Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Nexus 7 (2012)

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 26th, 2012, 11:49 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default Bluetooth music streaming skips

I have a jawbone jambox for playing music. It works fine with my Galaxy Nexus but when using my Nexus 7 the music has gaps every 6 seconds or so. Its unusable. Anyone have this function working?

bruder is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 27th, 2012, 04:07 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 310
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 11
Thanked 66 Times in 57 Posts
Default

There have been reports of Bluetooth problems in 4.2. A quick Google will find you lots of info. IIRC it's related to conflicts between Bluetooth and the WiFi. If you turn the WiFi off does this fix the problem? Obviously this isn't a long term solution, but it might help pin down the problem. If it is the known problem presumably Google will be fixing it soon.
jhsrennie is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2012, 08:50 AM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newport RI
Posts: 273
 
Device(s): Nexus7, KindleFire, Xtab7, Archos43
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 37 Times in 31 Posts
LookinNwpt@gmail.com
Default

I just tested my Nokia BH-501 Bluetooth stereo headset and it worked finally after the recent update of the OS and it didn't work at all before. I also played music stored in my N7 perfectly while online no problem. I also played utube videos listening with the headset!
JanComputerman is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JanComputerman For This Useful Post:
bruder (November 27th, 2012)
Old November 27th, 2012, 11:57 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jhsrennie View Post
IIRC it's related to conflicts between Bluetooth and the WiFi. If you turn the WiFi off does this fix the problem? Obviously this isn't a long term solution, but it might help pin down the problem. If it is the known problem presumably Google will be fixing it soon.
Yes, this is correct. If I stream Google Music over WiFi it skips. If I turn off WiFi the audio plays smoothly. Hopefully Google will fix this in the next update.
bruder is online now  
Reply With Quote
Old November 27th, 2012, 02:09 PM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newport RI
Posts: 273
 
Device(s): Nexus7, KindleFire, Xtab7, Archos43
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 37 Times in 31 Posts
LookinNwpt@gmail.com
Default

So the topic heading should say WiFi streaming not Bluetooth streaming?
JanComputerman is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2012, 11:47 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JanComputerman View Post
So the topic heading should say WiFi streaming not Bluetooth streaming?
WiFi streaming works fine as long except when the endpoint is Bluetooth. (The Jambox device)
bruder is online now  
Reply With Quote
Old November 28th, 2012, 12:51 AM   #7 (permalink)
Member
 
lucky013's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 22 Times in 20 Posts
Default

I have a Jambox and bigjambox. Both skip when WiFi is connected. I have tried numerous brands of speaker and numerous combinations of supposed fixes. Nothing works. Turn off wifi its fine. Turn off bluetooth , streaming is fine . I had this problem before the 4.2 update as well. It really blows. I hope the new update that came out yesterday helps. I don't think it does though from the description.
lucky013 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to lucky013 For This Useful Post:
bruder (November 28th, 2012)
Old November 28th, 2012, 04:54 AM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newport RI
Posts: 273
 
Device(s): Nexus7, KindleFire, Xtab7, Archos43
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 37 Times in 31 Posts
LookinNwpt@gmail.com
Default

Google search on another android forum . two got newer N7 that fixed their problem but others reregistered their Bluetooth with the jambox and that fixed the problem.
JanComputerman is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JanComputerman For This Useful Post:
lucky013 (November 28th, 2012)
Old November 28th, 2012, 05:08 AM   #9 (permalink)
Member
 
lucky013's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 22 Times in 20 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JanComputerman View Post
Google search on another android forum . two got newer N7 that fixed their problem but others reregistered their Bluetooth with the jambox and that fixed the problem.
I had two different nexus 7's. A 16 and a 32. Both had the same problem. Just my luck. I will try and erase the connection and reregister.
lucky013 is offline  
Reply With Quote
Old November 28th, 2012, 11:06 AM   #10 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newport RI
Posts: 273
 
Device(s): Nexus7, KindleFire, Xtab7, Archos43
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 37 Times in 31 Posts
LookinNwpt@gmail.com
Default

Maybe if there are buffer size settings somewhere in there you can increase them too!
JanComputerman is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 30th, 2012, 06:20 PM   #11 (permalink)
Member
 
lucky013's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 22 Times in 20 Posts
Default

I erased both of my bluetooth devices and then reinstalled same problems .
lucky013 is offline  
Reply With Quote
Old November 30th, 2012, 08:17 PM   #12 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Newport RI
Posts: 273
 
Device(s): Nexus7, KindleFire, Xtab7, Archos43
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 37 Times in 31 Posts
LookinNwpt@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by lucky013 View Post
I erased both of my bluetooth devices and then reinstalled same problems .
I would next look at your running apps to see how many programs are running in the background.
JanComputerman is offline  
Reply With Quote
Old December 18th, 2012, 10:14 AM   #13 (permalink)
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Ohio
Gender: Male
Posts: 230
 
Device(s): Samsung Galaxy S4 Google Nexus 4 Google Nexus 7
Carrier: AT&T

Thanks: 14
Thanked 30 Times in 24 Posts
Default

I am having these same problems. However, streaming stored music (on the device) over BT gives me occasional skips, but nowhere near the problems running apps like Pandora to it. Luckily my iOS devices work just fine, or I would have thought the problem was with the speaker or something. Bummer that it doesn't work with the N7, but for me at least, its not a complete failure.
Sylon is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Nexus 7 (2012)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.