Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 25th, 2010, 10:30 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 44
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Camera pictures not showing in gallery?

Anyone else have this problem? I take a photo and its not there and takes opening and closing the gallery a few times. Sometimes I have to take another photo and then they both show up. Is this a bug with 2.1 or is there a fix for this?

black743 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 25th, 2010, 11:23 PM   #2 (permalink)
Member
 
monsterenergy22's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 486
 
Device(s): Galaxy Nexus, SGT 10.1
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 50 Times in 32 Posts
Default

happens to me too. if im not mistaken, its because the 3d 2.1 gallery is buggy. dont quote me on that though.

ive also noticed when i playback videos that i recorded, they are very choppy and tend to freeze alot.
monsterenergy22 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 06:08 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 30
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Annoying.
__________________
Operation Sports
Dedicated to Sports Gaming
http://www.operationsports.com
Steve_OS is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 08:18 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Picaso86's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 83
 
Device(s): The Amazing Droid Razr MAXX
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I have the same problem but i thought that it was because I was running a ROM (BBV10). is there a fix for this?
__________________
Droid Mafia
Picaso86 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 09:30 AM   #5 (permalink)
Member
 
sbursik's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 167
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 41
Thanked 14 Times in 8 Posts
Default

There is a work around. You can get a process killer and just kill the gallery and then go back into it and the new photos will show back up. OR you can reboot your phone if you want but that's just using a bigger hammer.
sbursik is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 10:51 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Burbank
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine show up about a minute or 2 later.
Uranus633 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 11:11 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem. I found that if I go back into the camera then back into the gallery, they show up. Agreed, it's annoying.
jlittlec5 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 11:21 AM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 33
 
Device(s): OG Droid PE GB v5.0.2 RaidZero 1.1 Ghz
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Happens to me too, randomly. Sometimes the pics are there right away, sometimes it takes a second or two. NBD to me.
jjl1911 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 11:28 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Bramsy's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Birmingham, MI
Posts: 1,513
 
Device(s): Moto Droid (Ret), DX (Ret), TBolt, MAXX didn't like ($ back), GNex, S3
Carrier: Verizon

Thanks: 243
Thanked 147 Times in 103 Posts
Send a message via AIM to Bramsy Send a message via Yahoo to Bramsy Send a message via Skype™ to Bramsy
Default

me 7 or whatever..... anybody get the random black picture or double picture out of nowhere??

i am rooted with Jrummys ROM so im not complaining cause me phone looks sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet
__________________
GOOGLE

hmm, deciding between the S3 and GNex...

Go Wings!
Bramsy is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 11:33 AM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 50
 
Device(s): Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had the camera thing happen before, and I think it happened when I saved an attachment from an email, it took it a while to show up in the Gallery. D:
Hopefully Froyo will fix this bug?

Quote:
Originally Posted by monsterenergy22 View Post
happens to me too. if im not mistaken, its because the 3d 2.1 gallery is buggy. dont quote me on that though.

ive also noticed when i playback videos that i recorded, they are very choppy and tend to freeze alot.
I've also experienced the video problem. In part of a video I took there's like a lag or something, it's kind of annoying, but I don't do much videos. So yeah. D:
Spike760 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old May 26th, 2010, 12:10 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
sooper_droid12's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,228
 
Device(s): MotoDROID
Carrier: Not Provided

Thanks: 21
Thanked 74 Times in 28 Posts
Default

Honestly, at one point, I thought (and still think) it has something to do with killing the gallery process/app. Once you get it going through the cycle of taking a picture and viewing it in the gallery, the pictures get restored to gallery with no problems. So, until I can say definitively, I think right now it has something to do with killing the process/app through apps like ATK or similar. Right now, for me, it works just fine, but I did experience this "bug." It's kind of like getting all your GMail, GVoice push notifications so long as you don't kill the Google Talk app/process. I think overall 2.1 doesn't play friendly with task killing.
sooper_droid12 is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 03:02 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 16
 
Device(s): g1-iphone-blackberry-droid-droidx
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

samething happening to my phone,ever since i updated to 2.1 my phone is buggy with everything. pictures dont show up until i turn phone and back on. really annoying
jaymdee is offline  
Reply With Quote
Old May 26th, 2010, 08:48 PM   #13 (permalink)
Member
 
XtremeAaron's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Cleveland, Ohio
Gender: Male
Posts: 250
 
Device(s): RAZR MAXX
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 19 Times in 17 Posts
Default

Both my girlfriend and I are experiencing this problem. Agree, very annoying.
__________________
Question or Concern? PM me!

