Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Rush > Rush - All Things Root

Find everything you need for the Galaxy S5 and discuss it in our S5 forum!
Have you seen that OnePlus One's awesome camera?? The forum is over here!

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Lordvincent 90

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 7th, 2012, 04:38 PM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
TeachMe's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 460
 
Device(s): Samsung Galaxy Victory Conquesting the Conquest Rom. IN full Effect.
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 87
Thanked 130 Times in 99 Posts
Default Root and wifi tether

Has anyone rooted this phone and got a wifi tether to work ? I use foxfi with my transform ultra.

TeachMe is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 7th, 2012, 08:39 PM   #2 (permalink)
Après moi, le déluge
 
Lordvincent 90's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: grand rapids,mi
Gender: Male
Posts: 4,428
 
Device(s): Galaxy Prevail, Galaxy Prevail II, Kyocera Hydro, Nexus 7 (Grouper), Galaxy rush, Htc One SV
Carrier: of the deadly t-virus

Thanks: 1,447
Thanked 2,190 Times in 1,531 Posts
Default

Use wireless tether for root users.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.googlecode.android.wifi.tether

Profile set to generic ics/jb (wlan0)

method to auto

infrastructure mode
__________________
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
Lordvincent 90 is online now  
Last edited by Lordvincent 90; December 7th, 2012 at 08:42 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Lordvincent 90 For This Useful Post:
double b26 (January 30th, 2013)
Old December 8th, 2012, 10:52 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
TeachMe's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 460
 
Device(s): Samsung Galaxy Victory Conquesting the Conquest Rom. IN full Effect.
Carrier: Virgin Mobile

Thanks: 87
Thanked 130 Times in 99 Posts
Default

Thanks so much what root method did u use ?
TeachMe is online now  
Reply With Quote
Old December 8th, 2012, 12:50 PM   #4 (permalink)
Après moi, le déluge
 
Lordvincent 90's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: grand rapids,mi
Gender: Male
Posts: 4,428
 
Device(s): Galaxy Prevail, Galaxy Prevail II, Kyocera Hydro, Nexus 7 (Grouper), Galaxy rush, Htc One SV
Carrier: of the deadly t-virus

Thanks: 1,447
Thanked 2,190 Times in 1,531 Posts
Default

[OUDHS] Clockworkmod Recovery 6.0.1.9
Lordvincent 90 is online now  
Reply With Quote
Old January 6th, 2013, 08:15 PM   #5 (permalink)
Member
 
animania260's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Gender: Male
Posts: 359
 
Device(s): Samsung Galaxy Rush -Prevail2; Nexus 7 -Grouper
Carrier: Boost Mobile/Sprint

Thanks: 97
Thanked 305 Times in 169 Posts
Default

I can't get the Tether for Root users you pointed to LordVince, to work either. I've tried FoxFi and almost got it working but don't think it supports our device. So I downloaded the app you specified above and the settings you specified (I do get one error on app start saying ad-hoc mode failed but this doesn't seem to be an issue since you have it working in infrastructure mode?)

It doesn't advertise the SSID and I see no option to advertise, which really isint a problem either... but also doesn't work when I manually add the network.

Though I have't tried it on Windows or any other device, I was just using Fedora 17 (KDE) to test it out.

So you did get it to work from the Rush LordVince?

Edit: I just seen the other thread actually. Probably just something I'm missing.
animania260 is offline  
Last edited by animania260; January 6th, 2013 at 08:43 PM. Reason: New
Reply With Quote
Old January 6th, 2013, 09:15 PM   #6 (permalink)
Après moi, le déluge
 
Lordvincent 90's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: grand rapids,mi
Gender: Male
Posts: 4,428
 
Device(s): Galaxy Prevail, Galaxy Prevail II, Kyocera Hydro, Nexus 7 (Grouper), Galaxy rush, Htc One SV
Carrier: of the deadly t-virus

Thanks: 1,447
Thanked 2,190 Times in 1,531 Posts
Default

You have to turn on the 'reload WiFi drivers' option
animania260 likes this.
Lordvincent 90 is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Lordvincent 90 For This Useful Post:
animania260 (January 6th, 2013)
Old January 6th, 2013, 09:23 PM   #7 (permalink)
Member
 
animania260's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Gender: Male
Posts: 359
 
Device(s): Samsung Galaxy Rush -Prevail2; Nexus 7 -Grouper
Carrier: Boost Mobile/Sprint

Thanks: 97
Thanked 305 Times in 169 Posts
Default

Thanks but it's on by default. It's probably just a setting (maybe something linux/fedora doesn't pickup automatcially?) I only tickered with it for a few minutes. Once i mess around with it some more I’ll report back.
animania260 is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2013, 09:46 AM   #8 (permalink)
ROM Developer
 
Slayer72's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Troy NY
Gender: Male
Posts: 2,523
 
