Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S3

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

Like Tree4Likes
  • 1 Post By XplosiV
  • 1 Post By brucewayne5
  • 2 Post By DRepain

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 18th, 2012, 10:37 AM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Singapore
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Connected to Wifi but can't load anything

Hi guys.

There is a problem with my phone. I have had it for around 3 weeks. For the past few weeks everything was fine until today. My phone says its connected to wifi (my home internet) but NOTHING is loading (webpages, news, fb, twitter etc). It is not a problem with my home internet because my laptop loads stuff fine. I didn't tweak anything on my phone. My phone is able to load things using mobile data connection though.

I have tried: restarting, turning off phone, taking off battery, disconnecting and connecting, but they dont seem to work.

Anyone able to help? Thanks!!!

brucewayne5 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 18th, 2012, 10:39 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: NC
Posts: 120
 
Device(s): EVO4G, GS3
Carrier: Not Provided

Thanks: 25
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Reset/Restart the router?? Not sure what the problem could be, but that is worth a try too
RamOG is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 10:50 AM   #3 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Singapore
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nah i did it, it doesn't work.
brucewayne5 is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 10:58 AM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: NC
Posts: 120
 
Device(s): EVO4G, GS3
Carrier: Not Provided

Thanks: 25
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

I'm not the most advanced person when it comes to fixing phone stuff, so not sure what the problem can be. But I can suggest one more thing.

I would try to go over to a friends, neighbors, or even a restaurant/starbucks with wi-fi. If you can connect and can't browse there as well. It might be something with the phone and you might need to exchange/get it fixed. However, if it is the opposite, then you know it is something with the way your phone and router are interacting. From there you can maybe google the solution. Hopefully this gives you some type of an idea. Just trying to think what I would do next in this situation.
RamOG is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 03:27 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Did you upgrade your firmware by any chance?

I'm having exactly the same issue, i called Samsung who told me that its a known issue with the latest firmware.

Was told id be called back today but alas I wasn't!!
moyni is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to moyni For This Useful Post:
jerofld (June 18th, 2012)
Old June 18th, 2012, 03:31 PM   #6 (permalink)
Fixing stuff is not easy
 
Join Date: May 2011
Location: Over there <points>
Gender: Male
Posts: 7,690
 
Device(s): Samsung Galaxy S3; Asus Infinity
Carrier: Sprint

Thanks: 2,117
Thanked 4,311 Times in 2,513 Posts
jerofld
Default

I would try forgetting the network and then reconnecting it. I doubt it fixes it if it's been confirmed to be a firmware problem, but it's worth a shot.
jerofld is offline  
Reply With Quote
Old June 18th, 2012, 03:35 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just want to add that for me the internet works for a while and then says no connection. I then have to stop and restart the wifi to get a connection.
moyni is offline  
Reply With Quote
Old June 19th, 2012, 12:40 AM   #8 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Singapore
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

jerofld - tried it already :/

I might have updated the firmware but it was a few days ago. Some extra info: My phone is able to connect to my computer for kies via wifi. The only problem is that it just can't seem to connect to the internet, even though it says it is.
brucewayne5 is offline  
Reply With Quote
Old June 19th, 2012, 12:48 AM   #9 (permalink)
Master X is Watching You
 
XplosiV's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Gender: Male
Posts: 5,412
 
Device(s): Galaxy S3 16GB Blue (x2) 4.1.1 ****** Galaxy mini ****** Galaxy Tab 8.9, ****** Galaxy Portal 2
Carrier: T-Mobile UK!

Thanks: 723
Thanked 1,961 Times in 1,531 Posts
Send a message via Yahoo to XplosiV xplosiv.ss@gmail.com
Default

Check your router to make sure you have a free ip available within the ip pool. Also check to see if you need to allow your phones mac address on the wifi setup in the router. Finally check to see if you need to add the phone to your routers firewall.

