Go Back   Android Forums > Archived Android Devices > Archived Phones > Samsung Galaxy Lite

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 23rd, 2011, 12:11 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 9
 
Device(s): gt-i5700
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Laptop does not see my I5700 (Galaxy SPICA) Android 2.1

Hello to all, nice forum....thanks to all who made this possible...this is my first posting here and my first Android phone: I5700 (Galaxy SPICA) Android 2.1

I am using Windows 7 and on my other PC Win XP but whatever i do PC suite does not see my phone or SD card, I have 3 cards.
Even in Win Commander it sees the external SD card but can't open it.

When I put the card in the phone of a friend of mine, also Android 2.1 all is ok even on my computer the Card is being seen...

Now opening again PC suite, latest one, and click on card, the error message pop up saying insert the card in G...

Also I am using the USB debugging, but no different.

Any one any idea what I can do?
Thanks to all in advance and cheers, Peter

Unetwork is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 24th, 2011, 01:24 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 120
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Have you mounted the card on the phone? Drag the notification area bar down & select mount sd card.
__________________
Samsun i5700
Firmware version: 2.1-update1
Baseband version: i570EXXJC1
Kernel version: 2.6.29 spica@spica-dev #964
Build number: Frozen Eclair V9
rusky is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2011, 04:54 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 9
 
Device(s): gt-i5700
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes of course Also windows 7 sees the card but can't access it. same on all other PC's too
Unetwork is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2011, 07:24 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 120
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Sorry, you would be surprised at the amount of people who don't know to mount the card!

Makes me think the card is formatted for a Linux file system rather than FAT.

Have you tried formatting it from the SD card & phone storage menu on the phone? You'll need to unmount it first.
rusky is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2011, 08:32 AM   #5 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 9
 
Device(s): gt-i5700
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes rusky i did all that, even putting the card in another android mobile of a friend will than work, putting the card back in won't
Unetwork is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2011, 08:39 AM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 9
 
Device(s): gt-i5700
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok found it
On Phone
Menu
Notifications
USB connected
Mount
Unetwork is offline  
Reply With Quote
Old February 27th, 2012, 09:06 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Following are the details of my Spica :
Firmware Version - 2.1 Update1
Baseband Version - i570EXXJD1
Kernel Version - 2.6.29 leshak@i5700-dev7 #123
Build Number - LK2.08.1 [samdroid.net]

My PC does not recognize my phone. Following are the series of incidents happened.

1. I bought a used phone, installed KIES on my OFFICE PC. Initially the PC recognized the phone, I tapped on the Mount button and the setup was done for the data transfer. However, when I tried to copy mp3 files, it said the format was not valid. Then I went into "My Computer" and opened the "Phone Icon" and pasted the mp3 files. It worked !!!!

2. The problems have started when I tried to copy the files from the second time onwards. When I connected the second time, my PC does not recognize my phone, Notifications do not show up "Mount" option.. the battery gets charged.. thats it !!
I tried the following :

a) I unmounted the data card and removed it from the phone physically and then inserted again, did not work out..
b) I unmounted, formatted the card and tried, did not work..
c) I turned on the Debugging mode ( Applications -> Development -> debugging ), did not work..
a) After many attempts with KIES, I downloaded Samsung PC studio 7 and tried, however, even PC studio does not recognize the phone...

Can anybody help me getting rid of this problem ???
kirangone is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy Lite
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy I7500 was the company's first Android phone and the Galaxy Lite will follow in its footsteps by offering a slightly toned down version of the original Galaxy. Although the Galaxy Lite has a 3.2MP Camera with no flash and 1GB ... Read More

Tags
i5700 galaxy spica android 2.1


Go Back   Android Forums > Archived Android Devices > Archived Phones > Samsung Galaxy Lite
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:17 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.