Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Samsung Galaxy Tab 10.1

Like Tree2Likes
  • 2 Post By cyberdood

test: Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old April 16th, 2012, 01:53 PM   #1 (permalink)
New Member
Thread Author (OP)
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sad Google play wont download on certain network....

Hi guys.....

First time posting anything so sorry if this is in the wrong place. I've got the galaxy tab 10.1 and recently the android market wont download any apps at all. I am on 3g (mtn network). It just stuck at downloading and eventually it gave an error (495) after 30 minutes. I also noticed it never updated to google play, my market updater seems like its not running. I did everything from factory reset to clearing cache and obviously installed the latest version of google play.

Although today when i connected to wifi everything updated and installed correctly. Now i can download any app. The wifi i connect to is the galaxy s i9000 ( mobile access point), so i used that sim card in the tablet ( cell c network). Everything works fine now. I just wondered if this happened to anyone else, and if theres a way to fix this. I need that sim card in my phone, and dont know if buying a new one for the tablet might work. And im just curious wht the cause is. Sorry for the essay.

Thanks for the help.

Ciao

Advertisements
chrislong777 is offline  
Reply With Quote
sponsored links
Old April 26th, 2012, 04:41 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same problem with it not updating, I am on 3G and wifi and it will not update to google play and it says I have no apps downloaded. I have 3 tablets all the same and this is the only one that is not working.

It also will not let me sign into google talk but it updates email.

Thanks in advance

E$
emoney522 is offline  
Reply With Quote
Old May 3rd, 2012, 01:37 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Cool problem fixed at last!!!

I finally managed to solve the problem. Just follow these steps, but bear in mind that i'm using a custom ROM so it might be a little different with you. Go to Settings > Wireless and network > Mobile networks > Access Point Names (or APN). K, now select the APN that u are using. (I chose MTN Data since i'm MTN. Now go to "Proxy". There should be a number in there. k, delete everything that's in there and leave that field blank. Go to "Port" and clear everything as well. It worked for me.hope it works for u too. Let me know.
RooibosT and Blade3097 like this.
cyberdood is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to cyberdood For This Useful Post:
RooibosT (September 8th, 2012)
Old September 8th, 2012, 02:32 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cyberdood View Post
I finally managed to solve the problem. Just follow these steps, but bear in mind that i'm using a custom ROM so it might be a little different with you. Go to Settings > Wireless and network > Mobile networks > Access Point Names (or APN). K, now select the APN that u are using. (I chose MTN Data since i'm MTN. Now go to "Proxy". There should be a number in there. k, delete everything that's in there and leave that field blank. Go to "Port" and clear everything as well. It worked for me.hope it works for u too. Let me know.
Thank you SO much! Been having this problem on my Galaxy P7500 ever since I updated to ICS (Italy) and I am in ZA. After 2 weeks of deleting and cursing I finally found your advise and it worked!
RooibosT is offline  
Reply With Quote
Old February 9th, 2013, 10:17 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
 
Device(s):
Carrier: Not Provided

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you for the info cyberdood.worked 100%
Blade3097 is offline  
Reply With Quote
Reply
Tags
10.1, 495, android, cache, cell c, data, download, downloading, galaxy, market, mtn, network, stuck, wi fi, wifi


Go Back   Android Forums > Android Tablets & MIDs > Samsung Galaxy Tab 10.1
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:47 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.