Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Note

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 12th, 2011, 01:20 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Galaxy Note not detecting SIM card AT&T

I purchased an unlocked Galaxy Note from Germany. I have AT&T unlimited data and I insert my sim card and at first there is only phone signal. I reset the phone and tried again and this time it says to insert sim card which is already in the phone. It is not recognizing the sim and cannot find the carrier. Now there is a circle with a slash through it where the signal bar indicator was. I tried the sim card back in my galaxy s2 and it works fine phone and data. Anyone have any ideas?

hk1981 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 12th, 2011, 01:32 PM   #2 (permalink)
Member
 
Braxos's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Germany
Posts: 118
 
Device(s): Galaxy Ace 2.3.4
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 45 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hk1981 View Post
I purchased an unlocked Galaxy Note from Germany. I have AT&T unlimited data and I insert my sim card and at first there is only phone signal. I reset the phone and tried again and this time it says to insert sim card which is already in the phone. It is not recognizing the sim and cannot find the carrier. Now there is a circle with a slash through it where the signal bar indicator was. I tried the sim card back in my galaxy s2 and it works fine phone and data. Anyone have any ideas?

Check the way you insert the Sim card down right is the spot where the missing corner of the Sim should be when you inserted the Sim properly.
Braxos is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 01:40 PM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes the notch is in the lower right corner
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 01:41 PM   #4 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I went to at&t and they gave me a new sim which works in the galaxy s2 fine but still doesn't read in the galaxy note
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 07:46 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
JunBringer's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,175
 
Device(s): Sony Xperia Z Ultra (White), LG Nexus 5(White), LG Nexus 4 (Black), Pebble (white), Google CR-48
Carrier: T-Mobile (Prepaid)

Thanks: 688
Thanked 331 Times in 264 Posts
Default

I wonder if they're allowed to give you support for a phone they don't carry. Anyone know?
__________________
TechBringer.tumblr.com
JunBringer is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 09:40 PM   #6 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried calling at&t and they said that they cannot support a phone they cannot carry. The agent at the store tried to help me but he said there is not much he can do if it's not detecting the sim card. Tried a reset at the store too, no luck.
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 09:41 PM   #7 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did everyone else's note work right out of the box when the sim was inserted?
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 10:38 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hk1981 did you get it up and running yet I have one coming in the mail would liked to know the out come with yours
gurren is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 11:33 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think you need to set apn settings. Follow the instructions in the second post.
Just bought a white Galaxy S2, but 3G won't work!
TearTaker is offline  
Reply With Quote
Old November 12th, 2011, 11:53 PM   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Australia:Melbourne
Posts: 96
 
Device(s): Samsung Galaxy Note
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 10 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hk1981 View Post
I purchased an unlocked Galaxy Note from Germany. I have AT&T unlimited data and I insert my sim card and at first there is only phone signal. I reset the phone and tried again and this time it says to insert sim card which is already in the phone. It is not recognizing the sim and cannot find the carrier. Now there is a circle with a slash through it where the signal bar indicator was. I tried the sim card back in my galaxy s2 and it works fine phone and data. Anyone have any ideas?
Mine works fine but i'm in Australia. Funny thing about it, is that it came with a bunch of polish bloatware. Make sure you push the sim card all the way in. It goes in a fair way
Pepee63 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 13th, 2011, 04:26 AM   #11 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks everyone, I tried pushing the sim all the way in, tried setting the apn, nothing seems to help. Still no signal for phone or data.
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 04:59 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hk1981 were did you get ur g note from and did they say it will work with att when u got it because I see a lot of people on ebay selling them and they say it will work with att 3g maybe its the g note itself see if u can return it for another one
gurren is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 07:29 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Any solutions? I have the exact same problem. My GNOTE came from poland. And upon first start up my ATT SIM worked fine. Adding the APN stuff and it has been working OK for the past week.

I rebooted it for the first time and no SIM. Seated and reseated; nothing. pulled the sim and put back in my SGT (phone enabled) and it works. Put back in GNOTE, still no sim detected!

Any suggestions?
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 08:07 AM   #14 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Florida
Gender: Male
Posts: 604
 
Device(s): HTC One X, BB Curve Dell Streak (RIP)
Carrier: AT&T

Thanks: 28
Thanked 43 Times in 41 Posts
Send a message via Yahoo to nb_mitch
Default

Did you buy a device that is locked to a network?
__________________
Mitch
Give Kids the World / Patriot Guard Riders / Homepage
Dell Streak & BB 8310 / Triumph Daytona 675
Me and my bike at GKTW
nb_mitch is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 09:15 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

A) not on purpose
B) it was advertised as 'unlocked'
C) it worked from 11/9 until 11/13

But, I am beginning to think it may be locked. But don't fully know why it worked for about 3 days, and then stops (after a reboot)? Unless there is some magic like: "unlocked for the first phone start and then locked there after"?

