Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (Boost Mobile)

Like Tree8Likes
  • 1 Post By SiempreTuna
  • 2 Post By Codegerm
  • 2 Post By freesunshine
  • 2 Post By Codegerm
  • 1 Post By freesunshine

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old February 8th, 2013, 01:52 AM   #1 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default Can not connect to 4G

Does anyone else having an issue connecting to 4G? I could not connect to 4G since around 1/27/13. I have an open ticket with Boost tech support. After few days and multiple calls, one of the tech finally tells me that they are having issues with the iDEN and WiMax interference and the engineers are working on it. I'm in Portland Oregon area. The tech also mentioned that I'm not the only one having this issue in my area.

I need some input from the forum if you think this is a software/tower interference issue as the Boost tech mentioned or a hardware issue.

My main concerned is if this is a hardware issue, I want send it back before my 30 days are up. I didn't spend my good money on this device only to fail within 30 days.

Advertisements
freesunshine is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 8th, 2013, 06:39 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3,632
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 50
Thanked 880 Times in 786 Posts
Default

I would suggest that if you don't get a satisfactory response from Boost Tech by 25 days into your 30 days that you return the phone, regardless.
freesunshine likes this.
SiempreTuna is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SiempreTuna For This Useful Post:
freesunshine (February 8th, 2013)
Old February 8th, 2013, 06:49 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 49
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

4g has been quite slow for me in Salt Lake City since about that same time. I don't know if there is a related issue, but it has gotten rather frustrating. Seriously thinking about abandoning Boost.
Mechman02 is offline  
Reply With Quote
Old February 8th, 2013, 02:20 PM   #4 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mechman02 View Post
4g has been quite slow for me in Salt Lake City since about that same time. I don't know if there is a related issue, but it has gotten rather frustrating. Seriously thinking about abandoning Boost.
I can't even connect to 4G.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 8th, 2013, 02:21 PM   #5 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SiempreTuna View Post
I would suggest that if you don't get a satisfactory response from Boost Tech by 25 days into your 30 days that you return the phone, regardless.
Thanks for the suggestion. I just hate doing the return then buying another one, since they don't really do exchange.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 8th, 2013, 06:58 PM   #6 (permalink)
AF Contributor
 
kahuama's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Costa Mesa CA
Gender: Male
Posts: 40
 
Device(s): Lg Marquee, Samsung galaxy S2, Asus Transfomer Tf300t
Carrier: Boost Mobile, Ultra Mobile

Thanks: 14
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by freesunshine View Post
Does anyone else having an issue connecting to 4G? I could not connect to 4G since around 1/27/13. I have an open ticket with Boost tech support. After few days and multiple calls, one of the tech finally tells me that they are having issues with the iDEN and WiMax interference and the engineers are working on it. I'm in Portland Oregon area. The tech also mentioned that I'm not the only one having this issue in my area.

I need some input from the forum if you think this is a software/tower interference issue as the Boost tech mentioned or a hardware issue.

My main concerned is if this is a hardware issue, I want send it back before my 30 days are up. I didn't spend my good money on this device only to fail within 30 days.

Same here in Costa Mesa CA I have the same issue, since January after install the new software FL24 I had no 4g, I call customer service and they told me they have issues with 4g across the border, the only thing it work's for me was to root my G2, since I rooted 4g works and even I still have the error 128 cannot sing in bla bla bla, 4g is working,
kahuama is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 02:03 PM   #7 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kahuama View Post
Same here in Costa Mesa CA I have the same issue, since January after install the new software FL24 I had no 4g, I call customer service and they told me they have issues with 4g across the border, the only thing it work's for me was to root my G2, since I rooted 4g works and even I still have the error 128 cannot sing in bla bla bla, 4g is working,
I'm beginning to think the same, since the FL24 update. You mentioned you have rooted your S2, do you have a custom ROM on it? If you do which one did you installed? Also, did you have the 128 error before the root? I've never had that error or any other errors...4G just don't connect for me.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 02:37 PM   #8 (permalink)
AF Contributor
 
kahuama's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Costa Mesa CA
Gender: Male
Posts: 40
 
Device(s): Lg Marquee, Samsung galaxy S2, Asus Transfomer Tf300t
Carrier: Boost Mobile, Ultra Mobile

Thanks: 14
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by freesunshine View Post
I'm beginning to think the same, since the FL24 update. You mentioned you have rooted your S2, do you have a custom ROM on it? If you do which one did you installed? Also, did you have the 128 error before the root? I've never had that error or any other errors...4G just don't connect for me.
Yes I did have the error 128 before root, my phone is like 3 weeks old, and it was working fine, didn't want to root because I had an lg marquee and almost all roms drain my battery, so I decided to stay stock on my G2, but after I updated to the fl24 on the morning going to work, at night I start to get this message and realize that I didn't have 4g, instead I had 4x,meaning no data connection, I followed the instructions on this forum to root this phone and it was very easy, after root I think because you flash agat and a kernel on your phone fix my problem. No, I have no rom installed on my phone is all stock but rooted, hope this help for you
kahuama is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kahuama For This Useful Post:
freesunshine (February 9th, 2013)
Old February 9th, 2013, 02:50 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Codegerm's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Gainesville, FL
Gender: Male
Posts: 3,733
 
