Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Europa (5)

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old September 17th, 2010, 01:11 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy 5 (i5500)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problems with wifi Samsung galaxy 5 (i5500)

Hi, I've some problem with wifi connections. I own a lynksis wag54g2 wifi router. I can establish a connection, but after some times (it's not standard, it may vary), my device disconnect from the router and it's not able to reconnect. All that i can do is plug off my router (i take off the ac adapter) and when it's up again my phone can connect. it's very frustating, but i don't know what to do? i've tried setting something in wifi preferences' on my phone but nothing change. i've also flashed my firmware to the new one, hoping that it could fix that problem, but it didn't. someone could help me?

p.s. i wrote here because i can't find any specific topic for my phone, if i were wrong please move where it is supposed to be.

Advertisements
MrFrem82 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MrFrem82 For This Useful Post:
intex38 (February 13th, 2011)
sponsored links
Old September 25th, 2010, 03:06 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have exactly the same problem.

I just bough a Galaxy 5 yesterday (GT-I5503) and I got it connected to my Wifi without any problems.
I have a Linksys WAG54G2 using a WPA2 Personal security key and the Internet was working fine when I first connected. Browsing, Gmail, etc. all worked fine.

After some hours, my connection broke, I turned off the Wifi on the phone, deleted and added the wifi connection again, I have even restored the mobile to its factory settings, etc. and nothing works. I cannot get to the Internet anymore.

I have other mobiles and computers all connecting without any problems. Just the Samsung is giving me this problem...

Thanks for any help.
sitesme is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2010, 03:13 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy 5 (i5500)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi! We are in the same conditions and we have exactly the same problem. Did you try to update your galaxy firmware? On Samfirmware.com it seems to be a new firmware for your model, here. Give it a try, if you want.

We still need some help.
MrFrem82 is offline  
Reply With Quote
Old September 25th, 2010, 12:18 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Me too!

I'm facing the same problem as well, it couldn't establish an internet connection.
JohnSim is offline  
Reply With Quote
Old September 26th, 2010, 10:50 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy 5 (i5500)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by JohnSim View Post
I'm facing the same problem as well, it couldn't establish an internet connection.
Do you have the same router?
MrFrem82 is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 12:01 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default uhuk2

hello guys
i haven't yet own myself a galaxy 5
but let me tell u something,
i have already used linksys router wrt54g2 for some time
and you know, it's wifi is often not detected after some time....
my bro's iphone, n my laptop often doens't detect the wifi after an hour or more.
so, i think it was the work of the router itself, not the phone...
my suggestion, if u want to restore the wifi router, you go to 192.168.1.1 in web page, password by default is admin, username let it blank....
click on the tab wireless, and go to security tab below, then click save setting
your wifi should be visible again, witchout even restarting the router...
lunarlho is offline  
Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 04:23 AM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy 5 (i5500)
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yeah! that worked for me. Once my phone disconnect from the router i did what you suggest. i deactivate wifi on my phone, and do these steps. when i reactivate wifi on the phone it was able to connect. Great!

Now, is ther some way to fix that poblem?
MrFrem82 is offline  
Reply With Quote
Old October 3rd, 2010, 10:10 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got no problem with wifi on my galaxy 5...
iwant2 is offline  
Reply With Quote
Old October 17th, 2010, 05:09 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it's not the phone but the router,particularly,linksys. sometimes this router is difficult to configure. giving problems to users attempting connection and having conflicting ips to your provider. i'm using a dlink router and it's been 4 years with nary a problem. my cell is a samsung galaxy 5 gt - i5503. still new so.. no wifi problems yet.
Taroy is offline  
Reply With Quote
Old October 26th, 2010, 04:04 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Taroy View Post
it's not the phone but the router,particularly,linksys. sometimes this router is difficult to configure. giving problems to users attempting connection and having conflicting ips to your provider. i'm using a dlink router and it's been 4 years with nary a problem. my cell is a samsung galaxy 5 gt - i5503. still new so.. no wifi problems yet.