Don't forget to hit the thanks button!
XtremeAaron is offline  
Reply With Quote
Old May 27th, 2010, 08:01 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Photos on camera and gallery show up for a brief second and then disappear. I took out the battery yesterday and the problem was resolved buy today it is back. Are there any other gallery apps? Phone is a Samsung Moment with Sprint
Mark82308 is offline  
Last edited by Mark82308; May 27th, 2010 at 11:19 AM.
Reply With Quote
Old May 27th, 2010, 12:12 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

system just crashed and the photos have been duplicated. WTF?
Mark82308 is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:40 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 14
 
Device(s): Motorola Droid
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sad Pictures NEVER show up, Droid lagging... just becoming a piece of crap

I have had this problem and more. I have cleared Gallery data, rebooted, taken out battery>reboot, checked SD card from computer, used ASTRO file manager...pictures are GONE. Just recent pictures, not any from last week.

I have also had tons of problems with lag, multimedia dock staying on, car dock suddenly appearing, just crap like that. This phone went from being awesome to something similar to MySpace... a junked up piece of crap that nobody wants to use anymore.

I am very frustrated. Love the Android concept, but something seriously going wrong. Please let Froyo fix this {pray}.

[Not rooted, stock-Gallery, etc.]
bffhusker is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 05:35 PM   #17 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 119
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Somtimes I find it helps if you just take another picture. It usually will show up after
kyleonfire is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 08:27 PM   #18 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Middletown, Maryland
Posts: 146
 
Device(s): Galaxy S4 32gb
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

I experience this too. So I thought I'd take a photo and see if I could find a keyboard shortcut to refresh the gallery. What I found while messing around on my phone, if I drag the date slider to the left it showed August 15, 42411. What the heck is that?
Deanie is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 08:55 PM   #19 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Pennsylvania
Gender: Male
Posts: 231
 
Device(s): -Note 2 Rooted 4.3 Beanstown -TB BAMF 1.5 & -Droid CM 7 RC 2
Carrier: Verizon

Thanks: 15
Thanked 15 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bffhusker View Post
I have had this problem and more. I have cleared Gallery data, rebooted, taken out battery>reboot, checked SD card from computer, used ASTRO file manager...pictures are GONE. Just recent pictures, not any from last week.

I have also had tons of problems with lag, multimedia dock staying on, car dock suddenly appearing, just crap like that. This phone went from being awesome to something similar to MySpace... a junked up piece of crap that nobody wants to use anymore.

I am very frustrated. Love the Android concept, but something seriously going wrong. Please let Froyo fix this {pray}.

[Not rooted, stock-Gallery, etc.]
Relax. Ur pics should come back. I believe what happens is this. . When u take a picture it saves to the memory on the phone not the sd card. It then eventually gets written to the sd card. 2.1 did this to me several times. Later I noticed that the pics I thought I lost were in the gallery.
I also noticed task killing the gallery sometimes accelerates getting ur pics. Probably because this refreshes the galleries library.
I'm running froyo now . This no longer has been an issue thus far since I've been running it
ilmar72 is offline  
Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 08:57 PM   #20 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Pennsylvania
Gender: Male
Posts: 231
 
Device(s): -Note 2 Rooted 4.3 Beanstown -TB BAMF 1.5 & -Droid CM 7 RC 2
Carrier: Verizon

Thanks: 15
Thanked 15 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Deanie View Post
I experience this too. So I thought I'd take a photo and see if I could find a keyboard shortcut to refresh the gallery. What I found while messing around on my phone, if I drag the date slider to the left it showed August 15, 42411. What the heck is that?
You lost me completely with this statement.
ilmar72 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 11th, 2010, 05:32 PM   #21 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Middletown, Maryland
Posts: 146
 
Device(s): Galaxy S4 32gb
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ilmar72 View Post
You lost me completely with this statement.
In the gallery, at the bottom there is a gray bar. Drag that to the right and it scrolls back in dates. Drag to the left and it goes forward in dates.