Device(s): Samsung Galaxy S II Running Jelly Bean GB27 32gig class 10 sd card
Carrier: Not Provided

Thanks: 181
Thanked 1,256 Times in 936 Posts
Default

Seeing people gripe about FL24 makes me even happier I skipped it and went to GA10
jackbquick123 and albanymike like this.
Codegerm is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 03:04 PM   #10 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kahuama View Post
Yes I did have the error 128 before root, my phone is like 3 weeks old, and it was working fine, didn't want to root because I had an lg marquee and almost all roms drain my battery, so I decided to stay stock on my G2, but after I updated to the fl24 on the morning going to work, at night I start to get this message and realize that I didn't have 4g, instead I had 4x,meaning no data connection, I followed the instructions on this forum to root this phone and it was very easy, after root I think because you flash agat and a kernel on your phone fix my problem. No, I have no rom installed on my phone is all stock but rooted, hope this help for you
Absolutely helps! Now I know it's not a hardware issue. Only thing is I've never had the error 128. Funny thing is when I talked to Boost they keep mentioning that I have error 128, which I've never mentioned that to them but somehow it's on their record...haha. Besides the error 128, it seems you and I are having same exact problem. I definitely have to rethink about rooting my phone, especially when Codegerm keep bragging about it!
jackbquick123 and kahuama like this.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to freesunshine For This Useful Post:
kahuama (February 11th, 2013)
sponsored links
Old February 9th, 2013, 03:04 PM   #11 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Codegerm View Post
Seeing people gripe about FL24 makes me even happier I skipped it and went to GA10
You shut your pretty mouth...or fingers in this case!
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 03:18 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
Codegerm's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Gainesville, FL
Gender: Male
Posts: 3,733
 
Device(s): Samsung Galaxy S II Running Jelly Bean GB27 32gig class 10 sd card
Carrier: Not Provided

Thanks: 181
Thanked 1,256 Times in 936 Posts
Default

Yeah yeah when it comes to FL24 I just say NO
Codegerm is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 08:28 PM   #13 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default Rooting option

Codegerm...on a side note, can you please explain the difference between these two rooting option, also any pros and cons would be really helpful...thanks!

[KERNEL][SOURCE][ICS]Boost FL24 + Agat's tREC_v0.2.2

vs.

[ROM][ODIN][TAR][ICS] SPH-D710 FL24 (FL24 Modem/Kernel/ROM - Root/Stock)
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 10th, 2013, 12:34 AM   #14 (permalink)
Senior Member
 
Codegerm's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Gainesville, FL
Gender: Male
Posts: 3,733
 
Device(s): Samsung Galaxy S II Running Jelly Bean GB27 32gig class 10 sd card
Carrier: Not Provided

Thanks: 181
Thanked 1,256 Times in 936 Posts
Default

The kernel one is just exactly that a kernel and not a full rom. ther OTA update from FI22 to FL24 was a kernel/ modem

The ROM one is a full ROM
Codegerm is offline  
Reply With Quote
Old February 11th, 2013, 01:59 PM   #15 (permalink)
AF Contributor
 
kahuama's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Costa Mesa CA
Gender: Male
Posts: 40
 
Device(s): Lg Marquee, Samsung galaxy S2, Asus Transfomer Tf300t
Carrier: Boost Mobile, Ultra Mobile

Thanks: 14
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Freesunshine Just root your phone Man!!!and enjoy 4g, please let us know how it went
kahuama is offline  
Reply With Quote
Old February 11th, 2013, 02:22 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: NJ
Gender: Female
Posts: 9
 
Device(s): ★Rooted ZTE Warp (retired)★ Samsung Galaxy S II 4G stock rooted FL24★
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the stock FL24 that I stock rooted. I have no 4g connection either. not sure why.
donna1968 is offline  
Reply With Quote
Old February 13th, 2013, 04:02 PM   #17 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Oops..double post.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 13th, 2013, 04:02 PM   #18 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by donna1968 View Post
I have the stock FL24 that I stock rooted. I have no 4g connection either. not sure why.
Yea, it seem the update to FL24 causing some people to lose 4G connection.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 13th, 2013, 05:44 PM   #19 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kahuama View Post
Freesunshine Just root your phone Man!!!and enjoy 4g, please let us know how it went
So, I gave in and rooted my phone...finally! As soon as I install AGAT kernal, I notice 4G is connected BUT no data. So continue with the rooting and completed the root. However, my 4G connected but not getting any data. I have no problem with 3G and WiFi. Any idea as to why no data on 4G?
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 14th, 2013, 04:50 PM   #20 (permalink)
Senior Member
 
