Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Prevail

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old March 24th, 2012, 06:02 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Topken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default 3G not working?

For the past few days I haven't had 3g . My prevail has been stuck on 1x and my battery has been lasting a lot less then what I normal get. So I am thinking it keeps losing the connection and reconnecting which takes a larger toil on the battery then a solid connection.


Anyone having the same issues?

Advertisements
Topken is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Topken For This Useful Post:
jmax81 (April 5th, 2012)
sponsored links
Old March 24th, 2012, 06:08 AM   #2 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,296
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

First , I would try pulling my battery for a couple of minutes then installing it and see if that will fix your problem . If that didn't work , I would install one of my CWM backups and try that . If it still wasn't fixed , I would use Odin . If Odin doesn't fix it , I would think that either you've got network or hardware problems .
__________________
Is there a reason you're not rooted yet??
Do the right thing and hit THANKS!
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to wetbiker7 For This Useful Post:
jmax81 (April 5th, 2012)
Old March 24th, 2012, 09:25 AM   #3 (permalink)
AF Contributor
 
Join Date: Jul 2011
Location: Chicago, IL
Posts: 1,244
 
Device(s): SGS2- GB08, Samsung Prevail- CTMod 3.75
Carrier: Not Provided

Thanks: 154
Thanked 278 Times in 167 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Topken View Post
For the past few days I haven't had 3g . My prevail has been stuck on 1x and my battery has been lasting a lot less then what I normal get. So I am thinking it keeps losing the connection and reconnecting which takes a larger toil on the battery then a solid connection.


Anyone having the same issues?

Sounds like you have a tower down. Not much you can do.
kevincott is offline  
Reply With Quote
Old March 24th, 2012, 10:56 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 82
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Topken View Post
For the past few days I haven't had 3g . My prevail has been stuck on 1x and my battery has been lasting a lot less then what I normal get. So I am thinking it keeps losing the connection and reconnecting which takes a larger toil on the battery then a solid connection.


Anyone having the same issues?

Sounds like you need to call boostmobile good luck.
cyberapps is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to cyberapps For This Useful Post:
jmax81 (April 5th, 2012)
Old March 25th, 2012, 02:51 AM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Topken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

Cant call when my only phone isnt working and so I play the waiting game with emails with them. Wonder how many emails its going to take and wonder if they are going to add any money to my account for me having to bitch at them about their non existent service for the past week or so.
Topken is offline  
Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 03:08 AM   #6 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,296
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

They've always been pretty good about giving me credits when I've been without service . As a matter of fact , I've never been refused a credit when complaining about being without service .
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 09:38 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: PA/NJ Usa
Posts: 922
 
Device(s): Evo 3d. Evo 4g. Galaxy SII. Nexus S 4g. Galaxy Prevail (the most loved), Galaxy S3
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 62
Thanked 346 Times in 213 Posts
Default

Topken I'm not sure where you're located but I'm in Easton, PA area. I've had problems with my service very similar. No 3g or 1g icon at all. I called and talked to Boost Mobile yesterday. They gave me a ticket number and they're supposed to call back monday. Hope they can solve it. Android phone without internet is depressing! Other than those games unable to download pesky adverts!

Have you tried to update your profile and prl? Settings> About Phone> System Updates. That's something that they tried with me. Perhaps it'll work for you. Good luck.
kolosus is online now  
Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 08:13 PM   #8 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Topken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

Seems there was a network outage here guess I will see how the phone is over the next couple of days if the connection still crap like it was ill be emailing them again.

Now my prevail seems to be data roaming at least according to a notification I received.

Ok my service has been crap for the past 2 weeks and if its still like this next month will be my last month with boost mobile. I will be looking into another carrier probably a 4g one instead of the lousy 3g speeds I have been getting since day 1 with this device.

I tried a number of different prls and not one of them made a difference for me.
Topken is offline  
Last edited by Topken; March 31st, 2012 at 12:49 AM.
Reply With Quote
Old March 31st, 2012, 09:53 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 82
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wetbiker7 View Post
They've always been pretty good about giving me credits when I've been without service . As a matter of fact , I've never been refused a credit when complaining about being without service .

Same here i bitch at them without service and they gave me $400.00 credit....
cyberapps is offline  
Reply With Quote
Old April 1st, 2012, 07:24 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: PA/NJ Usa
Posts: 922
 
Device(s): Evo 3d. Evo 4g. Galaxy SII. Nexus S 4g. Galaxy Prevail (the most loved), Galaxy S3
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 62
Thanked 346 Times in 213 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cyberapps View Post
Same here i bitch at them without service and they gave me $400.00 credit....
Whoa! How did you manage that? $400 will take me through the whole year almost without having to put money into my account!

What happened and how did you go about doing this? Is is an early April Fool's joke? Is there one too many zeros in that figure?
kolosus is online now  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 2nd, 2012, 08:20 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been having the same problems in the Chicago burbs! This has been going on for the last week or so. In addition to losing 3G, I've had 5 dropped calls! I've never had that happen before and I've been with Boost for 3 years.

