Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Precedent

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 20th, 2012, 04:58 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry area51 rom

okay so my precedent was incredibly slow..... so i installed the new rom from area51 its awesome in everyway it was painless an headache free ive had no problems with my phone until today. i cant play any video youtube nothing?? it says (sorry video cannot be played)???? if any of you pros could help me out itd be greatly apriciated! iv tried everyt i know to do. im new to this still but iv caught on quickly. but no videos is killer i jus hope somthing can be done

mike160 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 20th, 2012, 05:28 PM   #2 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fayetteville, NC, USA
Gender: Male
Posts: 8,955
 
Device(s): Note3 stock (so far) been replaced. Working great so far.
Carrier: AT&T

Thanks: 6
Thanked 2,541 Times in 2,354 Posts
Default

I just tried the YouTube app on wifi. Works with no problem. You could be in an area with no 3G. (I had to try it, because I don't normally use YouTube on my phone. I even had to restore it from backup, since I deleted it a long time ago.)
Rukbat is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 05:51 PM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry

Quote:
Originally Posted by Rukbat View Post
I just tried the YouTube app on wifi. Works with no problem. You could be in an area with no 3G. (I had to try it, because I don't normally use YouTube on my phone. I even had to restore it from backup, since I deleted it a long time ago.)
im tethering with it now. but i tryed wifi earlyer it played for a few seconds an stoped an said cannot play video i cant play on 3g or wifi?? i dont know whats wrong it worked yesterday? everyt else is great but thats a true bummer.. i was gona jus watch it threw opera mini an save the storage space downloading youtube app. but neither work? no videos at all? im soooo open for suggestions........
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 05:53 PM   #4 (permalink)
Member
 
xPureEvilx's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Onaway, MI
Posts: 129
 
Device(s): Rooted Samsung Galaxy Precedent [ROM][AA51]AreaRomv2.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 58 Times in 29 Posts
mjohns2002
Default

I just had to test it too as I dont watch you tube on my phone either. It worked on both wifi and 3G and Iam running AreaRom. So I would guess its your signal, How many bars do you have?
__________________
"Dont ask me a question, If your not ready for the answer!"

www.EvilDroid.net
[Web Design - Personal Blogs - IRC Setup]
xPureEvilx is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 08:04 PM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by xPureEvilx View Post
I just had to test it too as I dont watch you tube on my phone either. It worked on both wifi and 3G and Iam running AreaRom. So I would guess its your signal, How many bars do you have?
Signals not too bad it does even when I'm connected to widow? Its not just YouTube though any online video? Do you have any sugesions on how I could get it goin? The weird this g is it started all of a sudden? It worked at first? Thanks by the way.. mayby its miner?
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 08:34 PM   #6 (permalink)
Member
 
xPureEvilx's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Onaway, MI
Posts: 129
 
Device(s): Rooted Samsung Galaxy Precedent [ROM][AA51]AreaRomv2.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 58 Times in 29 Posts
mjohns2002
Default

I would try connecting to wifi and see if the videos work, if they do that will tell you that its your 3G connection and not the rom. if you dont have wifi in your house then goto mcdonalds or starbucks or almost any where lol
xPureEvilx is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xPureEvilx For This Useful Post:
mike160 (February 20th, 2012)
Old February 20th, 2012, 09:47 PM   #7 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by xPureEvilx View Post
I would try connecting to wifi and see if the videos work, if they do that will tell you that its your 3G connection and not the rom. if you dont have wifi in your house then goto mcdonalds or starbucks or almost any where lol
Yea its the same... it says sorry video cannot be played?? Is their anything I could possibly do??
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 09:50 PM   #8 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fayetteville, NC, USA
Gender: Male
Posts: 8,955
 
Device(s): Note3 stock (so far) been replaced. Working great so far.
Carrier: AT&T

