Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree2Likes
  • 1 Post By gmbakes
  • 1 Post By Catfish

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old December 5th, 2010, 01:33 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WiFi Problem Galaxy S

Hi there.

I have a recurring problem connecting my Galaxy S to my home WiFi.

It was working fine until a week ago. Then it tried to connect. It could see my WiFi and said the signal was strong but when I tried to connect it came up with the obtaining IP address message. After a while it just stopped and I'm left with the message 'Disabled, Secured with WPA/WPA2 PSK'

I tried a factory reset which seemed to solve the problem but was a pain because I lose all my settings and apps.

Now after a week of working fine, I have the same problem all over again. Do I really have to do a factory reset every time?

I've tried forgetting the address and refinding it. But only the reset seems to work, for a while.....

Crackity Jones is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 7th, 2010, 01:43 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have the very same problem with mine, and as i can see on the internet, it is lots of us with this problem. I have done a factory reset twice, and it have been working fine on wifi for a week and now it wont connect again. It is obtaining IP, and then says my network is disabled. I have tried to change my router security from wep to WPA/WPA2 PSK, tried reseting router and change channel, nothing works and all 3 laptops at home work just fine on the wifi. This started after updating to froyo 2.2, and im starting to get pissed by this. I cant do a factory reset every week, and lose sms and apps all the time...I think Samsung needs to step up and fix this problem, or else i will return my phone and have my money back !!! I tried the volum up, homekey and power button, but it didn work either...So i have done the "Programs-Settings-Privacy-factory reset"
Sdi1000 is offline  
Reply With Quote
Old December 8th, 2010, 07:03 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Navan, Ireland
Posts: 4
 
Device(s): Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi All,

I too have problems with my home WiFi but, before reading this, was blaming it on my home Wifi Router.
Out of curiosity, what is the make and model of your home WiFi routers?
Mine is a Belkin G+ MIMO (F5D9230uk4 Version: v3000)

Thanks..P
Padzer is offline  
Reply With Quote
Old December 8th, 2010, 08:42 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

hi there....froyo has this problem with dynamic IP addresses...so please change ur settings and put ur ip address, dns, default gateway and netmask manually...the problem would be solved..i was facing the same problem and this solution worked perfectly for me...
lathiwala_99 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to lathiwala_99 For This Useful Post:
ksaichandra (March 14th, 2011)
Old December 9th, 2010, 04:01 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Navan, Ireland
Posts: 4
 
Device(s): Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

Hi All, I went out and bought a new WiFi router yesterday. Froyo is now happy to connect and stay connected using dynamic set up. As far as I'm concerned the problem lay with the old WiFi router I was using.
Padzer is offline  
Reply With Quote
Old December 9th, 2010, 04:40 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hope you are just as happy in a week or two.. What router btw ?
Sdi1000 is offline  
Last edited by Sdi1000; December 9th, 2010 at 04:44 PM.
Reply With Quote
Old December 9th, 2010, 04:44 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Padzer View Post
Hi All,

I too have problems with my home WiFi but, before reading this, was blaming it on my home Wifi Router.
Out of curiosity, what is the make and model of your home WiFi routers?
Mine is a Belkin G+ MIMO (F5D9230uk4 Version: v3000)

Thanks..P
Belkin Wireless G Router 2.4 GHZ (F5D7230-4 Version: 6000ea)
Sdi1000 is offline  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 02:35 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Navan, Ireland
Posts: 4
 
Device(s): Samsung Galaxy S
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

I bought a Edimax BR-6226N Wireless nLite Router (150Mbps).
Why do you think it will stop working in a few weeks?
Spent a few hours surfing and stuff yesterday evening and not a blip.
From what I'm hearing Belkin network products do have a bit of a (not so good) reputation....
Padzer is offline  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 04:27 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
princetonbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Princeton BC Canada
Posts: 29
 
Device(s): Samsung Galaxy S Vibrant - Bell
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lathiwala_99 View Post
hi there....froyo has this problem with dynamic IP addresses...so please change ur settings and put ur ip address, dns, default gateway and netmask manually...the problem would be solved..i was facing the same problem and this solution worked perfectly for me...