How does one check or validate if an android handset is locked to only take sims from a specific carrier?
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 09:34 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Man u guys have me nerves I have one in the mail and felland ur right I see everyone saying that there are unlocked and work with att 3g in the USA maybe you guys can call Samsung themselves
gurren is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 10:27 AM   #17 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried calling samsung use and when I gave them the imei information the rep said that this is a german phone, you need to call the german division and proceeded to give me their number. I was like aren't you all the same company? Anyway, I didn't call germany.
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 10:28 AM   #18 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is so frustrating, it does say unlocked on the description.
hk1981 is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 10:55 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

So, I tried a factory reset (Settings->Privacy->Factory Reset). That didn't help. It maybe worth you trying. A gnoters on XDA have suggested they have had a similar issue and a factory reset has helped them. These folks (and me) all have seem to have entered a factory service screen to examine and/or change the available 3G freqs. (I just examined).

One sledge hammer approach is flashing with a fresh rom (and/or perhaps a new modem file)....I may resort to this later if nothing else solves the issue.

Follow the XDA thread here (and please keep this thread updated if you find something):

[Q] SIM not detected?? (ATT + polish GNOTE) - xda-developers
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 11:19 AM   #20 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the info. I did a factory reset but it didn't work. I'm looking at the rom option but it seems a little scary. I guess I will wait before trying.
hk1981 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 13th, 2011, 12:03 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

can you get to the service menus as per the XDA post?

key pad: *#*#2263#*#*

Mine is empty! But I recall when I did this the other day -- I saw a menu with some 3g and gsm frequencies...

NOW nothing!
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 12:10 PM   #22 (permalink)
Member
 
seepage's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 442
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 28
Thanked 30 Times in 28 Posts
Default

Enter *#7465625# on the phone pad. It will tell you if its locked.
seepage is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 04:35 PM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

tx....yeah that listed all 4 locks as off... so that ain't the problem..
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 04:40 PM   #24 (permalink)
Senior Member
 
JunBringer's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,175
 
Device(s): Sony Xperia Z Ultra (White), LG Nexus 5(White), LG Nexus 4 (Black), Pebble (white), Google CR-48
Carrier: T-Mobile (Prepaid)

Thanks: 688
Thanked 331 Times in 264 Posts
Default

Will the S-Pen work with alternate ROMs?
JunBringer is offline  
Reply With Quote
Old November 13th, 2011, 10:08 PM   #25 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Australia:Melbourne
Posts: 96
 
Device(s): Samsung Galaxy Note
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 10 Times in 7 Posts
Default

Mine from poland and works fine. Try taking battery out and sim and refit them both. Check to see if terminals on the sim part in phone is clean. You didn't accidently put sim lock on in settings or the sim change feature ???
Pepee63 is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2011, 03:08 AM   #26 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 104
 
Device(s): Samsung Galaxy Note on AT&T
Carrier: Not Provided

Thanks: 48
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Is it just the Polish ones that are having this issue or what?

This is scary.
mightymoose02 is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2011, 07:59 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

RE s-pen work with other roms: probably -- I have put a "KK1" rom on and the S-pen and apps still seem fine. KK1 rom is some rom from HongKong and is an 'official samsung rom' (er, based on full samsung rom but some stuff removed.

RE: polish NOTES only? No i don't think so -- the OP of this thread appears to have a german NOTE. However there is at least one other guy on XDA with a polish NOTE from negri with same problem. There are a few people on XDA that have had similar issues but gnotes from different places. Their 'recipes' for fixing have not worked for me yet.

RE: re-seating the sim: countless times. I have cleaned it too. I have inserted it in to a N1 and a SGT -- both work. It is a very old SIM - but it is a 3g one. I guess there is a very remote chance that my "gnote lost its taste for it"?

RE: sim lock or sim change no or not on purpose -- but i will double check that...actually I am not aware of the sim change feature. I have heard about sim lock feature, but never used it. Please feel free to elaboborate on either of these...