Thanks: 6
Thanked 2,541 Times in 2,354 Posts
Default

Back up your apps and make sure your contacts, pictures, all your data are backed up, then reinstall the ROM and see if videos work.
Rukbat is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 12:01 PM   #9 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Rukbat View Post
Back up your apps and make sure your contacts, pictures, all your data are backed up, then reinstall the ROM and see if videos work.
rukbat you da man!! its working again.. i also know now what did it its the 3g optimize changing your proxys to 0000 iv tested it for times it plays video until you do that.. my loading still sucks on this phone even with good signal??? thanks everybody....
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 10:55 PM   #10 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fayetteville, NC, USA
Gender: Male
Posts: 8,955
 
Device(s): Note3 stock (so far) been replaced. Working great so far.
Carrier: AT&T

Thanks: 6
Thanked 2,541 Times in 2,354 Posts
Default

Great - glad you got it working. I don't know what you mean by "my loading still sucks on this phone" - slow 3G download speeds? (But fast enough for video?) One of these days I might download Speedtest and check my download speed - I use wifi most of the time. (I've used about 30k on the phone so far this month, and I've downloaded a few GBs of files - all on wifi.) AFAIC, 1mbps is all you're going to get unless you're downloading on a very short (less than a couple of hundred miles) path, so until the internet speeds up, I'm not worried about download speeds.
Rukbat is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 22nd, 2012, 11:53 PM   #11 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Rukbat View Post
Great - glad you got it working. I don't know what you mean by "my loading still sucks on this phone" - slow 3G download speeds? (But fast enough for video?) One of these days I might download Speedtest and check my download speed - I use wifi most of the time. (I've used about 30k on the phone so far this month, and I've downloaded a few GBs of files - all on wifi.) AFAIC, 1mbps is all you're going to get unless you're downloading on a very short (less than a couple of hundred miles) path, so until the internet speeds up, I'm not worried about download speeds.
the loading like if im trying to watch a video on youtube..... it kills me thats all i wana do lol it has to pause an load over an over jus to watch a 2 minute video??? idk what to do.. iv rooted change to area rom 2.2 greenbread.. would tha auto task killer work? it says it has 3g an memory tweaks? i jus dont know if i can use it with greenbread????? it already has task killer??
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2012, 04:22 PM   #12 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fayetteville, NC, USA
Gender: Male
Posts: 8,955
 
Device(s): Note3 stock (so far) been replaced. Working great so far.
Carrier: AT&T

Thanks: 6
Thanked 2,541 Times in 2,354 Posts
Default

Task Killer doesn't actually do anything useful - Android inherently kills tasks if it needs to.

As far as pausing during a video, that sounds as if the connection is just too slow for video. You need at least 600-700kbps for low quality video. Don't even think of high quality YouTube on a Precedent. Have you run Speedtest's app to see what kind of download speeds you get? Regardless of how great the tower is, if you're far from it, or there's noise cutting up the signal, your speed will be terrible. You need a lot better signal for high speed data than you do for perfect voice.
Rukbat is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Rukbat For This Useful Post:
mike160 (February 23rd, 2012)
Old February 23rd, 2012, 07:33 PM   #13 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

thaks man uv been a big help.. i know its no iphone but i jus wish i could watch a video here an their. iv heard other guys on here say youtube works good on precedent? i know hogh quilty is out. do you have any ideas of anytjing else i can do to it? all iv done is area mod? what u think bout the tweaks on auto task killer??? an thanks by the way.. ill download speedtest an let u know what im getn..
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2012, 08:08 PM   #14 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

ping 282 /download 60kbps /upload 80kbps??? thats bad huh???
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2012, 08:49 PM   #15 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fayetteville, NC, USA
Gender: Male
Posts: 8,955
 
Device(s): Note3 stock (so far) been replaced. Working great so far.
Carrier: AT&T

Thanks: 6
Thanked 2,541 Times in 2,354 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mike160 View Post
ping 282 /download 60kbps /upload 80kbps??? thats bad huh???
60 down? That's dial-up speed. Get an app that shows you where the towers are (look on the Market - I forgot the names of the apps, but there are a few of them) and see where the nearest one is. It's probably not close.

