Go Back   Android Forums > Android Phones > T-Mobile MyTouch Slide > MyTouch Slide - Support and Troubleshooting

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 18th, 2010, 07:58 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
*Thirteen's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7
 
Device(s): Mytouch 3g Slide
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Issue with phone, or just bad signal?

Hello,
This problem started today, and I'm just a little worried about it. My phone changes from 3G to Edge a lot but today whenever it's on 3G I can't send texts. The "Message not sent" Error will repeat itself until the phone switches to edge. Then all is fine. Also, when the phone switches to 3G I just lose the signal all together. Again it was NOT doing this before and this is only happening at my home (so far) so I was just wondering if I'm just having a bad signal due to weather (there's been wind and rain in the area) or whatever or if it's the phone.

Thanks,

Advertisements
*Thirteen is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 18th, 2010, 08:12 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 139
 
Device(s): Mytouch4G. [RED]
Carrier: Not Provided

Thanks: 45
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by *Thirteen View Post
Hello,
This problem started today, and I'm just a little worried about it. My phone changes from 3G to Edge a lot but today whenever it's on 3G I can't send texts. The "Message not sent" Error will repeat itself until the phone switches to edge. Then all is fine. Also, when the phone switches to 3G I just lose the signal all together. Again it was NOT doing this before and this is only happening at my home (so far) so I was just wondering if I'm just having a bad signal due to weather (there's been wind and rain in the area) or whatever or if it's the phone.

Thanks,
Im having the same issue bud.
Exaqtion is offline  
Reply With Quote
Old July 18th, 2010, 11:55 PM   #3 (permalink)
Member
 
rleal2010's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Texas
Posts: 385
 
Device(s): Samsung Behold II, HTC T-Mobile Mytouch Slide (Black)
Carrier: Not Provided

Thanks: 24
Thanked 44 Times in 29 Posts
Default

If you are in an area where you are seeing that your connection status changes from Edge to 3G, then you might want to pick one.

Tired of Slow "E"_edge..lock your phone into fast 3g speeds.

Go to this link, it will tell you how to make sure your device only sends to 3G.

If your connected to 3G, and you press Send on a message, and while its sending, it changes to the EDGE network, your message will mess up.

I dont know why but it will, at least for me.

I put it either on 3G or Wifi, , but i dont know what the case is with Edge.
rleal2010 is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 12:10 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 139
 
Device(s): Mytouch4G. [RED]
Carrier: Not Provided

Thanks: 45
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rleal2010 View Post
If you are in an area where you are seeing that your connection status changes from Edge to 3G, then you might want to pick one.

Tired of Slow "E"_edge..lock your phone into fast 3g speeds.

Go to this link, it will tell you how to make sure your device only sends to 3G.

If your connected to 3G, and you press Send on a message, and while its sending, it changes to the EDGE network, your message will mess up.

I dont know why but it will, at least for me.

I put it either on 3G or Wifi, , but i dont know what the case is with Edge.
I did that and at places where it usually changes to EDGE, it started to just cut my whole reception out.
Exaqtion is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 12:14 AM   #5 (permalink)
Member
 
rleal2010's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Texas
Posts: 385
 
Device(s): Samsung Behold II, HTC T-Mobile Mytouch Slide (Black)
Carrier: Not Provided

Thanks: 24
Thanked 44 Times in 29 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Exaqtion View Post
I did that and at places where it usually changes to EDGE, it started to just cut my whole reception out.
Well then just keep it on edge,

See i think the problem is that it messes up when the network changes in the middle of sending a message.

If you see that its changing, the keep it on edge, if you have a good solid 3g connection, the change it back.

But yes, we need to complain to tmobile because they are the ones responsible for our connections
rleal2010 is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 12:48 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
behold_this's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,419
 
Device(s): HTC Sensation 4G, MyTouch 3G Slide
Carrier: Not Provided

Thanks: 168
Thanked 246 Times in 169 Posts
Default

lmao complaining to tmo won't make those cell towers go up any quicker though it's not a bad idea to report service issues to them
behold_this is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 01:34 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
mwl1119's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 880
 
Device(s): HTC Droid DNA, Motorola Droid Razr Maxx, Google Nexus 7 (32GB Model)
Carrier: Verizon

Thanks: 55
Thanked 82 Times in 63 Posts
Default

HERE YA GO A SOLUTION TO YOUR TROUBLES

Tower Search - T-Mobile Towers
mwl1119 is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 09:07 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I called tmo regarding the same problems i was getting a lot of errors whenever i tried sending a text or receiving pictures and they walked me through a solution. You have to delete one of the APN's that are located in wireless & networks/Mobile networks/access Point Names. Delete the last one which i believe is t-mobile MMS then they told me to go into T-Mobile Data scroll down to MMSC and input http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc make sure you save. this worked for me.
Leviathan10000 is offline  
Reply With Quote
Old July 21st, 2010, 04:42 PM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 139
 
Device(s): Mytouch4G. [RED]
Carrier: Not Provided

Thanks: 45
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Leviathan10000 View Post
I called tmo regarding the same problems i was getting a lot of errors whenever i tried sending a text or receiving pictures and they walked me through a solution. You have to delete one of the APN's that are located in wireless & networks/Mobile networks/access Point Names. Delete the last one which i believe is t-mobile MMS then they told me to go into T-Mobile Data scroll down to MMSC and input http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc make sure you save. this worked for me.
That didn't work for me
Exaqtion is offline  
Reply With Quote
Old September 19th, 2010, 08:48 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem, at first it was just poor g3 in my rv but now it has degraded to almost everywhere. I still can't send texts or make calls over wifi either.
mrfixit505 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 19th, 2010, 11:30 PM   #11 (permalink)
Member
 
jimczyz's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 129
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Funny thing with this is, my wife is having the same issues for the last 2 days now and she has a Dash 3g on windows mobile. I'd say it's the service not any settings.
jimczyz is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 07:29 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 86
 
Device(s): LG G2
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Angry

I have the same issue, also my dialer has been force closing alot which has made me be unable to place calls most off the time then turns to the white mytouch screen. My THIRD slide is on the way
hipster7929 is offline  
Reply With Quote
Old October 21st, 2010, 06:46 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same here. WEIRD sh**.....calls won't go thru until the third attempt. SMS bounces repeatedly...the second I attempt to send...but only sometimes. And then....with 3g and FULL bars, I can't connect to the internet....at times (more often in the last few days). This sucks!
dictionary2006 is offline  
Reply With Quote
Old October 21st, 2010, 12:11 PM   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 86
 
Device(s): LG G2
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yea I'm on my 4th slide now, haven't noticed ans much call dropiing but texts are still messed up and I have noticed the browserissue now as well, pray for 2.2 to fix.
hipster7929 is offline  
Reply With Quote
Old December 22nd, 2010, 11:33 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 11
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Leviathan10000 View Post
I called tmo regarding the same problems i was getting a lot of errors whenever i tried sending a text or receiving pictures and they walked me through a solution. You have to delete one of the APN's that are located in wireless & networks/Mobile networks/access Point Names. Delete the last one which i believe is t-mobile MMS then they told me to go into T-Mobile Data scroll down to MMSC and input http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc make sure you save. this worked for me.
Sorry for digging up an old thread but i had read this one earlier and didn't want to unnecessarily make a new one. I also tried this and it didn't work, I got 9 picture messages of a car yesterday and only the first 3 and the last one downloaded and i can't get any of the others to download, whether it be over edge, 3g or wifi.

Any new fixes for this?
SVECobraR is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > T-Mobile MyTouch Slide > MyTouch Slide - Support and Troubleshooting
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.