Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 16th, 2012, 02:00 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default Two phones in a row won't charge

Just got my third replacement in the mail, and this one won't charge either. My first, original phone was great, had a few minor issues but otherwise worked fine. Really wish I didn't drop that one in water. -__-

Anyone have any ideas on fixing the charging port? Even temporarily? Both of them charge when turned off, but refuse to charge when turned on, which is really aggravating.
Also, the second one was the 6/11 model and this third one is the 5/11 model. Has anyone actually received a new replacement? /:

Advertisements
Marialle is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 16th, 2012, 03:26 PM   #2 (permalink)
AF Contributor
 
marc12868's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Spokane Valley, Washington
Gender: Male
Posts: 2,460
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 521 (meh), HTC G2, 32GB Nexus 7.2 (AWESOME!)
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 295
Thanked 844 Times in 646 Posts
Send a message via Yahoo to marc12868 Send a message via Skype™ to marc12868 marc12868@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by Marialle View Post
Just got my third replacement in the mail, and this one won't charge either. My first, original phone was great, had a few minor issues but otherwise worked fine. Really wish I didn't drop that one in water. -__-

Anyone have any ideas on fixing the charging port? Even temporarily? Both of them charge when turned off, but refuse to charge when turned on, which is really aggravating.
Also, the second one was the 6/11 model and this third one is the 5/11 model. Has anyone actually received a new replacement? /:
The fact that it charges while off is strange... Have you tried other cables? It may be that your cable is damaged and isn't letting enough volts and amps get to the phone to charge it while its on...
__________________
Nexus 7.2 is beautiful
Need more info or help? Feel free to create a free account and/ or check out your device specific forum. You can find a list of phones here and a list of tablets here
Need help finding your phone's/ tablet's forum? Feel free to pm one of the many staff members .
marc12868 is online now  
Reply With Quote
Old January 16th, 2012, 03:54 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Yeah, I've tried two different cables and batteries. My first triumph (a 6/11 model) charged fine with the same cables I'm trying now.
The second one usually recognizes the cable for maybe half a second (the LED blinks red) then refuses to charge. I got it to charge maybe twice by luck and repeatedly inserting/removing the cable.
The third one doesn't blink at all. The screen lights up when I insert the cable but does not charge.
Yet both charge perfectly when turned off...

EDIT: Also, I tried the same charger on an entirely different phone on a different network and it works just fine, both with the phone on and off. So I don't think it's a charger issue.
Marialle is offline  
Last edited by Marialle; January 16th, 2012 at 03:56 PM.
Reply With Quote
Old January 16th, 2012, 04:00 PM   #4 (permalink)
AF Contributor
 
marc12868's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Spokane Valley, Washington
Gender: Male
Posts: 2,460
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 521 (meh), HTC G2, 32GB Nexus 7.2 (AWESOME!)
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 295
Thanked 844 Times in 646 Posts
Send a message via Yahoo to marc12868 Send a message via Skype™ to marc12868 marc12868@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by Marialle View Post
Yeah, I've tried two different cables and batteries. My first triumph (a 6/11 model) charged fine with the same cables I'm trying now.
The second one usually recognizes the cable for maybe half a second (the LED blinks red) then refuses to charge. I got it to charge maybe twice by luck and repeatedly inserting/removing the cable.
The third one doesn't blink at all. The screen lights up when I insert the cable but does not charge.
Yet both charge perfectly when turned off...

