Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Epic 4G Touch

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 17th, 2012, 01:27 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Notsure _Some_ bluetooth devices won't pair

After upgrading to ICS, two of the four bluetooth devices I use would not pair. Both devices appeared under "Available devices" (All four devices worked before system update.)

When I attempted to pair I got the message "Unable to pair with [device name]. Incorrect PIN or password.

I turned off bluetooth, went to settings --> applications --> all and cleared the cache for Bluetooth Share and Bluetooth Test. I restarted the phone and turned bluetooth on.

After scanning for available devices, each device shows up.

One of the two devices -- Motorola S10-HD headset -- then paired successfully.

The other device -- H800 Logitech Headset -- continues to generate the "Incorrect PIN or password" error message.

Is there another trick that might get the phone to pair with this device?

jlhughes is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 17th, 2012, 03:14 PM   #2 (permalink)
Disabled
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,033
 
Device(s):
Carrier: Sprint

Thanks: 541
Thanked 556 Times in 440 Posts
Default

I have a Bluetooth pairing question too. After the ICS upgrade I turned on Bluetooth briefly and saw that a DVR (I hope it's one of mine because I paired with it!) and my new Roku video player on the list. The Roku dialog had a number that it gave as a passphrase, but when I said OK to it, it failed. I didn't see any messages from the Roku, and the way to brief instructions is no help. Anybody have any experience with using Android and Bluetooth for remote control of A/V appliances?
Speed Daemon is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2012, 06:21 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 185
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default

Delete device profile from phone, phone profile from device, reboot phone then pair again.
someguyatx is offline  
Reply With Quote
Old July 25th, 2012, 02:25 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bluetooth question too

Since this update, my phone will not connect/sync the Bluetooth up to the Sync system in my F150 truck. It is driving me crazy. Any ideas or assistance on how to get it going again? Before the change I could sync them fine when they got separated. Now it is just causing headaches. Please help. Thanks.
txluv2u2 is offline  
Reply With Quote
Old July 25th, 2012, 05:01 PM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 106
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 19 Times in 16 Posts
Default

Yeah, there seem to be quite a few Bluetooth issues with ICS. I suspect it's something with the Google code because other phones have problems too. My stereo connection now has dropout/skips, and my phone connection is garbled. Also had some "Unable to pair" errors. Seemed like it was rock solid with GB.

The best advice is to delete the devices (as much as possible) and start over. But that doesn't fix everything. I'm starting to think we'll just have to wait for an update, or hope someone finds/provides a fix in a custom ROM.
davis.rob is offline  
Reply With Quote
Old July 25th, 2012, 08:31 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 64
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 27
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default Paired mine again & it works

Got the same silly message about wrong password so when I was not driving & out of the car:
I put phone into visible mode and then put BT into pairing and then they connected. No password requested.
Hope it still works tomorrow!
JaniceK is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2013, 01:18 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry one year later same problem

Have Samsung tab 2 10.1 with Logitech Bluetooth headphones, will not connect after tried all this. Continues to state incorrect pin, password, with no option to enter one.

Quote:
Originally Posted by jlhughes View Post
After upgrading to ICS, two of the four bluetooth devices I use would not pair. Both devices appeared under "Available devices" (All four devices worked before system update.)

When I attempted to pair I got the message "Unable to pair with [device name]. Incorrect PIN or password.

I turned off bluetooth, went to settings --> applications --> all and cleared the cache for Bluetooth Share and Bluetooth Test. I restarted the phone and turned bluetooth on.

After scanning for available devices, each device shows up.

One of the two devices -- Motorola S10-HD headset -- then paired successfully.

The other device -- H800 Logitech Headset -- continues to generate the "Incorrect PIN or password" error message.

Is there another trick that might get the phone to pair with this device?
trdonnan is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Epic 4G Touch
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Epic 4G Touch is Sprint's Galaxy S II device. Originally said to be named the Samsung Within, the Samsung Epic 4G Touch is a continuance of the name of Sprint's original Galaxy S phone, the Samsung Epic 4G. The Epic 4G Touch wil... Read More

Tags
bluetooth, pairing, password, pin


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Epic 4G Touch
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.