how do you do that?
princetonbc is offline  
Reply With Quote
Old December 10th, 2010, 04:56 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Padzer View Post
Hi,

I bought a Edimax BR-6226N Wireless nLite Router (150Mbps).
Why do you think it will stop working in a few weeks?
Spent a few hours surfing and stuff yesterday evening and not a blip.
From what I'm hearing Belkin network products do have a bit of a (not so good) reputation....
I dont know, i did a 3 button reset 2-3 days ago. (reset nr 3 by btw) Wifi was working good again. Had wifi on when i got to bed last night. Battery was at 90%. When i woke up today, phone had turned it self of with a completly drained battery !!????? So i hooked up the charger and was back to not able to connect to wifi. Obtaining IP adress....disabled !! FFS !!!!
Sdi1000 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old December 13th, 2010, 03:14 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

There is a simple solution for the wifi problem that Zaba22 has found! Go to the Allshare App on the Galaxy S and connect to wifi thru there! For some reason it's a stronger App and it works!! I couldn't believe it! Try yourself and post your experience. Hope this helps everyone. I was overjoyed when I read it and now I'm passing it on!
Nperkal is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Nperkal For This Useful Post:
Joe in OKC (March 2nd, 2011), vastidlg (November 22nd, 2011)
Old December 15th, 2010, 12:30 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Solved.

Thank you thank you thank you!

Quote:
Originally Posted by nperkal View Post
there is a simple solution for the wifi problem that zaba22 has found! Go to the allshare app on the galaxy s and connect to wifi thru there! For some reason it's a stronger app and it works!! I couldn't believe it! Try yourself and post your experience. Hope this helps everyone. I was overjoyed when i read it and now i'm passing it on!
AJAY1235 likes this.
gmbakes is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to gmbakes For This Useful Post:
AJAY1235 (January 25th, 2014), ImplyDods (March 2nd, 2011)
Old December 15th, 2010, 09:01 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

See this thread for an alternative solution.

Samsung Galaxy S Wi-Fi Issue - Lets get this sorted!!
pfinnegan is offline  
Reply With Quote
Old February 14th, 2011, 06:39 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am also having the very same probs after the froyo update..Have to reset my phone once every day..its really irritating :(
blessonje is offline  
Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 11:55 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem. The Allshare solve it. I recommend!
At home connect with Allshare
jbcosta is offline  
Last edited by jbcosta; February 22nd, 2011 at 11:58 AM.
Reply With Quote
Old March 2nd, 2011, 10:58 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Happy

Allshare solution works like a dream.. Thank you
ImplyDods is offline  
Reply With Quote
Old March 4th, 2011, 07:40 AM   #17 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: NJ
Posts: 26
 
Device(s): Samsung Galaxy S4, Nokia 810
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello everyone!
I have this issue as well, but am aware that this is an issue with my Linksys WiFi router(about 1yr old) from previous experience with my xbox 360 wifi hook up. My xbox kept getting dropped/disconnected and was told it was the security settings on the router. It does the same thing with my Vibrant. Same strong reception/acknowledgement but can't really connect as the OP. I have to restart the phone.

I'll try Allshare when i get home tonight and see how it works.
mrbonelly is offline  
Reply With Quote
Old March 4th, 2011, 01:11 PM   #18 (permalink)
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 127
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I've had this problem since day one, I knew it was the phone because nothing else on my network _ever_ fails to connect to my router.

my router is a billion bipac 7402 vgo.

I'm trying to get a netgear wgt634u with openwrt going on my network to see if that works better but I'll try this all share trick too and see if that helps.
Lakeside boy likes this.
Catfish is offline  
Last edited by Catfish; March 4th, 2011 at 01:14 PM.
Reply With Quote
Old March 4th, 2011, 02:10 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i dont hav allshare in LG optimus ! what do i do ! i dont have Gprs facility on my phone and want to sort this WiFi thing out first before starting working on Gprs. as i will not bother myself to again look fr a solution when i hav an alternative ! i have the wifi symbol in the upper right hand corner of my screen -AND- in my settings/wifi and networks it shows connected to ...."your network name"). but browser doesnt open anything from the first day ! android 2.1. PLZ HELP !
prashant:@ is offline  
Reply With Quote
Old March 9th, 2011, 10:46 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

