Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Ace

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 11th, 2012, 04:09 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: May 2012
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Galaxy Ace wifi problem

whenever i use my phone wi-fi for few days without restarting phone not even once, it starts giving prolems. after few days of continuous use(i.e. turning wi-fi on when needed and then turning it off) it doesnt't turn ON. it shows "error" written in wi-fi menu...den i've to restart phone to use wi-fi again...and at that tym bluetooth also doesn't turn ON. does anyone know how to rectify this prblm???

saurabhp is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 11th, 2012, 02:40 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Delhi
Posts: 1,257
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 241 Times in 223 Posts
Default

Its a very common issue, you will have to reload the wifi driver whenever you face this problem.
From your dial-pad enter: *#*#526#*#* wait for the following status message to appear.

WLANTest Engineering Mode
Status...
Driver loading successful

Now tap the Back button to exit and try the wifi now it should work.
Report back if this doesn't help you.
__________________
Device: Samsung GT-S5830 Galaxy Ace
ROM: AOKP 4.2.2
Scripts: CronMod INT2EXT4+
Kernel: 2.6.37.6-jellybean+marco@pc5 #14
CPU Frequency: 245MHz - 800MHz, SmartassH3
ayush29k is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to ayush29k For This Useful Post:
Cobra21 (April 23rd, 2013), joannegoldie (June 20th, 2012)
Old June 11th, 2012, 05:00 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 45
 
Device(s): Galaxy Ace
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have the same problem now and whenever i type that code in it says Driver loading UNsuccessful, and then the phone just restarts after a while........
Mohy786 is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 12:40 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bangalore, India
Gender: Male
Posts: 252
 
Device(s): SGA GT-S5830 Galaxy Tab 2.7.0 GT-P3100 Galaxy SIII GT -I9300
Carrier: IT

Thanks: 19
Thanked 29 Times in 27 Posts
www.google.com
Default

Even i Get the Driver loading UNsuccessful ever third time i dial the *#*#526#*#* and then i have to restart the phone to fix it temporarily..
Mackinon is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 02:40 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Delhi
Posts: 1,257
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 241 Times in 223 Posts
Default

What android versions are you guys running??

Ok try to setup a static ip connection,
In Advanced settings of the wifi settings, scroll down to IP settings and input the following:

IP address > 192.168.2.130
Gateway > 192.168.1.1
Netmask > 255.255.255.0
DNS 1 > 8.8.4.4
DNS 2 > 4.4.4.4
Tap on the Menu button and choose Save.

If you are only experiencing Wi-Fi connectivity problems with your home wireless router, yet you are able to access Wi-Fi through a wireless router at work - disable the option prior to using the work router.

I just found this workaround on net, for me 526 works perfectly.
ayush29k is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 04:17 AM   #6 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bangalore, India
Gender: Male
Posts: 252
 
Device(s): SGA GT-S5830 Galaxy Tab 2.7.0 GT-P3100 Galaxy SIII GT -I9300
Carrier: IT

Thanks: 19
Thanked 29 Times in 27 Posts
www.google.com
Default

Quote:
Originally Posted by ayush29k View Post
What android versions are you guys running??

Ok try to setup a static ip connection,
In Advanced settings of the wifi settings, scroll down to IP settings and input the following:

IP address > 192.168.2.130
Gateway > 192.168.1.1
Netmask > 255.255.255.0
DNS 1 > 8.8.4.4
DNS 2 > 4.4.4.4
Tap on the Menu button and choose Save.

If you are only experiencing Wi-Fi connectivity problems with your home wireless router, yet you are able to access Wi-Fi through a wireless router at work - disable the option prior to using the work router.

I just found this workaround on net, for me 526 works perfectly.
Hi Ayush,
This solution helped me when i was trying to connect my sisters SGA to my home wifi but in my case, i use wifi both in my office as well as home and usually i get the connection error when i am switch between home and office or vice versa. the code *#*#526#* doesn't always work and usually gives Driver Laod UNsuccesful error the next time i try to connect after using the code to reload the driver.

By the way i am using 2.3.6 (DDKQ8)
Mackinon is offline  
Reply With Quote
Old June 12th, 2012, 05:19 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Delhi
Posts: 1,257
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 241 Times in 223 Posts
Default

It might be a problem with the baseband DDKQ8 you are using.
You can try a factory reset (better by clockwork mod recovery ,if u have installed it and is rooted)or if it still exists JUST FLASH the stock rom via ODIN...here is a thread if u don't know flashing:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1034145

I used to have the same problem while i was on DDKQ6 2.3.4, but since i switched to CM, its completely gone.

