Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Indulge

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 24th, 2012, 04:59 PM   #51 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Turlock,Ca
Posts: 14
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge 2.2.2 rooted,LG Optimus M running CM7.1-Reppard oc'd@768
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I was running into the exact same problem so i just gave up and stuck with 2.2.2 rooted and just had to tell myself that until a new rom comes out i was stuck stock. Sorry im no help

dodgerdog1978 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 24th, 2012, 05:23 PM   #52 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 27
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

Yeah Im getting stuck here too. Im on a second hand phone, and I don't have the receipt to present to samsung, so I have no clue if I have any recourse here. If anyone can let me know if they've had any success returning to samsung without a receipt. I know you can check with the rtn code if the phone is still under 1year old.
dustinp is offline  
Reply With Quote
Old February 25th, 2012, 12:08 AM   #53 (permalink)
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Jacksonville, FL
Posts: 100
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge (R910)
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 15 Times in 13 Posts
Send a message via AIM to Reaper man Send a message via MSN to Reaper man Send a message via Yahoo to Reaper man Send a message via Skype™ to Reaper man
Default

Quote:
Originally Posted by dustinp View Post
Ive tried reflashing with 2.2.2 and basix many many times. I'm on 2.2.1 with the newest radios, and I'm encountering the same problem. It seems as though the phone is forgetting the Lte radio firmware, but if i reflash just the new radios, it doesn't work. If anyone can throw me a tar with the previous Radios, id like to flash them and see what comes out of it. I'm really getting tired of having to odin the phone twice a day for 4g to work. I've tried literally everything I can think of, and nothing is doing the trick
Likely that the LTE radio is fried. See if you can get it replaced.
Reaper man is offline  
Reply With Quote
Old February 26th, 2012, 12:04 AM   #54 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 27
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Reaper man View Post
Likely that the LTE radio is fried. See if you can get it replaced.
Can't be. The hardware works fine. All day ive had great coverage, full 4g, the works. The phone is on stock 2.2.2 with the newest Radios. Its really hard for me to imagine its a hardware problem, unless there's a thermal shutdown on the radio that wont deactivate until the tripped condition is flashed off with an Odin flash. That's just a dumb theory, as I really don't. Know a ton about this phone and I don't have a source code, nor a means of processing it (I'm on windows). For the time being, I'm gonna sit on stock Rom and kernel, and if I can make it a week without experiencing a problem, Ill run basix, then electric sheep and see what happens
dustinp is offline  
Reply With Quote
Old February 27th, 2012, 05:13 PM   #55 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 27
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

Well its been 3 nights and 4g worked perfectly, so I decided to root and install basix and electric sheep, and low and behold, 4g stopped again. Its gotta have something to do with the way 2.2.1 firmware interacts with the new Radios, so until we get basix on the 2.2.2 firmware or a tar with the old radios, I'm stuck with the 2.2.2 rom
dustinp is offline  
Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 05:13 PM   #56 (permalink)
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Jacksonville, FL
Posts: 100
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge (R910)
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 15 Times in 13 Posts
Send a message via AIM to Reaper man Send a message via MSN to Reaper man Send a message via Yahoo to Reaper man Send a message via Skype™ to Reaper man
Default

Quote:
Originally Posted by dustinp View Post
Well its been 3 nights and 4g worked perfectly, so I decided to root and install basix and electric sheep, and low and behold, 4g stopped again. Its gotta have something to do with the way 2.2.1 firmware interacts with the new Radios, so until we get basix on the 2.2.2 firmware or a tar with the old radios, I'm stuck with the 2.2.2 rom
Oh dear. Can we confirm this from another user?
Reaper man is offline  
Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 06:49 PM   #57 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 27
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

by the way, Konane, I'm not blaming you at all. I really do love basix, and it's killing me that I have to choose between basix and 4g service for the moment. If I knew how, I'd rewrite basix onto the 2.2.2 firmware myself, but I'm just beginning the very steep learning curve

also, if someone on here who does have this problem can confirm this by flashing the 2.2.2 tar with odin and reporting back here after a couple days, then we'd know if we need a new version of basix or not. I'd hate to put any devs through the trouble of compiling a rom if i'm just experiencing a one time fluke
dustinp is offline  
Last edited by dustinp; February 29th, 2012 at 06:58 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dustinp For This Useful Post:
dodgerdog1978 (February 29th, 2012)
Old March 2nd, 2012, 08:56 PM   #58 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 28
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

please help my phone has the 3G signal but when I try to go online or market. no signal. my dad has the same phone. I put the root, as I did to mine on my dad works fine but mine does not. I compare everything and stand. that same. but I have no gps. all this is if I put it in cdma global way all this ben. works perfect my question is will setup or put a finger wrong the only difference is that you say sid 950/450 and one 1000/450
ersfrangel is offline  
Reply With Quote
Old March 3rd, 2012, 05:12 PM   #59 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 27
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default

Try a factory reset. I had no problems getting a 3g signal under any circumstances. Gps works perfect too.
dustinp is offline  
Reply With Quote
Old March 29th, 2012, 08:59 PM   #60 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Reaper man View Post
Oh dear. Can we confirm this from another user?
Same problem here..
GerbGerbs is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 18th, 2012, 03:11 AM   #61 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: kriyptonia
Posts: 4
 