Finally -- still stuck with a gnote what works well except for the phone and data part (wifi still works well). More details about this can be found here: [Q] SIM not detected?? (ATT + polish GNOTE) - xda-developers
fwelland is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to fwelland For This Useful Post:
JunBringer (November 14th, 2011)
Old November 14th, 2011, 08:43 AM   #28 (permalink)
Member
 
Braxos's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Germany
Posts: 118
 
Device(s): Galaxy Ace 2.3.4
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 45 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fwelland View Post
RE s-pen work with other roms: probably -- I have put a "KK1" rom on and the S-pen and apps still seem fine. KK1 rom is some rom from HongKong and is an 'official samsung rom' (er, based on full samsung rom but some stuff removed.

RE: polish NOTES only? No i don't think so -- the OP of this thread appears to have a german NOTE. However there is at least one other guy on XDA with a polish NOTE from negri with same problem. There are a few people on XDA that have had similar issues but gnotes from different places. Their 'recipes' for fixing have not worked for me yet.

RE: re-seating the sim: countless times. I have cleaned it too. I have inserted it in to a N1 and a SGT -- both work. It is a very old SIM - but it is a 3g one. I guess there is a very remote chance that my "gnote lost its taste for it"?

RE: sim lock or sim change no or not on purpose -- but i will double check that...actually I am not aware of the sim change feature. I have heard about sim lock feature, but never used it. Please feel free to elaboborate on either of these...


Finally -- still stuck with a gnote what works well except for the phone and data part (wifi still works well). More details about this can be found here: [Q] SIM not detected?? (ATT + polish GNOTE) - xda-developers

Try a friends/family Sim card newer/older then yours it may is the type of the Sim making the problems. At least for Europe they made some changes on them 3-5 years ago if I remember right.

Kj1 kj4 kj6 what version you got??
Braxos is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2011, 11:44 AM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

RE: try friends sim: checking into that, I have lots of iPhone friends on ATT and lots of VZ friends. VZ friends can't help. The iPhone peeps, some don't know what a SIM is, some may have micro SIMS; some have grandfather unlimited iPhone data and based on previous stuff on XDA, ATT knows when you put an unlimited iPhone data SIM into a non-IPhone -- and they try to use that as an excuse to 'un-grandfather' people.

RE my kernel:

Code:
Baseband
N7000XXKJ6

Kernel 
2.6.35.7-N7000ZSKK1-CL706440
se.infra@SEP-67 #2

Build Number
GINGERBREAD.ZSKK1
kinda stuck doing this silly w-o-r-k thing...but I have a few more options to try, soon I hope.

But any/all suggestions welcome. ....
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 14th, 2011, 07:36 PM   #30 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 104
 
Device(s): Samsung Galaxy Note on AT&T
Carrier: Not Provided

Thanks: 48
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

May I ask where you guys ordered your Galaxy Notes from?
mightymoose02 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 14th, 2011, 07:55 PM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Negri.

Still Dead. Almost exhausted all my options...
fwelland is offline  
Reply With Quote
Old November 15th, 2011, 03:04 AM   #32 (permalink)
Member
 
Braxos's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Germany
Posts: 118
 
Device(s): Galaxy Ace 2.3.4
Carrier: Not Provided

Thanks: 2
Thanked 45 Times in 35 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fwelland View Post
RE: try friends sim: checking into that, I have lots of iPhone friends on ATT and lots of VZ friends. VZ friends can't help. The iPhone peeps, some don't know what a SIM is, some may have micro SIMS; some have grandfather unlimited iPhone data and based on previous stuff on XDA, ATT knows when you put an unlimited iPhone data SIM into a non-IPhone -- and they try to use that as an excuse to 'un-grandfather' people.

RE my kernel:

Code:
Baseband
N7000XXKJ6

Kernel 
2.6.35.7-N7000ZSKK1-CL706440
se.infra@SEP-67 #2

Build Number
GINGERBREAD.ZSKK1
kinda stuck doing this silly w-o-r-k thing...but I have a few more options to try, soon I hope.

But any/all suggestions welcome. ....

I was allways think Ku-Klux-One is bad. People who have a att Note and working or not could check if they have ROM kj6 but kk1 kernel??

here is a SS from a German unlocked Note
Braxos is offline  
Last edited by Braxos; November 15th, 2011 at 03:23 AM. Reason: Added kernel SS
Reply With Quote
Old November 15th, 2011, 07:32 AM   #33 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 47
 
Device(s): HTC One X, Samsung Galaxy Note
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 7 Times in 5 Posts
Default

"Go to Settings --> Wireless and Network --> and Access Point Names. You might have to make a new apn. "

This is what worked for me with the following exception: For APN Type, I selected "Internet + MMS". After that (I might have rebooted too) my data started working. Prior to that I only had phone calling capability.