HOW THE WIFI DRIVER GETS DAMAGED!!!!
After switching on wifi or hotspot wait some minutes so that the wifi or hotspot are fully active...after that only shut them off...
ayush29k is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 02:50 AM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bangalore, India
Gender: Male
Posts: 252
 
Device(s): SGA GT-S5830 Galaxy Tab 2.7.0 GT-P3100 Galaxy SIII GT -I9300
Carrier: IT

Thanks: 19
Thanked 29 Times in 27 Posts
www.google.com
Default

Quote:
Originally Posted by ayush29k View Post
It might be a problem with the baseband DDKQ8 you are using.
You can try a factory reset (better by clockwork mod recovery ,if u have installed it and is rooted)or if it still exists JUST FLASH the stock rom via ODIN...here is a thread if u don't know flashing:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1034145

I used to have the same problem while i was on DDKQ6 2.3.4, but since i switched to CM, its completely gone.

HOW THE WIFI DRIVER GETS DAMAGED!!!!
After switching on wifi or hotspot wait some minutes so that the wifi or hotspot are fully active...after that only shut them off...
i have flashed DDKQ8 via odin a couple of times and the problem seams to be existing in the firmware itself..
Mackinon is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 03:52 AM   #9 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 126
 
Device(s): Samsung Galaxy Ace GT-S5830
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 27 Times in 21 Posts
Default

This is actually a common bug in SGA phones regardless of the baseband but still not fixed. Until then, the safest and most effective way is to reboot your phone.
Ryuinferno is offline  
Reply With Quote
Old June 16th, 2012, 01:14 AM   #10 (permalink)
Member
 
PJ147's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Hampshire, UK
Posts: 457
 
Device(s): Galaxy Note N-7000 Galaxy Ace GT-S5830
Carrier: Not Provided

Thanks: 19
Thanked 137 Times in 82 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ryuinferno View Post
This is actually a common bug in SGA phones regardless of the baseband but still not fixed. Until then, the safest and most effective way is to reboot your phone.
I only had this on certain roms.
__________________
Galaxy Note N-7000 & Galaxy Ace

Waiting for official Note Jelly Bean and CM10 for galaxy ACE (Jellaxy)
PJ147 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 16th, 2012, 11:15 AM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Delhi
Posts: 1,257
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 18
Thanked 241 Times in 223 Posts
Default

Its there in many roms but still there are some without it, in some the 526 trick solves the issue(temporarily), in some you have to set a static IP and yet there are some just stuck with no solution at all.
Samsung really has no consistency in its rom production
ayush29k is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2012, 09:21 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried the above steps but after entering manual IP and DNS settings, it doesnt get connected to wi fi and I have local cable internet
anksin is offline  
Reply With Quote
Old November 23rd, 2012, 10:15 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 20
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by ayush29k View Post
Its a very common issue, you will have to reload the wifi driver whenever you face this problem.
From your dial-pad enter: *#*#526#*#* wait for the following status message to appear.

WLANTest Engineering Mode
Status...
Driver loading successful

Now tap the Back button to exit and try the wifi now it should work.
Report back if this doesn't help you.
This worked for me thanks
c2tarun is offline  
Reply With Quote
Old January 18th, 2013, 02:07 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi i'm having the problem these days about Wi Fi and just like you said:
"If you are only experiencing Wi-Fi connectivity problems with your home wireless router, yet you are able to access Wi-Fi through a wireless router at work - disable the option prior to using the work router."
i can't only use my Wi Fi at Home....
Pleaseee pleaseeee help me....
in didn't undrestand what did you mean by "disable the option prior to using the work router."
Please help me...
deppparadis15 is offline  
Reply With Quote
Old April 8th, 2013, 10:26 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i hav the same prob..i tried everything..frm rebooting my fone to dialing the code..but it isnt wrking..it is stuck on obtaining IP address...plz help
aditii is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2013, 05:22 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aditii View Post
i hav the same prob..i tried everything..frm rebooting my fone to dialing the code..but it isnt wrking..it is stuck on obtaining IP address...plz help


Hey, first switch off ur phone and wait 30 seconds then remove the battry and wait 4 minutes, now put battry and switch on then chek it will work this is the solution of ur problem no need to try codes or factory reset Goof Luck!
khizer94 is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2013, 05:23 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by anksin View Post
I have tried the above steps but after entering manual IP and DNS settings, it doesnt get connected to wi fi and I have local cable internet