I had the exact problem as that of yours. I upgraded by galaxy S from eclair (2.1) to Froyo (2.2). My Wifi was never connecting and even though it did, it was not recieving any data from the web. This may be the case for many others too. If you/ users with same prob haven't yet gotten through with this, then there is a simple solution. Follow these steps:
1.Apps>Settings>Wireless and network>Wi-Fi settings
2. Press the menu key on that page (left most bottom hap key)>advanced
3. Select Static IP
4. Now enter the IP address, gateway, Netmask, DNS1 and DNS 2. You can find these numbers on your computer by typing cmd (dos command prompt) in the Run and then check youre IP settings. Type ipconfig in the cmd prompt. It will tell you the exact IP address. Make sure the last digit in the IP address is different from that of your PC. Else it will result in a conflict. Typically, the Static IP data on your Galaxy S will have to be like IP Address: 192.168.3.8 (the last digit will be taht of your PC/ devices that you are using. It has to be diff for your smartphone)
Gateway: 192.168.3.1
Netmask: 255.255.255.0
DNS1: 192.168.3.1
DNS2: 192.168.3.2

Try!! Good luck!
It worked for me though...!
ksaichandra is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old March 10th, 2011, 03:00 PM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi there,

I hae had my Samsung galaxy s for 6 months and use my wifi to connect to my internet, my partners and my parents without any problem until 2 days ago. when i had to re connect to it and it did then in disconnected on it own. i today hae switched wifi back on and none of my remembered networks are coming up, infact none at all. a message keeps popping up saying unable to scan for networks say's that twice then automatically switches wifi off.
Seems like a similar problem to you.
I will be going into car phone warehouse at weekend to speak to them. if then can help i will get back to you if they come up witha solution.

regards

fi
Fi_Stanley is offline  
Reply With Quote
Old June 14th, 2011, 10:28 AM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lathiwala_99 View Post
hi there....froyo has this problem with dynamic IP addresses...so please change ur settings and put ur ip address, dns, default gateway and netmask manually...the problem would be solved..i was facing the same problem and this solution worked perfectly for me...

thanks. this worked for me. but one has to input ALL the fields mentioned.
ashokeseth is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 01:32 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 12
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Samsung Galaxy S 2 wifi issue

Hi all,

I have just got my galaxy s 2 yesterday (i live in india). It is an awesome phone but i am having issues with the wifi siliar to the ones mentioned on these threads .

WiFi Problem Galaxy S

WiFi Problem Galaxy S

Initially it said "Obtaining ip address..." and it never connected. After thati have gone through the formus and tried out suggestion like connecting through all share and using static ip settings.

With the static ip settings the device got connected. But the browser or any internet app does not work.

Here are the settings i have used (same as those on my laptop, except ip)
ip:192.168.0.11
gateway:192.168.0.1
netmask:255.255.255.0
dns1:192.168.0.1
dns2:192.168.1.1

The router i use is d link wi-524 wireless g router.

PLease help, i am going crazy.....

Thanks in advance,

-cpv
varunperumal is offline  
Last edited by varunperumal; June 18th, 2011 at 01:38 AM.
Reply With Quote
Old June 18th, 2011, 01:52 AM   #24 (permalink)
Jolly Bounty Hunter
 
NightAngel79's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Northern Ky
Gender: Male
Posts: 21,317
 
Device(s): HTC OneMax; Note 10.1; DROID DNA (retired);Transformer Prime(daughter); Rezound(retired); Droid In
Carrier: Verizon

Thanks: 13,504
Thanked 6,328 Times in 3,873 Posts
Send a message via Skype™ to NightAngel79
Default

moving to linked galaxy S thread
NightAngel79 is offline  
Reply With Quote
Old December 13th, 2011, 11:20 AM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hello every body,
I had the same anoying problem, and thanks God i have found a solution.
Its very simple, just make sure that your hex password is in capital letters(if you are using one: i am using WEP) and it will work for you.
anoyss is offline  
Reply With Quote
Old December 30th, 2011, 10:36 AM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Galaxy s Wifi Prob