Boost must be having some serious issues if this is going on all over the country.
Dastard is offline  
Reply With Quote
Old April 2nd, 2012, 08:44 AM   #12 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Topken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

Dastard I am not that far from you to be honest just across Michigan Lake in the Michiana area. Meaning south west lower Michigan here
Topken is offline  
Reply With Quote
Old April 2nd, 2012, 12:03 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Topken View Post
Dastard I am not that far from you to be honest just across Michigan Lake in the Michiana area. Meaning south west lower Michigan here
I suppose that isn't "far", but we can't possibly be on the same network. South West lower Michigan is still 2 states over!

I called them up... what a ****ing task that is, and spent 10 minutes navigating menus before finding the option to speak to someone. Then I went through 3 layers of tech support before I got to someone who called themselves an "Advanced Tech Support" person, but she just said there is an outage in my area related to: "Upgrading your towers for higher quality phone calls!"

Which is exactly what I would expect them to say was the source of any outage. When I pointed out that people all over the country are experiencing the same loss of 3G, and all within the last couple weeks, she would not begin to imagine that there could be any connection.

I am really disappointed by how hard it is to speak to someone there, and then how hard it is to get to tech support. The actual menu structure was oddly phrased, and when it came time to actually speak to someone the voice-over paused for 5 seconds after rattling things off, before then saying which number to press for that! If I hadn't already spent 10 minutes going through the options to know that there should be such an option, I would have assumed in the 5 second gap that I had reached a dead end in that menu. Such obvious attempts to frustrate customers and keep them from talking to someone is seriously saddening.
Dastard is offline  
Reply With Quote
Old April 2nd, 2012, 12:49 PM   #14 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Topken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

You could of saved yourself those 10mins by hitting 88 within the first prompt.
Topken is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Topken For This Useful Post:
aanairai (June 21st, 2012), jmax81 (April 6th, 2012)
Old April 5th, 2012, 10:17 PM   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Damascus virginia
Gender: Male
Posts: 99
 
Device(s): Zte warp,( rooted ) Halo bean, Lg optimus f7(rooted) stock
Carrier: Boost mobile

Thanks: 86
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

Same thing here, just getting 1x icon no 3g im in Damascus. VA.all this 3g stuff started when I rooted my phone I also installed ctmod 3.4 I may have done something wrong because I'm still on Fa19,
jmax81 is offline  
Last edited by jmax81; April 6th, 2012 at 09:50 AM.
Reply With Quote
Old April 5th, 2012, 11:45 PM   #16 (permalink)
Member
 
MiguelAMX's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 216
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 51 Times in 35 Posts
Default

Same here for Lake Worth, Greenacres, and West Palm Beach area. I'll call them tomorrow and see if I can get some free credits towards my account. This issue has been going on for 2 weeks now.

also my clock is weird now. The system clock will say .. 12:00pm but my notification bar clock says 4:00pm. I dont know what the hell is going on.
MiguelAMX is offline  
Reply With Quote
Old April 6th, 2012, 05:30 PM   #17 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Damascus virginia
Gender: Male
Posts: 99
 
Device(s): Zte warp,( rooted ) Halo bean, Lg optimus f7(rooted) stock
Carrier: Boost mobile

Thanks: 86
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wetbiker7 View Post
First , I would try pulling my battery for a couple of minutes then installing it and see if that will fix your problem . If that didn't work , I would install one of my CWM backups and try that . If it still wasn't fixed , I would use Odin . If Odin doesn't fix it , I would think that either you've got network or hardware problems .
Which backup would you use, and can I please get a link?
jmax81 is offline  
Reply With Quote
Old April 6th, 2012, 05:40 PM   #18 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,296
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jmax81 View Post
Which backup would you use, and can I please get a link?

The CWM backup that I was referring to is one that I made from my phone and can only be used with my phone . The other I was talking about is in the Odin thread . I'll give you the link to it . If you have any questions about it , post them in the thread plz .

I use the EJ06 zip in the Odin thread because I get better signal and 3g from it . If you use that , you will need to use either CTMod 3.4 , CM7 or an app that will allow you to disable the FA19 update . CTMod 3.4 and CM7 will not get the update . You can also install all the FA19 tar files except the phone.tar . You will need to use the EJ06 phone.tar . That will stop the update too .

You may wanna just try the rooted FA19 version first and see what your signal and 3g are like first .

http://androidforums.com/galaxy-prevail-all-things-root/375550-odin-return-phone-stock-factory-updated-02-23-new-fa19-image.html
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to wetbiker7 For This Useful Post:
jmax81 (April 6th, 2012)
Old April 11th, 2012, 01:11 PM   #19 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Damascus virginia
Gender: Male
Posts: 99
 
Device(s): Zte warp,( rooted ) Halo bean, Lg optimus f7(rooted) stock
Carrier: Boost mobile

Thanks: 86
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Topken View Post
For the past few days I haven't had 3g . My prevail has been stuck on 1x and my battery has been lasting a lot less then what I normal get. So I am thinking it keeps losing the connection and reconnecting which takes a larger toil on the battery then a solid connection.