Device(s): Moto G XT1031
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 1,607
Thanked 879 Times in 588 Posts
Send a message via Skype™ to Slayer72 jrkupel1972@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by animania260 View Post
Thanks but it's on by default. It's probably just a setting (maybe something linux/fedora doesn't pickup automatcially?) I only tickered with it for a few minutes. Once i mess around with it some more I’ll report back.
I don't think Linux uses ad-hoc connections, you'll have to see about finding a wifi tether app that uses straight infrastructure mode, I'm getting ready to install Linux Mint and then I'll see if I can troubleshoot for a wifi connection from my Rush...
Slayer72 is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2013, 10:02 AM   #9 (permalink)
Member
 
animania260's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Gender: Male
Posts: 359
 
Device(s): Samsung Galaxy Rush -Prevail2; Nexus 7 -Grouper
Carrier: Boost Mobile/Sprint

Thanks: 97
Thanked 305 Times in 169 Posts
Default

I got it to work with the Wifi tether for root users app like above.
Not sure what the problem was but at first the SSID wasnt getting picked up by the laptop and then I would add it manually and it didint work. Then it did pick up the SSID but I think it detected it as a secured network (i dont set a password on it so its just an open wifi network).

I use it alot now though no problem. Let me know how it works for you on Mint though as well.
animania260 is offline  
Reply With Quote
Old January 29th, 2013, 12:06 PM   #10 (permalink)
ROM Developer
 
Slayer72's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Troy NY
Gender: Male
Posts: 2,523
 
Device(s): Moto G XT1031
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 1,607
Thanked 879 Times in 588 Posts
Send a message via Skype™ to Slayer72 jrkupel1972@gmail.com
Default Re: Root and wifi tether

Ok was also gonna say you need to set the profile to wlan0 and the 2nd selection to auto and it should work fine...
Slayer72 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old January 29th, 2013, 01:44 PM   #11 (permalink)
ROM Developer
 
Slayer72's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Troy NY
Gender: Male
Posts: 2,523
 
Device(s): Moto G XT1031
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 1,607
Thanked 879 Times in 588 Posts
Send a message via Skype™ to Slayer72 jrkupel1972@gmail.com
Default

Ok I can confirm that Wifi Tether does work in Infrastructure mode on Linux Mint here as long as you have the Profile set to ICS/JB (wlan0) and the method set to Auto... working really well here to

For anyone having problems reconnecting to your phone's hotspot through Wifi Tether, try disabling networks and then reenabling networks in Linux and it should connect at that point...

Hope this is helpful to everyone...
Slayer72 is offline  
Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 08:20 PM   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 75
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 13
Thanked 9 Times in 7 Posts
Default

first off, what and where is the infrastructure mode option at? or does setting those other two settings make it go into that mode automatically?

second, i keep getting a 'what the hell!!! your phone took over the wifi and tether shutting down NOW' error after the screen times out and i turn it back on... or just after 5-10 minutes of it setting with screen off, but data in use.

on a hunch, i turned off the 'Power saving' option in the settings menu (of the rom, not wifi tether app). so far, about 5 minutes, and several screen cycles, it seems to be sticking. we'll see!

EDIT: Nope! made it about 10 minutes, then the boot again. i noticed that the wifi was showing that it was on again in the drop menu, and i had just turned it off. so i dug around and found the 'connection optimizer' in the advanced wifi menu. shut it off. waiting to see how it goes this time. (power saving still off too)

EDIT 2: Looks like the Connection Optimizer was the problem. its been up and running for about 15 minutes now, and no problems. ill report back if issues arise!
double b26 is online now  
Last edited by double b26; January 30th, 2013 at 08:59 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to double b26 For This Useful Post:
Tesla5 (January 30th, 2013)
Old January 31st, 2013, 02:59 AM   #13 (permalink)
ROM Developer
 
Slayer72's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Troy NY
Gender: Male
Posts: 2,523
 
Device(s): Moto G XT1031
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 1,607
Thanked 879 Times in 588 Posts
Send a message via Skype™ to Slayer72 jrkupel1972@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by double b26 View Post
first off, what and where is the infrastructure mode option at? or does setting those other two settings make it go into that mode automatically?

second, i keep getting a 'what the hell!!! your phone took over the wifi and tether shutting down NOW' error after the screen times out and i turn it back on... or just after 5-10 minutes of it setting with screen off, but data in use.

on a hunch, i turned off the 'Power saving' option in the settings menu (of the rom, not wifi tether app). so far, about 5 minutes, and several screen cycles, it seems to be sticking. we'll see!

EDIT: Nope! made it about 10 minutes, then the boot again. i noticed that the wifi was showing that it was on again in the drop menu, and i had just turned it off. so i dug around and found the 'connection optimizer' in the advanced wifi menu. shut it off. waiting to see how it goes this time. (power saving still off too)

EDIT 2: Looks like the Connection Optimizer was the problem. its been up and running for about 15 minutes now, and no problems. ill report back if issues arise!
Just an FYI, but my phone has power saving enabled as well as the connection optimizer and haven't had any issues using Wifi Tether for an extended amount of time, but hey not every phone is the same, hope you have good results from here on out...
Slayer72 is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2013, 03:09 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

What Ive found with my phone is be sure wifi is disabled before you switch on wifi tether. Also I had to disable access control...Now it works like a dream. (Samsung Rush Boost Mobile)
PoPo Is Legit is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to PoPo Is Legit For This Useful Post:
Tesla5 (February 4th, 2013)
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Rush > Rush - All Things Root
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:44 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.