Quote:
Originally Posted by ImplyDods View Post
Allshare solution works like a dream.. Thank you
I Tried to connect my galaxy s thru allshare, even it didn't work...
My ph used to work perfectly on wifi but now for some it just dont work.. All i get is an error "No connection" Even though my ph is connected to wifi.. :@
vjlord is offline  
Reply With Quote
Old January 4th, 2012, 05:41 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've tried all the suggestions on here and nothing worked. Allshare worked for about 30sec. Wi fi worked fine for the first 4 weeks went away for a week,then nothing. Does not even pick up my home wifi when sitting next to it. Wifi is working because everything else has excellent signal strength. Any new ideas this driving me crazy.
trekex5 is offline  
Reply With Quote
Old January 6th, 2012, 02:52 PM   #28 (permalink)
Jolly Bounty Hunter
 
NightAngel79's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Northern Ky
Gender: Male
Posts: 21,317
 
Device(s): HTC OneMax; Note 10.1; DROID DNA (retired);Transformer Prime(daughter); Rezound(retired); Droid In
Carrier: Verizon

Thanks: 13,504
Thanked 6,328 Times in 3,873 Posts
Send a message via Skype™ to NightAngel79
Default

Try checking to see if router firmware can be updated?
NightAngel79 is offline  
Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 03:48 PM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Padzer View Post
Hi All,

I too have problems with my home WiFi but, before reading this, was blaming it on my home Wifi Router.
Out of curiosity, what is the make and model of your home WiFi routers?
Mine is a Belkin G+ MIMO (F5D9230uk4 Version: v3000)

Thanks..P



I also have a Belkin wireless router. The wireless on my Samsung Galaxy S stopped working as well. The first time I did a factory reset and it worked after that but a few months later the same thing happened. What I ended up doing this time was change the SSID name AND the SSID password in my Belkin router. I then rebooted the Belkin router from within the interface and then I had my phone detect my Belkin router, typed in the new SSID password and my phone was able to access my home wifi. Hope this helps.
Spartacus007 is offline  
Reply With Quote
Old January 20th, 2012, 02:47 AM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face Samsung Galaxy S reviews

I am using a Samsung galaxy S very newly purchased and i am facing issues in the WIFI. The wifi gets connected for a second or so and then disconnects automatically, i have tried to check out every problem in the wifi and modem but no solution yet. This phone never connects to any wifi networks. i had deposited it to the customer care unit, they returned it back with out any solution and they say its okay.
govindtalks is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 29th, 2012, 09:02 AM   #31 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello guys, i have one question related to Wi:fi on Galaxy S. The signal on my phone is very poor, so is there anyone who can help me to solve this problem.

Sincerely,
Hani
Hanefija is offline  
Reply With Quote
Old March 4th, 2012, 02:21 AM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default wi fi not working in samsung galaxy s

hi all
i have purchased samsung galaxy s but i having issues in home wifi.
whenever i connects through wi fi, signal appears on mobile and it shows connected but i am not able to open website as it shows server unavailable.

I have asked to samsung service centre and they have formatted my phone but the same problem exists. I have laptop and nokia E5 that connects on first attempt on home wi fi.

So pls suggest what to do.
IS there is problem in my mobile or in wi fi router.

regards
mahak passi
mahakpassi is offline  
Reply With Quote
Old March 5th, 2012, 01:29 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi everybody,

I have a problem with the wifi connection on my Samsung Galaxy S as well. Since a few weeks, when I try to activate wifi connections, it says it is impossible to find any network (although there are plenty active in my office and it worked before), then wifi is automatically off in a few seconds (before, if activated, it would stay like that until I would turn it off)

Any idea on how to solve this issue?

Thanks
mariuswien is offline  
Reply With Quote
Old January 3rd, 2014, 02:27 PM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 4
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same issue with three identical devices. WiFi Fixer does help.
Fred
Fredhandle is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy S
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy S was announced in March of 2010 was a high-end feature packed phone during its day. This was the start of Samsung's global takeover and although this particular phone saw many iterations and variants here in the state and ov... Read More

Tags
galaxy s 2, wifi, wifi connection


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:17 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.