From XDA Developer forums:
-----------------------------------------------
Originally Posted by Funk2641
Did you put the APN in correctly?

Name: AT&T
APN: wap.cingular
Proxy: leave blank
Port: leave blank
Username:WAP@CINGULARGPRS.COM
Password:CINGULAR1
Server: leave blank
MMSC: http://mmsc.cingular.com
MMS Proxy: wireless.cingular.com
MMS Port: 80
MCC:310
MNC:410 (note. this could also be 310, 41 or 15)
APN Type: leave blank

Go to Settings --> Wireless and Network --> and Access Point Names. You might have to make a new apn. (like I did)
-----------------------------------------
I originally found this from another poster on XDA forums, but couldn't locate the original link.
DroidDaddy is offline  
Last edited by DroidDaddy; November 15th, 2011 at 07:34 AM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DroidDaddy For This Useful Post:
mightymoose02 (November 16th, 2011)
Old November 15th, 2011, 08:11 AM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Fixed!!!!

I am back in business!

It took several re-flashes; but I have phone and H+ service now.

I will try to provide a more detailed read-out and some play by play soon.


Thanks to all that helped!

There are a few more details on the XDA thread for those that can't wait: RESOLVED [Q] SIM not detected?? (ATT + polish GNOTE) - xda-developers
fwelland is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to fwelland For This Useful Post:
mightymoose02 (November 15th, 2011)
Old November 15th, 2011, 09:37 AM   #35 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes Please let us know what you did play by play
gurren is offline  
Reply With Quote
Old November 16th, 2011, 11:07 AM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

(This is a copy and paste job from the XDA message found towards the end of the XDA thread here: RESOLVED [Q] SIM not detected?? (ATT + polish GNOTE) - xda-developers )
------------------------------------
So here is a play by play that cased the problem in first place (I still don't know what specific action caused this issue):
  1. Very Late Oct. I Pre-order GNOTE from Negri
  2. Ships and arrives on 11/9! Yay! Drop in my ATT SIM (2GB SmartPhone service); configure APN and away we go.
  3. Works great! I show off. I install apps. I read XDA. I see cool stuff to try. I try cool stuff.
  4. Somewhere along the way I see the T-Mobile and 1700 thread and think cool "what does mine say?".
  5. Somewhere along the way I learn about ODIN no-flashie and yellow triangle.
  6. Somewhere along the way I read up about rooting.
  7. I check out recovery to see what it says about my kernel and the yellow triangle. I hard re-boot (hold power key) instead of choosing reboot option in recovery mode (if there was one).
  8. I check out the service menu, just to see what was there. I *never* change anything (or never meant too) nor do I ever hit 'cancel' or quit. I just use the 'back' softkey to leave the service menu.
  9. Install Titanium Backup, notice it needs root; contemplate rooting....
  10. polish carrier "Plus" un-removable bloatware was set to auto-update so a bunch of their stuff updates. It annoys me, but seems harmless and note that I would use TB to remove after i get around to rooting...
  11. Poke on WWW/xda and others to find a good way to migrate all my SMS & MMS from SGT to GNOTE (Why is that soo hard?)
  12. Used Mybackup free, which seems like it had good process for this and email the backup zip from SGT to my gmail. (PS: The back up part is easy and free, but you can't restore if you don't pay...I didn't know that until after this adventure....)
  13. gmail on note won't download the zip. I fixed this on sgt, how did I do that? Ah was it 'Download all'? Install on gnote, no worky. Maybe I need to restart a bunch of stuff to get download all working. Heck I will just reboot. This was early on 11/13.
  14. Ok reboot. Crud still can't download zip. Tinker tinker and think to my self " why didn't I just save to my nas from SGT and pull over to note... Hey wait, I don' t have any cell signal."
  15. This thread begin not too long after that....