Mine, at the left most, shows August 15, 42411, not the date of the latest photo.

Does that make more sense?
Deanie is offline  
Reply With Quote
Old June 11th, 2010, 06:52 PM   #22 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Pennsylvania
Gender: Male
Posts: 231
 
Device(s): -Note 2 Rooted 4.3 Beanstown -TB BAMF 1.5 & -Droid CM 7 RC 2
Carrier: Verizon

Thanks: 15
Thanked 15 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Deanie View Post
In the gallery, at the bottom there is a gray bar. Drag that to the right and it scrolls back in dates. Drag to the left and it goes forward in dates.

Mine, at the left most, shows August 15, 42411, not the date of the latest photo.

Does that make more sense?


lol Why of course. you obviously traveled time and took those Photos on August 15 of the year fourty-two thousand four-hundred and eleven.
ilmar72 is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2010, 07:49 AM   #23 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: 14216
Posts: 27
 
Device(s): OG, DROID X
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

get sdrescan from market... after taking pic with camera it usually takes awhile for pics to show up in gallery... with sdrescan if ur pics dont show up run sdrescan and it finds them and puts them in ur camera folder in the gallery... hope this helps
athack is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2010, 11:43 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Florida
Posts: 4
 
Device(s): Cliq running 2.1 and 2.0.22 blur
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having a problem where I loaded pics onto my 8GB SDHC card and they will not show up in the gallery. Only pics taken with the camera and stored on the phone will show up. Same for music...anyone have an idea.

I'm running Cliq with 2.1 version (reflashed at Motorola) on ATT.
mboss is offline  
Reply With Quote
Old June 27th, 2010, 03:42 PM   #25 (permalink)
Junior Member
 
sherlynn's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Indiana
Gender: Female
Posts: 30
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 2
Carrier: Verizon

Thanks: 10
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Have to agree, this is complete annoying...
sherlynn is offline  
Reply With Quote
Old June 29th, 2010, 10:39 AM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Florida
Posts: 4
 
Device(s): Cliq running 2.1 and 2.0.22 blur
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mboss View Post
I am having a problem where I loaded pics onto my 8GB SDHC card and they will not show up in the gallery. Only pics taken with the camera and stored on the phone will show up. Same for music...anyone have an idea.

I'm running Cliq with 2.1 version (reflashed at Motorola) on ATT.
EDIT: Found that the pics wer stored in a different folder than what the phone pulls from. I switched them to the DCIM folder instead of thumbnails and it pulled in from the card.
mboss is offline  
Reply With Quote
Old June 29th, 2010, 06:59 PM   #27 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: SF, CA
Posts: 227
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 39 Times in 15 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by athack View Post
get sdrescan from market... after taking pic with camera it usually takes awhile for pics to show up in gallery... with sdrescan if ur pics dont show up run sdrescan and it finds them and puts them in ur camera folder in the gallery... hope this helps
+1
GorillaTheHutt is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2010, 06:58 AM   #28 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 25
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The thumbnails for many of my pictures and videos are just plain wrong. The thumbnail shows a frame from Movie A but when it plays it is something entirely different. The screw ups are in both movies I had taken with the camera and movies I had already downloaded to my camera from my computer. It makes the Gallery pretty much totally useless to me. Plus stuff just doesn't even show up. It's a mess I tell ya!

Droid
Bobo is offline  
Reply With Quote
Old September 8th, 2010, 11:13 AM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Manchester
Posts: 8
 
Device(s): HTC Desire running Android 2.2 Froyo Non-Rooted
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to marcusarelius23 Send a message via Skype™ to marcusarelius23
Default Android gallery not showing your photo's

YouTube - MrMarkMacCurrie's Channel

I had same problem until today when i did this!
marcusarelius23 is offline  
Reply With Quote
Old April 17th, 2011, 12:48 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys,

I know this is an old post but got to it as I had the same problem. I have now managed to fix it and hopefully it will help you and others with it.

