Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4

Get excited for the Samsung Galaxy S5! Find everything you need and discuss it in our Galaxy S5 Forum!

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old June 20th, 2013, 12:17 PM   #1 (permalink)
Junior Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Mar 2010
Location: west by god
Posts: 36
 
Device(s): D1, dx, dx2, razr, transformer
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default a couple of issues with my vzw s4

I am new to Samsung I have only had Motorola products such as
droid,x,razr,razr maxx. I just received the s4 and this is what I have, It may be normal for Samsung I am not sure,

my issue

I lose 4g at least 5x a day, I will be on 1x, I go in to networks and force it to gsm then back to cdma and 4g kicks back on with full bars

Thank you

drkildrum is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old June 20th, 2013, 12:57 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
zoxxo's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Sammamish, WA
Posts: 502
 
Device(s): Current: Samsung GS4, Rooted Nexus 7, HP Touchpad running CM9 Previous: Moto DRM, Bionic, X
Carrier: Verizon Wireless

Thanks: 67
Thanked 70 Times in 60 Posts
Default

I've had mine for a while now and I'm not sure if it's a 4g problem, but I notice that no matter where I am, I get low bars. Sometimes it effects my ability to connect, but not always.

Have you called Verizon or dropped into a store to get their feedback? Now is the time to do so while the phone is relatively new and they have low stock of refurbs in the system...
zoxxo is offline  
Reply With Quote
Old June 21st, 2013, 04:20 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 167
 
Device(s): Samsung S4, Nexus 7, ZTE Light Tab 2, Droid 3, Droid 2G
Carrier: Verizon

Thanks: 11
Thanked 15 Times in 15 Posts
Default

Reception has been excellent on my VZW S4. Not had any of these issues.
WalkaboutDavid is offline  
Reply With Quote
Old June 21st, 2013, 08:04 PM   #4 (permalink)
Member
 
Roll-Tide's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 272
 
Device(s): iPhone 5
Carrier: Not Provided

Thanks: 9
Thanked 26 Times in 25 Posts
Default

Could be bad sim... It has happened to me in the past.
Roll-Tide is offline  
Reply With Quote
Old June 21st, 2013, 10:05 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Szadzik's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Gender: Male
Posts: 5,413
 
Device(s): Galaxy S4 Galaxy Note 10.1 Nexus 7 2013 LTE
Carrier: Not Provided

Thanks: 208
Thanked 729 Times in 616 Posts
Default

Just set it to only use 4G and not decie automatically. Settings>Mobile Networks
__________________
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB8100, W880, N95-2, P1i, Ignito, W880, X1, MS1, MS2, TP851, XT910, GTab 10.1, SGS3, SGS4, SGNote 10.1, Nexus 7 II
Szadzik is offline  
Reply With Quote
Old June 22nd, 2013, 09:48 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Portland, Oregon
Gender: Male
Posts: 654
 
Device(s): Samsung Galaxy S4
Carrier: Verizon

Thanks: 36
Thanked 42 Times in 35 Posts
Default

I know this doesn't help the OP's problem , but my S4 on Verizon has a far more solid signal than my RAZR HD or RAZR Maxx. In stores where I used to be down to 1X or have no data, I hold a 3G signal. My Rezound was also rock solid. I suggest asking Verizon also and letting them do any computer stuff to your phone # in their system. If that doesn't work , ask them for a new Sim card.
__________________
If your best choices brought you to where you are and you don't like that place , then remember it won't be the same type of choices that will get you out.
gloriousnumber1 is offline  
Reply With Quote
Old June 22nd, 2013, 06:40 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
TheyCallMeBT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Gender: Male
Posts: 573
 
Device(s): Samsung Galaxy S4 (white), Toshiba Excite 10, Galaxy Nexus (retired)
Carrier: VZW

Thanks: 71
Thanked 58 Times in 54 Posts
Default

I don't know if the issue I had is related, but I'll share it and really try to be fairly brief. Also on Verizon. When I bought it, the sales rep at the store didn't use the SIM card from my GNex, and set up a new one. He didn't set it up right when he said it did, and I had to wait another hour in the store for the manager to find him and then for him to fix the problem. Lesson learned here is to just wait two extra days and order online. I hate to say it for the employees' sake in general, but it seems like there is always a problem that occurs with buying in the store that wouldn't have happened buying online.

Any way, the signal has been immensely better. I do work for several clients, but for instance, one place where I am at least once a week, my GNex only got 3G and had a hard time with it. My city has pretty good 4G coverage. The S4 gets 4G with ease and speeds are fast at that place.

But just at my home, I was having problems with incoming and outgoing calls. Only about 50% of calls worked. But just from my home. I've lived in this house for more than ten years and had Verizon the whole time and never once had a problem with phone calls. There's four other Verizon phones in the household, and they didn't have any problem with signal or calls.

If the call connected, it was clear and never dropped. Outgoing calls would hang on the "Dialing" screen, with the dots scrolling across. If it didn't connect after 30 seconds, it would cancel the call.

All I can say is thank God for Google Voice for voicemails (I did rule this out as a possibility in causing the problem, btw). I also ruled out lots of things. I put the SIM in my GNex and had similar results. I put my dad's SIM in my S4 and every call connected.

So after one round of troubleshooting with a tech support rep on the phone, I called again and he agreed that it was probably the SIM because of the first problem. So I got a new SIM in the store and that didn't fix it. So I called again, and the next step was to just have them send me another device. Even though I had pretty well ruled that out, I gave it a try. The refurb arrived, I tested it with the same results. I sent the refurb right back and kept my original one that I bought.

The refurb got here last Monday. Last Wednesday, I was preparing to call again and in doing so, I found that whatever the problem was, it was then fixed. I called to update them and this time got a guy who gave me his direct line so that in case it did start again, I wouldn't have to catch someone else up on the problem (which was awesome-- I wish that had happened four calls earlier).

So I'm a pretty methodical person when it comes to troubleshooting. I kept notes on what I was trying and the number and order of calls that did or didn't connect, and how long it took. I'm sure I made at least 200 test calls throughout. With all of that, I found no pattern and have no idea why it all of a sudden started working correctly. But I do think that it was on the service side, and not on my local device side.

I own my own business and have a home office, so this was really screwing me up. I used Talkatone and then changed to GrooveIP so that phone calls went through it on data if it didn't ring through the regular phone service. That helped a lot.

I don't know if this helped, but if any of this sounds familiar, feel free to private message me to see if maybe there's some common thread that could exist.
TheyCallMeBT is offline  
Last edited by TheyCallMeBT; June 22nd, 2013 at 06:42 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TheyCallMeBT For This Useful Post:
zebug (June 22nd, 2013)
Reply

Samsung Galaxy S4
Current Rating:
Rate this Phone:

The all-new Samsung Galaxy S4 is all but guaranteed to be the next top-selling device. The new device is dubbed the "Life Companion" due to its intuitive features. The Galaxy S4 sports a 5-inch 1080p Super AMOLED display, an awesome 13 MP... Read More



Go Back   Android Forums > Android Phones > Samsung Galaxy S4
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.