Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old November 24th, 2011, 03:59 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Location: American Expat now living in Thailand
Posts: 212
 
Device(s): Samsung Galaxy S GT-I9000 and Asus TF201 Prime w/ICS
Carrier: Not Provided

Thanks: 69
Thanked 14 Times in 12 Posts
Send a message via Skype™ to LateNiteMike
Sad Video wont play

It seems that for whatever reason....my SGS won't play back any videos I've previously recorded on it. When I try to play back those videos the player opens, the wheel just keeps going, and when I hit the play button the video comes up,...but it won't play. I can 'step thru' the video frame by frame using the 'double bar' (pause) button, but the video won't play. I've done a soft boot, I removed and reinstalled the battery and it still wont work. I've used my 'Android Assistant' to boost the memory and that doesn't seem to fix the problem.
I can play YouTube videos and play music and view photos and play Angry Birds with my SGS, but I can't get it to play it's own videos.
I've checked the forums and found some posters are getting error messages but I didn't find any postings noting the 'video wont play' problem I'm experiencing. So, if anyone out there has any feedback on this I'd love to hear it,....so I can watch my videos once again.

__________________
LateNiteMike
LateNiteMike is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old November 24th, 2011, 04:01 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: PA
Gender: Male
Posts: 5,539
 
Device(s): Rooted Samsung Galaxy Nexus, Rooted HTC Incredible, Stock 4G Motorola Droid Xyboard 10.1 (32GB)
Carrier: Verizon

Thanks: 470
Thanked 1,957 Times in 1,327 Posts
Default

So they did work at one time? Have you tried any other players from the market?
sdrawkcab25 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to sdrawkcab25 For This Useful Post:
LateNiteMike (November 25th, 2011)
Old November 25th, 2011, 02:43 AM   #3 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Location: American Expat now living in Thailand
Posts: 212
 
Device(s): Samsung Galaxy S GT-I9000 and Asus TF201 Prime w/ICS
Carrier: Not Provided

Thanks: 69
Thanked 14 Times in 12 Posts
Send a message via Skype™ to LateNiteMike
Default

Quote:
Originally Posted by sdrawkcab25 View Post
So they did work at one time? Have you tried any other players from the market?
I've only tried the 'Videos' app that is built in and I've tried playing the video I just recorded after using the video camera using the camera playback. Both methods fail to play any videos...now. Yes, videos have played fine in the past...EXCEPT for one prior instance when this same thing happened. I confess,....At that time I managed to do 'something' and then it was fine. I thought it was a one time glitch so I didn't make any mental notes on just what I did that resolved the problem but I know it wasn't anything 'major', like doing a hard reset. It was something simple and easy like a soft reset or removing the battery for a short while. This time I did the same things and I've also even used several apps to increase ram/memory and so far nothing seems to fix it this time.
Luckily I know that my videos are there....I just can't play them. It's quite frustrating and quite odd. I sure hope someone can help me resolve this once and for all.
Thanks sdrawkcab25 for the inquiry.
LateNiteMike is offline  
Reply With Quote
Old November 25th, 2011, 05:41 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 47
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

I had a problem with videos not playing (received the error message) and it turned out that the official twitter app was causing the problem.
LucyCaboosey is offline  
Reply With Quote
Old November 26th, 2011, 01:00 PM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 260
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 38 Times in 36 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by LateNiteMike View Post
It seems that for whatever reason....my SGS won't play back any videos I've previously recorded on it. When I try to play back those videos the player opens, the wheel just keeps going, and when I hit the play button the video comes up,...but it won't play. I can 'step thru' the video frame by frame using the 'double bar' (pause) button, but the video won't play. I've done a soft boot, I removed and reinstalled the battery and it still wont work. I've used my 'Android Assistant' to boost the memory and that doesn't seem to fix the problem.
Perhaps the most clearly stated problem .. Well, try both of the following but one by one and see if it works for you.

1) Settings-->Applications-->Manage Applications --> All -->Videos and hit clear data + clear cache (if it is enabled to hit clear). This should probably solve it.

2) Try installing Mobo Player from Android Market, it may install some missing files.

