Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Europa (5)

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 3rd, 2010, 12:49 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2010
Location: India
Posts: 4
 
Device(s): Samsung Galaxy5
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy My Samsung Galaxy isn't getting detected when connected to computer.

I don't know whether this is right place to post this or not.

I have Samsung Galaxy5 i5801. When I connect it to my PC with USB cable, Samsung Kies just shows status of "Connecting the devide..." but nothing happens thereafter even after waiting till eternity. Phone also doesn't show notification of connection with PC. So the only use of USB cable for me now is to charge phone's battery
Things were working fine till last week. But don't know what's happening now.

Somebody please help.

Advertisements
powerpravin is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 3rd, 2010, 06:39 PM   #2 (permalink)
Antidisestablishmentarian
 
johnlgalt's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: 3rd Rock
Gender: Male
Posts: 9,395
 
Device(s): Motorola® DROID® BIONIC®
Carrier: VZW

Thanks: 2,168
Thanked 1,919 Times in 1,362 Posts
Send a message via ICQ to johnlgalt Send a message via MSN to johnlgalt Send a message via Yahoo to johnlgalt Send a message via Skype™ to johnlgalt johnlgalt@gmail.com
Default

I've moved your post here for better exposure to other Galaxy S users.
__________________

Files for the Motorola® DROID® BIONIC®:
Motorola USB drivers v5.9.0 | Motorola RSD Lite v5.7
My DropBox Referral link
johnlgalt is offline  
Reply With Quote
Old December 3rd, 2010, 10:16 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also have this problem i use a mac so i can't get kies, but my phone doesn't get detected by the mac at all and i receive no notification that the usb has connected on my phone. It still recharges the phone, but that is all. It was working fine yesterday so I don't know why it would be doing this, I have changed the settings like turning on usb debugging and turning it off and changing usb settings but no luck if anyone can help please reply
Samonoske is offline  
Reply With Quote
Old December 4th, 2010, 02:24 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, well I solved my problem by doing a factory data reset (via Settings->Privacy->Factory Data reset). Something got corrupted I guess. works fine now
Samonoske is offline  
Reply With Quote
Old December 8th, 2010, 05:09 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2010
Location: India
Posts: 4
 
Device(s): Samsung Galaxy5
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Samonoske View Post
Okay, well I solved my problem by doing a factory data reset (via Settings->Privacy->Factory Data reset). Something got corrupted I guess. works fine now
After factory reset, it worked for a couple of time. Then again stuck.
powerpravin is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 12:26 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Norcal
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

try this: (this worked on my Samsung Captivate i897 running Android 2.1update1, before this I could connect to the network, Kies mini (US) would not recognize the firmware. Did this and it worked.

Settings/Applications/Manage Applications

Menu button/Filter/All

scroll through to Device Management/Storage/Clear Data

Once I did this I powered off the phone and connected it to my computer (win 7 64 bit), Kies mini updated so I rebooted once again and it worked.

Hope this works for you.
AManansala is offline  
Reply With Quote
Old December 15th, 2010, 03:15 AM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2010
Location: India
Posts: 4
 
Device(s): Samsung Galaxy5
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by AManansala View Post
try this: (this worked on my Samsung Captivate i897 running Android 2.1update1, before this I could connect to the network, Kies mini (US) would not recognize the firmware. Did this and it worked.

Settings/Applications/Manage Applications

Menu button/Filter/All

scroll through to Device Management/Storage/Clear Data

Once I did this I powered off the phone and connected it to my computer (win 7 64 bit), Kies mini updated so I rebooted once again and it worked.

Hope this works for you.
I tried this a couple of times. No improvement observed.
powerpravin is offline  
Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 03:36 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Umm I'm also getting this problem , have received a replacement phone from Orange and it was OK for a couple of times then back to being really reluctant to connect !! its driving me crazy
iggy-p is offline  
Reply With Quote
Old February 12th, 2011, 11:51 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry

I have a samsung galaxy S, and its a piece of sh**. When the update came out, it decided to crash and wipe my whole phone, i then connected it back to kies and it refixed it self. After that day NONE of my computers/Laptops recognise the phone. I've restorted it too factory settings, been through everything, brought a SD card, uninstalled, reinstalled kies and nothing is working....

Im blaming it on the stupid update they did that samsung call centre workers laughed at. I rang them to tell them my phone had gone crazy and if they could help me fix it, instead he sat there laughing at me saying how stupid i was for installing the update.

I hate this phone and telling everyone not to get 1. Worst phone out.

But if anyone has any clues or ideas as to how to get my laptop/computer to recognise my phone, PLEASE HELP. Ive tried everything and giving up and about to put the phone to the back of the cupboard.
ashleeh is offline  
Reply With Quote
Old February 12th, 2011, 11:53 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Samonoske View Post
Okay, well I solved my problem by doing a factory data reset (via Settings->Privacy->Factory Data reset). Something got corrupted I guess. works fine now
I've restored 3 times and still nothing.

Dont restore unless its a major issue aka, lagging/wont turn on/off/No display/cant use internet/cant access applications. My phone wont turn on, just stays as a black screen for hours then decides to turn on to only lag and make me have to turn it off again to do the same procedure.
ashleeh is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 17th, 2011, 12:10 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I kept trying this..and it eventually worked. (Maybe after 15th time...)

- Connect the USB and start KIES mode, then disconnect it by pressing home key if it didnt recognize.
- Connect it again in KIES mode...disconnect if it didnt recognize.
Kept doing it until it FINALLY recognized. Got Lucky !!

So, Samsung and Kies SUCK !!
proud2bdesi is offline  
Reply With Quote
Old February 18th, 2012, 08:18 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After reading this I think I'll take the phone back and they can give me something else
steve9258 is offline  
Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 07:58 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Samonoske View Post
Okay, well I solved my problem by doing a factory data reset (via Settings->Privacy->Factory Data reset). Something got corrupted I guess. works fine now
Doesn't doing that reset all the data on your phone?
dubec is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
detection, galaxy, samsung, usb cable


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Europa (5)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.