Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 9th, 2012, 11:27 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 17
 
Device(s): Motorolla Triumph
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
SmpsonH
Default screen won't turn on

So this is kind of a weird thing that just started happening lately. My friend and I have both had the Triumph since it came out. No problems whatsoever until about 2 weeks ago my friend's phone started having this problem and now about 3 days ago, my phone is having the same problem. The problem is the phone will be on and working fine. Then if I let it sit for a while with the screen off, the screen will not turn on again. Even calling the phone does not make the screen turn back on. The only solution is to pull the battery. It only seems to happen maybe once or twice a day, which isn't very often, but it's very annoying. I also thought it was odd that the same exact problem happened to my friend's phone and mine within a couple weeks of each other which makes me think it could be some sort of software issue. Is anybody else having this same problem. If so anyone have any solutions? Any advice would be greatly appreciated.

Advertisements
SmpsonH is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 10th, 2012, 01:39 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 73
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

I had that problem with one of my triumphs too. I "fixed" it temporarily by plugging it in, which made the screen turn back on. Might be a slightly better fix than pulling a battery. Also, perhaps a text message? Other than calling VM for a replacement, I didn't find any permanent solutions. A factory reset could be worth looking into though, perhaps? If you don't mind losing apps and such.
Marialle is offline  
Reply With Quote
Old March 10th, 2012, 01:40 AM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 17
 
Device(s): Motorolla Triumph
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
SmpsonH
Default

I have not tried factory reset on mine yet, but my friend did on his and it did not help. Forgot to mention that. Also plugging mine in did not help either.
SmpsonH is offline  
Reply With Quote
Old March 10th, 2012, 01:42 AM   #4 (permalink)
AF Contributor
 
marc12868's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Spokane Valley, Washington
Gender: Male
Posts: 2,460
 
Device(s): Samsung Galaxy Note 3, Nokia Lumia 521 (meh), HTC G2, 32GB Nexus 7.2 (AWESOME!)
Carrier: T-Mobile USA

Thanks: 295
Thanked 844 Times in 646 Posts
Send a message via Yahoo to marc12868 Send a message via Skype™ to marc12868 marc12868@gmail.com
Default

Are you on the stock rom? I know some custom roms have had problems with that. If your on the stock rom I would personally get a replacement. It could be a software issue, but it could also be a hardware issue. Better now than later when it could get worse.
__________________
Nexus 7.2 is beautiful
Need more info or help? Feel free to create a free account and/ or check out your device specific forum. You can find a list of phones here and a list of tablets here
Need help finding your phone's/ tablet's forum? Feel free to pm one of the many staff members .
marc12868 is offline  
Reply With Quote
Old March 14th, 2012, 02:58 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Location: New Jersey
Posts: 17
 
Device(s): Motorolla Triumph
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
SmpsonH
Default

I am on the stock rom. Oddly enough the problem hasn't happened again since I posted about it. It is still happening to my friend's. He returned his to Virgin Mobile and got a new one. I will probably just monitor mine for now and return mine also if it starts doing it again. Was mostly just wondering if this was a larger problem than just the two of us and if something easy could be done to fix it. Thanks for the suggestions.
SmpsonH is offline  
Reply With Quote
Old March 16th, 2012, 09:22 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

They are calling this problem "the sleep of death."....VM sent me a replacement phone that had the same problem. The phone would go to sleep and the only way to wake it up was to pull the battery and restart the phone...Needless to say i sent the phone back and i'm waiting for another replacement, which no doubt will also have some sort of problem.
wace818 is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2012, 01:31 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

"Try going into the advance wi-fi settings and set wi-fi to never turn off. It has helped me eliminate the "sleep of death" issues."


Go to menu> settings> wifi settings and press menu icon and advanced wifi settings and change the sleep policy to never turn off.

Thank you motorola.com


if you guys haven't found a fix for it
zero937 is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2012, 10:16 AM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 189
 
Device(s): Motorola Triumph
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 45 Times in 25 Posts
Lightbulb App or ROM software related?



I too faced same issue today morning. I am on Stock ROM.

I was using browser and it became unresponsive. When I pressed power button, the screen went dark first. Then when I pressed power button again it lighted the 4 capacitive keys at the bottom of the screen but screen remained dark. I too pulled the battery, and restarted the phone. Then the issue was gone.

But I also noticed that the Android Assistant App was active and it was probably hogging some resources. I uninstalled the App and now things seem better. Anyone facing dark screen issue may want to review their installed Apps from Play Store and remove some of the Apps and see whether they face the dark screen issue again. Also, rebooting phone once in a while shall help to recycle phone resources.

As of now, I think that the weak 3G network signal from Sprint/VMUSA network and ROM software is the root cause for all the slowness/heating/battery issues for this phone.

EdAndInn is offline  
Reply With Quote
Old September 27th, 2012, 08:30 AM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 189
 
Device(s): Motorola Triumph
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 45 Times in 25 Posts
Lightbulb Low signal strength area issue



Today too I faced the same issue. I was using Stock browser and then YouTube in low signal strength area. The apps stopped responding and screen turned dark. It would not turn on even with power button. Thus, this confirms that this is some issue with low signal area and stock ROM software issues.

I had to pull battery again today.

EdAndInn is offline  
Reply With Quote
Reply

Motorola Triumph
Current Rating:
Rate this Phone:

The Motorola Triumph for Virgin Mobile sports a 4.1-inch screen on a super thin .4-inch body. With a 5MP camera that shoots HD video, a VGA front-facing camera, and HDMI-out, the Triumph offers a great set of features for Virgin Mobile customers ea... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Motorola Triumph
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:27 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.