Go Back   Android Forums > Archived Android Devices > Archived Phones > Samsung Galaxy Lite

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 15th, 2010, 10:28 AM   #51 (permalink)
Senior Member
 
Beerkan's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blighty
Posts: 718
 
Device(s): Samsung GT-I5700 Galaxy Spica/Portal/Lite : Rooted Android 2.1+
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 168 Times in 124 Posts
Default

When the phone boots, you should see No service (top right) change to T-Mobile, and a number of bars.

In this example we can see icons reading left to right for


Wifi
Mobile Phone signal strength. (1 bar)
Battery Strength
Time.

Do you definately see these?


__________________
Phone: Galaxy i9100 SII: Now using Galaxy TAB7.7. Sowheat!!
Beerkan is offline  
Last edited by Beerkan; June 15th, 2010 at 10:30 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old June 15th, 2010, 10:31 AM   #52 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh yeah i've also noticed thatmy imei number is now aload of zeros ould this affect it?
bigbrett is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2010, 10:35 AM   #53 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah it says t mobile and the signal strength goes up and down there is also the 3g symbol and i can connect to internet. i have tried my sim in another phone and it works so must be the upgrade
bigbrett is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2010, 10:36 AM   #54 (permalink)
Senior Member
 
Beerkan's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blighty
Posts: 718
 
Device(s): Samsung GT-I5700 Galaxy Spica/Portal/Lite : Rooted Android 2.1+
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 168 Times in 124 Posts
Default

Remove and re-insert SIM card. Give it a bit of a wipe. Perform a factory reset,

Menu
Settings
Privacy
Factory data reset.

You lose all data on the phone, but this can be put back. SD card data remains untouched.

If factory reset does not sort it, perform the firmware update again.
Beerkan is offline  
Last edited by Beerkan; June 15th, 2010 at 10:38 AM.
Reply With Quote
Old June 15th, 2010, 10:43 AM   #55 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still nothing it kinda tries to dial but then ends the instantly
bigbrett is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2010, 11:12 AM   #56 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

tried all that stil nothing i've even tried downgrading to 1.5 and then back to 2.1 but still no calls or txt
bigbrett is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2010, 01:08 PM   #57 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i take ityour stumped as well then. do you think it could be anything to do with me no longer having an imei number?
bigbrett is offline  
Reply With Quote
Old June 15th, 2010, 05:44 PM   #58 (permalink)
Senior Member
 
Beerkan's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blighty
Posts: 718
 
Device(s): Samsung GT-I5700 Galaxy Spica/Portal/Lite : Rooted Android 2.1+
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 168 Times in 124 Posts
Default

I don't like the IMEI issue.

Have a look at this thread IMEI corrupted after flash

Outlook looks bleak.
Beerkan is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Beerkan For This Useful Post:
bigbrett (June 18th, 2010)
Old July 10th, 2010, 05:04 AM   #59 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just like to say thanks to those in the forum keeping this information flowing.

My son wanted 2.1 on his UK t-mobile galaxy portal.

A quick re-cap of my steps for those that are nervous. (i'd never done this for the galaxy portal/spica before). Based on reading the threads so far.

1.Removed all previous samsung apps & samsung named drivers via uninstall programs - on 32 bit win7 home premium with all latest updates.
2.Installed latest Kies (was v1.4) from samsung to get latest usb drivers, closed Kies after it started up automatically.
3.Run odin 4.03 with spica.ops that came with 4.03 and all firmware files from I570EXXJE4, setup odin , then connected phone in download mode (vol down + camera + power off)
4.failed - hung after flash with phone exclamation mark
5.removed battery
6.run odin again with spica-jc3.ops and all firmware files again just in case, then connected phone in download mode (vol down + camera + power off)
7.success

Could probably have skipped 3 and gone straight to 6 to avoid hung phone problem.

All together took about 10 minutes.
TestBoy128 is offline  
Reply With Quote
Old July 13th, 2010, 03:57 PM   #60 (permalink)
Senior Member
 
andy-roid's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: wombwell uk
Posts: 659
 
Device(s): Samsung galaxy s3 Samsung galaxy s & samsung galaxy lite/portal i5700
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 54 Times in 41 Posts
Default

has any body tried june I570EXXJF2
__________________
galaxy s3
andy-roid is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old July 14th, 2010, 05:14 AM   #61 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i took my phone into Tmobile who sent it off for repair and it seems i now have a new phone lol. i updated it to the newest firmware last week and its all going good now
bigbrett is offline  
Reply With Quote
Old July 15th, 2010, 03:18 PM   #62 (permalink)
Senior Member
 
andy-roid's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: wombwell uk
Posts: 659
 