If any of above does not work, you will need to either use a Factory Reset or a re-flash of the ROM.
Ijaz Ahmed is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ijaz Ahmed For This Useful Post:
LateNiteMike (November 28th, 2011)
Old November 26th, 2011, 09:14 PM   #6 (permalink)
你好
 
mikedt's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Xilinhot, China 中国锡林浩特
Posts: 8,660
 
Device(s): Samsung Galaxy Win Duos, Lenovo P700i
Carrier: China Mobile, China Unicom.

Thanks: 2,944
Thanked 2,498 Times in 1,791 Posts
Send a message via Skype™ to mikedt
Default

Quote:
Originally Posted by LucyCaboosey View Post
I had a problem with videos not playing (received the error message) and it turned out that the official twitter app was causing the problem.
Sounds like the Twitter app was running a background process interfering with the video player. If enough people start howling about it, they'll probably fix it.
__________________
The People's Guide to Android in the People's Republic.
Honorary Grand Poobah Shenzhen University English Corner.
http://welcometomychina.tumblr.com/
There are nine million bicycles in Beijing.
There are nine million Androids in Shenzhen.
mikedt is online now  
Reply With Quote
Old November 28th, 2011, 08:55 AM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Location: American Expat now living in Thailand
Posts: 212
 
Device(s): Samsung Galaxy S GT-I9000 and Asus TF201 Prime w/ICS
Carrier: Not Provided

Thanks: 69
Thanked 14 Times in 12 Posts
Send a message via Skype™ to LateNiteMike
Surprised Video problem Fixed,.....for now. YEA !

Firstly...THANKS....for to all posters all the comments and suggestions.

Secondly, I'm pleased to say....the problem has gone away, and I am able to play videos once again. Yea!

I tried several things first, not wanting to do a factory reset. I did a soft boot, I tried removing the battery for a while, I tried increasing ram/memory with apps, I tried playing the videos with the built-in apps....and none of that seemed to resolve the problem.

As suggested, I tried using a player from the market....I chose QuickPic....and THAT program was able to play my videos.
Then, I kept playing around with the device and decided to try using my regular (built-in) "Videos" player.....and boy was I amazed and surprised to see that it ALSO was now able to play my videos! Yea...and Yea! My video cam now also lets me play the video I just recorded.
So, now it would seem that for now at least,...the problem has been fixed (fixed itself?). I wish I could provide better feedback as to what exactly 'fixed' it.....but I'm really not sure. I suggest we all keep an eye out for more info and feedback on this, because I sure as hell hope it doesn't reappear. If it does,....I'll post again....here.
LateNiteMike is offline  
Reply With Quote
Old November 28th, 2011, 01:16 PM   #8 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 260
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 38 Times in 36 Posts
Default

Very informative and detailed feedback, I am always eager to hear from the OP.

I hope it will keep working and does not bother you again, Good Luck
Ijaz Ahmed is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ijaz Ahmed For This Useful Post:
LateNiteMike (December 5th, 2011)
Old December 20th, 2011, 09:42 AM   #9 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2010
Location: American Expat now living in Thailand
Posts: 212
 
Device(s): Samsung Galaxy S GT-I9000 and Asus TF201 Prime w/ICS
Carrier: Not Provided

Thanks: 69
Thanked 14 Times in 12 Posts
Send a message via Skype™ to LateNiteMike
Default

I'd like to let everyone know about a video app that I now use as my default video player. It's called MX Video (from MX Technologies). It works very well and has some really nice features, like being able to adjust the volume and brightness, do a seek, and do pinch to zoom.....WHILE playing a video.
It's free from the Android Market and very worthwhile having. There is also a pro version available. No, I don't work for them, I just wanted to make users aware of an excellent video player that's now available.
LateNiteMike is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to LateNiteMike For This Useful Post:
Ijaz Ahmed (December 20th, 2011)
Old December 20th, 2011, 12:44 PM   #10 (permalink)
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 260
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 6
Thanked 38 Times in 36 Posts
Default

Thanks for introducing MX Player. I will try it.
Ijaz Ahmed is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Reply

Samsung Galaxy S
Current Rating:
Rate this Phone:

The Samsung Galaxy S was announced in March of 2010 was a high-end feature packed phone during its day. This was the start of Samsung's global takeover and although this particular phone saw many iterations and variants here in the state and ov... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.