Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Indulge

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old July 19th, 2011, 09:00 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Williamw545's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arlington, Tx
Posts: 133
 
Device(s): Galaxy Indulge (ROOTED) LG Esteem ZVD (ROOTED) LG Motion (ROOTED) Samsung Galaxy S III (ROOTED)
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 19 Times in 14 Posts
Default External Speaker quit working? HELP!

Started crackling then died. any ideas for a fix, or should i take it to metro. Replacement phone maybe? Dont know.

Advertisements
Williamw545 is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 19th, 2011, 10:37 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
tiede's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, Fl
Gender: Male
Posts: 1,493
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge, CWM+Basix 1.0 Rom, Samsung Galaxy SIII, Metropcs, $50/mo
Carrier: metroPCS

Thanks: 184
Thanked 521 Times in 321 Posts
marcarthur@gmail.com
Default

were you using anything that might strain the speaker?
Such as Galaxy Tuner with a setting that's too high?
What were you ding when it happened?
Can you confirm that it's completely dead/not providing any sounds for all apps?
Have you tried to restart it? I remember once having to restart the phone to restore "media volume" because I was using headphones when it started, and it would not play media sounds from the speaker after that. Maybe you hit a similar bug?
tiede is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to tiede For This Useful Post:
aliwaqas (August 7th, 2011)
Old July 19th, 2011, 11:30 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Williamw545's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arlington, Tx
Posts: 133
 
Device(s): Galaxy Indulge (ROOTED) LG Esteem ZVD (ROOTED) LG Motion (ROOTED) Samsung Galaxy S III (ROOTED)
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 19 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tiede View Post
were you using anything that might strain the speaker?
Such as Galaxy Tuner with a setting that's too high?
What were you ding when it happened?
Can you confirm that it's completely dead/not providing any sounds for all apps?
Have you tried to restart it? I remember once having to restart the phone to restore "media volume" because I was using headphones when it started, and it would not play media sounds from the speaker after that. Maybe you hit a similar bug?
I had galaxy tuner on my phone but i hadnt messed with it. I was watching something on youtube. the sound works for about 3 sec. when i restart the phone then it dies (the sound) and doesnt work with any apps or the ringtone. i wasnt using headphones.
Williamw545 is online now  
Reply With Quote
Old July 19th, 2011, 12:08 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
tiede's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, Fl
Gender: Male
Posts: 1,493
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge, CWM+Basix 1.0 Rom, Samsung Galaxy SIII, Metropcs, $50/mo
Carrier: metroPCS

Thanks: 184
Thanked 521 Times in 321 Posts
marcarthur@gmail.com
Default

What do you mean by it works for three seconds?
Are you talking about the startup "hello hello hello" message?
Or is it three seconds after youopen an application that does audio? If so, is it configured to send the sounds out to a bluetooth headset or other similar device/setting?
And if not, I fear a factory reset might be in order... sadly.
What rom are you using? Stock? Exodus? A leaked copy (highly unlikely) of K0nane's rom?
tiede is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2011, 01:57 PM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Williamw545's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arlington, Tx
Posts: 133
 
Device(s): Galaxy Indulge (ROOTED) LG Esteem ZVD (ROOTED) LG Motion (ROOTED) Samsung Galaxy S III (ROOTED)
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 19 Times in 14 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tiede View Post
What do you mean by it works for three seconds?
Are you talking about the startup "hello hello hello" message?
Or is it three seconds after youopen an application that does audio? If so, is it configured to send the sounds out to a bluetooth headset or other similar device/setting?
And if not, I fear a factory reset might be in order... sadly.
What rom are you using? Stock? Exodus? A leaked copy (highly unlikely) of K0nane's rom?
hello message works when i use an app that has audio it craps out. using stock rom, was going to try exodus until this cropped up.

i have been using a bluthooth headseat alot.
Williamw545 is online now  
Last edited by Williamw545; July 19th, 2011 at 01:58 PM. Reason: forgot something
Reply With Quote
Old July 19th, 2011, 02:39 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
tiede's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, Fl
Gender: Male
Posts: 1,493
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge, CWM+Basix 1.0 Rom, Samsung Galaxy SIII, Metropcs, $50/mo
Carrier: metroPCS

Thanks: 184
Thanked 521 Times in 321 Posts
marcarthur@gmail.com
Default

bluetooth speaker or headset?
headset only diverts calls, while speaker(s) should divert all audio -well, almost all- to themselves.
I was asking because if you have bluetooth speakers, it might be that somehow the configuration got messed up, and your phone is diverting audio outputs to nowhere. If that is the case, try resetting the configurations in the bluetooth page and see if that helps. (you may have to enable it, disable it again, and do it all over, in order to make the phone "realize" something is not right).
Otherwise, I am not sure what is going on, and can only suggest clearing data/cache (i.e factory reset) and see if that helps.
That is, if you are sure no other app/setting is messing with your audio.

PS:The fact that you can hear the "Hello hello hello" message tells me that hardware-wise, the speakers are still fine. Therefore, it must be a software issue.
tiede is offline  
Reply With Quote
Old July 21st, 2011, 08:20 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Williamw545's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arlington, Tx
Posts: 133
 
Device(s): Galaxy Indulge (ROOTED) LG Esteem ZVD (ROOTED) LG Motion (ROOTED) Samsung Galaxy S III (ROOTED)
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 19 Times in 14 Posts
Default

i think it might be hardware. i can get it to work off and on when i tap the back of the phone, like it might be a loose connection or something. not sure though.
Williamw545 is online now  
Reply With Quote
Old July 21st, 2011, 09:03 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
tiede's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, Fl
Gender: Male
Posts: 1,493
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge, CWM+Basix 1.0 Rom, Samsung Galaxy SIII, Metropcs, $50/mo
Carrier: metroPCS

Thanks: 184
Thanked 521 Times in 321 Posts
marcarthur@gmail.com
Default

Well, that's different...
You said all you heard was hello hello hello...
If it is flimsy, it's about time for an exchange!
tiede is offline  
Reply With Quote
Old August 7th, 2011, 12:58 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ali waqas

thnxxx..my media volume went off after detaching d hand frees,,but ur comment helped..i just restarted my galaxy sII n sound came back..but y d hell its happening..thnx anyways 4 d post..GOD BLESS
aliwaqas is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2011, 11:30 AM   #10 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Williamw545's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Arlington, Tx
Posts: 133
 
Device(s): Galaxy Indulge (ROOTED) LG Esteem ZVD (ROOTED) LG Motion (ROOTED) Samsung Galaxy S III (ROOTED)
Carrier: Not Provided

Thanks: 29
Thanked 19 Times in 14 Posts
Default

it was a hardware issue. Metro replaced the phone.
Williamw545 is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Indulge
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:40 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.