hi ,i also bought the same gt5503 today can some1 pls help me with the wifi?.
I activated my wifi, connected it to the router but i cannot browse internet, use the map, youtube etc using it..
please help
Best regards
yt_90_leo@hotmail.com is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old October 31st, 2010, 10:37 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was having same problem with my Galaxy 5 but it got fixed automatically after few days..
Mr.Greendevil is offline  
Reply With Quote
Old November 2nd, 2010, 11:28 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by yt_90_leo@hotmail.com View Post
hi ,i also bought the same gt5503 today can some1 pls help me with the wifi?.
I activated my wifi, connected it to the router but i cannot browse internet, use the map, youtube etc using it..
please help
Best regards
what did you do so far? did you activate it to the wifi settings of the phone? try if it can connect to the market.
Taroy is offline  
Reply With Quote
Old November 8th, 2010, 11:03 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I daily use wifi with this device for abt 4-5 hrs and I never had problem with connection being dropped to the router.
shoebshaikh is offline  
Reply With Quote
Old January 2nd, 2011, 12:22 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Samsung galaxy 5

I have this problem to, i am in NZ. I have a Thompson router. it connects every so often, then disconnects itself then i can't connect it to it unless I turn off my phone and turn it back on, VERY annoying procedure just to go online me thinks lol, any help would be greatly appriciated!
tessamum is offline  
Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 10:25 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SAME PROBLEM.

It is getting seriously close to class action time. I, as I'm sure many of you, have seen this issue on a lot of other forums.

Who fixes this? My ISP, Telus, says its not their problem. My cell phone company, Virgin told me to exchange my phone because it is defective and I did at The Source (aka Radio Shack) and the second i5500 acts exactly the same way. And how the hell do you actually get to talk to someone at Google or Samsung?

Telus, Virgin, The Source, Google, Samsung! WTF no solutions to this problem?
jonasjohnson is offline  
Reply With Quote
Old January 14th, 2011, 08:07 AM   #16 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 91
 
Device(s): Motorola G 4G
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I remember reading somewhere about this kind of issue but with another samsung phone, if i remember correctly changing the security on the router solved the problem.worth a go?
Stash68 is offline  
Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 06:10 PM   #17 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: UK
Posts: 388
 
Device(s): Too many (but they're not all mine!)
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 72 Times in 50 Posts
Default

My wife has updated the firmware (which didn't clear the phone, although I backed it up for her anyway) and Wi-Fi seems to be working better.. as in, it's connected and hasn't dropped the connection after an hour.

Wow; she'd have been lucky to get a few seconds before.

I did read about a design fault and Wi-Fi that couldn't ever be fixed, but I am not sure that's true.. although I'll have to keep an eye on things over the coming days, and with other Wi-Fi routers (this is a D-Link at home).
__________________
Editor of What Mobile magazine (www.whatmobile.net)
jonmorris is offline  
Reply With Quote
Old February 11th, 2011, 06:48 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry wifi problem

I had one of siemens router before. But my galaxy 5 connects to it but the browser, maps, gps dosent work. I replace the router to a linksys cisco wrt120n
but the problem stiil exists. Pls help me......................
GALAXY 5 TRIC is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to GALAXY 5 TRIC For This Useful Post:
intex38 (February 13th, 2011)
Old February 11th, 2011, 10:59 AM   #19 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I downloaded two great little apps from the market called KeepWifi and Wifi Fixer, its not dropped the connection and connects without any trouble for the last few days. There free to download.