Hey, first switch off ur phone and wait 30 seconds then remove the battry and wait 4 minutes, now put battry and switch on then chek it will work this is the solution of ur problem no need to try codes or factory reset Goof Luck!
khizer94 is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2013, 05:23 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aditii View Post
i hav the same prob..i tried everything..frm rebooting my fone to dialing the code..but it isnt wrking..it is stuck on obtaining IP address...plz help



Hey, first switch off ur phone and wait 30 seconds then remove the battry and wait 4 minutes, now put battry and switch on then chek it will work this is the solution of ur problem no need to try codes or factory reset Goof Luck!
khizer94 is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2013, 05:24 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey, first switch off ur phone and wait 30 seconds then remove the battry and wait 4 minutes, now put battry and switch on then chek it will work this is the solution of ur problem no need to try codes or factory reset Goof Luck!
khizer94 is offline  
Reply With Quote
Old November 27th, 2013, 05:25 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by anksin View Post
I have tried the above steps but after entering manual IP and DNS settings, it doesnt get connected to wi fi and I have local cable internet
Hey, first switch off ur phone and wait 30 seconds then remove the battry and wait 4 minutes, now put battry and switch on then chek it will work this is the solution of ur problem no need to try codes or factory reset Goof Luck!
khizer94 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 1st, 2014, 12:47 AM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: cebu philippines
Gender: Male
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: globeu

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ryuinferno View Post
This is actually a common bug in SGA phones regardless of the baseband but still not fixed. Until then, the safest and most effective way is to reboot your phone.
Try switching off your 3g settings then turn on wifi.basically i've tried inputting codes to wlan test it just turn to error.........3g and wifi should not used at a same time......For korean ace do not flash any rom to your phone...it would only give a wifi and bluethooth probs...
witchume is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2014, 12:52 AM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: cebu philippines
Gender: Male
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: globeu

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have experience problem with korean ace before...i had it flash it s5830 stock and roms.....It brick,no matter how many times i've flash it with its korean stock it only freeze to samsung logo.......Then the solution came ........Jtag and after done i flash it with its stock shw-m240s and its done....recovered
witchume is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2014, 12:54 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: cebu philippines
Gender: Male
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: globeu

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

S5830 and shw-m240s are both sga but differ mainly in build.prop.....Korean ace is a clone of galaxy ace s5830.
witchume is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2014, 12:58 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: cebu philippines
Gender: Male
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: globeu

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To make a korean ace a not so boring phone i manage to flash iconpacks for a new look on the icons,Fonts,and wallpapers........as of now there are no supports for modifying korean ace.......learn to love the things that you have as of now.
witchume is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2014, 01:06 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: cebu philippines
Gender: Male
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: globeu

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And lastly do not flash any recovery rather than cwm 4.0.0.9 for both s5830 and korean ace.regarding for s5830 roms its better to check or read the contents of the rom before flashing it.most roms are being re modified for bloatware and to gain a
better user free memory.....it always look different from the stock.some apps are removed..
witchume is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2014, 01:09 AM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: cebu philippines
Gender: Male
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: globeu

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Better to have back ups....Modifications are great
witchume is offline  
Reply With Quote
Old March 11th, 2014, 03:41 PM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Got both my kids 1 of these disaster phones. Now I'm stuck with these phones and am desperate to fix the enormous disapointment of my kids' first smartphone...

Tried the 526,
Tried the switching off 30 sec and removed battery for 4 min.
Result: still stuck at "Obtaining IP address"

Going to try the static IP address:
1 question remains here: "disable the option prior to using the work router"
If I understand it correctly, setting a static IP address is an option. Is this correct?
vanrompaey is offline  
Last edited by vanrompaey; March 11th, 2014 at 03:48 PM.
Reply With Quote
Old March 11th, 2014, 04:00 PM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried to set up a static IP connection for my home router with the data given by ayush29k.
After doing this... how do I connect from here?
My network on the phone now shows "Disabled"
vanrompaey is offline  
Last edited by vanrompaey; March 11th, 2014 at 04:23 PM.
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy Ace
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy Ace is an Internation/European Android phone with a 3.5-inch screen and 800MHz processor. Samsung describes it as minimal yet sophisticated and we'd have to agree. While the specs aren't top notch, the Galaxy Ace still co... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Ace

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:12 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.