Device(s): Samsung indulge,huawei ascend. Droid x droid 4 droid 2. Evo 3d evo 4g evo
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Skype™ to 2win spade
Default

Quote:
Originally Posted by k0nane View Post
Not quite. The factory recovery has the same reset options, and Odin works on any device.
i had the same problem but i fixed it it was easy just back up everything then factory reset then root again the flash the custom rom i have AITOS REVENGE IN MY samsung galaxy indulge and everything is running smoothly ohh i forgot make sure all ur root tools apps are update its very important such as rom manager, super user rom toolbox lite or premium ,busybox and clockwork mod then you should not have a any problem good luck and happy rooting ;D
2win spade is offline  
Reply With Quote
Old June 21st, 2012, 11:37 PM   #62 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dustinp View Post
Well its been 3 nights and 4g worked perfectly, so I decided to root and install basix and electric sheep, and low and behold, 4g stopped again. Its gotta have something to do with the way 2.2.1 firmware interacts with the new Radios, so until we get basix on the 2.2.2 firmware or a tar with the old radios, I'm stuck with the 2.2.2 rom
Quote:
Originally Posted by Reaper man View Post
Oh dear. Can we confirm this from another user?
Quote:
Originally Posted by GerbGerbs View Post
Same problem here..
I have been dealing with this issue for 48 hours (barely any sleep). It most definitely has to do with when 2.2.2 switches over to 2.2.1, as my 4G comes alive with 2.2.2 stock TAR + modem updates, but then takes a turn for the worst whilst in Basix. I've noticed that a 4G signal can be obtained in Basix (running 2.2.1), but the functionality is lost over time. Sometimes my phone would go through a very brief boot cycle without warning. When this happened to my phone, probably 3 times in 30 minutes, I lost the 4G baseband. I kept ODIN-ing my phone with the 2.2.2 stock TAR, re-rooting it, installing Basix to have this 2.2.1 ROM coexist with the modem updates. Every time the phone was about to go into its brief boot cycle, I took out the battery (you can tell it will reboot when you feel the phone randomly vibrating once, then three rapid times afterward). After a while, I decided to install Electric Sheep with Basix, and now I have 4G back. Somehow, the radio updates and the 2.2.1 firmware coexists to provide 4G functionality on my phone...so far.

I wouldn't really suggest to do it the way I did, but here's what I did to end up where I am:

  1. Re-partitioned and ODIN flashed phone with 2.2.2 stock TAR + new radio firmware.
  2. Root phone using clockworkmod files and method.
  3. Install Basix ROM and Electric Sheep RIGHT AFTER! (No reboot after flashing Basix)

I'm calibrating my phone battery, and cannot use it until it finishes charging. I'll update this post later if I lose 4G or not.

Sorry if this was long winded, I just wanted to share my experience with this rooting business. Hopefully this points things in the right direction.
bigbull128 is offline  
Reply With Quote
Old June 24th, 2012, 08:12 AM   #63 (permalink)
Senior Member
 
tiede's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Orlando, Fl
Gender: Male
Posts: 1,493
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge, CWM+Basix 1.0 Rom, Samsung Galaxy SIII, Metropcs, $50/mo
Carrier: metroPCS

Thanks: 184
Thanked 521 Times in 321 Posts
marcarthur@gmail.com
Default

I suggest next time trying to update the modems to eg06+ef23 on your own next time. There's no need to completely flash the stock 2.2.2 tar just to get them, as a separate modem only package/zip file exists.
__________________
If I've helped you, please do hit the Thanks button.
And remember to pay it forward!
Or if you REALLY insist, there's always PayPal...
tiede is offline  
Reply With Quote
Old July 4th, 2012, 11:46 AM   #64 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tiede View Post
I suggest next time trying to update the modems to eg06+ef23 on your own next time. There's no need to completely flash the stock 2.2.2 tar just to get them, as a separate modem only package/zip file exists.
The purpose of flashing the stock 2.2.2 tar is to get LTE back.

This has been my experience
2.2.2: LTE is fine
root: LTE is fine
Flash Basix+ESheep: LTE is okay for a bit... then LTE:UNKNOWN
Flash EG06+EF23 modems only: Still UNKNOWN
Flash back to 2.2.2 stock: LTE is fine once again.

Could it be that Basix just isn't compatible with the new radios?
Has anyone else been able to retain their LTE with the new radios flashed over Basix?
GerbGerbs is offline  
Last edited by GerbGerbs; July 4th, 2012 at 02:12 PM.
Reply With Quote
Old July 5th, 2012, 08:44 AM   #65 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 240
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 17 Times in 14 Posts
Default

Yes, I'm running EG06+EF23 with Basix and Electric Sheep.

I have issues, but LTE isn't one of them.
softtech is offline  
Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 06:58 AM   #66 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 722
 
Device(s): Samsung Galaxy Indulge + Basix + Electric Sheep
Carrier: Not Provided

Thanks: 426
Thanked 167 Times in 143 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by softtech View Post
Yes, I'm running EG06+EF23 with Basix and Electric Sheep.

I have issues, but LTE isn't one of them.
pretty much same here. never had an issue with old modems + Basix & ES.

Updated modems and still have no problems with them + Basix & ES
confed is offline  
Reply With Quote
Old July 10th, 2012, 06:48 PM   #67 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could it possibly have anything to do with the fact that my phone was already on 2.2.2 with the new modems when I got it?
GerbGerbs is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Indulge
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.