Either go near a tower or use wifi and run the YouTube app. I have no problems on a crappy wifi connection.
Rukbat is offline  
Reply With Quote
Old February 23rd, 2012, 09:09 PM   #16 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Feb 2012
Location: myrtle beach sc
Posts: 23
 
Device(s): Galaxy precedent
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

ok ill do that... do you think flashing a prl would do me any good? im sorry for pickin ur brain so much lol i really apriciate.. i wanted too ask two things though o e is when i flash prl do i need to know my original one? and do you think the tweaks on atk would help me any? thanks man.
mike160 is offline  
Reply With Quote
Old February 24th, 2012, 07:26 AM   #17 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fayetteville, NC, USA
Gender: Male
Posts: 8,955
 
Device(s): Note3 stock (so far) been replaced. Working great so far.
Carrier: AT&T

Thanks: 6
Thanked 2,541 Times in 2,354 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mike160 View Post
ok ill do that... do you think flashing a prl would do me any good?
Not unless there's a tower closer to you that your PRL doesn't allow you to connect to - which is highly unlikely.
Quote:
im sorry for pickin ur brain so much
That's what this is all about - helping each other.
Quote:
when i flash prl do i need to know my original one?
Not only know the number (which is is in phone info, so it's trivial to find) but have a copy of the file. If the one you flash doesn't work, you can just flash the original back. (You might be able to do an OTA - over the air PRL load. I don't know because I haven't tried to do it yet. But it's a lot easier to just have the original file available.)
Quote:
and do you think the tweaks on atk would help me any?
That depends on the problem. You know - if you have a pain in your head due to a tumor, surgery might help. But if the pain is due to banging your head against a brick wall, there's a simpler solution. For example, when I run my laptop on my deck, if someone runs the microwave, I lose my wifi connection. The solution is simple - wait for the microwave to finish. You could just have something causing a lot of noise, which would degrade the signal to the point that data transfer is slow. (You only need about 24kbps for voice.) Or it could be that Sprint has sucko coverage of your house, in which case you have to find out who has good coverage and, if it's AT&T or Tmo, go with a BYOD SIM and a different phone.

You can't fix a problem until you know what the actual problem is. Slow data is a symptom - you have to find the cause. If standing half a mile, in sight, from the tower gives you good speed, it's not the phone or the tower. If not it ccould be the phone. One step at a time. (Fixing what's not broken is the fastest way to break something.)
Rukbat is offline  
Reply With Quote
Old February 27th, 2012, 04:36 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Area51 Web site, working?

So i went to area51's web site earlier today and tried clicking on some of the links there. Most of them gave me some error message and would not load. I had heard in some threads that the site was shut down, however there seemed to be recent posts from other people there. Anyone know what is up with this site? I would really like to play with some of the mods they have worked on.
John Brahh is offline  
Reply With Quote
Old February 27th, 2012, 07:11 PM   #19 (permalink)
nick092990
Guest
 
Posts: n/a
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Default

Yes the site is working they are just doing some changes to it right now
 
Reply With Quote
Old February 27th, 2012, 07:11 PM   #20 (permalink)
Member
 
xPureEvilx's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Onaway, MI
Posts: 129
 
Device(s): Rooted Samsung Galaxy Precedent [ROM][AA51]AreaRomv2.3
Carrier: Not Provided

Thanks: 23
Thanked 58 Times in 29 Posts
mjohns2002
Default

Quote:
Originally Posted by John Brahh View Post
So i went to area51's web site earlier today and tried clicking on some of the links there. Most of them gave me some error message and would not load. I had heard in some threads that the site was shut down, however there seemed to be recent posts from other people there. Anyone know what is up with this site? I would really like to play with some of the mods they have worked on.

I was doing work on the site, sorry about that. Everything should be good now.
xPureEvilx is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply

Samsung Galaxy Precedent
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy Precedent is an entry level device for Straight Talk. Unlike some of it's Galaxy S cousins, you wont find some of the higher end "Galaxy S" features and it doesn't have the familiar TouchWhiz interface seen on s... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Precedent
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.