Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > My Tablet

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 6th, 2013, 09:13 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wifi won't connect on tablet

So yesterday after charging my ice cream sandwich tablet, i turned it on and tried to play dragonvale like i always do, but this time it saus there was an connection error, even though my tablet said it was connected, the same happens with play store, youtube, and gmail, and everything else requiring a connection. I know it's not my wifi. because it still works on my laptop and phone, and it works for my brothers tablet. It's just mine that wont work. Any ideas as to why this might be?

Jaywash124 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 6th, 2013, 11:37 AM   #2 (permalink)
=Luceat Lux Vestra=
 
Frisco's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Gender: Male
Posts: 22,492
 
Device(s): HTC One, Galaxy Tab 7" 2 Rooted
Carrier: Verizon

Thanks: 7,156
Thanked 9,262 Times in 5,117 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jaywash124 View Post
So yesterday after charging my ice cream sandwich tablet, i turned it on and tried to play dragonvale like i always do, but this time it saus there was an connection error, even though my tablet said it was connected, the same happens with play store, youtube, and gmail, and everything else requiring a connection. I know it's not my wifi. because it still works on my laptop and phone, and it works for my brothers tablet. It's just mine that wont work. Any ideas as to why this might be?
Hello Jaywash.

A couple of possibilities:

Did you charge the device via USB cable on your laptop, or in the ac wall plug? Sometimes the USB cable charging can be unreliable on some devices and laptops.

But first and foremost is to be sure the wifi settings in the device are all in place and correct, and match the settings of other devices which work on that network, especially the password/key, of course. Also, sometimes the channel the router is set on is too crowded to accommodate several devices at the same time. Just check everything in the wifi settings area first.

Did you see an indication that the battery was indeed charged?

If the other devices work on the same network, and if more than one networking app/widget cant' connect, and if everything was fine prior to the charging of the device, I would suspect the charging apparatus: cable and connector, even the charging port on the device.

I'd test this by acquiring another cable and running another charge. If the problem remains, a new battery.
__________________



Frisco is offline  
Reply With Quote
Old March 6th, 2013, 06:44 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Frisco View Post
Hello Jaywash.

A couple of possibilities:

Did you charge the device via USB cable on your laptop, or in the ac wall plug? Sometimes the USB cable charging can be unreliable on some devices and laptops.
I charged it via ac wall plug

Quote:
Originally Posted by Frisco View Post
But first and foremost is to be sure the wifi settings in the device are all in place and correct, and match the settings of other devices which work on that network, especially the password/key, of course. Also, sometimes the channel the router is set on is too crowded to accommodate several devices at the same time. Just check everything in the wifi settings area first.
I don't think it's the wifi settings as I've never messed with them and it worked fine prior

Quote:
Originally Posted by Frisco View Post
Did you see an indication that the battery was indeed charged?
Yes

Quote:
Originally Posted by Frisco View Post
If the other devices work on the same network, and if more than one networking app/widget cant' connect, and if everything was fine prior to the charging of the device, I would suspect the charging apparatus: cable and connector, even the charging port on the device.

I'd test this by acquiring another cable and running another charge. If the problem remains, a new battery.
Jaywash124 is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > My Tablet
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.