Test if its a hidden file problem:
Install Quickpic, which is a great photo app, works fast too, and also shows you if there are any "hidden" pictures. If this is the case then you need to install Root Explorer (your phone needs to be rooted).

Fixing the problem
1. Install Root explorer
2. Browse to your picture folder (on the San Francisco it is the DCIM folder).
3. Long press on it and change permission. For some reason the change in permission is what prevents other programs from finding it.
4. Allow user to read, write and execute the files.
5. Check if your pictures are being detected now

Job done!

Hope that helps
Ghost Assassin is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 25th, 2011, 12:07 AM   #31 (permalink)
Member
 
EgoDogg's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: West Pittston, PA
Posts: 351
 
Device(s): ThunderCat's... BOLT!
Carrier: Not Provided

Thanks: 581
Thanked 105 Times in 46 Posts
Send a message via AIM to EgoDogg
Default

Quote:
Originally Posted by Ghost Assassin View Post
Hey guys,

I know this is an old post but got to it as I had the same problem. I have now managed to fix it and hopefully it will help you and others with it.

Test if its a hidden file problem:
Install Quickpic, which is a great photo app, works fast too, and also shows you if there are any "hidden" pictures. If this is the case then you need to install Root Explorer (your phone needs to be rooted).

Fixing the problem
1. Install Root explorer
2. Browse to your picture folder (on the San Francisco it is the DCIM folder).
3. Long press on it and change permission. For some reason the change in permission is what prevents other programs from finding it.
4. Allow user to read, write and execute the files.
5. Check if your pictures are being detected now

Job done!

Hope that helps
Thanks for the suggestion. I've actually been having this problem for a week or 2, and tried your suggestion with no luck. What did just work (for me) though is unmounting and remounting the sd card in Menu > Settings > SD & Phone Storage.

I have a Thunderbolt though, so it can be a different result.
EgoDogg is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 06:51 PM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I found that new pictures do not regularly appear in the gallery as well. I discovered with OI File manager and adb shell that they are indeed in the /mnt/sdcard/DCIM/Camera directory. I tried a few of the options here, but even re-boot, and unmount / mount sdcard didn't fix gallery. What may have worked is to open Camera Pictures in Gallery, then select Slideshow. The new pictures show up in the slideshow, and thereafter appear as icons in Gallery.
Weird, and a PITA
jefferson-joe is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jefferson-joe For This Useful Post:
Aby112 (June 23rd, 2011)
Old December 4th, 2011, 07:47 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool gallery not showing pictures

I think i fixed the gallery issue-use a file explorer tool and DELETE the dalvik-cache-it will redo it at next boot then everything should show up in the gallery when you take pictures and after reboots...

edit-look for a .nomedia file and delete or rename it
good luck!
primerow is offline  
Last edited by primerow; January 4th, 2012 at 06:05 AM. Reason: update fix
Reply With Quote
Old September 4th, 2012, 12:13 AM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default captured image is not displayed in gallery, but in file manager it shows.

In samsung google phone image capture is not displaying in gallery, but captured video is showing in gallery after recording complete. But in other samsung and htc phones it works properly. Please give me solution if anyone have.
NishantGV is offline  
Reply With Quote
Old May 4th, 2013, 11:18 AM   #35 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I just fixed mine...Finally

After alot of looking and reading this thread I fixed my phone. I tried factory reset, taking battery out, taking SD card out and NO LUCK... I also had the added issue of music not showing in music player aaaarrrgghhhhh


So, I connected phone to laptop and did a full scan and set auto error fix then left my laptop to scan my SD card which took about half an hour.

When done I went to gallery and music folder and what do I see????

Everything is there!!!!! and phone is now working at a stress free speed!!!

So damn happy.

I have a Samsung Wonder

I hope this may work for some others here

Miss Kat
Miss Kat is offline  
Reply With Quote
Reply

Motorola Droid
Current Rating:
Rate this Phone:

The Motorola Droid - the first ever Verizon Android Phone - exploded onto the mobile market with an incredibly successful ad campaign that brough Android to the masses. With a huge and vibrant touchscreen, solid metal body, full QWERTY keyboard, 5M... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Droid
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.