Device(s): Samsung galaxy s3 Samsung galaxy s & samsung galaxy lite/portal i5700
Carrier: Not Provided

Thanks: 4
Thanked 54 Times in 41 Posts
Default

has any body tried junes 2.1 update I570EXXJF2
andy-roid is offline  
Reply With Quote
Old July 16th, 2010, 09:28 AM   #63 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 54
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I ama bout to try this but nps prompts me to update nps, but the update takes forever, about an hour got me a tiny percentage of the update. any ideas? is it really necessary to update nps if you are going to use the unnofficial update?
Cruden is offline  
Reply With Quote
Old July 17th, 2010, 09:03 PM   #64 (permalink)
Senior Member
 
Beerkan's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blighty
Posts: 718
 
Device(s): Samsung GT-I5700 Galaxy Spica/Portal/Lite : Rooted Android 2.1+
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 168 Times in 124 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by got-petrol View Post
has any body tried junes 2.1 update I570EXXJF2
Yep. Running it all successfully and rooted it to.
Check out my latest root guide for further info.
Beerkan is offline  
Reply With Quote
Old July 19th, 2010, 12:45 AM   #65 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Internet conection

I finally flashed My phone, but there´s no internet conection... Can someone help me?
koauto is offline  
Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 01:48 AM   #66 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for this I now have a fully functional Tmobile UK phone after this info.
bendsinister is offline  
Reply With Quote
Old July 21st, 2010, 06:12 AM   #67 (permalink)
Senior Member
 
Beerkan's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blighty
Posts: 718
 
Device(s): Samsung GT-I5700 Galaxy Spica/Portal/Lite : Rooted Android 2.1+
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 168 Times in 124 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by koauto View Post
I finally flashed My phone, but there´s no internet conection... Can someone help me?
You need to add APN settings.

Menu
Settings
Wireless & Networks
Mobile Networks
Access Point Names

Here you enter your providers APN settings. Do a google search on

"Your Provider APN settings "

You can firsty try Access Point Names then press Menu and reset to Default.
Beerkan is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2010, 09:55 PM   #68 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi i am new on this thread..i need some advice... i bought a brandnew samsung spica when i checked the firmware its already in 2.1 eclaire so i assumed that its an official update. my problem is the phone cant detect any device which has bluetooth and my phone cant be detected too by the other device which has bluetooth... i tried all the manual says about activating the bluetooth but still nothing happened. anyone can help me..pls.. thanx...
marctee is offline  
Reply With Quote
Old August 8th, 2010, 11:19 PM   #69 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi guys i bought a brandnew spica and is already in 2.1 eclaire so i assumed that it is an official update. .but my bluetooth is still not functioning. im planing to flash my phone with the unofficial 2.1. is it possible?
marctee is offline  
Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 11:58 PM   #70 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 29
 
Device(s): Samsung Galaxy Spica Samsung Galaxy S Captivate
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Windows 7 64 bit wont ID the phone, only the SD card. Even when I installed PC Suite (or tried to) I got tonnes of Driver 1 to 8 errors.

So how does one successful boot the phone into modem mode and/or in a way so Windows 7 will recognize it, not just the SD card?
Spaz888 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old September 14th, 2010, 08:41 AM   #71 (permalink)
Senior Member
 
Beerkan's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blighty
Posts: 718
 
Device(s): Samsung GT-I5700 Galaxy Spica/Portal/Lite : Rooted Android 2.1+
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 168 Times in 124 Posts
Default

Root the phone, and install tethering software. See Root guide.
Beerkan is offline  
Reply With Quote
Old October 14th, 2011, 05:07 PM   #72 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I get the following error

Hello Andrew, I get the following error, any idea? My phone is galaxy GT-I7500



Thanks in advance.

Quote:
Originally Posted by acoole View Post
Hey guys,



Thanks,
Andrew[/B]
suenile is offline  
Last edited by Frisco; October 14th, 2011 at 05:10 PM.
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy Lite
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy I7500 was the company's first Android phone and the Galaxy Lite will follow in its footsteps by offering a slightly toned down version of the original Galaxy. Although the Galaxy Lite has a 3.2MP Camera with no flash and 1GB ... Read More



Go Back   Android Forums > Archived Android Devices > Archived Phones > Samsung Galaxy Lite
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://androidforums.com/samsung-galaxy-lite/51118-guide-how-install-firmware-1-5-2-1-your-galaxy.html
Posted By For Type Date
Thread [GUIDE] How to Install firmware(1.5/2.1) on your Galaxy - Page 2 - Android Forums | Android Forums | BoardReader This thread Refback December 29th, 2011 04:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.