EDIT: Also, I tried the same charger on an entirely different phone on a different network and it works just fine, both with the phone on and off. So I don't think it's a charger issue.
Well then you may have to get another replacement then or you can try this first and see if that helps.
marc12868 is online now  
Reply With Quote
Old January 16th, 2012, 10:37 PM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Tried that, still no go. I got it to blink red a few times but that's about it.
Marialle is offline  
Reply With Quote
Old January 16th, 2012, 11:48 PM   #6 (permalink)
AF Contributor
 
marc12868's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Spokane Valley, Washington
Gender: Male
Posts: 2,460
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 521 (meh), HTC G2, 32GB Nexus 7.2 (AWESOME!)
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 295
Thanked 844 Times in 646 Posts
Send a message via Yahoo to marc12868 Send a message via Skype™ to marc12868 marc12868@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by Marialle View Post
Tried that, still no go. I got it to blink red a few times but that's about it.
Then I would get another replacement from VM I know it may be a pain, but hopefully the next one won't have that problem.
marc12868 is online now  
Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 06:38 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
thangfish's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,311
 
Device(s): Triumph - CM7.2.0 mostly
Carrier: Not Provided

Thanks: 331
Thanked 352 Times in 265 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Marialle View Post
[SNIP] Both of them charge when turned off, but refuse to charge when turned on, which is really aggravating. [/SNIP]
Please look on your charger and see what the mA (or amp) rating is. Some chargers that can't supply enough current exhibit exactly this behavior. If its less than 500mA, (like 350 or so) I would recommend trying to find one of at least 1 amp (850mA should do). I got a 2 amp one that came with a car charger and 2 USB cables for less than $20. If you have a car charger, try that and report back. They usually are capable of more current.
If none of this helps, I'm at a loss.
thangfish is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 04:36 PM   #8 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Well, I tried two USB chargers today and they both worked. Weird.
What's even weirder is the wall charger is 700mA and the USB one is only 400mA. But the USB one works, even though it has less current.
Plus, the same wall chargers worked with my first triumph.
I called in to have another replacement though, before I found out the USB chargers work. So hopefully I don't get a phone with another issue altogether.
Marialle is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 04:52 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
thangfish's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,311
 
Device(s): Triumph - CM7.2.0 mostly
Carrier: Not Provided

Thanks: 331
Thanked 352 Times in 265 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Marialle View Post
So hopefully I don't get a phone with another issue altogether.
No kidding. Sometimes the devil you know is better than the one you don't?
Good luck.
thangfish is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 12:23 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
stef7's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Gender: Male
Posts: 1,064
 
Device(s): LG G2 (VZW) HP Touchpad (CM), BN Nook (CM), LG Spectrum (VZW)
Carrier: Verizon

Thanks: 81
Thanked 134 Times in 114 Posts
Default

Well, your first phone could have somehow damaged the charger. Sounds like your real issue is the Motorola charger. FWIW: chargers are cheap on eBAY, even the ones for the car. When I buy, I go OEM. I don't buy generic if I'm not compelled to.
stef7 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 18th, 2012, 06:26 PM   #11 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Just got the replacement in the mail. It works fine with the exact same chargers that didn't work on the old one. I even tried it on the old one again just to be sure and it still doesn't work. Strange, but hopefully this one's a keeper.
Marialle is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2012, 06:41 PM   #12 (permalink)
AF Contributor
 
marc12868's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Spokane Valley, Washington
Gender: Male
Posts: 2,460
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 521 (meh), HTC G2, 32GB Nexus 7.2 (AWESOME!)
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 295
Thanked 844 Times in 646 Posts
Send a message via Yahoo to marc12868 Send a message via Skype™ to marc12868 marc12868@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by Marialle View Post
Just got the replacement in the mail. It works fine with the exact same chargers that didn't work on the old one. I even tried it on the old one again just to be sure and it still doesn't work. Strange, but hopefully this one's a keeper.
That's good... Your old one must have had a problem that wasn't allowing the proper voltage/ amperage to charge the phone enter. Hope you don't have any other problems!
marc12868 is online now  
Reply With Quote
Reply

Motorola Triumph
Current Rating:
Rate this Phone:

The Motorola Triumph for Virgin Mobile sports a 4.1-inch screen on a super thin .4-inch body. With a 5MP camera that shoots HD video, a VGA front-facing camera, and HDMI-out, the Triumph offers a great set of features for Virgin Mobile customers ea... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:14 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.