Hope it helps, worth a shot...plus there a doddle to use.
TheMaskedBrit is offline  
Last edited by TheMaskedBrit; February 13th, 2011 at 05:28 AM.
Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 10:11 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dear themask .. if u believe me its not the router's problem but the problem of the device. samsung galaxy 5 has got very weak wifi antena because i compared it with samsung monte which recives the wifi signals very fast and connects too where as galaxy recieves very laow signal and takes hell of time to connect. blame should go to the Samsung who really cheated its customers.
galaxyandroid is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 20th, 2011, 12:08 PM   #21 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 21
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by galaxyandroid View Post
dear themask .. if u believe me its not the router's problem but the problem of the device. samsung galaxy 5 has got very weak wifi antena because i compared it with samsung monte which recives the wifi signals very fast and connects too where as galaxy recieves very laow signal and takes hell of time to connect. blame should go to the Samsung who really cheated its customers.
Don't know if it's the phone or software problem, keep reading that many things on different forum. Only can wait for the froyo update to see if it's been rectified...if still got the phone.
TheMaskedBrit is offline  
Reply With Quote
Old February 25th, 2011, 02:21 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i am not able to configure my wifi on galaxy pop..it is not able to connect to wifi...so guys plz help me....
singh.abhishek is offline  
Reply With Quote
Old March 31st, 2011, 07:54 PM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default galaxy 5 wifi problem

guys out thr... if ur problem is bout the wifi s turning off after sometime...
here is the solution.....

goto---settings----wirelees settigns----wifi settings
thn click advanced in that change the wifi sleep policy to never...
thats it done


enjoy guys...
cresboy is offline  
Reply With Quote
Old April 2nd, 2011, 04:32 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TheMaskedBrit View Post
Don't know if it's the phone or software problem, keep reading that many things on different forum. Only can wait for the froyo update to see if it's been rectified...if still got the phone.
i too though maybe upgrade the current android version to froyo may helped yet i'm still facing the same problem. i followed ur advice and installed both the apps u mentioned. i dont understand what it does cause it still having the same problem. i'm just gonna go ahead and make a conclusion, i've been rip off.
faithmhui is offline  
Reply With Quote
Old July 27th, 2011, 06:01 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default wifi problems

Quote:
Originally Posted by tessamum View Post
I have this problem to, i am in NZ. I have a Thompson router. it connects every so often, then disconnects itself then i can't connect it to it unless I turn off my phone and turn it back on, VERY annoying procedure just to go online me thinks lol, any help would be greatly appriciated!

Hi.
I recently bought (monday) the samsung i 5500. But i have problems with wifi. The phone finds my wifi at home but when he connects, he disconnect within a minute by himself... I really don't know what i can do to change that, ist verry annoying because now i'm not able to go on the web. Does somebody know what i can do?
I hope that somebody can help me Thanks!
xx
Fien is offline  
Reply With Quote
Old August 13th, 2011, 03:47 AM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

HI there, I just bought this phone TODAY! And for some reason I'm having trouble with connecting to the internet. For some reason my mom was able to connect and not me...and I've tried 5 different gmail accounts to sign in, I even tried creating one on the spot to sign in. It still gave me this message saying " This may be a temporary problem but it cannot detect a reliable wifi server or your phone does not provide the services blahblhablah, please contact customer care" So yeah, please help me thanks.
burninrhino is offline  
Reply With Quote
Old August 18th, 2011, 01:42 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Recently I got Samsung Galaxy GT-I5500 USA made, it was network lock ( sim lock ) so i did it unlock, now i can use any Indian Sim card but in that i can get 3g reception even if i my network provider giving 3g facility i triad almost all trick plz help me out from this problem
kspandya20 is offline  
Reply With Quote
Old August 26th, 2011, 04:55 AM   #28 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi I had been using i5503 for a week now. I had no problem connecting to router at home and even on the malls.
skybluethunder is offline  
Reply With Quote
Old December 9th, 2011, 09:26 AM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi, i have the galaxy GT-I5500 Europa, the signal for the wifi its too poor, it only work tow feet from the router, can you help me please
Overflow is offline  
Reply With Quote
Old September 5th, 2012, 02:10 PM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

I too am having problems with the internet connection, i am in Colombia and my Samsung Europa GT15500 will not connect to any wifi, im currently sitting right beside my Thompson Router and the phone is telling me the connection is out of range, am I supposed to climb inside the router, can anyone help me with this, it is so frustrating
PaisaKiwi is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Europa (5)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:58 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.