Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Nexus 7 (2012)

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 27th, 2013, 09:16 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Issue with some media streamed via BubbleUPnP

I'm having a problem with my wife's Nexus 7. I have a Plex media server and BubbleUPnP on her tablet. Whenever I go try to play an xvid file, the media player will launch, hang for a bit, and then exit back to BubbleUPnP. I've tried Moboplayer and MX Player. Any h264 file I've tried seems ok. I wasn't sure if this was an issue with the Nexus 7 or just with the app, but I'm able to stream the same files fine on my own tablet and phone with the same media players.

Anyone have any ideas? I was going to try some other software but since the same combination works on my other devices I wasn't sure if that would work.

whyteryce is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 28th, 2013, 12:05 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Gender: Male
Posts: 22
 
Device(s): Nexus 7
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Try using the software decoding option in mxplayer, you have to select it before you start playing the file because as you say the screen just goes black.
If that doesnt work, get the mxneon codec pack and select software decode again.

It worked for me, it seems to be a certain codec dx50 that mx player doesnt like



Quote:
Originally Posted by whyteryce View Post
I'm having a problem with my wife's Nexus 7. I have a Plex media server and BubbleUPnP on her tablet. Whenever I go try to play an xvid file, the media player will launch, hang for a bit, and then exit back to BubbleUPnP. I've tried Moboplayer and MX Player. Any h264 file I've tried seems ok. I wasn't sure if this was an issue with the Nexus 7 or just with the app, but I'm able to stream the same files fine on my own tablet and phone with the same media players.

Anyone have any ideas? I was going to try some other software but since the same combination works on my other devices I wasn't sure if that would work.
borospark is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 12:17 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by borospark View Post
Try using the software decoding option in mxplayer, you have to select it before you start playing the file because as you say the screen just goes black.
If that doesnt work, get the mxneon codec pack and select software decode again.

It worked for me, it seems to be a certain codec dx50 that mx player doesnt like
I downloaded the MX Player codec pack from the Play store and configured MX Player to use software decoding. Now the video will start and play well for a couple of seconds. But then it will either turn extremely slow and choppy or I'll just see some artifacts and glitches and the video will stop.
whyteryce is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Nexus 7 (2012)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.