Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International)

New Forums: Nexus Player | Nexus 9
Like Tree1Likes
  • 1 Post By royal23

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old May 17th, 2012, 07:47 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 47
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default HELP! firmware upgrade to ICS vis KIES - over 45 mins and still 0%

help!

I'm performing an upgrade to ICS with KIES.

Everything looked OK when it started. But now it's been at 0% for over 45 mins already!

see image here
http://imageshack.us/photo/my-images/405/firmwareupgrade.jpg



Uploaded with ImageShack.us

my provider is T-Mobile UK. ICS was avaiable in KIES and i simply followed the instructions.

on my phone it just says "downloading... Do not turn off target !!" and it shows the green android bot..

in KIES it shows what you can see in the screenshot above.

how long is this supposed to take?!
should the 0% not go up to, well, more than 0% after a while?

when the update started it mentioned 15-30mins...

i'm confused, and what can i do?

Advertisements
royal23 is offline  
Last edited by royal23; May 17th, 2012 at 07:50 AM.
Reply With Quote
sponsored links
Old May 17th, 2012, 08:20 AM   #2 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 47
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

i think i have to just unplug the cable now but i'm really really worried to do this!
how else can i use my phone? it's been over an hour now and nothing has changed at all...
royal23 is offline  
Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 08:27 AM   #3 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 47
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

oh shit now i'm screwed!
i was too tired of waiting, so i unplugged the cable and removed the battery.

now the phone won't start, just showing a picture:
phone on the left with dotted line to a computer icon and a yellow warning sign...

on KIES it told me that something went wrong (obviously!) and i need to perform an emergency recovery

so i connected the cable and clicked start and now it's doing this, but also not moving the % bar at all, aaaaaaaaah



Uploaded with ImageShack.us

HELP what's going on?!
how can i just get everything back to normal?
why is nothing happening??
royal23 is offline  
Reply With Quote
Old May 17th, 2012, 08:49 AM   #4 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 47
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

and now KIES won't even recognise the phone...



Uploaded with ImageShack.us

what should i do now?!

i read about the "recovery mode". access by pressing volumeup+home+power
but that doesn't work, i'm always getting the same screen again
the image of the phone with dotted warning sign line to a computer

f***
royal23 is offline  
Reply With Quote
Old May 18th, 2012, 11:14 AM   #5 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 47
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

i was able to fix it - surprised nobody gave an answer, but that's OK

hopefully this helps others to avoid this problem:
the usb port was the problem!

so even though this is a brand new laptop, not all usb ports are equal.
apparently i plugged the phone into a port that was, well, too slow, or not good enough.
anyways, after lots and lots of failed attempts, i just tried the method of connecting the phone to a separate port and voia la, it worked!

the "recovery" actually put ICS on the phone and it's all working fine.
porterwb likes this.
royal23 is offline  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to royal23 For This Useful Post:
pavankota (May 29th, 2012), porterwb (July 21st, 2012)
Old May 29th, 2012, 02:38 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by royal23 View Post
i was able to fix it - surprised nobody gave an answer, but that's OK

hopefully this helps others to avoid this problem:
the usb port was the problem!

so even though this is a brand new laptop, not all usb ports are equal.
apparently i plugged the phone into a port that was, well, too slow, or not good enough.
anyways, after lots and lots of failed attempts, i just tried the method of connecting the phone to a separate port and voia la, it worked!

the "recovery" actually put ICS on the phone and it's all working fine.
Very interesting.. I have read this in a couple of more places.. Let me try this out and see if this works for me or not.

Thanks once again!
pavankota is offline  
Reply With Quote
Old June 11th, 2012, 11:56 AM   #7 (permalink)
New Member
 
bombaybadboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 14
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 8
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i had my phone come with ics already installed and its full of bugs, hd games wont play, even bbc iplayer wont play with any flash player, tried to update with keis and that just says that i have the latest version, is there any way i can get kies to reflash it again, i saw keis emergency recovery, would that work does anyone no plz
bombaybadboy is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy S2
Current Rating:
Rate this Phone:

The Galaxy S2 (sometimes known as the Galaxy S II) is the follow up to Samsung's widely successful Galaxy S lineup. This time, the Galaxy S2 raises all the stakes and Samsung has found a way to double almost every spec in a true, one of a kind ... Read More

Tags
galaxys2, ics, kies, sg2, t-mobile uk, update failure


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:00 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.