Oh and try assigning either a static ip or a reserved ip within your router (static ip needs to be set on router & phone, reserved just in router)
brucewayne5 likes this.
XplosiV is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to XplosiV For This Useful Post:
brucewayne5 (June 19th, 2012)
Old June 19th, 2012, 01:10 AM   #10 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Singapore
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

XplosiV - Ok, I will try to figure out how to do it. I think my router has to be configured through my bro's computer but im still trying to find the file. I'm gonna go to a public wifi later to try if there's internet access. Hopefully it doesn't work there then I can conclude that its a problem with the phone and not my configurations because when I first used it I didn't need to configure anything :/
brucewayne5 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 19th, 2012, 01:22 AM   #11 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Singapore
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

^ whoops I figured out how to configure the router from my comp haha, tinkering now..
brucewayne5 is offline  
Reply With Quote
Old June 19th, 2012, 01:31 AM   #12 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jun 2012
Location: Singapore
Posts: 6
 
Device(s): Samsung Galaxy S3
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

XplosiV - THanks, problem solved!

Well i didn't know what to do when configuring the router. So under IP & MAC Binding > Binding Settings, i realised that under the IP address that my phone was using, the MAC address didn't tally! Does this mean that another device is using my IP address? Then I just modified the MAC address to that of my phone's, and hey presto! It worked!

Thanks guys for the help!
msdev135 likes this.
brucewayne5 is offline  
Reply With Quote
Old June 19th, 2012, 01:55 AM   #13 (permalink)
Master X is Watching You
 
XplosiV's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Gender: Male
Posts: 5,412
 
Device(s): Galaxy S3 16GB Blue (x2) 4.1.1 ****** Galaxy mini ****** Galaxy Tab 8.9, ****** Galaxy Portal 2
Carrier: T-Mobile UK!

Thanks: 723
Thanked 1,961 Times in 1,531 Posts
Send a message via Yahoo to XplosiV xplosiv.ss@gmail.com
Default

Quote:
Originally Posted by brucewayne5 View Post
XplosiV - THanks, problem solved!

Well i didn't know what to do when configuring the router. So under IP & MAC Binding > Binding Settings, i realised that under the IP address that my phone was using, the MAC address didn't tally! Does this mean that another device is using my IP address? Then I just modified the MAC address to that of my phone's, and hey presto! It worked!

Thanks guys for the help!
Happy to help, more so that it's fixed.

Now.... You just need to figure out what device the old mac address belonged to so you can add a new bind to a new ip
XplosiV is offline  
Reply With Quote
Old October 25th, 2012, 11:28 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2012
Gender: Male
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Ultimatereza
Unhappy same problem

Quote:
Originally Posted by brucewayne5 View Post
XplosiV - THanks, problem solved!

Well i didn't know what to do when configuring the router. So under IP & MAC Binding > Binding Settings, i realised that under the IP address that my phone was using, the MAC address didn't tally! Does this mean that another device is using my IP address? Then I just modified the MAC address to that of my phone's, and hey presto! It worked!

Thanks guys for the help!
can you give me a screenshoot for configuring your routuer ,i have a wifi but my phone can't load image from playstore ,facebook ,path i can't send a massages from chaton ,i can't load socialhub fb&twitter... i don't know why ,but i try another wifi it's work fine ..but in my home wifi it can't
Ultimatereza is offline  
Reply With Quote
Old March 1st, 2013, 02:39 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by brucewayne5 View Post
Hi guys.

There is a problem with my phone. I have had it for around 3 weeks. For the past few weeks everything was fine until today. My phone says its connected to wifi (my home internet) but NOTHING is loading (webpages, news, fb, twitter etc). It is not a problem with my home internet because my laptop loads stuff fine. I didn't tweak anything on my phone. My phone is able to load things using mobile data connection though.

I have tried: restarting, turning off phone, taking off battery, disconnecting and connecting, but they dont seem to work.

Anyone able to help? Thanks!!!
I have had the same issue when upgrading to jellybeans on my galaxy Y without clearing the cache. Solution is simple restart your phone in recovery mode and clear the cache, then restart your phone.
funkylogik and msdev135 like this.
DRepain is offline  
Reply With Quote
Old March 9th, 2013, 10:48 AM   #16 (permalink)
JIQ
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

.
JIQ is offline  
Last edited by JIQ; March 9th, 2013 at 10:51 AM.
Reply With Quote
Reply

Buy the Samsung Galaxy S III
Sign up for instant notification when the Samsung Galaxy S III goes on sale!
Samsung Galaxy S III

  The Samsung Galaxy S3 is the company's flagship device of 2012. As one of the most anticipated devices of the year, this device is the first to come with a Exynos 4 Quad processor. It also has Android 4.0, a 4.8-inch 720p Super AMOLED ... Read More

Tags
can't, connected, load, wifi


Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S3
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:53 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.