SelfElevated2's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Baltimore, Maryland
Gender: Male
Posts: 1,335
 
Device(s): GALAXY S4 I337 Past DEVICES-Zte Warp- rooted. Running NOOB Rom. Galaxy S2 rooted running Baked Bl
Carrier: T-Mobile

Thanks: 560
Thanked 521 Times in 315 Posts
Default Re: Can not connect to 4G

No actual 4g service. The 4g on boost is a pretty limited service area. It's not like 3g
__________________
DONT FORGET the THANKS button when someone helps you.
HIT REPORT if something needs a MODS attention
SelfElevated2 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old February 14th, 2013, 05:18 PM   #21 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SelfElevated2 View Post
No actual 4g service. The 4g on boost is a pretty limited service area. It's not like 3g
Actually, here in Portland we have a good 4G, WiMax, service. I had no problem until, I think, I updated to FL24 now my 4G doesn't even connect. However, after I rooted and installed JB (FK23), it say my 4G is connected but no data.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 14th, 2013, 06:09 PM   #22 (permalink)
Senior Member
 
SelfElevated2's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Baltimore, Maryland
Gender: Male
Posts: 1,335
 
Device(s): GALAXY S4 I337 Past DEVICES-Zte Warp- rooted. Running NOOB Rom. Galaxy S2 rooted running Baked Bl
Carrier: T-Mobile

Thanks: 560
Thanked 521 Times in 315 Posts
Default Re: Can not connect to 4G

I'm not sure. Sounds like something you need to work out with boost. Have you called them again? Did they say they were still having wimax issues
SelfElevated2 is offline  
Last edited by SelfElevated2; February 14th, 2013 at 06:12 PM.
Reply With Quote
Old February 14th, 2013, 07:39 PM   #23 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Oh, I forgot to mention, I went into a Boost/Virgin store the other day to see if they heard or having any issues with the 4G service and the rep said no issues what so ever. Also, no other customers came in or called for 4G issues. The rep at the store was really cool and he called the Boost right at the store and did more troubleshooting (same resetting the phone and etc) but still no luck.

Anyway, after almost 3 weeks of troubleshooting and many resets with Boost they finally said it's gotta be a hardware issue and advised me to return the device. So, I'm in a process of returning and purchasing a new one.

My conclusion is that there was never an issue with 4G service and my brand new phone was just jacked up!

Thanks guys for your input! I was trying to see if I could get the 4G working since, I believe, you guys are a lot more experienced and experts in tweaking the phone!
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old February 16th, 2013, 04:49 PM   #24 (permalink)
Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jul 2011
Location: PortWetland, OR
Gender: Male
Posts: 192
 
Device(s): Galaxy S3 (Rooted Stock)
Carrier: Boost Mobile

Thanks: 35
Thanked 39 Times in 23 Posts
Default

Ok, so I've returned the "damaged" S2 and received a new S2 and sure enough I have 4G again!!! I've already rooted and installed GB08 stock JB (still connected to 4G) and you guys are right, JB is AWESOME!!!

I'll definitely play around with other JB ROMs.

Thanks all you guys input and help...much appreciated!!!
Codegerm likes this.
freesunshine is offline  
Reply With Quote
Old March 24th, 2013, 06:07 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same prob here in springdale arkansas. The tech told me that I don't have 4g coverage in my area that is bull. I use to before I updated he said they are working on the towers and the service should get better. More bull I say.
macruz is offline  
Reply With Quote
Old March 25th, 2013, 12:00 PM   #26 (permalink)
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: high altitude
Gender: Male
Posts: 145
 
Device(s): Samsung SIII, Samsung SII (gone), Samsung Prevail (gone), Huawei Ascend (horrible horrible POS)
Carrier: Boost

Thanks: 46
Thanked 34 Times in 20 Posts
Default

Yesterday I installed Fotakill to prevent my phone from asking me to update from FI22 to FL24. Today I'm laying on my bed in downtown Denver, and Speedtest.net says my wimax is running 9.70 Mbps down and 1.43 Mbps up. No problems here. The highest speed I've ever pulled out of wimax was 12.6 Mbps and I was 50 feet from the tower at the time.
t.burninator is offline  
Reply With Quote
Old April 9th, 2013, 09:49 AM   #27 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Here
Posts: 23
 
Device(s): ZTE Warp ed
Carrier: Not Provided

Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to BorrowerX Send a message via AIM to BorrowerX Send a message via MSN to BorrowerX Send a message via Yahoo to BorrowerX Send a message via Skype™ to BorrowerX na
Default

Stock Rooted FL24 (Boost FL24 + Agat's tREC_v0.2.2) seems to work lol
4G's a Scam... They advertise 4G this and 4G that and I get the phone and there isn't a 4G signal to be had in this state ??? I did get a 4G connection at a hostipital once. Dang it would be nice to have for real... it's a throttled 3G or nuttin around here
BorrowerX is offline  
Reply With Quote
Reply


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (Boost Mobile)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.