hey motorola, get it together because I should not have to install an app to play a file that you are supposed to support.
Thank You
johnrigu is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 24th, 2010, 06:33 PM   #11 (permalink)
Member
 
thaDroidz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Posts: 397
 
Device(s): Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 49
Thanked 32 Times in 23 Posts
Default

When he said remove the files from the SD card I think he meant delete them. Then add a fresh file that hopefully you have backed up on a PC.
thaDroidz is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 06:43 PM   #12 (permalink)
Member
 
thaDroidz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: texas
Posts: 397
 
Device(s): Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 49
Thanked 32 Times in 23 Posts
Default

I just transfer 2 full length movies (mp4) via the usb and they both play beautifully.
thaDroidz is offline  
Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 07:51 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Northern VA
Posts: 22
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 2
Carrier: Verizon

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 1 Post
Default

I'm also having the problem. After manual upgrade to 2.2 (FRG01B), several of my mp4 movies of granddaughters wouldn't play, but other files would still play. Loaded ArcMedia & they play on that. Weird!
ronhoney is offline  
Reply With Quote
Old October 5th, 2010, 02:23 PM   #14 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
johnrigu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: S. New Jersey
Posts: 99
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 8 Times in 6 Posts
Default

Yup, ronhoney has it correct and I'm still having this problem. Since I first posted this I have done a factory reset and Verizon did a flash and I am still having this problem.Things were fine before froyo.
Dont get mewrong I love froyo and I have no other problems with my phone. Love it.
so is there any answers for this problem yet?
johnrigu is offline  
Reply With Quote
Reply

Motorola Droid
Current Rating:
Rate this Phone:

The Motorola Droid - the first ever Verizon Android Phone - exploded onto the mobile market with an incredibly successful ad campaign that brough Android to the masses. With a huge and vibrant touchscreen, solid metal body, full QWERTY keyboard, 5M... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:04 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.