Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International)

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 9th, 2012, 05:53 AM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 38
 
Device(s): Samsung GT-I9100G Galaxy S II
Carrier: Not Provided

Thanks: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Vibration problem after ICS update [GT-I9100G]

A couple of days ago,I flashed the official indian ICS ROM for I9100G with odin...but there's a problem,vibration doesn't work after rebooting...and the only way to make it work again is to keep rebooting a random number of times then goes away again after more reboot(s).I've tried the 3 official ROMs(Indian,French and Malaysian) all got the same problem.Even after flashing CM9,the problem is still there...I told codeworkx(a CM developer if you don't know about him and he's the 1 who made CM9 for both S2 variants) about it but he has no idea how to fix it.There are other people who got this problem but it seems that the majority don't have it..I reverted back to gingerbread to see if its a hardware problem but the vibration was working well...Any help ?

Advertisements
Madaro is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 30th, 2012, 02:44 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Has anyone found a solution to this, ive been having the same problem, and have been complaining on the i9100G xda forums since weeks and still no go. At first i thought my motor fried, but i just reverted to 2.3.6 from cm9 and its working fine.
HOW IS NO ONE ELSE GOING THROUGH THIS?
uaeboo is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 02:49 PM   #3 (permalink)
Moderati ergo sum
 
lunatic59's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 24,826
 
Device(s): Galaxy Note 10.1 (2014), Nexus 4, Galaxy S II, Captivate, Nexus 1, Nook Color, Asus Transformer T-1
Carrier: AT&T

Thanks: 8,332
Thanked 13,233 Times in 7,235 Posts
Default

Don't quote me on this, but I think vibration is turned off by default in the ICS updates ... or something in the update turns it off. I think you have to re-enable it for it to begin working correctly again.
__________________
_
If the information is useful, Like the post, if the person was helpful, Thank the member.
RULES: Lest we forget | This part of signature intentionally left blank.
_________________________________________________

No Ivory-Billed Woodpeckers were harmed in the composition of this message.
lunatic59 is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 02:54 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Doesnt it switch on from the drop-down notification? ive tried that, nothing happens. I read some where that A solution is to put it on vibrate and restart the phone, that works for some apparently, not me.
uaeboo is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 02:58 PM   #5 (permalink)
Moderati ergo sum
 
lunatic59's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 24,826
 
Device(s): Galaxy Note 10.1 (2014), Nexus 4, Galaxy S II, Captivate, Nexus 1, Nook Color, Asus Transformer T-1
Carrier: AT&T

Thanks: 8,332
Thanked 13,233 Times in 7,235 Posts
Default

Go to menu>settings>sound and see if the vibrations are setup properly.
lunatic59 is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 03:02 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lunatic59 View Post
Go to menu>settings>sound and see if the vibrations are setup properly.
Vibration intensity: all full
Silent Mode: Vibrate
Everything ticked under system.

Anything im missing?
uaeboo is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 03:06 PM   #7 (permalink)
Moderati ergo sum
 
lunatic59's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 24,826
 
Device(s): Galaxy Note 10.1 (2014), Nexus 4, Galaxy S II, Captivate, Nexus 1, Nook Color, Asus Transformer T-1
Carrier: AT&T

Thanks: 8,332
Thanked 13,233 Times in 7,235 Posts
Default

Vibration can also be enabled or disabled at the app level which will override the system settings. Check any apps that get notifications.
lunatic59 is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 03:10 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Updated to ICS 25 mins ago from 2.3.6. No apps installed other than the stock ones. Any suggestions if a stock app could be doing this? i couldnt find any that would be.
uaeboo is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 03:36 PM   #9 (permalink)
Moderati ergo sum
 
lunatic59's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 24,826
 
Device(s): Galaxy Note 10.1 (2014), Nexus 4, Galaxy S II, Captivate, Nexus 1, Nook Color, Asus Transformer T-1
Carrier: AT&T

Thanks: 8,332
Thanked 13,233 Times in 7,235 Posts
Default

Email, SMS, freinds, etc. all can set individual vibration profiles.
lunatic59 is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 03:48 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Checked and double checked, nothing. Also did a factory reset, still no vibration/haptic feedback.
uaeboo is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 30th, 2012, 03:59 PM   #11 (permalink)
Moderati ergo sum
 
lunatic59's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 24,826
 
Device(s): Galaxy Note 10.1 (2014), Nexus 4, Galaxy S II, Captivate, Nexus 1, Nook Color, Asus Transformer T-1
Carrier: AT&T

Thanks: 8,332
Thanked 13,233 Times in 7,235 Posts
Default

I'm outta gas with this one. Hopefully someone else will be able to help you. Sorry.
lunatic59 is offline  
Reply With Quote
Old June 30th, 2012, 04:05 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lunatic59 View Post
I'm outta gas with this one. Hopefully someone else will be able to help you. Sorry.
No problem, thanks for trying though. Ive been at it for weeks now. Eventually i might have to give it in at samsung, i dont know if they'll help with me running a cm9.
uaeboo is offline  
Reply With Quote
Old July 1st, 2012, 06:40 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone have ANY ideas. I dont want to revert back to 2.3.6 just for the vibration, cm9 is amazing. Im desperate.
uaeboo is offline  
Reply With Quote
Old July 16th, 2012, 08:19 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Madaro View Post
A couple of days ago,I flashed the official indian ICS ROM for I9100G with odin...but there's a problem,vibration doesn't work after rebooting...and the only way to make it work again is to keep rebooting a random number of times then goes away again after more reboot(s).
I have the exact same problem on stock ICS firmware with the I9100G as well. Never had this issue with GB. The only way to get fix it is to keep on rebooting the phone until the haptic feedback work again. I have tried up to 5 reboots before it works again.

I'm starting to think it could be a bug inherent in the firmware.
btfan is offline  
Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 01:01 PM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: GWN
Posts: 1
 
Device(s): SGH-T989D (Samsung Galaxy S2) Android Version: 4.0.3 Mod's/Themes etc: Go Launcher 3.16 Go Locker 1.
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Similar issue with similar results. Only difference and solution I've been able to find at this point is (via youtube user video suggestions) is to go to settings>sound> and cycle the options (on mine it's Off/Vibrate/Mute). The first time I cycled through the options twice and the vibration reactivated. At some point it stopped working again and has not corrected after doing the above again.

No solution found as yet. Anyone find anything else? Any firmware update changes/improvements fix this???
LNG4GOLF is offline  
Reply With Quote
Reply

Samsung Galaxy S2
Current Rating:
Rate this Phone:

The Galaxy S2 (sometimes known as the Galaxy S II) is the follow up to Samsung's widely successful Galaxy S lineup. This time, the Galaxy S2 raises all the stakes and Samsung has found a way to double almost every spec in a true, one of a kind ... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S2 (International)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:10 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.