Go Back   Android Forums > Archived Android Devices > Archived Phones > Samsung Galaxy Spica

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old January 14th, 2011, 03:02 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Two significant problems since upgrading 1.6->2.1

Today, I upgraded from 1.6 to 2.1-update1, on a Samsung Spica (GT-i5700) using Samsung PC Studio. I have already run a factory reset to try and fix the problems, no effect.

Problem 1: Whenever I try to download an app, it gets stuck at "Starting download...", both over Wifi and 3G. I did forget what google account I had on 1.6, so had to create a new one. By default, the account was set to send mail as googlemail.com, not gmail.com (I've tried both), in 'Accounts and Imports'. EDIT: Turns out you need to reset and login using the gmail account after switching from googlemail to gmail.

Problem 2: To connect to Samsung Kies, I need to put the phone into 'kies mode'. Problem is, I can't find this, or the more general 'USB settings', anywhere in the menu. 'USB settings' was present in 1.6, under 'About'.

I am desperate to fix both these issues.

Advertisements
thealmightyone is offline  
Last edited by thealmightyone; January 15th, 2011 at 05:25 AM. Reason: Another problem.
Reply With Quote
sponsored links
Old September 16th, 2011, 11:15 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by thealmightyone View Post
Today, I upgraded from 1.6 to 2.1-update1, on a Samsung Spica (GT-i5700) using Samsung PC Studio. I have already run a factory reset to try and fix the problems, no effect.

Problem 1: Whenever I try to download an app, it gets stuck at "Starting download...", both over Wifi and 3G. I did forget what google account I had on 1.6, so had to create a new one. By default, the account was set to send mail as googlemail.com, not gmail.com (I've tried both), in 'Accounts and Imports'. EDIT: Turns out you need to reset and login using the gmail account after switching from googlemail to gmail.

Problem 2: To connect to Samsung Kies, I need to put the phone into 'kies mode'. Problem is, I can't find this, or the more general 'USB settings', anywhere in the menu. 'USB settings' was present in 1.6, under 'About'.

I am desperate to fix both these issues.





mine was already 2.1 i have no usb settings and i cant connect to any pc or laptop ive also tried everything so if you manage to sort the problem please let me know
emzz1981 is offline  
Reply With Quote
Old September 20th, 2011, 11:55 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
rahulvittal's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: India
Posts: 54
 
Device(s): Samsung Spica, Sony Xperia sola
Carrier: Not Provided

Thanks: 5
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Check under settings >> Applications >> Development >> Ticking and un-ticking USB Debugging mode usually helps In the notification bar you will get a USB media notification
__________________
CM 6.1.1 Alpha 8.4 || YONIP Kernel|| Tech Tikka
rahulvittal is offline  
Reply With Quote
Reply

Buy the Samsung Galaxy Spica
Sign up for instant notification when the Samsung Galaxy Spica goes on sale!
Samsung Galaxy Spica

Coming soon. ... Read More



Go Back   Android Forums > Archived Android Devices > Archived Phones > Samsung Galaxy Spica
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:23 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.