Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Note 2

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old August 14th, 2013, 02:47 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 25
 
Device(s): Samsung Galaxy S2, Samsung note 2
Carrier: T-Mobile

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Data network is weird.

My note 2 was on 4G speed now its on E. I called T-Mobile they walked me through the steps on resetting it, but it didn't work. I just updated my phone to 4.1.2. And then I get 4G LTE I thought it was working till i turned it off and it went back to E. I put my sim card into a Samsung Galaxy s2 and I automatically get 4G. So the network in my area isn't its my note 2.

Has anyone had this problem before? Anyone have any suggestions of fixing it??

Advertisements
Murtillon is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old August 14th, 2013, 03:42 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Crashdamage's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Kansas City, Mo.
Posts: 2,642
 
Device(s): Started with the original G1, currently Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7
Carrier: T-Mobile, Google Fiber Internet

Thanks: 1,922
Thanked 649 Times in 526 Posts
Default

It may be a temporary problem due to working on reframing your area to enable HSPA+ on the 1900 band. Contact 611 again.
__________________
Registered Linux user #266531 since 2001. Android user since v1.0.
Crashdamage is offline  
Reply With Quote
Old August 14th, 2013, 04:06 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 25
 
Device(s): Samsung Galaxy S2, Samsung note 2
Carrier: T-Mobile

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

They told me to master restore it. But i figured why not update it. It updated and i got the 4G Lte speed and it changed to 3G and then back to E.
Murtillon is offline  
Reply With Quote
Old August 14th, 2013, 04:44 PM   #4 (permalink)
share the love peeps ;)
 
funkylogik's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Paisley, Scotland, Western Europe
Gender: Male
Posts: 16,458
 
Device(s): Galaxy S3 (I9300) Carbon nightlies (4.4.2) Nexus 7 (2012) Validus, Franco Kernel
Carrier: 3 (three) UK 15 p/m unltd data/txt

Thanks: 12,141
Thanked 4,319 Times in 3,435 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Crashdamage View Post
It may be a temporary problem due to working on reframing your area to enable HSPA+ on the 1900 band. Contact 611 again.
Nah bro the sim works fine in another phone.
All i can suggest is, as your carrier says, try a factory reset
__________________
http://giffgaff.com/orders/affiliate/funkylogik
For a UK prepay sim with unlimited data, unlimited text, 250mins for 12p/m, no contract, no catch (runs on o2 network)
funkylogik is offline  
Reply With Quote
Old August 14th, 2013, 06:41 PM   #5 (permalink)
=Luceat Lux Vestra=
 
Frisco's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Gender: Male
Posts: 22,490
 
Device(s): Samsung Galaxy S5, Galaxy Tab 7" 2
Carrier: Verizon

Thanks: 7,156
Thanked 9,265 Times in 5,119 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Murtillon View Post
My note 2 was on 4G speed now its on E. I called T-Mobile they walked me through the steps on resetting it, but it didn't work. I just updated my phone to 4.1.2. And then I get 4G LTE I thought it was working till i turned it off and it went back to E. I put my sim card into a Samsung Galaxy s2 and I automatically get 4G. So the network in my area isn't its my note 2.

Has anyone had this problem before? Anyone have any suggestions of fixing it??
Hello Murtillon.

Go into the "more settings" area of the main settings menu and tap "mobile networks." Then check to see which preferred network mode is dotted green. You may need to manually select the proper one for your network, such as "LTE/4G."

After making any change in there, back out then restart the device.
__________________



Frisco is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Frisco For This Useful Post:
Murtillon (August 14th, 2013)
Old August 14th, 2013, 07:21 PM   #6 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 25
 
Device(s): Samsung Galaxy S2, Samsung note 2
Carrier: T-Mobile

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I did reset it. And it was already check on Lte/4G.
Murtillon is offline  
Reply With Quote
Old August 14th, 2013, 07:23 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 25
 
Device(s): Samsung Galaxy S2, Samsung note 2
Carrier: T-Mobile

Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Any other suggestions? is there a way to disable 2G?
Murtillon is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy Note 2
Current Rating:
Rate this Phone:

Announced at IFA 2012, the Samsung Galaxy Note 2 follows its predecessor with a focus on creativity. The device improves the experience by adding more S-Pen functionality and new-generation specs, not to mention the slightly larger 5.5-inch display... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Note 2
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.