Now here is the things that I did over a couple of days that finally fixed it (sorry, I don't know what specific combo of steps fixed it):
  1. freak out, but then regain composure.
  2. scour WWW, xda, etc. Notice some others with similar problems.
  3. pull sim out and test on other phones; clean sim, re-insert, re-try. Rinse and repeat several times.
  4. Begin this thread.
  5. Realize that I might have to mod my new GNOTE and think: "No problem, I didn't want to start modding my gnote this soon, but this forces me too. Besides I don't like all the polish carrier bloat anyway and need/want root.... "
  6. Root and CWM, first using "Simple Method" at end of first post here: [16Nov11]How to Root/Unroot Samsung Galaxy Note + CWM (simple step at end of post) - xda-developers
  7. As expected, that didn't change anything but was pre-requisite to flashing KK1 ROM from this post: [ROM] N7000ZSKK1 Hong Kong Version [11.11.2011] [Android 2.3.6] - xda-developers
  8. flashed KK1 via CWM. Restart and re-config phone: no dice. Tinker Tinker Tinker, begin to worry abit, think about RMA at negri and if they' d squawk about a modded phone that is is RMA'ed.
  9. Factory reset -> "Settings->Privacy->Factory Reset". No changes.
  10. Notice that service menu is empty?? (* # * # 1 9 7 3 2 8 6 4 0 # * # * on key pad). It is almost like there is no 'cell hardware' installed.
  11. Go thru the SIM pull & re-insert drill again. Having wishful thoughts that my 3G sim; which is at least 4 years old, may not 'taste' right to the GNOTE (despite it working just fine for 3 days). Finally locate a non-iPhone ATT SIM to test -- didn't work. Notice this new sim fits 'tighter' and seem slightly bigger. Should I get a new SIM? Put a layer of scotch tape over the non-contact side of sim with the idea that it may make it tighter while inserted and encourage better contact....grabbing at some straws here...Nothing...
  12. Tried the KJ6 Modem from here: [modem] N7000XXKJ6 - N7000XXKJ4 - xda-developers
  13. No CWM on KK1 rom. But used 'Quick Boot' that installed with rom to boot into recovery (android recovery 3e). Try to flash the modem zip from above but get a signature fail issue.
  14. Thinking that maybe modem will flash with CWM recovery instead of android recovery.
  15. apply 'already-rooted' script from the root thread above (using the KK1 version of the script)
  16. perms denied!?!? But I am rooted??
  17. I then just run 'not-rooted-yet' -- zerdlings did find their target. Success rooted and reboot. I wasn't expecting any changes yet but did some tests anyways -- nope no 3g/cell -- everything else works well. Try to hide this problem from my wife, who feels the whole world should have an 'I' before it; and eagerly looks forward to paying an annual tithe to some fruit company in California.
  18. With KK1 and CWM in place I flash KJ6 modem from above. Flash works (or doesn't say it didn't work)! But doesn't change anything: still no GSM/3g. Service menu still blank.
  19. I then engaged in a series of the following (some steps repeated several times but I have no recollection of a particular order):
    • worry
    • reinsert sim
    • reboot phone
    • factory reset phone
    • wipe dalvik
    • wipe cache
    • factory wipe with CWM recovery (instead of Settings->Privacy)
    • tinker with CWM->Advanced->key & log and some others (sort interesting)
    • tinker with kies (note that KK1 rom is pretty different in what it has for USB stuffs -- if I ever get out of this mess, I may want to see if I can get to USB menu that I am more comfortable with)
    • tinker with ODIN and consider flashing with ODIN - but can't find tar artifacts for odin. NOTE: I never did any ODIN operations. But ODIN did see my phone while connected.
    • Consider seeing if there is a way to convert a CWM style zip in to tars flashable by ODIN. Learned some stuff about odin and its TARs. Making tars from cwm style zips looks really really unlikely (assuming you don't want to push the CWM zip to a phone first).
    • Postpone lots of things that I should be doing: work, family, sleeping, etc.
  20. Flirted with trying a different rom, but didn't find one I liked.
  21. Used ES File Explorer to explore the guts of the root file system. Learned a few things. I am a full time linux desktop user and was familiar with a lot of things that I saw.
  22. Starting to have lots of remorse and thinking I just should have waited.
  23. Monday night about 11pm EST; pretty beaten down and been engaged modding/hacking for 36hrs, on and off, with 0 results: I draft and send an email to negri, omitting the specifics, but humbly asking for a return. Go to bed, sad.
  24. awoke early on tues 11/15 (5:15 am) this this on my mind.
  25. ChodTheWacko suggested that he just put the KK1 rom zip on his sdcard and let CWM go and he was good. I thought: "I have done that, but what the hey. Lets do it again. I still have the ZIP on my sdcard, I will just lay here in bed and do it..."
  26. It worked!

TL;DR f*cked my GNOTE's modem software somehow, and it took several CWM rom/kernel re-flashes be for I un-f*cked it.

I still don't have my text message and mms migrated over to my gnote (the mms part is the hard part/sms stuff is easy). I may have another thread about that since my use of TB to backup my sms/mms from SGT to migrate to GNOTE ended in a corrupted smd/mms DB and had to do another factory reset.
fwelland is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to fwelland For This Useful Post:
mightymoose02 (November 16th, 2011)
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Note
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.