Anyone having the same issues?
Had same thing went on for weeks, my phone just needed some honey bread. 3g back after installing the new honey bread rom. thanks guys this is awesome!!!!
jmax81 is offline  
Reply With Quote
Old April 15th, 2012, 10:32 AM   #20 (permalink)
Member
 
Xruptor's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 409
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 124
Thanked 142 Times in 82 Posts
Default

I've had this happen to me a few times. This usually happened when switching from WIFI to 3G. However, there was this one time where I was getting 1x regardless of wifi. It turned out there was a blackout in the area and they were trying to fix it. Several hours later my phone was working fine again.
Xruptor is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 15th, 2012, 12:29 PM   #21 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: PA/NJ Usa
Posts: 922
 
Device(s): Evo 3d. Evo 4g. Galaxy SII. Nexus S 4g. Galaxy Prevail (the most loved), Galaxy S3
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 62
Thanked 346 Times in 213 Posts
Default

You're lucky. I spent over a week with no 3g, intermittent 3g. It would go and come as it pleased. It was very depressing. Android - internet = depressing.

Fortunately it was fixed after the said period. I asked Boost a few times they said that it's being worked on... but they didn't offer me a refund or partial or anything... But even then I love Boost so much I'd never leave them!
kolosus is online now  
Reply With Quote
Old April 16th, 2012, 05:05 AM   #22 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,296
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kolosus View Post
You're lucky. I spent over a week with no 3g, intermittent 3g. It would go and come as it pleased. It was very depressing. Android - internet = depressing.

Fortunately it was fixed after the said period. I asked Boost a few times they said that it's being worked on... but they didn't offer me a refund or partial or anything... But even then I love Boost so much I'd never leave them!
I would have asked for them to reimburse me. They've given me a credit on several occasions when I was without service. I asked though and let them know that I was pissed.
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old April 19th, 2012, 09:14 PM   #23 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Topken's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 206
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 18 Times in 16 Posts
Default

Figured I would share this with everyone 3G and 4G Wireless Speed Showdown: Which Networks Are Fastest? | PCWorld

Shows that sprints 3G speeds suck compared to the other carriers here in the us and considering boost mobile runs off sprint towers we are even more shafted then their on contract accounts.
Topken is offline  
Reply With Quote
Old May 16th, 2013, 07:17 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Gender: Male
Posts: 5
 
Device(s): ZTE Force N9100
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having similsr problems with my 3g I have a samsung galaxy prevail from boost mobile. a error message keeps coming up. I have ctmod 3.80 with koumakernel
cataldojr is offline  
Reply With Quote
Old May 16th, 2013, 02:05 PM   #25 (permalink)
AF Contributor
 
wetbiker7's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: So-Cal
Gender: Male
Posts: 7,296
 
Device(s): SamsungGalaxy S3, LG Marquee, Asus TF300T 32GB w/ dock, SamsungGalaxy Prevail
Carrier: Boost

Thanks: 1,918
Thanked 3,252 Times in 2,151 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cataldojr View Post
I am having similsr problems with my 3g I have a samsung galaxy prevail from boost mobile. a error message keeps coming up. I have ctmod 3.80 with koumakernel

Have you tried reverting back to stock w/ Odin? If so, does your 3g work on stock? If not, it's on Boost's end. Try a prl and profile update too. That may work. If not and you still don't have 3g while running stock, contact Boost. They may need to reset on their end.

If you do have 3g on stock, then re-flash your copy of CTMOD. Make sure you do a factory reset before flashing. If that doesn't work, try re-downloading CTMOD and flashing it again.
wetbiker7 is online now  
Reply With Quote
Old May 16th, 2013, 02:29 PM   #26 (permalink)
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
 
Lordvincent 90's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: grand rapids,mi
Gender: Male
Posts: 4,815
 
Device(s): Galaxy Prevail, Galaxy Prevail II, Kyocera Hydro, Nexus 7 (Grouper), Galaxy rush, Htc One SV
Carrier: of the deadly t-virus

Thanks: 1,734
Thanked 2,413 Times in 1,683 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cataldojr View Post
I am having similsr problems with my 3g I have a samsung galaxy prevail from boost mobile. a error message keeps coming up. I have ctmod 3.80 with koumakernel
Have you called customer service regarding this error? There may be an outage in your area.

Phew thing you could try is to update your data profile.

you may need to switch to half ass rom temporarily to do so. I don't think i checked to see if blood had added that menu back with 3.8

If this is the case-
make a backup.
Flash H.A.R.
Let it boot.
Go to settings> about phone> system update> update profile

(it may not be that exact wording, but it's something choose to that)
__________________
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
Lordvincent 90 is online now  
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy Prevail
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy Prevail is an entry level device for Boost Mobile. Unlike some of it's Galaxy S cousins, you wont find some of the higher end "Galaxy S" features and it doesn't have the familiar TouchWhiz interface seen on so m... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy Prevail
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.