Go Back   Android Forums > Android Phones > Nexus One > Nexus - All Things Root
Nexus - All Things Root Rooting, ROMS, Overclocking, etc.

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 30th, 2010, 09:05 AM   #51 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by daffyduck View Post
What do you mean by "getting ADB done" - I notice you are also referencing SDK.

Are you wanting to root your phone or do something else?

If it is the latter, should be easy doing it via Windows 7 (that is what I used).
Yes im trying to root. When i was at the video walkthrough on unlockr.com it mentioned i had to have adb done first. Tried that and couldnt get it done. Then read where i could install the sdk pack and just use that. Tried that too but i keep getting a install java message. I went too the java site and installed what i was supposed to and tried to run sdk again and still got the same message again. Honestly im lost. Is there some setting im missing within win7 that im not doing. I really try to follow directions to a T so im kinda bummed that i cant get this working. Thnx for any help that can be givin.


Tried using usbdeview to delete drivers. Says to sort by manufactuer,no column for it listed. Tried to delete everything that says Nexus one. it wont let me. Is there a more updated listing of how to do this on WIN7?

sorry to keep re-editing this but i still cant find where i messed up. I followed the video walkthrough as it says and nothing is working. Is there a more updated video walkthrough thats win7 orientated? are there other steps not listed that im missing? Again any help would be grateful, thnx.

Advertisements
SBERG is offline  
Last edited by SBERG; March 30th, 2010 at 10:57 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old March 30th, 2010, 11:39 AM   #52 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 258
 
Device(s): Nexus One
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 20 Times in 10 Posts
Default

pm me berg, ill walk you through the whole thing.
Viralmind is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 01:54 PM   #53 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Viralmind View Post
pm me berg, ill walk you through the whole thing.
I did pm ya but i think i figured it out. ..............so i thought. Now its just on the bootup screen and wont load from there. Now what?
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:03 PM   #54 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Are you trying to flash cyanigen 5053
Who Cares? is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:04 PM   #55 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Who Cares? View Post
Are you trying to flash cyanigen 5053
if thats the latest one, yes
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:05 PM   #56 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Im stuck at the boot animation screen, just keeps repeating over and over. phone wont move from there
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:16 PM   #57 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Find cyanogen 505 or 5051 and flash that first. A lot of people have issues just like yours trying to flash 5053 as their first ever rom
Who Cares? is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:16 PM   #58 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ok im completely lost now. Really thought i read everything as close as i should. I really need help. Can anyone please pm me and give me a hand?
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:17 PM   #59 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Who Cares? View Post
Find cyanogen 505 or 5051 and flash that first. A lot of people have issues just like yours trying to flash 5053 as their first ever rom
Can ya pm me and help me out please? I dont know what to do anymore
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:18 PM   #60 (permalink)
Senior Member
 
daffyduck's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hampshire, UK
Posts: 754
 
Device(s): HTC Hero (ret)/Nexus 1 (ret)/Desire HD (ret)/SGSII (ret)/Nexus 7 (RMA in process)/Nexus 4 (Paranoid)
Carrier: Not Provided

Thanks: 27
Thanked 42 Times in 39 Posts
Default

Assuming you have copied the ROM and Google Apps onto your phone's SC card.....(you will need both, even though you aren't obliged to install the Google Apps).

Are you sure you wiped the phone memory, cache & dalvik cache through recovery? Hoping you also took a Nandroid backup.....

Once you have done all the wipes, try installing the ROM.zip again.

If this still doesn't work, try and get hold of an earlier version, as I have heard that some people had difficulty installing 5.3 on top of stock.....
__________________
If I managed to help you, don't forget to thank me
daffyduck is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 30th, 2010, 02:20 PM   #61 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Your there man. Just find older cyangen and flash that. Reboot. Flash 5053 and you should be Google to go. It happened to me to. Once I flashed 505, rebooted then flashed 5053. I was good to go.
Who Cares? is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:25 PM   #62 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ummm i dont think i did the nandroid thing. i followed the video step by step and that wasnt in it. guessing i messed up there. i did just download the googleapps part. That wasnt listed in the video. Can either of you give me a step by stepm as to what to do at this point? i really dont understand all the lingo right now so a step by step would help.
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:39 PM   #63 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ok i wiped and am installing rom and gapps now. let ya know how it goes
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old March 30th, 2010, 02:49 PM   #64 (permalink)
Junior Member
 
SBERG's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: fl
Posts: 97
 
Device(s): Nexus one
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ok phone booted up. whew!!! Just have to reload all my settings and such but at least it appears to be done. Sorry for being this new but thnx a bunch for the help.
SBERG is offline  
Reply With Quote
Old May 10th, 2010, 03:08 PM   #65 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Morpeth, now exiled in Banbury, UK
Gender: Male
Posts: 2,084
 
Device(s): Nexus 5 16GB Black Sony Tablet Z 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 89
Thanked 197 Times in 152 Posts
Default

Hi, I hope someone can help. I've decided to root my phone and have followed all of the 1st section with respect to drivers etc.

The problem is, from C:\androidsdk\tools and typing ADB Devices I get nothing.

The phone is plugged in and it knows it's connected and in the notifications I see - "USB Debugging connected"

I'm using Win XP and have followed all of the steps including deleting the drivers and force installing them.

I'm relatively technical and can normally follow and manage things like this.

Please help as I've really decided to root now.
MartinS is offline  
Reply With Quote
Old May 10th, 2010, 06:43 PM   #66 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 88
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Where exactly are you at on phone? Regular home screen or recovery screen
Who Cares? is offline  
Reply With Quote
Old May 11th, 2010, 01:46 AM   #67 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Morpeth, now exiled in Banbury, UK
Gender: Male
Posts: 2,084
 
Device(s): Nexus 5 16GB Black Sony Tablet Z 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 89
Thanked 197 Times in 152 Posts
Default

Hi Thanks. I got it sorted - rebooted laptop!!!

Phone now rooted and running MoDaCo custom ROM.
MartinS is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Nexus One > Nexus - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.