Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Captivate

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 25th, 2011, 04:26 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Swype Keyboard Messed Up-Kies won't work-Battery Dying-No Update-USB Not R'nized

I'm having various problems--most of them started today.

First and foremost, my Swype keyboard is messed up. Letters are not where they're supposed to be.

Kies won't work--it says plug in phone, but it is plugged in. This may be because my USB Has ALWAYS said ''USB not recognized'' (even after installing driver from Samsung.com)

My phone says no update available (I have ATT--does this mean I need to root my phone?)

And my battery seems to be dying quicker than it used to. We're on vacation right now and it's been dying within 3hrs of fully charging it--that's with me not using very many apps at all.

Any suggestions? I'm really upset with my phone right now. Especially with the keyboard. I've tried battery resetting it, etc.

Oh---and if I need to update---how can I when I can't get Kies to work, so I can back up my phone???

Advertisements
wiltedmagnolia is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 25th, 2011, 08:21 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Columbus, OH
Posts: 565
 
Device(s): Samsung Galaxy S3 Asus Transformer Prime nook Color
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 13 Times in 11 Posts
Default

First thing I'd do is a factory reset. If it keeps up I don't know...some of that stuff sounds really wierd.

Do you get any other message other than "usb not recgnized"? I had an error recently that I can't quite recall that was a hardware issue and required a replacement from AT&T.
__________________
Sto Pro Veritate
Girevik is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 01:25 AM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Girevik View Post
First thing I'd do is a factory reset. If it keeps up I don't know...some of that stuff sounds really wierd.

Do you get any other message other than "usb not recgnized"? I had an error recently that I can't quite recall that was a hardware issue and required a replacement from AT&T.
If I do a factory reset, I'll lose everything, right? Even if I have a backup app? (Because I'm figuring I'll lose it in the process?)

I'm pretty good with computers and troubleshooting them, but not with this phone so far.

I did get a weird message tonight---I don't have service, and I'm getting the force close message that Android has stopped working.

Oh--and my language for messaging was set to Dutch.
wiltedmagnolia is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 01:26 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

And after this last restart, I have a white boxy thing beside my no service circle, the boxy thing has a red exclamation point beside it.
wiltedmagnolia is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 01:38 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Ok I just went to my backup program and figured out everything that I need (I think) is saved to my SD card---from what I can tell anyway. So if I do a factory reset, I should be able to restore most everything from my backup program/SD card--although I'm sure it's a tedious process---but at this point I just want my phone to work. I can't even make calls right now.
wiltedmagnolia is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 03:26 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I reset it---but now my puzzle pieces are missing as a lock and Kies still doesn't work. Except now it's not even connecting on the phone. It used to display that USB picture, but it doesn't even do that.

Any suggestions on this? Thanks in advance!
wiltedmagnolia is offline  
Reply With Quote
Old June 26th, 2011, 04:16 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Scratch the above post. Got that to work all of a sudden. But the USB is still not recognized, and Kies mini doesn't recognize that it's plugged up and running.
wiltedmagnolia is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Captivate
Current Rating:
Rate this Phone:

 The Samsung Captivate is AT&T's version of the Samsung Galaxy S, marking Samsung's first strong push into high-end Android territory. The manufacturer simultaneously launched the Galaxy S on every major American carrier, each reta... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Captivate
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.